![]() |
![]() |
#1 |
הודו לך על 0 הודעות 0 פעמים
|
![]()
שךום רב !
יש לי אקווריום של TETRA חדש אחרי כחודש וחצי של הרצת האקווריום כולל הכנסת צמחייה חייה ללא מצא כולל נוזלי דישון והכנסת 5 דיגם 2 מסוג "למברדוי" ו3 מסוג "ללופי" ודג ניקוי"חתול" התחילו להיות על הזכוכיות באקווריום תולעים קטנטנות ולבנות אך רואים אותם זזות וכול זה העם זה טוב או שממש רע מה עושים בבקשה תעזור לי ראה תמונת דגים ראה תמונת אקווריום |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
משתמש חסום
|
![]()
היית מצלם ומציג את התולעים זה היה עוזר.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
הם ממש קטנות לא הצלחתי הם לבנות דקות קטנטנות
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
רציתי לדעת עם הם מזיקות לדגים ומה אפשר לעשות עם זה הוספתי כפית שטוחה של מלח גס לאקווריום
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
|
![]() ציטוט:
מה שאפשר לעשות הוא פשוט לעבור עים מגנט על הזכוכית ולנקות אותם. ישנם חומרים שמשמידים אותם אך לא הייתי מציע להתעסק שלא תשמיד גם את הדגים |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
zannybu, הי ,
היה גם לי לא מזמן רוקנתי כ- 40% מיכל ממש "ניגבתי" את התולעים עם נייר סופג ומלאתי מים חזרה בוצע פעמיים תוך שבוע ופתר הבעיה ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
אחרי ריקון של המים הוספת אנטי כלור או סתם השארת את זה ככה ?
העם יש לך מושג למה או מי מה זה יכול להיות ? העם זה מזיק לדגים או לצמחייה שיש לי ? אודה לך מראש עם תענה לי |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
היה לי משהו דומה מין נק ממש קטנות והם פשוט היו זזות ומתחמקות מדברים מהר זה הרג לי גופים ולאחר מכן הופיעו נק לבנות על הדגים אחרי טיפול תרופתי זה עבר תבדוק טוב תנושא
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
תודה רבה אני אקנה חומר תרופתי לכול מיקרה לא ניראה לי זה יזיק לדגים וארוקן מים כמו שאמרת לי
תודה רבה |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
|
![]() ציטוט:
אין לי מושג מה הרג לך את הגופים תהייה בטוח שאלהלא אותם תולעים נקודות לבנות הינו טפיל שמגיע על הגדים, משמע קודם הדגים מתים ורק אז ניתן לראות אותם באקו'. כמו שכתבו קודמי התולעים האלה לא מזיקות אם הם שם בכמות גדולה סימן שאתה מאכיל יותר מידי או לא שואב רפש. מדובר בPlanaria, flatworms תריץ חיפוש בגוגל אין צורך לתת טיפל טרופתי!!!! אחלה יום ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
|
![]()
לא אמרתי שזה זה אמרתי שהיה לי משו בסגנון ושיבדוק סך הכל תנושא טוב לפני כל צעד ואני מודע לנק לבנות ואיך אין מגיעות ולא תמיד זה מדגים אבל כרגע זה לא קשור לנושא הזה
ותודה על הדימוי של הזבוב ;-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
|
![]() ציטוט:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 | ||
|
![]() ציטוט:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
הודו פעם אחת בהודעה אחת
סוג אקווריום: דיסקוסים
וותק בתחום: מעט זמן
|
![]()
[quote="shailee1"]
ציטוט:
מה שאפשר לעשות הוא פשוט לעבור עים מגנט על הזכוכית ולנקות אותם. ישנם חומרים שמשמידים אותם אך לא הייתי מציע להתעסק שלא תשמיד גם את הדגים[/ אלון סחתיין על התשובה , רק תוספת קטנה לתולעים קוראים פלרניה ומלח גס מחסל אותם כללי
![]() |
![]() |
#15 |
|
![]()
zannybu, מתנצל על התגובה המאוחרת לא ראיתי את השאלה.
