![]() |
![]() |
#1 |
משתמש חסום
הודו לך על 0 הודעות 0 פעמים
|
![]()
מצאתי מאמר באינטרנט האומר כי ל-4 פיראנות דרוש אקווריום של כ-80 ליטרים.
האם יכול להיות דבר כזה? אגב, זו רק שאלה כי התעניינתי בזה. אני לא מעוניין לרכוש פיראנות אז לא לנעול את האשכול בבקשה. להלן קישור למאמר: http://www.gocool.co.il/home/fish/art/piranha.html נערך לאחרונה על ידי doron-sinay, Tuesday 23/06/2009 בשעה 08:35. |
![]() |
![]() |
#2 |
אחראי תחום מלוחים
הודו לך על 212 הודעות 248 פעמים
וותק בתחום: לא מספיק...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
משתמש חסום
|
![]()
הוספתי קישור למאמר.
|
![]() |
![]() |
#4 |
אחראי תחום מלוחים
|
![]()
תראה את הדבר הלא הגיוני שרשמו: "דגי הפיראנה גדלים לאורך של עד 45 ס"מ ,הם אוכלים המון ולפעמיים מתפרעים ,בשל כך לגידול 4 דגי פיראנה נדרש אקווריום בנפח 80 ליטר ,באורך 100 ס"מ ובגובה 35 ס"מ . בעלי ניסיון ימליצו לכם לתת לדגים מרחב רב ככל האפשר – 20-15 ליטר לכל דג "
דג של 45ס "מ באקווריום 100ס"מ ???!! לדעתי זה לא נכון בכלל |
![]() |
![]() |
#5 |
אחראי תחום מלוחים
|
![]()
זה ניראה יותר הגיוני: https://www.aqua.org.il/aquadex/index.php?myFishId=220
|
![]() |
![]() |
#6 |
משתמש חסום
|
![]()
כן גם אני חשבתי כך, אבל זה פורסם באתר מקצועי וחשבתי אולי יש אמת בדברי הכותב.
|
![]() |
![]() |
#7 | |
סוג אקווריום: לאו טק
|
![]() ציטוט:
![]()
![]() |
#8 |
משתמש חסום
|
![]()
אחי אני לא אנאלפבית אתה יכול לכתוב לי מה שיש לך לומר חח...
|
![]() |
![]() |
#9 | |
יקיר אקווה
הודו פעם אחת בהודעה אחת
|
![]() ציטוט:
![]() בכל מקרה דג הפיראנה איננו חוקי בארץ. בני |
|
![]() |
![]() |
#10 | |
וותק בתחום: מאז ועד היום
|
![]() ציטוט:
אני מצטט:"בעלי ניסיון ימליצו לכם לתת לדגים מרחב רב ככל האפשר – 20-15 ליטר לכל דג" מצד אחד הכותב טוען שיש לתת דגים "מרחב רב ככל האפשר" ואז ממליץ על 15-20 ליטר לכל דג? בנוסף כמו שציינתם 4 דגים של 45 ס"מ במיכל של 100 ס"מ,פשוט לא הולך... ציטוט נוסף:"בנפח 80 ליטר ,באורך 100 ס"מ ובגובה 35 ס"מ" בשביל נפח של 80 ליטר במיכל של 100 ס"מ אורך ו35 ס"מ גובה,הרוחב צריך להיות 23 ס"מ מקסימום(חישוב נפח),הדבר ימנע מדג באורך 45 ס"מ להסתובב ולשנות כיוון שורה תחתונה,כרגע אקווהדקס מנצח במקצועיותו.
![]() |
#11 | |
אחראי תחום מלוחים
|
![]() ציטוט:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#12 |
סוג אקווריום: 400 ליטר סקלארים דגי להקות ודיסקוסים
|
![]()
מה שכתוב זה שטויות לדעתי צריך מינימום 200 ליטר לפיראנה
#13 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
סוג אקווריום: 0 ליטר
וותק בתחום: יותר מדי שנים
|
![]() ציטוט:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#15 |
יקיר אקווה
הודו פעם אחת בהודעה אחת
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
|
![]()
פעם ראשונה שאני שומע שהוא לא חוקי...
מאיזה סיבות הוא לא חוקי?
#17 |
|
![]()
כי הוא דג טורף שמגיע לגודל לא רע... ואז זורקים אותו, השאלה איפה... מי שלא רוצה לרצוח אותו יזרוק אותו לאיזה נחל או משהו כזה... מפה עד לחיסול כל האוכלוסיה בנחל הדרך מאוד קצרה...
