![]() |
![]() |
#1 |
הודו לך על 0 הודעות 0 פעמים
|
![]()
שלום !!
אז לאחר כמה חודשים של שרימפסייה קטנה ודלה החלטתי לקדם את העניין צעד אחד קדימה .. התחלתי לאט לאט לאסוף את הציוד הדרוש למדתי למדתי ולמדתי !! ואז התחלתי להקים את השרימפסייה החדשה שלי .. קצת פרטים: אקווריום - 40 אורך 26 גובה 18 עומק *19 ליטר (בערך 15 ליטר נטו) מצע תת-קרקעי של JBL מעל שכבה של חצץ לצמחייה של AQUALOGIC . פילטר מעלית אויר (מדיות קרמיקה+פרלון) . משאבת אויר . גוף חימום 25W של אטמן . תאורה 9watt (עם ציפוי הפלסטיק הפנימי בנייר כסף שממש מחזק את עוצמת האור) . מד-חום . 2 גזעים . צמחייה: ג'וואה מוס , אלודאה , קרנן , קבומבה , אכינדורוס (כל שהוא) , וליסנריה .. ועוד כמה צמחים שאני לא כל כך יודע את שמם ! אוכלוסיה: דנטיקולה - הרבה ורציות של צבעים: ירוק , כחול , חום , שחור , שקוף , לבן . שרי אדומים . והמון שרימסונים קטנטנים. תזונה: אוכל שוקע של טטרה מ2 סוגים - Tetra Wafer mix , Tetra plecomin . מזונות מחזקי צבע של Tetra ו O.S.I . ירק חיי פעם בשבוע . והינה קצת תמונות (תהנו) : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
|
![]()
מקסים!
כל הכבוד! בן כמה האקווריום? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
שאלת השאלות, האם עבר סייקל?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
תודה פו !!
מספר שבועות קטן .. הוא דיי חדש ! מחכה שהוא יתאזן ואז אוכל לשים צמחים קצת יותר מיוחדים ולהתחיל להוציא חלק מהמהירי גדילה !! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
|
![]() ציטוט:
כל המים והפילטר מעלית אויר (כולל המדיות והפרלון) הועברו משרימפסייה מבוססת הרבה זמן !! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
אקווריום מדהיםם!!
איפשר לישאול איזה מצע עיילי זה? טוף? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
תודה שניר ..
![]() מצע עיילי לצמחייה של AQUALOGIC ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
יקיר אקווה
הודו פעם אחת בהודעה אחת
|
![]()
שרימפסיה נהדרת
![]() ![]() חסר לי שם כמה קריסטאלים ![]() בני |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
הודו לך על 4 הודעות 4 פעמים
סוג אקווריום: דיסקוסים
וותק בתחום: 21
|
![]()
מקסים ! איזה יופי !
כל הכבוד על ההשקעה והמחשבה מאחורי הכול ! מאוד מקצועי !
![]() |
#12 |
|
![]()
תתכן בעיתיות מסויימת בעניין התאורה, כי האור מתרכז בעיקר במרכז וכמעט לא מגיע לצדדים. אני ממליץ לך למצא קומבינה אחרת ולגרום לאור להגיע גם לצדדים או להרכיב מערכת תאורה אחרת עם שתי נורות
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
|
![]()
יפה מאוד!
