![]() |
![]() |
#1 |
הודו לך על 0 הודעות 0 פעמים
סוג אקווריום: למכירה
|
![]()
אהלן, בחודשים האחרונים חפרתי פה (טנגניקה) ובשאר הפורום בניסיון לחפש אוכלוסיה
חדשה עקב הפרישה מדיסקוסים. מהר מאוד נזכרתי בדגים המדהימים שכל הזמן פזלתי אליהם עוד מתקופת הדיסקוסים- פרונטוזות, או גיברוסות ובשם המלא בלו זאיר מובה. אבל עד לאיכלוס יש עוד זמן, דברים משתנים- אבל מה שבטוח טנגניקה ישאר ![]() נתחיל מהאק' עצמו- 100*60*66 זכוכית 12 מ"מ (77 עם כתרים) מה שמניב 400 ל' כמעט. הוזמן ע"י לירן סרי "אקווה ליין"- נמצא כתוצר הטוב ביותר למחיר. האק' הינו של חברת מאלגה, אך נבנה בהזמנה אישית מחוץ לקו הייצור. יש לציין שהייתי מעדיף אק' פחות גבוהה ויותר ארוך, אך כפי שניתן לראות בתמונה ה"נישה" מאפשרת בדיוק 100 ס"מ. סטנד מתכת- הוזמן ממקס "איי.סי .אקווה סנטר בע"מ ". פרופיל 4*4 מתכת מגלוון עם צבע אפוקסי בתנור. חיפוי- נגר מקורב למשפחה, גם כן עבודה מדהימה לדעתי. רקע- STR600 של ג'אוול. ![]() אמל"ח- לאט לאט השקעתי המון המון באמל"ח לאק'. לא התפשרתי על איכות ויצא מאוד מאוד יקר. אך אמור להיות הכי איכותי ואמין שבנמצא. תאורה: גוף תאורה 2*30 T8 של האגן+ מנורה בלו סקיי ודיפ סי כתאורה מרכזית נוסף גוף תאורה יחיד של האגן 30W עם תאורה כחולה- אמור לשמש כתאורת זריחה-שקיעה, ![]() חימום- 300W אלקטורני של האגן- אמור להיות הכי מדוייק שיש. ![]() פילטור- אהיים 2076 אלקטרוני שעושה 1650 ל/ש. לא הגיע עם מדויות מקוריות, לכן "אספתי" לבד 6 ל' של מדיות. בהם שכבה תחתונה גולד פילטר- שניה סיפורקס- עליונה סבסטארטפרו ו600 גרם סמביונט. ![]() אהיים 2075 1250 ל/ש- בנפח מקביל ל76 רק בלי האפשרות האלקטרונית. הגיע עם מדיות מקוריות של אהיים. ![]() צמד חמד ![]() כאן כבר הכל מחובר- היתרון בבניה ובפרופיל ברזל זה המחסן שנוצר לכל השטויות באק'. ![]() אחורה ![]() דקורציה- 14 ק"ג בערך (שק וחצי) של indigo natural extra bright substrate רציתי שכבה דקה מאוד בשביל למנוע הצטברות רפש. ![]() מסלעה מטופית- יכול להיות שהסידור ישתנה בהתאם לדגים, אך בנתיים זה יפה וטבעי לדעתי. ![]() והנה כמה תמונות של האק' עומד עם מים: ![]() ![]() תאורה כחולה ![]() בלו סקי+דיפ סי ![]() ![]() האוכלוסיה המתוכנתת כרגע זה להקת גיברוסות בלו זאיר מובה- זכר+4 או 5 נקבות. במידה ויהיה בלאגן או בעיות אגרסיה הזכר פשוט ימצא בית אחר, אך במתכונת כזאת עם סידור נכון של האק' לא אמור להיות בעיה. שותפים נוספים שחשבתי עליהם הם לופתומזות זכרים- אחד או שניים מכל סוג. דג מדהים עם צבעים מדהימים- רק לצורך יופי, אין לי עניין ברביה שלהם. שוכני קרקעית- קליסות או שוכני קרקעית אחרים. כאלה שלא יפריעו ולא יופרעו למובות. המתכונת הזאת היא במטרה ליהנות ואולי לזכות ברביה של הגיברוסות, במידה ואראה שזה לא הכיוון אחשוב על שילוב של קלאבוסים, קומפרסוסים, ללופים ופרטיקולות.. זה הזמן והמקום להגיד תודה: לירן סרי "אקווה ליין"- תודה על האק', הציוד והשירות הנהדר ![]() ישראל פרל IPL- על הציוד,החצץ, השירות ובפרט המחיר- וכאן חייב לציין את מחירו של ה2075 שיצא בסופו של דבר כמו של פילטר סיני ![]() מקס- אי סי אקווה בע"מ- אמנם דבר קטן ופשוט, אך עשית עבודה טובה ומה שיותר אהבתי היה השירות והיחס, למרות המחיר הקטן ![]() טל TALM- אמנם אין דגים בנתיים, אך מגיע לטל תודה על העצות והשאלות ששאלתי- באמת אדם שאוהב את הדגים והתחביב ויש לו ידע מטורף ![]() בנתיים האק' רץ עם ציוד פועל וטטרה ביטס כגורם אמוניה לתחילת סייקל- אני נמנע מהכנסת סטרטרים בשביל להשאיר מערכת נקיה עם פיקוח עד כמה שניתן. מקווה שנהינתם- צפו לעידכונים בחודש-חודשיים הקרובים עם תחילת האיכלוס. מתן. נערך לאחרונה על ידי matan27, Thursday 18/02/2010 בשעה 20:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
|
![]()
יפה מאוד!!
