![]() |
![]() |
#1 |
הודו לך על 0 הודעות 0 פעמים
|
![]()
שלום לכולם !
אני בשלבי בניית בית קרקע (שלב התוכניות אצל אדריכל) ואני מעוניין לשים בבית אקווריום בתוך קיר מתוקים Low tech (עם אפשרות למלוחים) האקווריום יכלול החלפת מים אוטומטית ( אפשרות הזרמת מים לגינה ), תאורה, מנורת UV אני מעוניין להעביר צנרת מתוך הבית כלפי חוץ, ז"א האקווריום יושב בתוך הבית והסאמפ . פילטר יושב מחוץ לבית. מידות של האקווריום רוחב 160 עומק 60 גובה 80. נקודות לדיון 1. מרחק האקווריום מהנקודה מחוץ לבית בערך 6 מטר a. מה הציוד נדרש להעברת מים ממרחק של שש מטר b. בידוד 2. האם כדאי להשתמש בסאמפ או בפילטר גדול שישבו בחצר 3. נתונים על צנרת a. באיזה צנרת כדאי להשתמש ? b. האם הצנרת יכולה להיות בהשחלה בתוך צינור רחב ( אם ארצה להחליף שתהיה אפשרות קלה ) c. האם כדאי לשם צנרת ספיר למקרה שאחת תיסתם ? 4. האם מישהו הזרים מים לגינה a. האם הדבר גורם להצפות בגינה b. איך מונעים כניסה של חרקים או כל דבר אחר דרך הצינור לתוך הבית ? 5. האם כדאי להשתמש בתאורת led לבנה או ב T5 a. מבחינת עוצמה b. צמחיה – האם מתאים לאקווריום low tech c. פליטת חום d. צריכת חשמל. 6. תחזוקה שותפת a. מה צריך להיות גודל הפתח מלמעלה לניקיון? b. המלצות לציוד לניקיון הזכוכית ( האקווריום רחב וגבוה ( יהיה לי גישה רק מהצד האחורי ) ולסיכום ![]() ותודה מראש על העזרה. נערך לאחרונה על ידי אדי ק., Friday 11/04/2014 בשעה 10:34. סיבה: תמונה הוטמעה |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
סוג אקווריום: צמחיה הייטק 200 ל', דיסקוסים 270 ל'
וותק בתחום: הרבה שנים, עם הפסקות
|
![]()
קח בחשבון שגובה 80 קשה מאוד לטיפול ותחזוקה והוא גם דורש עוצמת תאורה חזקה יותר במידה ותחליט ללכת על צמחיה.
אם אתה שם סאמפ בחוץ אתה חייב לדאוג לבידוד. שים בקיר צינור רחב שיאפשר לך בקלות להחליף את הצנרת של האקווריום ו/או להוסיף צינורות במידת הצורך. במקרה כזה אין שום צורך בצנרת נוספת לחירום. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
הודו לך על 3 הודעות 3 פעמים
סוג אקווריום: כרגע קריסטליה מדהימהההה
וותק בתחום: עשור+
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
shiko אתה יכול לפרט יותר על
1. הזרמת מי האקווריום לגינה בבקשה ( בריכה לעודפים ) 2.האם הדבר גורם להצפות בגינה בחלוקה נכונה זה לא אמור ליצור הצפות --> אי מבצעים את החלוקה ( מחשב / מעברים את הצינור ידנית ממקום למקום ... ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
הודו לך על 3 הודעות 3 פעמים
סוג אקווריום: כרגע קריסטליה מדהימהההה
וותק בתחום: עשור+
|
![]()
לצערי לא יכול לפרט יותר מידי על בריכה לעודפים מעולם לא הייתה לי הרעיון אבל פשוט
מניחים בגינה באיזה מקום שלא מפריע מיכל קבור בין 500 לכמה שיותר ליטרים (שאלה של תקציב) שהוא מעין נקודת איסוף של חלק ממי הביוב (הנקיים יחסית שביניהם) ואותה בריכה אמורה לשמש כבריכת השקיה לגינה, עם מחשב או צינור וכו, למידע מורחב תעשה חיפוש באינטרנט אחי, אין לי נסיון עם בריכה כזאת אבל ראיתי כמה כאלו אצל חברים וחלוקה נכונה בדרך כלל נעשית על ידי טפטפות אצלי אני את מי היציאה של האוסמוזה והמים מההחלפות מעביר למיכל שעומד בגובה של כ70 ס"מ וממנו יש ירידה לטפטפות שעוברות בגינה
![]() |
#6 |
|
![]()
shiko האם כאתה אומר משאבת העלאה אתה מתכוון לראש כח?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
הודו פעם אחת בהודעה אחת
סוג אקווריום: פנורמי
|
![]()
לדעתי בגינה יהיה ריחות של דגים , אז להזרים לביוב ישר ולחסוך ריחות לא נעימים ...
