![]() |
![]() |
#1 |
הודו לך על 0 הודעות 0 פעמים
|
![]()
שלום לכולם,
לפני כחודש היתה תקלה מכנית באקוריום (300 ליטר) שגרמה לאי איזון דבר שהוביל למות חלק מהדגים ופגיעה קשה בצצמחים. לאחר תיקון התקלה (משאבת הפילטר) ניקיתי את המיכל, החלפתי את כל הצמחים בחדשים, 20 צמחים שונים מהירי גדילה, וישנם כרגע מעט דגים מסוג גורמי, קורידורוסים, אצן סיאמי. לאחרונה החלו להופיע סוג של אצה (כנראה) שנראת כמו שערות על הצמחים הסלעים וגזרי העצים. כמו כן היא קיימת על המצע. קל מאוד לנקות אותה ע"י שאיבת רפש או עם מברשת שיניים. האצה בצבע אפור נראית כמו המאכל שילדים אוהבים "שערות סבתא". העיה כאן שהיא חוזרת מהר מאוד להופיע מחדש בכל המקומות וגם צפה ומסתובבת במים. אני לא מוסיף כרגע דשן נוזלי מחשש שזה רק יזרז את התפתחות האצה. הוכנס דשן בצורת כדורים אל תוך המצע בזמן שתילת הצמחים בסמוך לשורשים. התאורה כרגע מורכבת מ 2 נורות T5 ונורה אחת של T8, הצמחים גודלים בצורה טובה מאוד ועלי לגזום אותם פעם בשבוע לפחות, כך שלא נראה לי שישנה בעיה בגדילה שלהם למרות האצה. אבקש כאן את עזרתכם קודם כל בזיהוי האצה מפני שלא הצלחתי באופו חד משמעי להתאימה לתאורים שקיימים באינדקס, וכמו כן הדרך הנכונה לטפל בתופע ולמנוע אותה. תודה מראש. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
הודו לך על 2 הודעות 2 פעמים
סוג אקווריום: דיסקוסים
וותק בתחום: לא זוכר
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
תודה על ההתייחסות והקישור.
כבר עברתי על האינדקס וכפי שציינתי לא הצלחתי להגיע לזיהוי חד ערכי, האם מדובר באצת זקן, שיער, מברשת? אני צריך כאן עזרה לזהות מהי סוג האצה כדי לפעול ולמנוע את התפשתותה. תודה מראש. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
הודו לך על 2 הודעות 2 פעמים
סוג אקווריום: דיסקוסים
וותק בתחום: לא זוכר
|
![]()
שלח תמונה אם יש וכך נוכל לעזור יותר.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
כמה CO2 אתה מוסיף לאקווריום ואיך?
אביאל. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
הודו פעם אחת בהודעה אחת
סוג אקווריום: צמחיה
|
![]()
נשמע לי דומה לאצת קרן הצבי.
אני מניח שיש כמה וכמה פתרונות לבעיה, אבל הפתרון הטוב ביותר, לדעתי (הפתרון היחידי שעבד אצלי כמו שצריך) זה פוטופורפירין - חומר שמחסל אצות ובטוח לגמרי לדגים (בדוק), ואחר כך איזון של האקוורוים מבחינת תאורה/CO2/דשן.
![]() |
#7 |
|
![]()
נראה לי שהזיהוי כ"קרן הצבי" הוא אכן נכון (השוואה מול התמונות באינדקס).
היכן ניתן לרכוש פוטופורפירין כדי לטפל באצה? |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
מניעה וטיפול באצות חומות על חלוקי נחל לבנים | tam | דגים כללי ובריכות נוי | 9 | Tuesday 04/11/2008 01:00 |
זיהוי של אצה וטיפול בה - לא מצאתי אותה באקווהדקס | טיפו | אקווריום צמחייה | 2 | Thursday 15/11/2007 01:53 |
זיהוי וטיפול באצה | shim4a | אקווריום צמחייה | 19 | Saturday 21/10/2006 20:46 |
דחוף!!! זיהוי וטיפול במחלה. | m70 | דגים כללי ובריכות נוי | 4 | Saturday 18/09/2004 22:23 |