![]() |
![]() |
#1 |
הודו לך על 0 הודעות 0 פעמים
|
![]()
שלום לכולם,
[B]הפניהמעטארוכהאךמפורטתמאודעלמנתשתוכלולעזורבמידהואתםיכולים-תקדישומזמנכםבבקשה[/B] שאלה זו מופנה לכל בעלי הידע בנושא מחלות וטיפולן אצל ציקילידים (במקרה שלי פרונטוזות). בשבועיים האחרונים מתו אצלי באקוורים 4 דגי פרונטוזה צעירים ועוד ראש אריה קטנה (כנראה נקבה). הדגים נמצאו בהפרש של כמה ימים חד מן השני כאשר הם על הקרקעית ונראים שלמים -כלומר ללא סימני אלימות או תקיפה. הדג האחרון התגלה ממש עכשיו ולפני כמה שעות הוא עוד היה בין החיים. אציין כי בשעות האחרונות ובכלל בימים האחרונים הדג נראה "עייף" ולא מראה לשחות אלא לשבת בפינה אחת ולא לזוז יותר מידי. הדג האחרון שמת אובחן על-ידי וזה מה שאני יכול לתאר: - הדג נראה בעל עיקום קבוע באיזור הזנב (כלומר בכיוון תנועת הסנפיר האחורי) -באיזור הבטן נראה כתם צהוב -הבטן נראתה נפוחה מהרגיל למרות שלא האמנתי שאני אעשה את זה- אז בהשראת מאמר שקראתי כן באתר בחלטתי לנתח את הדג,למרות שהדבר היה קשה מאוד מבחינתי,כאן גיליתי דבר נוסף ואז הפסקתי את הנתיחה -תוכן המעיים היה מעורב בגושים לבנים. -ריח רע (כמו של דג מאכל מקולקל). בתחילת המגפה העלתי סברה עם חבר שכנראה אין מספיק בקטריות באקווריום-שכן כמות המדיה הביולוגית הייתה קטנה ולכן הוספתי מדיה יקרה ואיכותית (symbiont - easylife) על מנת לנסות להעלות את רמת הבקטריות. נתוני האקווריום: מטר וחצי -כ-450 ליטר. אוכלוסיה - 5 פרונטוזות בינוניים (כ-10 ס"מ),קלבוס,קומפרסיפס\ראש אריה,פלקו פשוט,3 בוטיות ליצן. מבקש את עזרתכם הדחופה על מנת לזהות את הצרה ולטפל בה. תודה מראש לכל העונים. רזאל. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
בית עסק
הודו לך על 3 הודעות 4 פעמים
וותק בתחום: יום יותר ממנו, ויומיים פחות מההוא....
|
![]()
האם הדגים אכלו? מה היה צבע הצואה?
האם הבחנת בצואה לבנה/שקופה רירית?? מה גודל האק' (מידות), מה הפילטריזציה? משטר החלפות מים? מה האוכלוסיה? לי יש חשד כרגע, תענה ונמשיך?
![]() |
#3 |
|
![]()
היי ותודה על העזרה...
הדגים לא אכלנים גדולים אלא כשהם רעבים - הם מקבלים טטרה ביטס וכופתיות שרימפס של אוסי,גרנו מיט מידי פעם ותולעי דם יבשות רק לאחרונה. למיטב זכרוני היו כמה פעמים של צואה שקופה/לבנה. מידות האקווריום - 150*50*70. פילטרזציה- תא ביולוגי עם ראש כח 2000 ל/ש. החלפת מים - פעם בשבוע כ-15-20% ושאיבת רפש התדירות נמוכה יותר אחת לכמה שבועות. האוכלוסיה צויינה בהודעה המקורית. תודה! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
בית עסק
הודו לך על 3 הודעות 4 פעמים
וותק בתחום: יום יותר ממנו, ויומיים פחות מההוא....
|
![]()
מה האוכלוסיה מספרית(יכולים להיות לך 200 דגים מכל סוג...
![]() האם הכנסת דגים חדשים?
![]() |
#5 |
|
![]()
קודם כל אני ממליץ לך לבדוק ערכי מים.
