![]() |
![]() |
#1 |
הודו לך על 0 הודעות 0 פעמים
סוג אקווריום: מתוקים - ציקלדים וננו צמחיה
וותק בתחום: מאז ומתמיד
|
![]()
היי
מישהו נתקל אולי בדבר כזה ? רשום זה צורך רק 3W וזה כולל 42 לדים אולי יכול להתאים לצמחיה וכאלה ? http://www1.dealextreme.com/producti...ku_29426_3.jpg ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
הודו לך על 4 הודעות 4 פעמים
סוג אקווריום: בעיקר ננוים
|
![]()
אני לא ממליץ ,
התאורה של הדבר הזה חלשה בטירוף הנושא עדיין בחיתולים, אולי טוב בתור מנורת לילה לילדים. ![]()
![]() |
#3 |
הודו על ההודעה שלך 2 פעמים
|
![]()
דווקא הפנסים עם הלדים חזקים יותר וחסחוניים יותר מהפנסים הרגילים. אולי באמת שווה לנסות את הנורה הזאת .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
לא מתאים כתחליף לפלורסנט.
בהחלט מתאים לתאורת לילה. אגב, באלו שנותנים לומן גבוה ניתן להשתמש גם בשביל להאיר אקווריומים שלא צריכים תאורה כגון מרינה / ציקלידים וכדומה. הנושא נטחן עד דק בתחום הריף ( שגם שם צריכים תאורה חזקה ) והתשובות המלומדות אומרות שיש לדים עם ספיקה גבוהה ( שכל אחד מהם נותן 3W למשל ) שבהם באמת ניתן להשתמש כתחליף לפלורסנט או אפילו למטאל. הלדים הזולים לא יעשו כלום... וגם לא יהיו זולים יותר מנורות EL פשוטות. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
סוג אקווריום: ריף 500 ל'
וותק בתחום: שבוע פחות מאביעד
|
![]()
יש לי את הנורה הזאת בבית
אתה מוזמן להשאיל אותה לראות איך היא מתאימה לך. מהתרשמות כללית האור שלה לא מרגיש חזק מספיק |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
הודו לך על 314 הודעות 367 פעמים
סוג אקווריום: U R B A N
וותק בתחום: 14 שנים
|
![]() ציטוט:
מבחר גופי תאורה LED לעולם המים המלוחים אבל כמעט ושום מידע אם הם מתאימים גם לצמחיה, משיטוט קצר (ומעניין) ברשת עולה כי רובם המכריע של האתרים הם מלוחים.
![]() |
![]() |
#7 | |
|
![]() ציטוט:
לצימחיה נהוג להשתמש בפלורסנטים. בריף, לאור העומק והצורך באור חזק מאוד - נהוג להשתמש בתאורת מטאל. המטאל מחממת ויקרה - ולכן לד, גם אם יקר, לטווח הארוך הוא משתלם ( ריף ממוצע מחזיק לא פחות מ 400W תאורה... חסכון בחשמל זה חסכון בכסף ). בצמחיה בד"כ עד 6 נורות פלורסנט זה די ויותר. אין הרבה צורך ולכן אין הרבה ביקוש. אגב, גם ההשקעה הכספית מאוד שונה... בריף של 35 ליטר השקעתי למעלה מ 15,000 ש"ח. באקווריום צמחיה מדהים וגדול אפשר להשקיע גם פחות. ולכן מי שמחזיק אקווריום ב 30,000 ש"ח ישקול לשלם יותר על תאורה שחוסכת חשמל, פחות מחממת ואולי גם יותר טובה. לעומתו, מי שהשקיע באקווריום "רק" 15,000 ש"ח וגם זה גבוה לדעתי בצמחיה - לא ירצה לשלם כמה אלפים על תאורה שלא נותנת לו תוצאות שונות... חוץ מזה - זה ידוע שהחבר'ה המלוחים שרוטים לחלוטין - אם לא לא היינו בתחביב ![]() הערה לפותח העץ: גם אם אתה מזמין תבדוק קודם באיביי. אני לא ממליץ להזמין מדיל אקסטרים. השירות שלהם התדרדר לתהום, אני ממתין לפריטים למעלה מחודש ולפריט אחד כבר 70 יום. השירות חרא, מתעלמים ממני, עונים אחרי שבוע שאני צריך לחכות עוד שבועיים כי הם שלחו את זה רק חודשיים אחרי שהזמנתי. אם אפשר להימנע - מומלץ להימנע. אני לא ארכוש אצלהם יותר שום דבר שלא ניתן להשיג רק אצלם או שההפרש במחיר שווה לי את היחס המזלזל וההמתנה האין סופית לפריט שאולי לעולם לא יגיע. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
סוג אקווריום: מתוקים - ציקלדים וננו צמחיה
וותק בתחום: מאז ומתמיד
|
![]()
טוב לדעת