אהבתי את האק' והסטנד,רואים שבנו לך מקצועניים. שיהיה בהצלחה בהמשך,אחלה ציוד ואהבתי גם את הסלעים והעיצוב. בהצלחה ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
תודה..שכחתי לציין חוות דעת על המוצרים, מי שרוצה לשמוע חוות דעת על מוצר מסויים שישאל
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
סוג אקווריום: טרופאוסים
|
![]()
תתחדש, יצא יפה מאוד!
תעלה תמונות אחרי האיכלוס. השותפים שאתה מתכנן יהפכו מהר מאוד לארוחה. אצלי לפני יומיים פרונטוזה 10 ס"מ בלע מלנגוניס ![]() גם הלפטוזומות יהיו על זמן קצוב..
![]() |
#5 |
|
![]()
סחטין אחי בהצלחה בהמשך
![]() תעלה תמונות שתסיים להכניס את כל האוכלוסייה אביחי
![]() |
#6 |
סוג אקווריום: גאופגוסים וחברים
|
![]()
תמיד כייף לראות הקמה של אקוריומים, ובמיוחד של מי שמשקיע בציוד איכותי ומשובח.
יצא יפה מאוד - אהבתי. בהצלחה.
![]() |
#7 |
|
![]()
עיצוב והשקעה ברמה גבוהה! כל הכבוד!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
מתן אחינו ממליץ לך להימנע מאיכלוס גיברוסות עם לפתזומות(חבל) שלא ינשנשו לך אותם הגיברוסות בלילה
אם אתה מביא בהתחלה גיברוסות קטנות אולי לא תיהיה בעיה לאיכלוס אבל שהם יתחילו לגדול ומפתח הפה יהיה גדול תצטרך לקחת זאת בחשבון אביחי ![]() ![]() ![]()
![]() |
#9 |
סוג אקווריום: טנגנייקה
וותק בתחום: מעל 20 שנה
|
![]()
בהצלחה
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
תודה על התגובות.
לופתומזות וגיברוסות זה ניסוי וטעיה. ידוע לי שהלופטומזות יכולות להפוך לארוחה, אך ראיתי כמה אק' ששני הדגים חיים אחד עם השני ואפילו התרבו. להגדלת סיכויי השרידה אכניס את הפרטים הכי גדולים שאמצא (ג'מבו). הנה דוגמא לאק' מהארץ (של H~T~S) שבו הם חיו בשלום תקופה, לא דווח על תקיפה והדגים אפילו התרבו.. ![]() נערך לאחרונה על ידי matan27, Saturday 16/05/2009 בשעה 12:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
הודו לך על 8 הודעות 9 פעמים
|
![]()
מתן תתחדש....יפה מאוד ומושקע.
בהצלחה. ![]()
![]() |
#12 |
|
![]()
מתן , תתחדש ובשעה טובה.
אקווריום יפה מאוד הקמת ![]() מה בסוף החלטת ? אתה מביא גיברוסות בוגרות או דגיגים ?
[URL="https://www.aqua.org.il/forums/showthread.php?t=163201"][COLOR=#810081] [/COLOR][/URL] |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
|
![]()
נכון להיות יש לי להקה על הכוונת, ולא נראה יבוא באופק- כך שלפי שעה אני בונה על בוגרים.
