![]() |
![]() |
#1 |
הודו לך על 8 הודעות 10 פעמים
סוג אקווריום: 300 ל' אמריקאים, 70 ל' לוטאק, 50 ל' לוטאק, 12 ל' שרימפסיה, 160 ל' בהקמה
וותק בתחום: מילדות
|
![]()
שלום חברים,
ברשותי שרימפסיה קיימת של 12 ליטר עם שרי. ברוך השם, לא מפסיקים להתרבות. לפני חודשיים שמתי עדשת מים, ובמקביל לא הייתי בבית שבועיים לפנות את זה, כשחזרתי כל פני המים היו מכוסים בעדשות מים צפופה לגמרי ולא היית תנועה בכלל של הפילטר מפל על פני המים. הייתי בטוח שאם יקרה מה שקרה תהיה תמותה מחוסר חמצן. עכשיו סידרתי אקווריום נוסף, 7.5 ליטר של boyu עם מים מטופלים מאקווריום צמחייה קיים, עם צמחים ששתולים וגדלים כבר זמן מה, ועלה בדעתי לעשות את האקווריום ללא פילטר בכלל. הרי מה הצורך כבר אם יש צמחים שעושים הכל. השאלה היא רק לגבי החמצן בשעות החשכה, האם יש מה לחשוש? כי בשרימפסיה הראשונה הייתה סיטואציה שלכאורה בלי פילטר שיזיז תנועה על פני המים ובכלל פני המים היו חסומים לגמרי. מה אומרים? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
סוג אקווריום: 300 ל' אמריקאים, 70 ל' לוטאק, 50 ל' לוטאק, 12 ל' שרימפסיה, 160 ל' בהקמה
|
![]()
בנתיים אכלסתי את המיכל ללא פילטר בכ-50 שרימפס כחולים ניאוקרדינה, תודה רבה לאביב על האיכות המטורפת.
המים מאקווריום קיים, מצע שתילה של פלובל ועליו קוורץ לבן, אבני בזלת שחורה, גזע והרבה צמחים.. כבר כמה ימים שעובד יפה. בכל אופן הזמנתי ראש כוח קטן שיפעיל את הסינון העליון שיישב בו ספוג, קצת מדיות (אם בכלל) וצמח פוטוס (הורדתי את המכסה) עדיין אשמח לדעת אם למישהו יש ניסיון במיכל ננו שרימפסיה ללא פילטר |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
אחראי תחום מלוחים
הודו לך על 213 הודעות 249 פעמים
וותק בתחום: לא מספיק...
|
![]()
שלום.
בגדול אני שואל... זה שווה את ההימור? הרי יש היום פילטרים זולים וקטנים או אפילו DIY שיספקו סינון עדין ומצע לבקטריות טובות. כן יש אפשרות לאקווריום ללא פילטרים והוא ניקרא אקווריום טבעי, זה לא קל כמו שזה נישמע לפחות לא בהתחלה ודורש כמה תנאים בכדי שה״קסם״ יקרה. אני משאיר לך מאמרים בנושא: 1. https://www.aqua.org.il/magazine/item.php?id=21 2. https://www.aqua.org.il/forums/showthread.php?t=82103 בקשר לעדשת מים אני לא מבין איך הגעתה למסקנה שלא היה חמצון? הרי צפופה ככל שתיהיה היא לא אטומה לגמרי ובכל זאת המים שהפילטר הוציא חזרו לאקווריום לא? זה כשלעצמו מחמצן את המים. מה שבעצם גורם לחמצון המים זה ״שבירה״ של פני המים יכולות להיות בועות ממשאבה האוויר שמתפוצצות בפני המים ועד למשאבה שיציאת המים שלה יוצאת גלים קטנים. אפילו רעידות קטנות יכניסו מספיק חמצן לשרימפסונים הקטנים ![]() לסיכום: אני מאלה שיעדיפו אפילו פילטר ספוג מעלית אוויר קטנטן שעולה כמה שקלים בחו״ל או קצת יותר בארץ מאשר לקוות שיהיה בסדר עם הצמחייה... אומנם שרימפסים לא בעלי עומס ביולוגי גדול אבל לאורך זמן עם האכלות ומשקעים שמצטברים עלולה להיות עליה בערכים. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
היי רפאל, תודה רבה על התגובה המפורטת.
עברתי על המאמרים, אשריך חשבתי על זה, עם שרימפסים נכון כרגע אין עומס ביולוגי ויש הרבה צמחים אבל אוטוטו לא יהיו רק 50..נחכה שבראש כוח יגיע, עד אז נראה בסדר |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
אחראי תחום מלוחים
|
![]() ![]() לא לשכוח להשים בפתח היניקה של הפילטר ספוג או רשת מספיק צפופה בכדי למנוע שאיבה של שרימפסים. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
תודה רבה,
הזמנתי ראש כוח עם אפשרות לשחק בעוצמת שאיבה, אשים על הפתח גרביון עם עוצמת שאיבה נמוכה, מקווה שזה לא ייסתם מהר. בפילטר מעלית עם הגרביון, אני צריך לנקות כל שבועיים את מה שמצטבר |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
אחראי תחום מלוחים
|
![]()
פילטר מעלית אוויר אתה מתכוון? אם כן אין צורך בגרביון זה שאיבה מאוד עדינה שלא פוגעת בשרימפסונים.
אם בכל זאת אתה רוצה להשתמש בראש כוח אז במקום גרביון הייתי מנסה לקמבן להשים את הספוג של המעלית אוויר על הפתח יניקה כזה: https://aquariumscience.org/wp-conte...-Powerhead.jpg או פשוט קונה פילטר כזה יש לו גם מקום למדיות: https://www.aqqapet.com/wp-content/u...-2-600x600.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
זה אקווריום עם אופציה לפילור עליון שגורם למים לרדת כמו מפל, אשים ראש כוח קטן שמעלה את המים לכתר עם ספוג ואולי קצת מודעות והם יורדים חזרה.
אשים על היניקה גרביון תודה רבה |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
פילטר לאקווריום שרימפסיה גדול | Galion | שרימפסים וחסרי חוליות | 8 | Wednesday 18/11/2020 12:36 |
נאנו שרימפסיה DIY - שרימפסיה לעניים | Supraman | ציוד לאקווריום ועשה זאת בעצמך (DIY) - מים מתוקים | 64 | Friday 02/03/2012 10:42 |
הקמת שרימפסיה - פילטר אפריקני ענק | berlad | שרימפסים וחסרי חוליות | 6 | Monday 21/06/2010 09:16 |
שרימפסיה ללא פילטר- אפשרי? | אור_סיני | שרימפסים וחסרי חוליות | 16 | Wednesday 14/10/2009 21:06 |
שרימפסיה יפיפה.. עידכון מאשכול: "שרימפסיה 80 ליטר" | idanbenhamo | שרימפסים וחסרי חוליות | 22 | Monday 11/05/2009 21:43 |