בלי קשר לבדיקה תתחיל בהחלפות של 30 % כל ישלושה ימים. עם אנטיכלור איכותי והשוואת טמפ'. לי זה נשמע כמו טפילים פנימיים... "ריקבון פנימי במעיין ובאיברים הפנימיים", "אדישות", "חוסר תאבון"... סימנים לפרזיטים מעצבנים בגוף... מה הטמפ' באקווריום? אני ממליץ לך לקנות טרופה בשם אינטרנל פרזיט גארד של ג'ונגל. בגלל שאני לא יודע לאבחן את הטפיל הספציפי אז אני לא רוצה להגיד לך לקנות מטרוג'ל או משו כזה... גם טיפול בפראזיקוונטיל יכול להועיל פלאים אך הטיפול מסוכן ומסובך... תעדכן ואם תיתן כמה שיותר פרטים זה יעזור.
![]() |
#6 |
סוג אקווריום: אקווריום מלוחים מרינה כ-800 ליטר
|
![]()
לבדוק דחוף את ערכי המים : אמוניה, ניטריט, ניטראט... זה דבר ראשון כי לי ניראה שברגע שהחלפת מדיות אז אין בקטריות וזה גרם קודם לריכוז רעלים גבוהה.
בלי שום קשר החלפת מים של כל יומיים שלושה של עד 50% + מנטרל רעלים ברמה. לפי גם מה שתארת שהדגים לא כל כך אוכלים + צואה שקופה חוטית לבנה זה סימן לטפיל כדוגמת אקסמיטה והטיפול במטרולג'ל.
![]() |
#7 |
|
![]()
![]() |
#8 |
|
![]()
מישהו יודע איפה ניתן למצוא מטרוג'ל? סוחרים וכו'
ולגבי כל העוזרים - תודה רבה- נכון לעכשיו התחלתי טיפול במלח והחלפות מקווה שזה יעזור . ולכל השאלות שהעלו חלק מהעוזרים לגבי כמותץ דגים וגודל הכל מצויין בהודעה המקורית |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
הוספת מלח במקרים כאלה ...מיותר ...ככל הנראה יש לדגים שלך איזה טפיל במעיים או מחלת מעיים ....צבע הצועה ותוצעות הנתיחה מעידים על כך ...בדגים יחסית יקרים עדיף להביא את הדג לנתיחה אצל וטרינר (קצת יקר אבל יכול לחסוך הרבה יותר ) גם טיפול לא נכון יכול לעשות יותר נזק ...
תקפיד על ערכי מים נכונים ומקווה שישתפר מצבם ... נ.ב אולי יש מישהו שכבר נתקל במחלה כזו ויכול לעזור יותר בהצלחה בהמשך תומר |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
|
![]()
מדבריך אכן מדובר בטפילי מעיים
תתחיל בטיפול מיידי במטרוגל אם לא עוזר אז פרזיקוונטל זאת תרופה חזקה אבל עושה את העבודה בהצלחה |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
הודו לך על 4 הודעות 4 פעמים
|
![]()
אז זהו שהיום הוצאתי גופה של קאלבוס זכר 8 ס"מ
הבטן שלו היתה נפוחה... ופעם ראשונה שאני רואה מוות כזה... ביום שישי כבר ראיתי שהוא כבר מתחיל לזייף.. הוא ישב על הרצפה בסבבה שלו ונשם בכבדות.. והבטן היתה נפוחה... בנתיים שלום לכל הדגים.... מקווה שזה משהו חד פעמי....הצואה של כולם בסדר גמור... בכל מקרה.. שבוע הבא תזכו לראות משהו שלא רואים כל יום... אני אשים תמונות כשמצלמה תסתדר
![]() |
#13 |
|
![]()
חברים,
תודה רבה לכולם- אני אתחיל כמה שיותר מהר טיפול במטרוג'ל ונקווה לטוב.. חג שמח לכולם! |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
הודו לך על 4 הודעות 4 פעמים
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() ![]() |
|
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
עזרה באבחון סימנים. | nissim24 | ציקלידים כללי | 6 | Sunday 18/05/2008 12:53 |
תמותה מאסיבית באקווריום גידול גופים - אודה על עזרה | chipopo | דגים כללי ובריכות נוי | 7 | Saturday 26/01/2008 00:23 |
עזרה בבקשה תמותה מוזרה באק' | Precious | ציקלידים כללי | 1 | Sunday 23/07/2006 08:23 |
עזרה באבחון | gelly_fish | דגים כללי ובריכות נוי | 3 | Wednesday 21/09/2005 03:45 |
תמותה לא מובנת של קורידורסים...בבקשה, אני צריכה עזרה. | מורין | דגים כללי ובריכות נוי | 40 | Friday 15/07/2005 23:28 |