![]() |
![]() |
#1 |
מנהל טכני
הודו לך על 178 הודעות 243 פעמים
|
![]()
שבת שלום,
באמתחתי פילטר 300 ל\ש של רנה שנמצא באק' 30 ליטר. הפילטר יחסית חדש וכך גם האק', הפילטר הקודם שבת חיים והאק' הקודם נשבר. שמתי לב שהפילטר מתלכלך במהירות רבה ויש צורך לנקותו כל 3 ימים לערך, עוד מה ששמתי לב זה שהפילטר לא מנקה בצורה טובה את המים, נשאר הרבה מאוד רפש של דגים על קרקעית האק'. שאלתי היא, האם יש טעם להחליף את הפילטר הנוכחי במשהו קצת יותר רציני ? ואם כן למה ? לכמה ל\ש ? יש להוסיף שבאק' הנוכחי הדגים לא ממש מתרגשים מהפילטר, בעבר היה לי בעיה עם הגופים (בסך הכל 2 גופים) שעפו לאזעזל בגלל הפילטר, אך כיום הפילטר מוציא את המים על אבן קח שהזרימה לא כ"כ חזקה. אשמח להמלצות שלכם על פילטר וכמות ל\ש שלדעתכם אני צריך. תודה מראש. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
מנהל פיתוח
הודו לך על 47 הודעות 78 פעמים
סוג אקווריום: X2 צמחייה \נאנו ריף
וותק בתחום: 20 שנה
|
![]()
האם זה פילטר שעובד על אבן אויר?
אם כן איך קבעת שהוא 300 ליטר בשעה? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
הודו לך על 4 הודעות 4 פעמים
|
![]()
כוונת המשורר:
זרם המים היוצא מהפילטר פוגש ראשית אבן הנמצאת באק' ובכך ממתן את הזרימה. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
מנהל טכני
|
![]()
בידיוק ספוגי.
קבעתי שהפילטר הוא 300 ל\ש כי ככה כתוב עליו, זה ההספק שלו. זהו פילטר מכאני, לא מבוסס אבן אוויר. וכמובן שפנימי. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
הודו לך על 3 הודעות 3 פעמים
|
![]()
שלום
הפרעה ליציאה חופשית של זרם המים מכבידה יוצרת התנגדות כלפי המסחרר, אם האבן במרחק של עד עשרה סנטימטרים מפתח היציאה כנראה שזאת הבעייה |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
מנהל טכני
|
![]()
לא, האבן רחוקה יותר מ-10 ס"מ מהפילטר.
יש הצעות נוספות? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
הודו פעם אחת בהודעה אחת
|
![]() ציטוט:
רפש של דגים על קרקעית האקווריום אינו קשור לפילטר. גם באקווריום עם פילטריזציה חזקה ויעילה זה יקרה.
![]() |
![]() |
#8 |
הודו לך על 0 הודעות 0 פעמים
|
![]()
מסכים לגמרי עם בנימין, את הלכלוך שנשאר על הקרקעית יש לשאוב החוצה עם צינור אחת לשבוע (בטוח ששמעת על שאיבת רפש) במידה ואין לך חצץ אתה אפילו לא צריך לקנות או לבנות שואב רפש אלא לשאוב בעזרת צינור/ית, בנפח האקווריום המזערי שלך הייתי הולך על צינורית חמצן לביצוע העבודה
בהצלחה, עידו |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
מנהל טכני
|
![]()
תודה על התשובות.
ואכן ככה אני מבצע שאיבות רפש, עם צינור אויר קטן. תודה לכולכם. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
הודו לך על 0 הודעות 0 פעמים
|
![]()
תראה ברמת העיקרון אין כל כך אפקטיביות בנקיון למשאבות פנמיות
מאחר והן נמצאות יחסית גבוה מעל החצץ ככה שאין ממש שאיבה של רפש מהקרקעית שנית המדיה של הפילטרים הנ"ל הוא ספוג ולא פרלון אשר יכולת הסינון שלו גבוה בהרבה על הספוג אני לא ממש הייתי ממליץ לך לחסום את כיוון הזרימה מסיבה מאוד פשוטה הזרימה אשר פוגעת הדופן המרוחקת של האקווריום שלך באצם יוצרת מערבולת וככה זה מרים את הרפש ובצורה מעגלית מקרב אותו לפילטר ונשאב אך כאשר אתה יוצר חסימה שם הזרימה אתה לא רק שלא עוזר לפילטר לנקות אתה גם פריעה מאחר והזרמים של יציאת המיים משבשים את הסדר של שאיבת הרפש. המלצה נוספת זה הוספת פילטר תת קרקעי עם ר"כ שידעת להעלות את כל הרפש.
![]() |
#11 |
מנהל טכני
|
![]()
או קיי, זו עצה טובה, סובבתי כבר את הכיוון של זרימת המים.
נראה לך שאפשר לשים לאק' 30 ליטר פילטר תת-קרקעי? (פילטר ביולוגי?) אם כן, מה ההבדל בינו לבין פילטר פינתי ? כמו כן, יש לי פרלון, אני יכול להכניס לפילטר, זה יגרום לסינון טוב יותר. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
מזל טוב לי -הפילטר עובד | RazEyaL | ציוד לאקווריום ועשה זאת בעצמך (DIY) - מים מתוקים | 6 | Saturday 05/11/2005 12:27 |
הגודל כן קובע (של הפילטר רבותיי של הפילטר) | silver | ציוד לאקווריום ועשה זאת בעצמך (DIY) - מים מתוקים | 6 | Monday 06/06/2005 08:00 |
האם הפילטר טוב? | yossi_sh | ציוד לאקווריום ועשה זאת בעצמך (DIY) - מים מתוקים | 15 | Monday 28/03/2005 19:12 |
הפילטר שלי | cool | ציוד לאקווריום ועשה זאת בעצמך (DIY) - מים מתוקים | 1 | Saturday 16/08/2003 20:49 |
האם הפילטר הזה טוב | pesi | ציוד לאקווריום ועשה זאת בעצמך (DIY) - מים מתוקים | 25 | Sunday 18/05/2003 22:57 |