![]() |
![]() |
#1 |
הודו לך על 0 הודעות 0 פעמים
|
![]()
הבאתי אתמול 3 בוטיה ליצן וגיליתי היום שיש להם נקודות לבנות
מה אפשר לעשות כדי שיחלימו בודדתי אותם בתוך קופסת פלסטיק עם חמצן |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
|
![]()
אני גם עם אותה בעיה
4 בוטיות שניים מהם חולות יש תרופה בשם קוסטפור של סרה היא טובה בנוסף יש להגדיל את ריכוז המליחות כדי לעזור למערכת החיסונית של הדג ולהעלות טמפרטורה 28-30 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
התרופה עזרה לבוטיות?
כמה היא עולה? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
היום שמתי בפעם השניה את התרופה
צריך להמתין עוד יום לתוצאה נראה שמצבם משתפר אני יודיע לך מה קורה |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
התרופה עלתה 30 שח בערך
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
אז ככה
גם הדגים שלי מתנהגים מוזר אומנם אין להם נקודות אבל הם שקטים ולא זזים ומתגרדים לכן קניתי תרופה של JBL ושמתי במים גם של האקווריום וגם בקופסא עם הבוטיות והעלתי את הטמפרטורה מ28 ל29 -האם צריך להחליף מים מחר באקווריום ולהוסיף עוד מהתרופה? -שמתי את הבוטיות בקופסה של גלידה עם אבן חמצן בלי פילטר או חימום חשבתי להחליף 50% מהמים בקופסה כל יום ממים באקווריום מה דעתכם האם זה מספיק? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
משתמש חסום
|
![]() ציטוט:
תעלה טמפ' ל30-31 מעלות. בוטיות אוהבות חום ויסבלו בטמפ' כזאת. תנסה להשיג אקווריום לשים אותם שם עם פילטר. אל תחליף את המים כל יום כי אתה תאבד מהיעילות של הפילטר. תעשה ככה, לך לאייס קנה ובנה ותקנה שמה מיכל פלסטיק גדול שקוף של 70 ליטרים על גלגלים. זה מצויין לבידוד ותקנה פילטר קטן ותשים שם. יש עכשיו טפיל חדש וקטלני יותר מהקודם שלוקח לפעמים מעל שובעיים להיפטר ממנו, במיוחד אצל בוטיות. תקנה סרה costapur תרופה מצויינת נגד נקודות לבנות בשילוב של מלכיט גרין ופורמלין. בהצלחה! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
שמתי תרופה במים של האקווריום הדגים נראים עכשיו יותר פעילים
ומתגרדים ללא הרף, אין עליהם נקודות לבנות. אני רוצה לעלות את הטמפ ל -30 לגבי הבוטיות הם קטנות מאוד אולי 3 ס"מ לא נראה לי שהם ישרדו, הדגים באקווריום חשובים לי מה דעתך ספיט |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
אתם יודעים מה התרופה שלי לנקודות לבנות?
מעלה את הטמפ' ל30 מעלות, מחכה יומיים שלושה, אין כבר נקודות מוציא את כל הדגים לאקווריום קטן, מכוון את הטרמוסטט להכי גבוה באקווריום הקיבוצי, ומכניס עוד אחד להכי גבוה והטמפ' שם כמעט מגיעה ל 40 מעלות, אחרי יומיים אני מכניס את הדגים חזרה והמחלה פשוט נעלמת ![]()
![]() |
#10 |
הודו לך על 18 הודעות 25 פעמים
סוג אקווריום: אמריקאים
וותק בתחום: משנת 1975
|
![]()
הבוטיה ליצן ידוע ברגישותה לנק לבנות.
אך הוא דג חזק שכמעט לא מושפע מהמחלה. אני הייתי מטפל בהן באק הקיבוצי ,אם אין לך אק חליפי, חוץ מזה הם הרי כבר היו בו וכנראה הטפיל עבר גם לשם. אל תדאג נדיר שבוטיה תמות מנקודות לבנות. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
|
![]()
נדיר שימותו זה חדש לי...אומנם אני לא כזה ותיק אבל עם הניסיון המר שלי עם בוטיות....
בוא נגיד ככה..אחרי כמה נסיונות איקלום כושלים שנגמרו במוות אני הפסקתי... זה אומר שהדג לא הכי שורד...וניסיתי גם להביא גדולים יותר ושילמתי גם של זה במחיר הדגים אבל יותר עצוב גם במחיר של החיים שלהם... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
|
![]()
העברת אותם לקופסאת גלידה?? לא חכם בכלל.. הטפיל במילא נמצא באק'..
![]() |
#13 |
|
![]()
תראה הדגים באקווריום לא פיתחו נקודות אבל התנהגו מוזר לכן לא רציתי לקחת סיכונים
לצערי שני בוטיות ירדו במורד האסלה ונשארה אחת שנאבקת על חייה מקווה לטוב. החדשות הטובות הם שהדגים באקווריום חזרו להתנהגות הנורמלית שלהם. 1. עד מתי אני צריך להמשיך בטיפול (למרות שלדגים לא היו נקודות)? 2. האם להחליף קצת מהמים? 3. להוסיף עוד תרופה? 4.האם לשנות את הטמפ שעומדת כרגע על 29? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
משתמש חסום
|
![]()
הבוטיות מתו מההעברה לפי דעתי.
קרה לי בעבר שהייתי מנסה להעביר בוטיות שחלו בנקודות לבנות (פשוט את כל שאר הדגים הצלחתי להציל ואותן לא). אם אתה רוצה להעביר אותן לאקווריום אחר סבבה אל תעשה את זה לתוך קופסאת גלידה כי זה רק מכניס אותן לסטרס שיהרוג אותן, ואפילו אם זה לא יהרוג אותן הסטרס יוריד מאוד את המערכת החיסונית של הדג וזה מה שיפריע לדג להילחם במחלה. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
הבוטיות קיבלו נק' לבנות,לא מוצא סיבה | Dor-L | שוכני קרקעית וסטינגריים (טריגונים) | 14 | Thursday 11/01/2007 15:55 |
לא נפתר מנקודות על הבוטיות!!! | dorin | דגים כללי ובריכות נוי | 1 | Thursday 21/12/2006 11:18 |
נקודות לבנות על הבוטיות ליצן | shpapy | שוכני קרקעית וסטינגריים (טריגונים) | 11 | Wednesday 01/11/2006 16:19 |
התאוששות מנקודות לבנות | wave_master | בעלי חיים, אלמוגים וחסרי חוליות מים מלוחים | 3 | Friday 07/01/2005 21:45 |
לא מצליח להפטר מנקודות לבנות ! | 8AN | דגים כללי ובריכות נוי | 8 | Saturday 18/12/2004 19:12 |