למה אתה רוצה לשים בחוץ ? אתה צריך לבנות בחוץ חדר לזה ... ואני לא מכיר פילטר חיצוני שיתן לך ספיקה במרחק זה , זה נפח מים לא קטן ! לא הבנתי למה צריך אוסמוזה בכלל , אבל שיהיה .. אי אפשר לקבוע תכנון בלי שתהיה סגור על אוכלסיה , הגובהה כנראה מוגזם , יש פרוייק מדהים ששיתף אמיר על פרוייקט בסגנון ,אפילו גדול יותר ומאד מרשים , לדעתי בעל מקצוע יעזור הרבה . |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
הודו לך על 55 הודעות 78 פעמים
סוג אקווריום: מלאווים 540 ל', דיסקוסים 300 ל', אק' 350 ל' פטרוכרומיס 'פליים טייל'.
וותק בתחום: החל משנת 1998
|
![]()
מה קשור ריחות של דגים?
אני נותן את כל המים מההחלפות לגינה ואין שום ריחות - רק חיסכון גדול במים. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
1. אז כמו שנאמר אני רוצה להזרים את המים לגינה לצורך חיסכון במים
2. אני לא מתכוון לשים אוסמוזה כי כרגע אין לי כוונה להרבות דגים שגורשים PH נמוך 3. הכיוון כרגע של האוכלוסיה שאני מוענין זה דגי סכין למינהם , בוטיות ופונסיום דמסוני |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
סוג אקווריום: מיכל ריק עם אבק :(
וותק בתחום: שנייה אני אשאל את אשתי
|
![]()
אם אתה עושה מיכל צמחייה זה טוב ויפה,
אין סיבה לערבב את ה6 מטר לסאמפ פילטרציה תעשה ע"י פילטרי דוד (תוכל להכין מראש מקום עם נישה מתחת למיכל מאחוריו או מלפניו) מרחק של 6 מטר יכול להעשות רק עם משאבות העלאה של 10000 ליטר שעה ומעלה החסרון שלהן הוא הרעש וצריכת החשמל (100 קוט"ש ומעלה) הן גם לא יתאימו למיכל צמחייה שצריך זרימה איטית בשביל למנוע אובדן של פד"ח זמין. נסה למצוא קיר שיהיה יותר קרוב לגינה, קיר חיצוני... בנוסף אם זה רק בשביל החסכון במים, העברה של 6 מטר פעם ב... שים צינור מהאקווריום החוצה בזמן החלפת מים.. בשביל זה אל תקבור בקיר צינור - עלות העבודה ובנוסף נזק שיכול להיות שיהיה לך אם יתפוצץ הצינור... יעלה יותר מכל החלפות המים שתעשה אי פעם ![]() אם התוכנית העתידית היא מערכת מלוחה אני ממליץ לך בחום לא להרחיק את הסאמפ מהמיכל לאורך כזה... שוב, משאבות העלאה.... אני באותה בעיה בדיוק כמוך, בעת התכנון של הבית ... המעצב, אישתי והטופוגרפיה של הבית, לא נתנו לי גישה נוחה מהחצר אל המיכל והסאמפ... לכן הקצאתי חדר ייעודי עבור המערכות של המיכל יצא ככה טוב גם כי זה היה גם ככה חלל שאי אפשר היה לנצל בקלות(מתחת למדרגות ) האופציה השנייה שלי הייתה לעשות מרתף עבור אותו חדר, שם העלויות הם משמעותית הרבה יותר גבוהות משאבת העלאה של 15K ומעלה בתור התחלה... לא לדבר על עלויות בניית החדר\מרתף עצמו... תעלה תמונה של התוכנית, אולי יהיה יותר קל להבין את זה ככה... בכל מקרה אני גם מסכים עם טל מנסיון והקמה של מערכות צמחייה וריף אני לא אעבור יותר את גובה 55 במיכל - חסכון אדיר בהוצאות החשמל ופרקטיות של טיפול קבוע, מעבר לזה שרוב הדגים\צמחים\אלמוגים לא מנצלים את הגובה מעבר למה שתתן להם...
