![]() |
|
![]() |
#1 |
הודו לך על 0 הודעות 0 פעמים
|
![]()
בשבועות האחרונים אני מריץ אקווריום חדש. על אחד אחד הדגים מסוג Cubicus אני מזהה בימים האחרונים כתמים לבנים על הסנפירים (השקופים) וכן פגיעה בשלמות הסנפיר. נדמה שהתופעה מתפשטת לסנפירים נוספים. הדג אוכל עירני ומתפקד.
להלן מס' שאלות שאשמח לקבל עליהן חוו"ד מקצועית: באיזו מחלה מדובר? Rott of the fin? אחר? מהן דרכי המניעה והטיפול? האם הפגיעה בשלמות הסנפירים היא הפיכה? תודה מראש, יובל |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
|
![]()
שלום יובל וברוך הבא
![]() ישנן שלוש אפשרויות לפגיעת סנפירים: 1. תקיפה של דגים אחרים, פתרון - הוצאת הדג אם האגרסיביות נמשכת, ניתן גם לנסוצ ולהעלות את כמות האוכל לזמן מוגבל. 2. רמות גבוהות של אמוניה עלולות לגרום לכך, פתרון - החלפות מים תדירות. 3. זיהום, פתרון - אניטיביוטיקה ספוגה במזון (מומלץ מאד במיכל נפרד !!!). |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
מקורב להנהלה
הודו לך על 5 הודעות 12 פעמים
וותק בתחום: משנת 86
|
![]()
אתה יכול לעלות את הטמפ' ל- 33-32 מעלות
יש סיכוי גבוהה שהבעיה תיפטר. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ממיסדיי אקווה
|
![]()
הי יובל,
אין מספיק פרטים... ישנן מחלות רבות שבהן הסמפטומים זהים לאלו שציינת . bxv t, vkhbeho vctho : http://fins.actwin.com/articles/disease/chart1.php http://saltaquarium.about.com/cs/fishdiseases שוקי
![]() |
#5 |
הודו פעם אחת בהודעה אחת
|
![]()
היי יובל. ברוך המצטרף.
כפי שכתבו קודמי. הסבירות הגבוהה ביותר היא שישנו דג אחר המציג ונושך אותו. ברוב המקרים. עם איכות מים טובה הדג יבריא מעצמו ללא כל טיפול. דרך אגב. איזה סוג של דג קופסא זה?. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
ראשית, תודה לכל המשיבים!
בנוסף, במהלך היומיים האחרונים חלה התפתחות מסוימת וכעת הסימפטומים מצביעים על סוג כלשהו של "נקודות לבנות" (cryptocaryon או אחר). הדג עירני אוכל ונראה שהוא מתמודד עם הטפיל היטב. יחד עם זאת, אני אשמח לנסות ולמזער את נוכחות הטפיל באקווריום. נדמה שדגים אחרים אינם נגועים (Pipe fish, Mandarine). ראוי להוסיףשעל הקרקעית יש שכבת חול חי. כרגע אני נוקט בהעלאת הטמפ' (ע"י הפסקת פעולת המקר) וכן מניעת אור. מה דעתכם? האם יש טיפול מומלץ אחר שאינו כרוך בקרנטינה ואשר אינו משלב כימיקלים לאקווריום המתוכנן להיות של חסרי חוליות? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
ממיסדיי אקווה
הודו לך על 13 הודעות 28 פעמים
|
![]()
על קריפטו תוכל לקרוא בהרחבה כאן:
http://www.ffil.org/forum/viewtopic.php?t=7880 יש מספר שיטות למזער את המחלה , אבל אין "חומר קסם" אשר מחסל את המחלה לגמרי ואינו פוגע בחסרי חוליות , יש במאמר כמה טיפים לא רעים.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
כיבוי האור לא יעזור.
הורדה איטית של המליחות והעלאה איטית של הטמפ' עשויות לעזור (כל זה בהנחה כי אין לך אלמוגים באקווריום) אבל אם הדג פעיל ואוכל אני חושב שעדיין מוקדם לפעולות אילו, דאג לאיכות מים גבוהה ואם הדג אוכל אוכל יבש הוסף שום ע"י סחיטה של שיני שום מעל לאוכל היבש בכדי שיספג בתוכו, המתן מספר דקות ותן לו לאכול (לא תרופת פלא אך עשוי לעזור). כמו-כן - אם יש לך נורת UV, הפעל אותה. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
מבקש סיוע למחירי צקלידים | העמלץ /בני גולשה ז"ל | ציקלידים כללי | 8 | Saturday 21/04/2007 20:02 |
מבקש עזרה בקשר לזיהוי הבעיה בצמח ( יש תמונה ) | ting_tong | אקווריום צמחייה | 4 | Saturday 27/01/2007 18:39 |
אצות... מבקש סיוע | הגרריסט | אקווריום צמחייה | 17 | Tuesday 22/08/2006 08:39 |
מבקש סיוע בבחירת פילטר חיצוני לאקווריום צמחייה | wolf1 | אקווריום צמחייה | 5 | Sunday 30/07/2006 08:10 |
דחוף!!! זיהוי וטיפול במחלה. | m70 | דגים כללי ובריכות נוי | 4 | Saturday 18/09/2004 22:23 |