![]() |
#14 | |
|
![]() ציטוט:
הקריסטלים יבואו עם הזמן ![]() אני רוצה לאזן קודם כל את הפרמטרים באקווריום ואז לנסות להכניס אחד או שתיים למשך תקופה לראות אם הם יסתדרו אצלי !! פו ... עיינתי בעצים האלה כבר כמה פעמים ! הדעות חלוקות גם לפה וגם לפה .. ראיתי אקווריומים מבוססים ופוריים שלא היה איתם בעיות ! (אני מקווה לא להיות זה עם הבעיות) על האריזה של המצע היה רשום שהוא לא מקשה את המים והוא מיועד לאקווריום צמחייה ! בעניין התאורה - כרגע אני לא רוצה לשדרג את התאורה שלא יהיה מתקפת אצות .. כרגע זה יותר מחצי וואט לליטר עם הזמן אני ישדרג את התאורה שהאקווריום יהיה יותר מבוסס ! למרות שכרגע הצמחים שפחות מגיע אליהם אור הם הולסנריה והאלודאות והמוסים שפחות דורשים אור ! אבל עם הזמן זה גם יבוא ... וגם כאשר ציפיתי את כל הפלסטיק הפנימי בנייר כסף זה השפיע משמעותית על פיזור וכמות האור ! noamlevi תודה רבה לך .. הרבה שרימפסים אצלי הגיעו ממך - וחלקם בצבעים מדהימים !! (עדיין מחכה לביקור שלך ) תודה שון ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
הודו לך על 34 הודעות 54 פעמים
סוג אקווריום: צמחיה
|
![]() ציטוט:
יש לי מיכל כזה בדיוק, אכן ה-9W הספיק רק לצמחים העמידים ביותר (וולסינריות) החלפתי בנורת PL והעסק מתקתק מאז גם עם הצמחים היותר מפונקים. הנייר כסף אכן עושה הבדל ![]() הבעייה העיקרית בשדרוג התאורה זה החימום הנוסף שהיא גורמת. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
הודו לך על 34 הודעות 54 פעמים
סוג אקווריום: צמחיה
|
![]()
אני לא זוכר מי זה היה (מוכר בדג הזהב לדעתי) שאמר לי שאקוולוגיק זה בזלת ולא טוף. נשמע לי מוזר כי זה נקבובי אבל הטענה הייתה שהוא לא פולט יותר מדי למיים כמו טוף - לא יודע אם זה נכון, מה שכן אין ספק שמקימים יופי של אקווריומי צמחיה עם המצע הזה אז מי אני בכלל שאדבר.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
|
![]()
הבעיה עם מצע בזלת היא הסיכון שהבזלת תשחרר יוני מתכת למים.
ישנו סיכוי ששרימפסים כגון רד קריסטל, דבורה וכו' לא יסתדרו עם זה ולכן יכול להיות שלא תוכל לאכלס בשרימפסים רגישים אלה. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
|
![]()
המונחים "טוף" ו-"בזלת" אינם מעידים בהכרח על הרכב החומר אלא על אופן התגבשותו כאשר הוא נוצר. משום כך קשה לקבוע מה מכיל החצץ, בין שהוא מבזלת ובין שהוא מטוף, כל שכן כשלא ידוע מקורו.
השימוש בחצץ קוורץ מומלץ בין השאר בשל העובדה שרוב הסיכויים שהוא נוצר באופן סינטטי ועל כן הוא אינרטי ואינו מכיל "הפתעות לא נעימות" |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
סוג אקווריום: מרינה 600 ליטר
|
![]()
יפה מאוד!
![]()
![]() |
#20 |
ראש צוות תוכן ומערכת AquaDex
הודו לך על 489 הודעות 569 פעמים
|
![]()
באמת שקשה לי להבין את העקשנות על מצע שאינו מתאים ועלול לסכן את שגשוגם של הח"ח והצמחייה יחדיו.
