![]() |
![]() |
#1 |
הודו לך על 0 הודעות 0 פעמים
|
![]()
יש לי אקווריום 50 ליטר עם 3 דגיגי סוורומים בגודל 1-1.5 ס"מ
יש לי קצת צמחים באקווריום ויש באקווריום אצות.. פעם שעברה ששאלתי הצעתם לי אנציטרוס ומצאתי אחד אבל בגודל של איזה 10 ס"מ שעולה משהו כמו 70-80 שקל.. (והוא בטח יבלע את הדיגים..) וראיתי גם שועל מעופף בגודל 5 ס"מ אבל אני לא יודע אם לסמוך עליו שהוא לא יטרוף את הדגים.. יש לכם עוד הצעות? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
הודו על ההודעה שלך 2 פעמים
|
![]()
איך אוכל אצות יהפוך פתאום לטורף
![]() ![]() ![]() שני הדגים יתאימו לך רק תיבחר. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
סוג אקווריום: דגי פלסטיק
|
![]()
שועל מעופף ואנציטרוס לא יטרפו לך דגים.
באקווריום כמו שלך היתי קונה אותם בגידל של 5 ס"מ מקסימום |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
יש מספר סוגים הנקראים שועל מעופף, ורובם בטעות. הסוג המומלץ הוא שועל מעופף סיאמי (השועל האמיתי).קשה מאוד להבדיל ביחוד כשהם צעירים.
קניתי שועל מעופף (לא סיאמי) בוגר והוא היה מאוד תוקפן, אבל רק לדגים הגדולים ומהשאר פשוט התעלם. הסיבה היא שהוא לא טורף אלא פשוט טריטוריאלי. הבעיה קיימת גם בשמרלה. במקרה שלך כדאי לך לקנות לקנות שמרלה או אפילו שועל מעופף כלשהו,גם לא אמיתי, צעירים (דרך אגב גם המחיר יהיה בהתאם) וכשיהפכו להיות אגרסיביים בבגרות, הסוורומים כבר יגדלו. עם דגיגים קטנים מאוד הייתי ממליץ על אנציטרוס פצפון (5 ש"ח אצל ישראל מIPL- - תעשה חיפוש) קניתי 2 ואחד מהם מנקה אצל דגיגי הגופי שלי. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
סוג אקווריום: צמחיה 135 ליטר מידטק
וותק בתחום: מ 2003
|
![]()
מה רע באוטוצינקלוס ובאוכל אצות סיאמי?
![]() |
#6 |
|
![]()
מה רע בפלקו?
![]() |
#7 | |
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
|
![]() ציטוט:
יש לי צמחייה.. הוא יאכל אותה יש לי דגיגים קטנים.. הוא יאכל אותם (הגדלים שמוכרים אותם זה בגודל כזה שהם כבר יכולים לאכול את הסוורומים..) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
אולי זה יעזור לכם..
הסוורום הכי קטן זה 1 ס"מ הסוורום הכי גדול זה 2 ס"מ יש לי קצת צמחייה ועל אחד הצמחים יש מלא אצות שחורות - חומות וכל החצץ גם מלא אצות.. גם על הזכוכית יש קצת.. האקווריום הוא 50 ליטר יש דג שיתאים לכל הדברים האלה? חוץ מאנציטרוס קטן שאין מצב שאני ימצא כי לא נראה לי שאני יתקל באחד כזה בחנויות..(אני יודע שיש אחד בפורום שמוכר ב5 שקל אבל זה רחוק) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
סוג אקווריום: דגי פלסטיק
|
![]()
היכן אתה גר ??
זה קצת יעזור כדי לכוון אותך לחנות קרובה לבית שלך..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
|
![]()
פלקו, וכל משפחת Loricariidae הם דגים צמחונים, ולא יאכלו דגים, לא משנה איזה גודל הדגים שלך.
אבל אני חולק על הדעה שפלקו טוב בלנקות אקווריום מאצות. הוא אכן אוכל אצות מדי פעם, אבל לא באופן יסודי כמו אנציסטרוס או אוטוצינקלוס. לגבי אכילת צמחים ע"י פלקו - הוא אכן עלול לאכול צמחייה מדי פעם, אבל אם תאכיל אותו (טבליות לפלקו, מלפפון וכו'), אז אין סיבה שהוא יהרוס לך צמחים. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
|
![]()
:פלקו, וכל משפחת Loricariidae הם דגים צמחונים, ולא יאכלו דגים, לא משנה איזה גודל :הדגים שלך.
הקביעה הזו לא מדוייקת , פלקו , אנציסטרוס והרוב המוחץ של המשפחה יאכלו דגיגים קטנים , כמו כמעט כל דג , לא משנה עם הוא צמחוני או לא. הדגים היחידים שראיתי שמתעלמים מדגיגים הם קורים ואוטואים. לגבי האצות , אוטוצינקלוסים הם הבחירה המוצלחת ביותר בשבילך. Judas |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
|
![]()
הקביעה שלי לא מדוייקת, כי חלק ממשפחת Loricariidae אכן יאכלו בשר אם יזדמן להם.