![]() |
#11 |
|
![]()
1. הצימחיה שאני רוצה לשים באקווריום היא ולנריה ענקית
2.התוכניות ![]() נערך לאחרונה על ידי אדי ק., Thursday 10/04/2014 בשעה 23:46. סיבה: הוטמעה תמונה |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
|
![]()
לא רואים את התמונה
![]() |
#13 |
|
![]()
שמתי לינק ל dropbox אני לא יודע למה זה לא עובד. יש רעיוניות למה ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
הודו לך על 57 הודעות 74 פעמים
סוג אקווריום: ריף
וותק בתחום: 20 דק' בערך
|
![]() ציטוט:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
|
![]()
אז אם הבנתי המיכל יוחבא מאחורי השולחן אוכל...
יש שם חדר מאחורה, אתה מתכנן להעביר את הצנרת דרכו??? אני הייתי שם אותו בתור מיכל פינתי (אפשר גם מרובע או מלבני קטן יותר) או שקוע בקיר של הפאטיו ![]()
![]() |
#16 |
|
![]()
אדי יש עוד תמונה בפוסט הראשון אשמח אם תוכל לעשות שיראו גם אותה בבקשה
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
|
![]()
הסיבות שרציתי להוציא את המשאבה מחוץ לבית הם:
1.רעש / קרינה בפינת ישיבה(הצד השני של קיר האקווריום ) ( כן אני יודע שיש גם אינטרנט אלחוטי בבית ועוד ... אבל אני רוצה לצמצם ) 2. פחות בלאגן וצעקות של אישתי בבית בכל נקיון של המשאבה ( לגבי הסאמפ זה לא הכרחי --> לא רצתי לשם אותו בארון בגלל הלחות ) כרגע הדבר המתריד אותי בלשם את המשאבה בבית זה הרעש והקרינה, אשמח לשמוע רעיונות מקוריים. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
|
![]()
אין בעיה שיהיה בחוץ ואפילו עדיף
אבל לא במרחק כזה מהמיכל, לא תרוויח מזה כלום - משאבה גדולה = יותר קרינה...
![]() |
#19 |
סוג אקווריום: 700 ליטר
וותק בתחום: ארבע שנים וחצי
|
![]()
איזו קרינה ? לא הבנתי.
