![]() |
![]() |
#1 |
הודו לך על 0 הודעות 0 פעמים
|
![]()
אהלן,
קניתי לפני שבוע אקווריום קטן עם פילטר פנימי מובנה. לפילטר היה מחובר צינור אוויר שלא היה מחובר לכלום - הנחתי שמדובר במשאבת אוויר מובנת גם, ניסיתי לחבר אבן לסוף הצינור אבל לא יוצא בועות. איפה שהמים של הפילטר עוברים פלטור בצמר, יש חורים ובעצם ככה המים חוזרים לאקווריום בצורה של "מפל" (מצורפת תמונה עם עיגול בכחול). רציתי לשאול אם זה תחליף למשאבת אוויר ? שהפגיעה במים יוצרת חמצן או משהו? או שאני צריך להתארגן על משאבת אוויר קטנה לאקווריום. צירפתי תמונות של ה"מפל" ושל האקווריום. תודה מראש ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
הודו לך על 52 הודעות 58 פעמים
סוג אקווריום: שרימפסיה, דגי להקה, דגי קרב
וותק בתחום: מילדות
|
![]()
שלום,
הצינור הקטן הוא אכן לאבן אוויר, אבל רואים בתמונה שהחור בצינור שם לא פקוק אז אין מספיק לחץ, בנוסף אם "החליל" (מפל) מים עובד גם אין מספיק לחץ להוציא אוויר. עד כמה שאני יודע זה או האחד או השני, כדי להפעיל גם את החליל וגם את אבן האוויר צריך לדעתי להפעיל את המשאבה בשיא הכוח וזה כבר בעיות זרם קשות באקווריום כזה קטן.. בהצלחה נ.ב. מה זה אדם בוגר כמוך עם מציג אלבום של One Direction?! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
eddie1442, הודו לך על ההודעה: |
![]() |
#3 |
|
![]()
האם חמצן לדגים חייב לפעול ברצף כל היום, או שזה מיותר ואפשר לחסוך זמן מסויים ביום, או לחלופין כמה הפסקות ביום קצרות יותר?
או שעדיף תמיד, ורק שאין ברירה בזמנים מסויימים הם יכולים 'לשרוד'? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
שלום,
תרשה לי קצת לדייק, החמצן לדגים נמצא במים עצמם, בכל מים כל הזמן ברמה כזו או אחרת, אני מניח שאתה מתכוון לאבן אוויר ("בועות") אם לזו הכוונה אז לא, המטרה העיקרית באבן אוויר היא לשבור את פני המים, ככה מתבצע שחלוף גזים בין המים לאוויר, דבר שמשחרר CO2 מהמים וגורם לחמצן להתמוסס לתוכם (בגדול מאוד!) אם יש לך איזה שהיא שבירת מים, ע"י גלים, מפל או דומה, אין צורך באבן אוויר ("בועות") בכלל, אבל אם אין לך עדיף שיהיה משהו. אם אתה לא רוצה להפעיל אבן אוויר כל הזמן אני הייתי מפעיל אותה במהלך היום כשהדגים פעילים יותר וצורכים יותר חמצן וסוגר במהלך הלילה כאשר הם פחות פעילים, גם כמות השעות ללא שבירת פני המים קטנה (יש פחות שעות לילה) מקווה שלזו הייתה הכוונה שלך.. בהצלחה |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
|
![]() ציטוט:
https://www.efish.co.il/shop/uncateg...daibao-db-808/ היא מכניסה אויר או רק עושה פעולת גלים ותחלופה? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
שלום,
בתמונה משאבת אוויר שמייצרת אוויר בלבד, לצינור ואבן אוויר או לחיבור כמו בפתיח הנושא. כל מה שרשמתי מעל נכון לגבי משאבה כזו ואבן אוויר שמחוברת. לה.. בהצלחה |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
|
![]() ציטוט:
קודם כל, תודה על התשובה, לא ראיתי אבל שיש איזה אפשרות לשחק עם המשאבה או הפילטר ולהפעיל אותו בשיא הכוח או בפחות כוח. גם לא ראיתי אפשרות לבטל את החליל בכדי שייצא אוויר. בכל מקרה, אם הבנתי אותך נכון בשורה התחתונה ה"חליל" יספק מספיק חמצן לאקווריום, או שאני אצטרך להביא משאבת אוויר חיצונית שתעבוד במקביל. כמובן שאני לא הולך להעמיס על האקווריום הזה.. מדובר באקווריום קטן |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
שלום,
כן "החליל" יספיק, אין צורך לחבר עוד מכשיר האקווריום מבחינה זו בסדר גמור, וגם אין צורך "לשחק" בזרימה אלא רק להתאימה לסוג הדגים, שלא "יעופו" בזרם חזק מידי.. בהצלחה |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
|
![]() ציטוט:
זאת אומרת היא שואבת מבחוץ ומכניסה או רק יוצרת גלים שמחליפים את המים לבד מעל פנ המים למים? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
הודו לך על 151 הודעות 176 פעמים
|
![]() ציטוט:
מבחינת מה שיש לך זה אמור להספיק ולא צריך להוסיף משאבת אוויר. |
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
משאבת אוויר לאקווריום גדול | NEWAQUARIUM | ציוד לאקווריום ועשה זאת בעצמך (DIY) - מים מתוקים | 2 | Saturday 30/05/2015 19:47 |
יעוץ בנושא משאבת אוויר לאקווריום | ms2013 | ציוד לאקווריום ועשה זאת בעצמך (DIY) - מים מתוקים | 9 | Wednesday 13/11/2013 02:43 |
מחפש משאבת אוויר לאקווריום קטן | alasry | ציוד לאקווריום ועשה זאת בעצמך (DIY) - מים מתוקים | 1 | Saturday 25/08/2012 21:32 |
עד כמה נחוצה משאבת אוויר לאקווריום? | michael101 | ציקלידים כללי | 5 | Saturday 05/03/2011 11:12 |
משאבת אוויר לאקווריום ציקלידים | ilan_td | ציקלידים כללי | 7 | Monday 26/11/2007 00:23 |