![]() |
![]() |
#1 |
הודו לך על 0 הודעות 0 פעמים
סוג אקווריום: 250 ליטר - JEBO
וותק בתחום: שנה
|
![]()
שלום חברים,
אני מנסה לעזור באקווריום שהוא לא האקווריום שלי, וצריך את עצתכם. מדובר באקווריום 60 ליטר עם פילטר דוד לא רע בכלל של אטמן. היו בו 2 דגי תוכי והם גדלו עד למצב שזה כבר לא התאים ולכם הם נמסרו. לאחר המסירה הוחלפו 20 אחוז מים והוכנסה אוכלוסיה של כ 24 דגי גופי ועוד 4 דגי ניאון. יום לאחד מכן החלה תמותה רבה מאוד כ - 13 דגי גופי ![]() מדדתי את המים וראיתי ערכים כדקלמן: PH 7.8 Ammonia 0.25 Nitrit 0 Nitrat בין 80 ל 160 (לפי הצבע של הערכה) מיד לאחד (אתמול בערב) המדידה החלפתי 30 אחוז מים (כמובן עם אנטי כלור) והיום אני מתכוון להחליף עוד 30 אחוז. אני מנסה בכל כוחי וכעת אני רואה את הדג המנקה שנראה ממש ממש לא טוב.. אנא עזרתכם בהצלת האוכלוסיה. מה לעשות? מה עשינו לא נכון? לי עצמי יש אקווריום גדול של ציקלידים לכן אני חושב שאולי מדובר פה בדגים יותר עדינים שדורשים טיפול שונה ממה שאני רגיל. תודה לעונים! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
סוג אקווריום: 60 ליטר נטו לאו-טק בהקמה
וותק בתחום: 5 שנים עם הפסקות
|
![]()
כמה זמן עבר מאז המסירה ועד הכנסת הגופים?,לפי הערכים אתה צריך לבצע סייקל מחדש...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
משתמש חסום
|
![]()
האם הופסקה פעולת הפילטר לזמן כלשהו או נשטפו המדיות במי ברז?-(אם כן הבקטריות הלכו וצריך סייקל מחדש)
האם אקלמת את הדגים נכון? בכללי -גופים זה דגים מאוד עדינים לכן מתים יחסית בקלות ובמיוחד באקווריום לא יציב.
![]() |
#4 |
הודו לך על 30 הודעות 48 פעמים
סוג אקווריום: צמחיה
|
![]()
קודם כל החלפות מיים גדולות ומנטרל כלור איכותי כי יש לך אמוניה מה שאומר שאתה בהתחלת סייקל.
באמצע / סוף הסייקל הייתי מצפה לראות ניטריט וניטראט אבל לא אמוניה. יש סיכוי שהמצע מלא רפש וללא שאיבה טובה לא יעזרו רק החלפות. האיכלוס עמוס בהתחשב במצב ורצוי שהיה יותר הדרגתי. בהנחה שהציוד תקין עוד מספר שבועות יתייצב - בינתיים תחליף מיים לעיתים קרובות והרבה. תאכיל מעט! |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
תמותה גדולה | senator | דגים כללי ובריכות נוי | 4 | Wednesday 06/05/2009 23:00 |
אוכלוסיה לדגי טקסס | nunuwe | ציקלידים כללי | 7 | Tuesday 05/05/2009 00:04 |
מישהו מכיר חנות גדולה לדגי נוי בפריז? | Nitrox | קהילת אקווה | 7 | Monday 28/07/2008 18:18 |
נקודות לבנות- תמותה גדולה | אודליהניר | דגים כללי ובריכות נוי | 43 | Sunday 25/05/2008 20:22 |
איזה חנות נחשבת להכי גדולה בארץ לדגי נוי? | Nitrox | קהילת אקווה | 18 | Tuesday 06/03/2007 20:52 |