כדי שאשתך לא תצעק,תנקה את המשאבה כאשר היא לא בבית או שתעשה כמוני,תנקה אחריך בסיום העבודה,אז אין שום סיבה שהוא תצעק. אני מוציא את המים לגינה ואין שום ריח. העירו לך לגבי גובה 80 ס"מ ולא התייחסת (או שהתייחסת ולא שמתי לב....),אז שוב,אל תעשה 80 ס"מ גובה !!,היה לי 80 ס"מ גובה וזה סיוט להגיע לקרקעית.היום יש לי מיכל 70 ס"מ גובה וזה תענוג. חוץ מזה דגים שוחים רוב הזמן לאורך ולא לגובה,כך שיווצר לך מצב של הרבה מיכל "ריק". |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
|
![]()
מאיר כל מכשיר חשמלי מייצר קרינה
אם יצא לך להביא פעם מכשיר מודד אתה תקבל "חום" ממה שהולך בסביבת האקווריום... (ראוטר אלחוטי דווקא מייצר פחות)
![]() |
#21 |
|
![]()
לגבי הגובה זה יותר יפה ואני בחור עם ידיים ארוכות ובנוסף אפשר לשלב אוכלוסית דגים כך שחלק שוחים בחלק העליון חלק באמצע וחלק בקרעית.
בכל אופן אני מודע להשלחות של אקווריום גבוהה( לפחות חושב ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
|
![]()
לך לחנות עם תצוגה נרחבת ותכניס את הידיים למיכל, רק אז תקבל אינדיקציה...
![]() |
#23 |
סוג אקווריום: מלאווים 540 ל', דיסקוסים 300 ל', אק' 350 ל' פטרוכרומיס 'פליים טייל'.
|
![]()
הי יעד.
בנושא החלפות המים לגינה - אני נעזר בחור שנעשה בקיר לצורך מעבר של צנרת מזגן מפוצל וכך זה מקל מאד: הצינור לא עובר בכל הבית, מאריך את המרחק בין המיכל וגינה (ואז יורד גם הלחץ בשאיבת הרפש שהופכת ללא אפקטיבית). בהצלחה. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
|
![]()
נראה לי שאני אבדוק את האופציה להעביר את האקווריום צמוד לקיר חיצוני.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
הודו לך על 2 הודעות 2 פעמים
|
![]()
בבית לפני בניה, אין בעיה לשים צנרת בקוטר גדול.
אם קוטר הצנרת מתאים, ירידת הההספק של הפילטר תהיה אפסית גם במרחק של 6 מטרים. צנרת בעובי של 75 מ"מ מספיקה לזרימה של 10 קוב לשעה עם כמעט אפס ירידת הספק. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
|
![]()
איפה ראית צנרת בקוטר כזה באקווריום ביתי???
אולי באק' באטלנטה, ג'ורג'יה... |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
|
![]()
צינור ביוב אפילו 2" יספיק...
אפשר באמת להניח ברצפה לכיוון הגינה ולשים אגן מים בסוף שלו עם משאבה תבולה לטובת הגינה...
![]() |
#28 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
|
![]()
יש דרך לחשב איזה הספק של משאבה צריך לאקווריום שהמרחק בינו לבין המשאבה הוא שש מטר ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
|
![]() ציטוט:
אתה צריך להחליט כמה ליטר בשעה אתה רוצה להעביר, מה קוטר הצנרת שאתה רוצה לשים, כמה זוויות יש בדרך, ואז אפשר לבחור משאבה מתאימה. תן את הנתונים וננסה לעזור. נערך לאחרונה על ידי sber, Wednesday 16/04/2014 בשעה 09:55. |
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
תשתית לריף בבית חדש | amosb | מלוחים כללי | 41 | Tuesday 18/11/2014 00:59 |
תשתית ל 250 RSM | גור | ציוד לאקווריום ועשה זאת בעצמך (DIY) - מים מלוחים | 25 | Tuesday 30/08/2011 19:46 |
סכנת שקיעה לאקווריום מעל 1300 ק"ג בבית קומות ישן | yaronas12 | ציוד לאקווריום ועשה זאת בעצמך (DIY) - מים מתוקים | 30 | Monday 19/10/2009 22:32 |
ריסוס בבית - נזק לאקווריום? | asafchi | דגים כללי ובריכות נוי | 7 | Tuesday 17/06/2008 01:34 |
יעוץ בבית לאקווריום היי טק 380 ליטר.. | oren_vegas | דגים כללי ובריכות נוי | 2 | Saturday 23/02/2008 17:27 |