![]() |
![]() |
#1 |
הודו לך על 0 הודעות 0 פעמים
סוג אקווריום: שרימפסיות וצמחייה קיבוצי
|
![]()
שלום לכולם
לקראת פתיחת שרימפסיה חדשה יש לי שאלה למי שהתנסה עם המצע הזה, מה ההשפעה שלו על ערכי ה-pH GH ו-KH? הבנתי שהוא אמור לשמור על חומציות ניטרלית ולא אמור להשפיע על הקשיות, אשמח אם מי שהתנסה עם המצע לאורך זמן יוכל להעיד מה השפעתו על המים, ומה ההבדל בין סוג המצע לצמחים ולשרימפסים תודה רבה |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
אחראי תחום שרימפסים וחסרי חוליות
הודו לך על 20 הודעות 29 פעמים
סוג אקווריום: שרימפסיות
|
![]()
מחווית השימוש שלי במצע הוא מייצב את ה PH באיזור ה 6.4 ושומר על באפר תקין ומתאים לכל סוגי השרימפסים.
בעבר היתה הפרדה בין המצע של השרימפסים לצמחיה למרות שלא הצלחתי לעמוד על ההבדלים בניהם ייתכן והצמחיה היה קצת יותר מדושן היום זה השתנה ויש להם מצע אחד שמתאים גם לצמחיה וגם לשרימפסים ובו טרם יצא לי להתנסות . |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
סוג אקווריום: שרימפסיות וצמחייה קיבוצי
|
![]()
תודה יובל
יצא לך לשים לב אם המצע של פלובל מוריד את ה-KH כמו אמאזוניה? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
אני משער שכן... באוסמוזה ה KH אפסי מלכתחילה אבל הוא שומר על KH 2 תקין ויציב כלומר מעלה ויוצר באפר .
במי ברז נדיר מאוד שאני בודק את הערך הזה כי אלו זנים שזה פחות חשוב להם אז אין לי תשובה חד משמעית בשבילך בנושא אבל לא ראיתי הבדל גדול באופי צורת העבודה של שני המצעים האלה רק קצת בתכונות שלהם . |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
סוג אקווריום: צמחייה לאוטק, שרימפסיות ובריכה
|
![]()
יובל תוכל לתאר בקצרה, אחרי כמה זמן שמת לב לירידה באפקטיביות שלו ולאחר כמה זמן הוא התחיל להתפורר?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
|
![]() ציטוט:
ממה שאני הבחנתי לוקח בסביבות שנה וחצי באוסמוזה מלאה עד שהוא מאבד השפעה לגמרי מבחינת ערכים והתפוררות המצע יכולה להיות גם אחרי יותר משנתיים אם אתה לא מתעסק איתו . |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
סוג אקווריום: מלאווים 715 ל',3 שרימפסיות, דגי קרב , דוגרי קונכייה 50 ל', מיני דרום אמריקה 160 ל', צמחיה 60ל'
|
![]() ציטוט:
במי ברז נאלצתי להחליף אחרי שנה וחצי בערך, כי הוא מתפורר שם יותר מהר. אגב, ההבדל שהיה בין צמחיה לשרימפס הוא בגודל גרגיר. מצע שרימפסיות יותר גס ופחות נוח לשתילה. Sent from my LG-H815 using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
פלובל G3 | rrrrr | ציוד לאקווריום ועשה זאת בעצמך (DIY) - מים מתוקים | 3 | Monday 06/02/2012 17:29 |