![]() |
![]() |
#1 |
הודו לך על 34 הודעות 54 פעמים
סוג אקווריום: צמחיה
|
![]()
למי שמכיר מדובר באקווריום סיני חביב של כמעט 30 ליטר כשהבעייה העיקרית שלו זה התאורה - PL 11W לא כל כך מתאים לצמחים חוץ מאנוביות ששרדו.
בקיצור נקנה לד + דריבר + צלעות קירור + דבק תרמי ויאללה לתמונות. לפני: ![]() הציוד: ![]() בדיקת ציוד: ![]() חיווט מקורי של גוף תאורה כולל גם מחברים למתג: ![]() חיבור הלד לאחר הוצאת המשנק החבאת הדרייבר במקומו וחיווט מחדש למתג האקווריום. כל החיווט השתמש בחיווט המקורי של הרכיבים והאקווריום ללא תוספות: ![]() והתוצאה הסופית: ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
הודו לך על 0 הודעות 0 פעמים
סוג אקווריום: מיכל ריק עם אבק :(
וותק בתחום: שנייה אני אשאל את אשתי
|
![]()
יפה מאוד
כמה k הלדים?
![]() |
#3 |
|
![]()
תודה אלון!
הייתי מאוד לחוץ בזמן כשהעליתי את הפוסט אז אשתף בקצת יותר פרטים לטובת העם. הכל נרכש בדיל אקסטרים (יש זול יותר כנראה). הלדים 6000 קלוין. נורה אחת של 1050 לומן 10W זה הנורה זה הדרייבר (עמיד למיים לטענת האתר) צלעות קירור דבק תרמי שבעזרתו הודבקה הנורה לצלעות הקירור. עלת כוללת בדולרים 16.57 המוטיבציה למהפך היתה שלא הייתי מרוצה מהתאורה המקורית הן בשל העובדה שאיננה מספיקה לצמחית לואו טק והן בגלל שהחימום של הנורה כבר החל להפוך את הפלסטיק השקוף שמגן עליה לחלבי מעט. האקוורים חדש ועובד חודשים ספורים. זה אקווריום במשרד החדש שלי ורציתי מינימום התעסקות. מבחינת החוויה האקווריום נראה מואר הרבה יותר מאשר עם הפלואורסנט. הסיבה שלקחתי נורה ארוכה (מבפנים זה פס נורות) זה כדי לא לקבל "קונוסים" של אור אלא תאורה אחידה. אני מאוד מרוצה מהתוצאה. עכשיו נחכה ונראה אם גם הצמחים מרוצים. תגברתי בלימנופיליה ססיליפלורה מהאקווריום השני - זה מהיר גדילה שמהר מאוד אתה יודע איפה אתה עובד איתו (אני משתמש בו גם כ"בדיקת ברזל" - הוא הראשון שהכתר שלו מצהיב כשחסר). אין לי יותר מדי רקע בחשמל (כל הידע שלי הוא מבית ספר עיוני ונסיונות בבית בעיקר מהילדות) וזה היה קל מאוד. ההלחמות היחידות הן של חוטי הדרייבר ללד עצמו (רצוי לחתוך סיומות של חוטי בדרייבר לחשוף קצת ואז להלחים, הסיומת באה עם ציפוי שממש לא תופס בדיל לפחות לפי נסיוני - גם אחרי הלחמה זה התפרק בקלות. אחרי שחשפתי גידים היה משמעותית קל יותר). האקווריום עצמו היה פלטפורמה שמאוד קל להסב ללדים בלי לפגוע באטימה למיים. נעדכן על ההתפתחות בקרוב ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
למי ששם לב בהתקנה החובבנית שלי שבתמונה פה:
![]() אין מה שמקבע את הקצה של הנורה. צלעות הקירור משכו למטה ונוצר כיפוף קטן בגלל החום (כן כן גם לדים מחממים במיוחד אם הם 10W ) בכיסוי השקוף (בעיגול האדום): ![]() לפיכך במקרה הכינותי מראש פס מתכת (זה החלק שסוגר חריצי הרחבה במארז של מחשב) כופפתי הדבקתי לגוף הרפלקטור וקשרתי אותו בנוסף להדבקה אל צלעות הקירור עם הסוגר שבדרך כלל בא עם כבלים והרי התוצאה. כל זאת למנוע מגע בפלסטיק: ![]() כמו כן כאמור מצרף תמונה עם צמחים שנוספו להתרשמותכם הכללית: ![]() בשל הצהבה קלה אני מתסף פלנטקס על בסיס יומי. היום הוספו למצע כדוריות דישון.