כמובן שכבוגרים אני לא אכניס 10 דגים לאק', ואם כבר בוגרים אז כאלו שמינם ברור. החזון זה להקה של זכר+4 או 5. מבחינת מקום ידוע לי ש100 ס"מ זה לא אידאלי, אך כסוג של פיצוי יש את הגובה והעומק. אם יתגלו אגרסיות או בעיות המסלעה תשתנה ואולי יתווספו מקומות מסתור מוסלקים (כן..צינורות ביוב, אבל בסטייל ![]() פשוט אוציא אותו- נקבות לבד כמו זכרים לבד, אמורים להסתדר בסדר גמור- מה גם שנקבות לרוב לא עוברות את ה18 ס"מ והאק' אמור להיות מרווח מספיק בשבילם.. עניין נוסף זה עניין המחיר/השקעה- בכל זאת אני חייל ![]() חוץ מזה אני בונה על אק' נקי ושקט מבחינת אוכלוסיה, ואם יהיה מזל (טל אל תצחק) אולי גם נזכה לראות את המובות מתרבות ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
הודו פעם אחת בהודעה אחת
|
![]()
נראה יפה מאוד.
את דעתי האישית אמרתי לך כבר בשיחה שהיתה בינינו. בסופו של דבר מדובר בתחביב ואתה יפה מאוד מתייעץ עם כולם ואתה מספיק בוגר לבצע החלטות. אני מחזיק לך אצבעות שתהנה מהתחביב לפחות כמוני. גם אני למדתי הרבה דברים מנסיונות אישיים שלי וחלקם לקחתי כתורה משמיים שמביני דבר הנחו אותי. מאחל לך רק הצלחה. תמשיך לעדכן. דרך אגב: מעניין באמת מה קורה עם הדר והאקוריום המשולב שלו. (חבל שהוא לא מעדכן)
![]() |
#15 |
|
![]()
תודה טל
![]() את רוב הדברים שדיברת איתי עליהם אני מתכוון לישם, עניין השילוב עם שאר הדגים זה משהו שאני רוצה לנסות (זה לופטומזות וקילסות מכיוון שהבנתי שהם "ניטרליות" ולא יפריעו למובות אם תהיה הטלה) המובות הם העיקר, הלופטומזות והקליסות הם "סתם" לקישוט מסביב..אם הם לא יסתדרו זה ממש לא סוף העולם. הדבר החשוב והעיקרי זה גיברוסות שירגישו טוב עד כמה שניתן, אפילו אם זה יבוא על חשבון של אק' ריק מדיי (לא ישראלי טיפוסי). |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
|
![]()
מושקע ואיכותי, יפה מתן בהצלחה
![]()
![]() |
#17 |
|
![]()
יפה איזה דגים אתה מתכנן לשים שם וכמה?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
|
![]() ציטוט:
וסביר להניח שזה ינוע סביב הזדמנויות ניסוי וטעיה..עקרונית אני רוצה לשמור על אק' נקי ולא עמוס מדיי. בקרוב עדכון-"החרשת האק'"..עליתי על שיטה להוציא את הרעש מחיי ובכל זאת ליהנות מאק' ![]() פרטים בקרוב... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
|
![]()
וואוו אחי סחטיין אחלה סידור..
בלי ידע קודם בגידול פרונטוזות אלא רק לפי טעמי אני ממליץ לגדל רק פרונטוזות זה דג מדהים - מטעמי מקום לא הבאתי את הדוגמן הזה.. דבר שני שאני ממליץ מנסיון זה תתחיל מדגיגונים, אין אבל אין דבר יפה ושנותן לך סיפוק מהגידול יותר מזה.. לראות את ההתפתחות של הדגים שלך נותן לך הרגשה מעולהה..!!! בהצלחה!
![]() |
#20 |
בית עסק
הודו פעם אחת בהודעה אחת
|
![]()
מתן,יפה מאוד.
תתחדש. ישראל |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
|
![]()
תודה לכולם
![]() ציטוט:
ראשית- בלו זאיר מובה לא נפוץ ומשום מה גם לא יובא בחודשים האחרונים כדגיגים, כך שגם אם הייתי רוצה אין בנמצא. שלא תחשוב שבוגרים יותר קל למצוא, אבל במקרה יש כמה למכירה.. שנית- מתיישהו חייבים לדלל קבוצה בשביל למנוע קורבנות אלימות של הזכר השולט. בדגיגים אין אפשרות לדעת מין, כך שיכול להיות שהיחס נקבות יצא 1-1 נניח ואז יהיה בלאגן (בראיה לרחוק כמובן). הדג מדהים בעיקר בבגרות, כשהוא תופס צורה-סנפירים-מצח ביחד עם הצבע זה מחזה מרהיב..למה לחכות שנתיים. רביה- נכון, אני קופץ מעל הפופיק כשאני מדבר על רביה עוד לפני שיש לי בכלל דגים, ובפרט עם דג כזה מסובך שמעטים בארצנו הצליחו להרבותו. אבל בכל זאת הייתי רוצה לנסות גם את זה, בפרט עם דג שנחשב לכזה קשה..מי יודע, אולי גם אתם (ואני ![]() בלו זאיר כחול לבן. אגב, כספית דגיגים הרבה יותר נכון/צודק/כלכלי מהסיבות שהזכרתי קודם. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
בית עסק
|
![]()
לקח קצת זמן אבל היה שווה לחכות....