וזה מעבר לזה שהמצע גס ונקבובי שיצבור הרבה רפש. יותר מזה, ממש לא ברור לי איך בשוק שידיעותיו מתפתחות בתאוצה רבה בשנים האחרונות, יש מסחר עם מצע כזה שמייעדים אותו לצמחייה. אוהד, המצע הוא טוף בודאות, אי אפשר להתבלבל. בזלת אכן משחררת מעט יותר מתכות למים משר טוף - אך התופעה עדיין קיימת. אבירם, המונח טוף אכן מעיד על אופן התגבשות. המונח בזלת מדבר על סלע מאד ספציפי. אתה צודק שלא ניתן לדבר על הרכב טוף בלי לדעת מה מקורו, אך כאן אתה לא יכול שלא לראות את מבנהו וצבעו של הטוף. זה מעיד לא רק על אופן התגבשותו אלא גם על הרכבו. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
|
![]()
אני מבין מה שאתה אומר אך יש בזלת שמכילה יותר ברזל ומגנזיום ויש שמכילה תחמוצת אלומיניום ומעט ברזל. בזלת היא סלע יסוד וקיימת באתרים רבים בעולם. היא תוצר של לבה שהתקשתה (בניגוד לטוף שהוא תוצר של אפר ואבק וולקני), על כן, בהקשר לשרימפסים, לא ניתן לומר שמדובר על סלע מאד ספציפי
לעניינינו - ניסיתי כאן להסביר שלא ניתן להסתמך על תוצרים אלו של פעילות געשית כשמדובר בשרימפסים רגישים היות והרכבם שונה ומשתנה ולכן לא ניתן לומרבאופן גורף "טוף טוב לשרימפסיה ובזלת לא" ולהיפך. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
ראש צוות תוכן ומערכת AquaDex
הודו לך על 489 הודעות 569 פעמים
|
![]()
בודאי שלא ניתן לומר באופן גורף, סבילות הח"ח והצמחייה משתנה מאחד לשני.
עם זאת, כאשר אנחנו מדברים באופן פרטני - מצע הטוף המדובר אינו מתאים. הבזלת הנפוצה בארצינו - אינה מתאימה לח"ח הרגישים. בנוגע להגדרת הבזלת, אין קשר להקשר עם שרימפסים או לא. היא בהחלט מוגדרת כסלע מאד ספציפי. נכון יש לה מספר תרכובות ולא מדובר בטלק או קוורץ, לדוגמא, אך אלו אינן שונות זו מזו באופן משמעותי. לצורך העניין, הזכרת את האלומינה, אישית לא מצאתי בשום מקום אזכור לאלומינה בלבד, מדובר תרכובת עם תחמוצות ברזל. אגב, טוף ובזלת מאותו המקור סביר כי יהיו בהרכב מאד דומה. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
|
![]()
אכן הרכב מאד דומה אך בכל זאת משמעותי לעיניננו אם מכיל תחמוצת מתכת כלשהי או לא
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
|
![]()
עדכון קטן .... : )
קצת תמונות ........ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
יקיר אקווה
הודו פעם אחת בהודעה אחת
|
![]()
יפיייפה שי
![]() לתוצאות צילום יותר טובות כבה את כל האורות שמסביב, שרק תאורת האק' תדלק. ![]() בני |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
הודו לך על 4 הודעות 4 פעמים
סוג אקווריום: בעיקר ננוים
|
![]() ![]() ![]()
![]() |
#27 |
הודו פעם אחת בהודעה אחת
סוג אקווריום: 1. טרפאוסים 2. שרימפסיה
|
![]()
שרימפסיה יפה אבל לא כול כך אהבתי את המצע
![]() |
#28 |
|
![]()
תודה רבה ... בני ניסו ואלון .....
![]() אני אישית אוהב את המצע , במציאות הוא הרבה יותר יפה והצבע שלו שונה מהתמונות ! יש לכם אולי המלצה על צמח דשא שיתפס אצלי טוב ? קצת חסר לי ירוק בגובה נמוך .. תודה. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
|
![]()
יפה מאוד!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
|
![]()
ג'ונגל מקסים!
אני אהבתי
![]() ![]() |
|
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
השרימפסיה שלי | maor_18 | שוכני קרקעית וסטינגריים (טריגונים) | 7 | Sunday 04/05/2008 20:31 |
השרימפסיה שלי | gaponka | שוכני קרקעית וסטינגריים (טריגונים) | 6 | Wednesday 03/10/2007 15:44 |
השרימפסיה שלי | stinki | שוכני קרקעית וסטינגריים (טריגונים) | 10 | Tuesday 25/09/2007 00:43 |
השרימפסיה שלי | Zedar | שוכני קרקעית וסטינגריים (טריגונים) | 14 | Thursday 03/05/2007 20:44 |
השרימפסיה שלי... | zula | שוכני קרקעית וסטינגריים (טריגונים) | 7 | Saturday 09/12/2006 15:32 |