מהקטן לגדול: מיניקוקיז מישהו? מיניקוקיז TNG? שרימפסיה, צמחייה משרד לדים , הג'ונגל ו...חביתוש נערך לאחרונה על ידי ohadh, Monday 04/08/2014 בשעה 12:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
למה המים לא עד הסוף
![]() ![]()
![]() |
#6 |
|
![]() ![]() עצלן כבר אמרתי??? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]() ![]()
![]() |
#8 |
|
![]()
בינתיים נראה שהתאורה מספקת את הסחורה - הלימנופיליות גבהו כולן בלי יוצא מן הכלל והגיעו לפני המיים (הערה לאלון: פני המיים לא ירדו!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
הודו פעם אחת בהודעה אחת
סוג אקווריום: 180 ליטר צמחיה לואטק, 40 ליטר לגידול דגיגים, והעסק רק מתרחב..
וותק בתחום: שנתיים
|
![]()
נראה טוב אחי!! בהצלחה.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
עדכון מצב מהיום (עבר גיזום מסיבי אתמול):
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
יקיר אקווה
הודו פעם אחת בהודעה אחת
|
![]()
פנטסתי.
![]() בני |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
אחראי תחום ציקלידים, סטיגריים ושוכני קרקעית
הודו לך על 303 הודעות 435 פעמים
סוג אקווריום: מים עם בעלי חיים כאלה ששוחים בו
וותק בתחום: מי שואל?
|
![]()
נראה מעולה
![]() ![]() לאיזו אוכלוסייה החלפת? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
סוג אקווריום: צמחיה הייטק 200 ל', דיסקוסים 270 ל'
וותק בתחום: הרבה שנים, עם הפסקות
|
![]()
נראה מעולה
אין ספק שהתאורה עושה עבודה טובה |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
|
![]()
נראה פצצה אוהד
כל הכבוד על הDIY ותודה על השיתוף ![]() הקומבינה עם התאורה כבר רשומה לי למקרה שאצטרך משהו דומה.
![]() |
#15 |
|
![]()
האוכלוסיה ללא שינוי. דג קרב פשוט בשם דודו שירשתי מחבר, אנדלרים שמתרבים כאילו אין מחר, דנטיקולות וקרן אייל שדואגים שיהיה מסודר ונקי כי אני לא מנקה זכוכיות.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
|
![]()
אגב , בעקבות חוסרים בצמחים הגעתי למסקנה שהפלנטקס אולי לא מספיק אז הבאתי פלורין מולטי מהבית היום. נראה....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
|
![]()
סרטון קטן מהיום
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
|
![]()
עדכון קצר, חזרתי למשרד בראשון וראיתי שהלד בתפוקה מחורבנת - נותן אור ממש חלש. לפי חשבון זריז הוא עבד יפה 7 חודשים לפני שמת. יש לי 2 תיאוריות, הראשונה זה החימום. צלעות הקירור לא עשו עבודה מספיק טובה - זה גוף שמאוד מתחמם למרות שהדרייבר אמור להתאים (אבל אני לא ממש מבין באלקטרוניקה - יש סיכוי שאולי אפשר לחוף זרם בצורה נכונה יותר), גוף נוסף שמצא באקווריום שני שלי נהנה מעוד בלוק של צלעות קירור לפיזור החום והם לוהטות. התיאוריה השנייה זה הלחות שנכנסת (יש לחות) אבל אז נשאלת השאלה למה הגוף בכלל עובד....
בכל מקרה חזרתי כרגע לפתרון פרימיטיבי של CFL כדי לשמור על הצמחים בחיים. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
החלפת לדים בגוף תאורה | צביקה | ציוד לאקווריום ועשה זאת בעצמך (DIY) - מים מתוקים | 4 | Monday 24/02/2014 20:30 |
החלפת לדים בגוף תאורה | אוריהה | ציוד לאקווריום ועשה זאת בעצמך (DIY) - מים מלוחים | 14 | Thursday 08/08/2013 23:18 |
תאורת לדים לצמחיה | ariel_2007 | ציוד לאקווריום ועשה זאת בעצמך (DIY) - מים מתוקים | 18 | Saturday 20/04/2013 22:49 |
Atman HF-0600 מתאים לצמחיה LOW TEC ? | ramitshuva | אקווריום צמחייה | 0 | Thursday 07/05/2009 14:36 |