אבל מכאן, לקביעה שהם יאכלו דגיגים קטנים, נראה לי הגזמה... ![]() אני אישית מחזיק 4 דגים ממשפחת Loricariidae, שהגדול מביניהם 20 ס"מ עם חריתיים קטנים (עד קטנים מאוד), ואף פעם לא היה מקרה טרף של דג קטן ע"י דג ממשפחת Loricariidae. הרבה סוגים של דגי חתול (Pimelodidae למשל) יאכלו דגים קטנים בשמחה, אבל אף פעם לא נתקלתי אישית, ולא קראתי על מקרה טרף ע"י Loricariidae. אם יש לך מידע אחר, אשמח אם תפנה אותי למידע זה. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
|
![]()
גם דג צמחוני כגון הפלקו יאכל בשר. עובדה שהוא אוכל פגרים. בד"כ הוא לא יצליח ללכוד דגיגים אך אם הוא יתפוס אחד בטעות - הוא יאכל אותו בכיף.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
|
![]()
דגי חתול הם האהבה הגדולה שלי , במיוחד Loricariidae ,המתהפכים והמצפצפים.
רוב הLoricariidae הם צימחוניים (אני מגדל 6 סוגים) וגם אוכלי נבלות, אבל דגיגים שיגיעו אליהם הם יאכלו כמו רוב הדגים, גם מנסיון. Judas |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
|
![]() ציטוט:
ואיך בדיוק הוא יצליח לתפוס דג "בטעות"? עוד לא ראיתי דגים שנכנסו מרצונם לפה של דגים אחרים... ![]() ציטוט:
נראה לי שפלקוים שלכם היו מאוד רעבים, אם ראיתם אותם טורפים דגים אחרים ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
|
![]()
לא רק שהוא יאכל את הדג אלא שהוא יעשה זאת בכיף!!!
הוא זקוק לזמן כדי שהבשר ירקיב מעט ויתרכך ואתה בד"כ מוציא אותו לפני כן. תשאיר אותו ותראה איך הפלקו מפרק אותו. גם סרטנים צמחוניים כמו שיישן הסלעים שהוא צמחוני לחלוטין יאכל בשר אם יזדמן לו, הסיבה היא שזה מזין הרבה יותר. מיותר לציין את הציקלידים האפריקאים שברובם צמחונים. גם הם יהנו הן מבשר והן מדגיגים. נכון , רק פלקו רעב "ינסה " ליזון מדגים. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
|
![]()
AkX, תבדוק עם ישראל מ- I.P.L - יש לו אנציסטרוסים קטנטנים (2 ס"מ) שהם מורעבים לאצות. יש גם אוטוצינקלוסים קטנים שהם טובים וסיאמים.
בכל מקרה פלקו נהיה גדול מדי למידות שלך, שלא לדבר על שמרלה שמגלה נטיות תוקפניות ככול שגדל. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
|
![]()
לפי מה שהבנתי אלה האצות שיש לי באקווריום
קוראים לאצה "אצת מברשת" ולפי מה שכתוב הדג היחיד שיאכל אותה זה אוכל האצות הסיאמי.. עכשיו נגיד והבאתי לאקווריום אנציטרוס הוא לא יאכל את האצה? ד"א המידע לקוח מ"אנציקלופדיית האצות" שבפורום אקווריום צמחיה תודה לEYALCO שהשקיע על המאמר! |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
|
![]()
AkX, לצערי אכלן האצות היחיד שמתעסק עם השחורות הוא הסיאמי האמיתי (יש עוד כמה אך הם לא מגיעים לארץ).
אם יש בעיה כללית של אצות, הדגים שכולם הזכירו כאן הם טובים. אם יש בעיה ספציפית, יש להתאימה ספציפית (כמו בכל תחום בחיים). תקרא שם איך לטפל באצה הזו ותוסיף סיאמי. הוא דג רגוע בהחלט. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
|
![]()
AkX, תשים לב - לסיאמי יש שני "זימים" שיוצאים לו מהפה (מעין שפם). ללא זה הוא לא "האמיתי".
תבדוק אצל ישראל מ- I.P.L - יש לו הרבה וזה זול מאוד אצלו (תחפש אותו כאן בפורום). |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
|
![]()
AKX טפל בבעיה עצמה - תגביר את עוצמת התאורה והאצות האלה יפסקו
![]() |
#24 | |
|
![]() ציטוט:
יש לי אקווריום של JEBO ה40 ס"מ.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
|
![]()
נכון להיום אחה"צ היו עוד 8 פרטים בדני דג הרצליה.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
|
![]()
AkX, יש לך אקווריום ציקלידים ולא צמחיה. לא טוב הרבה תאורה.
תפרט כמה תאורה יש לך, מהם שעות ההארה וכו. נראה לי שכאן הבעיה. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
אכלן אצות סיאמי אוכל אצות שחורות ? (מברשת) | אב-נר | דגים כללי ובריכות נוי | 11 | Thursday 09/11/2006 20:49 |
דג נקיון שיתאים לי לאקווריום | חובב-חיות | שוכני קרקעית וסטינגריים (טריגונים) | 8 | Monday 15/05/2006 13:02 |
בניית סטנד שיתאים לאקווריום צמחייה? דגשים? | Eden_B | אקווריום צמחייה | 7 | Thursday 19/01/2006 16:04 |
לא מצאתי אוכל אצות סיאמי | יiבל | קהילת אקווה | 3 | Monday 19/07/2004 20:22 |
מולי קילשון, קניתי כי נאמר לי שהוא אוכל אצות אך אוכל יותר .. | freeuser | אקווריום צמחייה | 7 | Tuesday 17/02/2004 13:00 |