![]() |
![]() |
#1 |
הודו לך על 0 הודעות 0 פעמים
|
![]()
לפני מספר ימים טרופאוס במבה שלי החזיר את נשמתו , למרות שנראה היה, שתפסתי אותו בתחילת המחלה (בלואט). נפתח כאן עץ שלם בנושא, על מינוני מטרוג'יל וכד'.
לאור המלצתו של sahrpy למינון גבוה יותר ממה שנהגתי ולהחלפת מים באחוז שונה (כדור 250 מ"ג לכל 40 ליטר, החלפת 10% מים, במשך 4 ימים) ואחוזי ההצלחה המרשימים שלו (טפו טפו, חמסה חמסה), לעומת כשלונותיי החוזרים ונשנים ואפס אחוז הצלחה, אימצתי את שיטתו, מוקדם מן המקווה. הקדמה- כרגע מדובר על אק' של 350 ליטר, שמכיל ערב רב של מבונות,HAPS , ארבעה טרופאוסים ועוד... שגדלו ביחד מתוך כוונה להפרידם בימים אלה ממש עם הגעת האקווריום 700 ליטר. התזונה- ספירולינה ופעמיים בשבוע טטרה בייטס. כאמור, הבמבה מת, ולאחר יומיים זיהיתי התנהגות בעייתית של זברה אדומה ושל במבה נוספת, התחלתי בטיפול ע"פ ההמלצה הנ"ל, כרגע - 4 ימים אחרי, החבר'ה עדיין "מגמגמים" - לא אוכלים, אך גם לא נראית החמרה. השאלה היא, האם ניתן וצריך להמשיך את הטיפול במטרוג'יל? אם לא, מה מומלץ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
|
![]()
יוקו תעשה החלפת מים של 10-20% ותמשיך בטיפול.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
עוד סט של ארבעה ימים?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
כן.
בהצלחה. תראה ידידי, רק מילה קטנה של אזהרה, תבדוק טוב מה הגורם לסיבה להתפרצות, עקרונית כשהייתי מגלה אצלי תסמין ראשון למחלה הייתי נוקט בשיטה אגרסיבית של טיפול לכל האק' (בד"כ כשאחד חולה אחריו כל השאר חולים), מה שמפתיע אצלך הוא שגם המלאווים מתחילים לסבול מאותם תסמינים. לכן הייתי מהמר שישנה בעיה רצינית אצלך בתנאי המים. האם אתה עורך בדיקות ניטריט / ניטראט ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
לא , מחר אעשה.
קשה לי להמר על זה, שכן החלפות מים ע"ב פעם-פעמיים בשבוע, מה גם, שרב האוכלוסייה שרה ורוקדת (מדובר על שני חולים וגופה אחת מכארבעים דגים בגודל בינוני). |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
עדיין, זה יותר מידי
![]() אם אתה מוצא ניטראט או ניטריט במים, בדוק גם את מי הברז. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
המשך טיפול במחלה | סקובה | ציקלידים כללי | 1 | Thursday 20/09/2007 01:56 |
המשך טיפול במחלה...עזרה!! | mosheuzi | ציקלידים כללי | 1 | Sunday 31/12/2006 22:58 |
שאלה לגבי המשך טיפול בנקודות לבנות | חובב-חיות | שוכני קרקעית וסטינגריים (טריגונים) | 3 | Monday 20/11/2006 21:43 |
המשך טיפול באקווריום לאחר סיום האכלוס (האכלה, הוספת מלח ..) | DOLEV | ציקלידים כללי | 7 | Monday 07/11/2005 18:48 |
הקיסמטה-טיפול פנימי-התייעצות-המשך. | dan kotter | דיסקוסים | 14 | Tuesday 08/07/2003 13:49 |