מחכה להזמנה בכתב להתרשם מקרוב לירן ![]()
אשמח לעמוד לרשותכם בשאלות וייעוץ בין השעות 9:00-19:00 לירן לקישור לפורום שלנו באקווה הקליקו על הבאנר בקרו באתר הבית שלנו : aqualine.co.il |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
|
![]()
לירן אתה תמיד מוזמן, כשיהיו דגים אולי גם תוכל לעשות ג'סטה ולצלם אותם כמו שצריך
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
סוג אקווריום: אקווריום מלוחים מרינה כ-800 ליטר
|
![]()
אין על דגים כחולים
![]()
![]() |
#25 |
|
![]()
אממ יש מצב שאתה צודק..
![]() מאיפה אתה בארץ? מכיר/שמעת על במזל דגים? אחלה מקום.. מנסיון כל הדגים שלי ממנו.. יש לו מלאא פרונטוזות גיברוסות למיניהם ממליץ לך לשמוע.. אף אחד עוד לא מת מזה.. ![]() בכל מקרה משהו נוסף שלמדתי עם הזמן זה שפחות עומס של דגים על האקווריום ככה יותר בריא ויפה לכולם.. אתה פשוט משאיר אקווריום קלאסי ולא מראה "חובבני" עם מלאא מינים או פריטים באק' אחד.. יודע מה אני אפילו תוך כדיי כתיבה מצליח להבין ולהסכים עם מה שאמרת על הדגים בהתחלה..! בהצלחה! נ.ב. אם תחפש רעיונות לעיצוב או כל דבר אתה מוזמן לפנות בכיף.. אם אוכל לעזור אני אפילו אשמח..
![]() |
#26 |
|
![]()
את מזל דגים אני מכיר בשם, לצערי עדיין לא ביקרתי שם אך אני בודק כל כמה זמן אם יש להם
בלו זאירים במלאי..בחודשים האחרונים לא היו. עכשיו כשהסייקל החל והשעון דופק אני מברר יותר ברצינות איפה ולמי יש דגים, נראה שבזמן הקרוב צריכים להגיע משלוחים מעניינים. עוד משהו- את הסקייל התחלתי עם מזון (טטרה ביטס ברשת) והמים נכון ליום ראשון היו לבנים ולא צלולים, האם להשאיר את המזון ולתת לו להתפרק לגמרי או שהאמוניה עשתה את שלה וסתם חבל על הלכלוך? |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
סוג אקווריום: טרופאוסים
|
![]()
מתן, למה לא להתחיל סייקל עם דג? עדיף על מזון שנרקב.
אם אתה מתכוון להמשיך בסייקל עם מזון, תשאיר אותו במערכת.
![]() |
#28 |
|
![]()
כמו שהזכרתי בעבר- אני רוצה להשאיר את המערכת סטרילית ככל שניתן..להכניס דג זהב או מולי
מסכן במידה מסויימת את האק'.. חוץ מזה ישנו איש אחד לפחות שהמליץ על הדרך הזאת- שחר דנצינגר..אם הוא אומר אז כדאי לנסות ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
סוג אקווריום: קיר לבן
|
![]()
בהצלחה
![]() מצפה לאקווריום מדהים ![]()
![]() |
#30 |
הודו פעם אחת בהודעה אחת
סוג אקווריום: ציקלידים טנגניקה.
|
![]()
תתחדש.
התרשמתי מאוד, ממש יפה. שיהיה הרבה בהצלחה ותמשיך לעדכן. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
פרוייקט הקמת אקווריום המרינה שלי(נוספו תמונות חדשות בעמוד 5) | איתי73 | מלוחים כללי | 338 | Tuesday 05/11/2013 02:49 |
פרוייקט הטנגניקה החדש שלי - יש תמונות ! | elic | ציקלידים כללי | 24 | Saturday 06/09/2008 09:55 |
טוב היום זה מתחיל רשמית - פרוייקט הקמת המרינה שלי | stinki | ציוד לאקווריום ועשה זאת בעצמך (DIY) - מים מלוחים | 59 | Sunday 25/11/2007 20:34 |
אק' הטנגניקה שלי עם מעט שינויים... | אלוני | ציקלידים כללי | 23 | Sunday 27/03/2005 16:13 |
אק' הטנגניקה שלי... | Omrgby | ציקלידים כללי | 17 | Saturday 26/02/2005 18:29 |