אני יודע שמה שאומר פה עכשיו לא יהיה מקובל ע"י הרבה חברים אך זו דעתי האישית המבוססת על נסיוני האישי והיא תולדה של התייעציות רבות והגעה בסופו של יום לאדם המתאים לפתרון הבעיה ! א' - התולעים (במידה ומדובר במה שהיה לי אם תעלה תמונות זה יהיה מצויין) אינן מפריעות כלל ועיקר לדגים או לצמחים !!! ב' - אין טעם לרכוש שום תרופה או תכשיר זה לא עוזר ולא קשור (למורת רוחם של המתפרנסים ממכירת המוצרים). ג' - ניקוי רפש לא יפתור את הבעיה ! ד' - משום מה (מודה כי איני יודע את ההסבר) יש קשר בין כמות התאורה לתולעים אלו ! איני יודע אם התאורה היא הגורם עצמו או רק אמצעי עזר לשגשוגן ה' - הטיפול היחידי, ולצערי הוא גם כזה שאינו כרוך בתשלום..., שימוש במגנט לגירוד התולעים + החלפת מים מסיבית + ניגוב הזכוכית והוצאת התולעים + שימוש קטן ככל שניתן בתאורה למשך כשבוע !!! ו' - לגבי אנטי כלור הוא אינו קשור לתולעים כך שאם אתה משתמש בלי קשר באנטי כלור אזי כאשר תוסיף את המים עשה בו שימוש כרגיל ואם אינך משתמש אין צורך להשתמש כעת בגלל התולעים (ייתכן שיש סיבות אחרות לשימוש באנטי כלור כמובן). לי היו התולעים במשך תקופה ארוכה היות ובהתחלה לפי המלצות שקיבלתי פה חשבתי גם אני שזה קשור בשאיבת רפש או בהאכלת יתר וטיפלתי בהתאם ללא תוצאות ! רק כאשר ביצעתי את הטיפול המתואר נפתרה הבעיה ! שוב אציין שאינני מומחה גדול וכל מה שאני אומר הוא מנסיוני הפרטי בלבד ! שלחתי אליך לפרטי את הפלאפון שלי אם תרצה להתייעץ. בכל מקרה בהצלחה ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
הודו פעם אחת בהודעה אחת
|
![]() ציטוט:
יותר תאורה אתה רואה יותר ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
|
![]() ציטוט:
אתה נשמע קצת ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
|
![]() ציטוט:
קניתי דג "ליצן" נאמר לי שהוא אוכל אותם בנתיים לא רואה תוצאות אני אנסה את כול מה שאמרת לי תודה לך מכווה שזה יעזור לי צריך רק למצוא מגנט חח.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
|
![]()
בהצלחה
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
הודו לך על 34 הודעות 54 פעמים
סוג אקווריום: צמחיה
|
![]()
אני לא מבין? והדגים מה - שובתים? אצלי שאבתי רפש והפסקתי להאכיל יומיים - התולעים ירדו למחתרת. כשאני מגזים עם אוכל הן חוזרות. לאף אחד חוץ ממני הן לא מפריעות אז נכנעתי. הן נהיו אינדיקטור להאכלת יתר וזהו.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
|
![]()
ואלה הדגים כניראה לא אוהבית תולעים אז הם לא אוכלים אותם אמרו לי ש"ליצן" אוכל אותם בכיך אז קניתי אבל בנתיים אני לא רואה כול כך תוצאות מימנו אבל עשיתי בנתיים החלפת מים ניראה איך ילך לי מכווה שטוב כי אני אוהב הסטטיות
![]() ![]() תודה לכולם על העזרה |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
|
![]()
חברה תודה על העזרה התולעים סוף סוף ירדו אבל הגיעה מחלה ושמה בישראל "נקודות לבנות"
מתו לי 2 נקיים והבוטייה ליצן ועוד 2 דגים בוגרים נישארו רק 3 ללופים ו2 למברדויים שלא ניראת עלייהם המחלה עושה טיפול תרופתי עם חברה שניראת טרופיקל נגד נקודות לבנות השאלה היא כול כמה זמן אני צריך לשים את התרופה ועם צריך להיות החלפת מים אגב הוצאתי את הפחם הפעיל שהתרופה תהייה אפקטיביט עזרה בבקשה מודה מראש לכול העוזר ![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
מלא תולעים באקווריום של הזוג!!!! | tomerf | דיסקוסים | 10 | Sunday 02/09/2007 19:47 |
תולעים באקווריום | צלופח | ציקלידים כללי | 8 | Friday 08/06/2007 18:37 |
תולעים באקווריום | elady | בעלי חיים, אלמוגים וחסרי חוליות מים מלוחים | 2 | Thursday 18/01/2007 12:32 |
דחוף-תולעים באקווריום | OKNT | דגים כללי ובריכות נוי | 1 | Wednesday 04/05/2005 22:19 |
תולעים לבנות באקווריום חדש ? | oferka | דגים כללי ובריכות נוי | 7 | Thursday 12/08/2004 15:24 |