גם מאיביי לא הכל מגיע אבל לפחות מקבלים החזר אם "פותחים תיק" נגד המוכר -קרה לי כבר פעמיים הערה לפותח העץ: גם אם אתה מזמין תבדוק קודם באיביי. אני לא ממליץ להזמין מדיל אקסטרים. השירות שלהם התדרדר לתהום, אני ממתין לפריטים למעלה מחודש ולפריט אחד כבר 70 יום. השירות חרא, מתעלמים ממני, עונים אחרי שבוע שאני צריך לחכות עוד שבועיים כי הם שלחו את זה רק חודשיים אחרי שהזמנתי. אם אפשר להימנע - מומלץ להימנע. אני לא ארכוש אצלהם יותר שום דבר שלא ניתן להשיג רק אצלם או שההפרש במחיר שווה לי את היחס המזלזל וההמתנה האין סופית לפריט שאולי לעולם לא יגיע.[/quote] |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
|
![]() ציטוט:
הזמנתי כ 120 מוצרים מאיביי וכולם בלי יוצא מן הכלל הגיעו. היה פריט או שניים שהגיעו באיכות נמוכה - ביקשתי וקיבלתי זיכוי. היה פריט או שניים שהגיעו אחרי למעלה מחודש - ביקשתי וקיבלתי זיכוי. המנגנון מעולה - נותן לך כוח מול המוכר. אבל לרוב גם המחיר גבוה יותר. בכל מקרה - מה שהולך בדיל אקסטרים הוא באמת אקסטרים. תחרות השתנות בקשת. ובגלל שהם מבקשים ממך לחכות כל כך הרבה גם PAYPAL כבר לא עוזר לי. הם לא מתערבים אחרי 45 יום ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
הנה לכם דוגמא..67ליטר שזה לא פראייר
כל הציוד של Elos גם התאורה: ELOS ELite LED system אקו' הייטקי לכל דבר, אני לא יודע להגיד לכם מה ההספק(למי מכם שיש כח להכנס לאתר שלהם ולברר) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
הודו לך על 4 הודעות 4 פעמים
סוג אקווריום: בעיקר ננוים
|
![]()
כן,אבל זה לא מתקרב למנורה בראש העץ
![]()
![]() |
#12 | |
|
![]() ציטוט:
יושם כאן פתרון שולחן האור האור האחורי שכוונתי ליישם בפילה, אין ספק שהתוצאה אכן איכותית ומרשימה מאוד. אני מקוה שאני לא עושה עוול לפותח האשכול ואם אקבל כאן הערה, אערוך מיידית את הפוסט הרצ"ב. בשיטוטי ברשת הגעתי לאתר בו יש שני מוצרים מעניינים ואקונומים, מוצר א, מוצר ב. שלחתי להם מייל כבר לפני שלושה ימים ולצערי גורנישט, אני תוהה לגבי שתי סוגיות; 1. האם המוצרים האלה הם מוגני מים (לא צויין במיפרט) 2. במרבית תאורות הלדים לא מצויין ההספק, איך מקישים על המוצרים הנ"ל מבחינה זו. ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
הודו פעם אחת בהודעה אחת
סוג אקווריום: נאנו ריף 3^40 ס"מ
|
![]()
globali את הפנל לדים השני מצאתי גם באי ביי :
http://cgi.ebay.com/225-WHITE-LED-Aq...item19b62a61f2 רשום שההספק הוא 13W, לגבי לומן או נתון אחר אף פעם לא ראיתי במורי לדים (איך שנראה לי הם מנסים לעבוד על הקונים שחושבים שבגלל שזה לד הוא יותר חזק). |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
|
![]()
הפאנלים מאוד לא איכותיים במים מלוחים ומחלידים במהרה. לא יודע על מים מתוקים.
כמו כן, הפאנל של ה 225 לדים לא שווה כלום. יש אותו לידיד שלא היה מרוצה ממנו בלשון המעטה. שוב - מלוחים. המוצר הראשון, עם הלדים כחולים ולבנים, אמור להיות איכותי וחזק אבל גם יקר מאוד. לא יודע לגבי עמידות למים. גם לא הייתי משקיע בו לצמחיה - גווני האור מכוונים לריף עם גוונים כחולים ואקטיניים. בצמחיה נהוג יותר להשתמש בגוונים אחרים. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
|
![]()
Alon נכבדי,
תודה על המשוב ואגב מה לגבי הגדרת הוואט. ![]()
![]() |
#17 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
|
![]()
Alon תודה על המשוב.
![]() ![]() |
|
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
תאורת לדים לאקווריום | doron1508 | ציוד לאקווריום ועשה זאת בעצמך (DIY) - מים מתוקים | 13 | Saturday 07/11/2009 17:57 |
תאורת לדים?? | מוטי 77 | אקווריום צמחייה | 3 | Wednesday 10/06/2009 23:46 |
תאורת לדים... | y-style | דגים כללי ובריכות נוי | 5 | Wednesday 26/11/2008 23:24 |
תאורת פלורוסנט ביתית רגילה??????.. | peri10 | ציוד לאקווריום ועשה זאת בעצמך (DIY) - מים מתוקים | 3 | Friday 07/12/2007 16:48 |