מאותה סיבה (וגם בגלל סלמונלה) גם אסור להחזיק צבי מים (אוזן אדומה)
#18 |
יקיר אקווה
הודו פעם אחת בהודעה אחת
|
![]()
מהסיבה המוצדקת שאם הוא יגיע למקורות המים המתוקים הוא ישמיד את המינים המקומייים. ראה מקרה ראש נחש בארה"ב.
עריכה: באבאג רק עכשיו ראיתי את הודעתך ![]() בני |
![]() |
![]() |
#19 |
|
![]()
למדתי משהו חדש לא ידעתי את זה, אני רואה אותם למכירה חופשי זה מה שניראה לי מוזר.
בקשר לראש נחש אם מתכוון לתוכנית שיש בנשיונל ג'יאוגרפיק עליו אז ראיתי אותה, באמת מכה הדג הזה. דרך הגב אני מדבר על פלאוור.
אק': 100ס"מ אורך, רוחב 30 ס"מ, גובה 43 ס"מ סה"כ 130ליטר ![]() נערך לאחרונה על ידי ElctroFish, Saturday 27/06/2009 בשעה 12:49. |
![]() |
![]() |
#20 |
|
![]()
הפלאוור חוקי.
|
![]() |
![]() |
#21 |
|
![]()
רגע עכשיו אני כבר מבולבל...
אתה אומר שכן ואחרים אומרים שלא, אז מה נכון לא הבנתי ?
#22 |
|
![]()
כל אחד צריך לקחת את הסיכון בגידול דג כזה אם מישהו יודע אך לגדל אותו ולא מתכוון לזרוק אותו אחרי זה לנחלים או לירדן כירנת ....
לא אכפת לי שיגדל חוץ מיזה שלא נדבר על זה שפיראנה לא תוכל לגדול יותר מ 20 סמ באקווריום של מטר אם היא לבד כן אם היא אם עוד פיראנות לא הגיוני צריך אק' מינימום לגידול פיראנה 2.5מטר אורך 1 מטר רוחב גובהה 1מטר זה קצת יותר הגיוני לדג טורף
#23 | |
סוג אקווריום: ריף 250 ליטר
וותק בתחום: ...מזמן
|
![]() ציטוט:
ואם יש בבית ילדים זה יכול לקרות עוד לפני השיחרור. וגם המגדל עצמו ירצה לטפל באקווריום ויום אחד ימצא את עצמו חסר כמה אצבעות. זה אחד הדגים שאני רואה הצדקה אמיתית לאיסור גידולו. ברוב המקרים באמת אין שום הצדקה. |
|
![]() |
![]() |
#24 |
סוג אקווריום: צמחיה
|
![]()
תשמעו סיפור:
גם אני בזמנו הופתעתי לגלות שגידול הפיראנה אסור לפי החוק.. ניסיתי למצוא הסברים באינטרנט, וכשלא מצאתי כלום - פשוט פניתי לרשות הטבע והגנים בבקשה להסבר על סיבות האיסור... אחרי שרשרת ארוכה של העברות ממחלקה למחלקה, הגעתי סוף סוף למישהו שאחראי על התחום הזה.. הבן אדם אמר לי שהוא גם לא מבין מדוע יש צורך באיסור הזה, שהאיסור הזה הוא מתקופת המנדט הבריטי, ולדעתו הוא קיים רק בגלל שאין מישהו שיקום ויזיז את העניינים ויבטל אותו כי זה המון ביורוקרטיה - הרבה יותר קל לאסור החזקת דג מסוים, לעומת זאת בשביל לבטל את האיסור צריך מחקר וכו'... יש רשימה ארוכה מאד של דגים שאסורים לגידול בארץ, אבל עד כמה יש הצדקה לזה - איש אינו יודע... בעיניין שחרור דגים למקורות מים - לדעתי זה בולשיט, מי מכם משחחר דגים מהאק' לכנרת?? חוץ מזה - יש המון ציקלידים שמגיעים למימדים ענקיים ולא פחות תוקפניים מפיראנה וגם יכולים להוות סכנה לדגים אחרים במידה ומשחררים אותם לאיזה נחל.. דרך הגב - לא קיים דיווח רשמי על בן אדם שהותקף על ידי פיראנות, הדגים האלה מאד זהירים ופחדנים קיצר, דעתי האישית - אין שום הצדקה לאיסור, ופיראנה זהו דג מדהים ומעניין נערך לאחרונה על ידי סטס, Sunday 28/06/2009 בשעה 12:16. |
![]() |
![]() |
#25 |
|
![]()
תשמעו סיפור:
גם אני בזמנו הופתעתי לגלות שגידול הפיראנה אסור לפי החוק.. ניסיתי למצוא הסברים באינטרנט, וכשלא מצאתי כלום - פשוט פניתי לרשות הטבע והגנים בבקשה להסבר על סיבות האיסור... אחרי שרשרת ארוכה של העברות ממחלקה למחלקה, הגעתי סוף סוף למישהו שאחראי על התחום הזה.. הבן אדם אמר לי שהוא גם לא מבין מדוע יש צורך באיסור הזה, שהאיסור הזה הוא מתקופת המנדט הבריטי, ולדעתו הוא קיים רק בגלל שאין מישהו שיקום ויזיז את העניינים ויבטל אותו כי זה המון ביורוקרטיה - הרבה יותר קל לאסור החזקת דג מסוים, לעומת זאת בשביל לבטל את האיסור צריך מחקר וכו'... יש רשימה ארוכה מאד של דגים שאסורים לגידול בארץ, אבל עד כמה יש הצדקה לזה - איש אינו יודע... בעיניין שחרור דגים למקורות מים - לדעתי זה בולשיט, מי מכם משחחר דגים מהאק' לכנרת?? חוץ מזה - יש המון ציקלידים שמגיעים למימדים ענקיים ולא פחות תוקפניים מפיראנה וגם יכולים להוות סכנה לדגים אחרים במידה ומשחררים אותם לאיזה נחל.. דרך הגב - לא קיים דיווח רשמי על בן אדם שהותקף על ידי פיראנות, הדגים האלה מאד זהירים ופחדנים קיצר, דעתי האישית - אין שום הצדקה לאיסור, ופיראנה זהו דג מדהים ומעניין . מסכים עם כל מילה! לפי דעתי מי שמוכן לקחת אחריות על הדג הזה שיגדל להנאתו. לגבי המרחב שפירני צריכה מכר שלי גידל שני פירנות ב100 ליט' ואחת נאכלה. ככה שהדג הזה צורך המון המון מקום!
"הכאב עובר והתהילה לנצח" או במרוקאית: קשה יש רק בלחם! אק': 1)37 ליט' מים קרים: דגי זהב חלזונות תפוח וטלסקופים 2)37 ליט' שרימפסיה: 10 דבורות 4 במבוק והמון ג'פוניקות 3)30 ליט' אק' משריצים: סייפנים מולים גופים גמבוזיות פלאטי 4)188 ליט' אק' טורפים: דולפין טורף ארואנה אוסקרים סקטים וצוות נקיון והאכלוס עוד ימשך! |
![]() |
![]() |
#26 |
|
![]()
מסכים עם כל מילה! לפי דעתי מי שמוכן לקחת אחריות על הדג הזה שיגדל להנאתו. לגבי המרחב שפירני צריכה מכר שלי גידל שני פירנות ב100 ליט' ואחת נאכלה. ככה שהדג הזה צורך המון המון מקום!
"הכאב עובר והתהילה לנצח" או במרוקאית: קשה יש רק בלחם! אק': 1)37 ליט' מים קרים: דגי זהב חלזונות תפוח וטלסקופים 2)37 ליט' שרימפסיה: 10 דבורות 4 במבוק והמון ג'פוניקות 3)30 ליט' אק' משריצים: סייפנים מולים גופים גמבוזיות פלאטי 4)188 ליט' אק' טורפים: דולפין טורף ארואנה אוסקרים סקטים וצוות נקיון והאכלוס עוד ימשך! |
![]() |
![]() |
#27 |
סוג אקווריום: ריף 250 ליטר
וותק בתחום: ...מזמן
|
![]()
אני ראיתי תמונות אך פיראנהות בשניות מפרקות גדי.
כידוע, יש זנים שונים של פיראנהות, יש כאלה שמסוכנים יותר ויש כאלה שפחות. בכל אופן, הסכנה קיימת וזה לא שווה לנסות. |
![]() |
![]() |
#28 |
סוג אקווריום: 240L
וותק בתחום: שנים....
|
![]()
קיימת סכנה ויש כמה חניות בארץ שיש להם אישור לגידולם לדוגמא:ZOOSHOP שם יצא לי לדבר עם ישראל. אמרתי לו איך אפשר לתחזק כזה אקווריום עם רוצים להזיז סלעים וכו, הוא לקח אותי לאקווריום ואמר לי מה הבעיה?! הכניס את היד וסידר שם איזה משהו.
עוד דוגמא יש באתר MONSTERFISHKEEPERS אקווריום מדהימים של ראשי נח ודגי פיראנות ושם זה חוקי אז אין צורך לזרוק את זה לשום נחל כי יש אנשים אחרים שירצו את הדג.(חומר למחשבה)
#29 |
|
![]()
הייתי בדרום אמריקה ובאמזונס נתקלתי בהרבה פיראנות, אני ממליץ לכם גם לא באק' בייתי להכניס את היד עם פצע לאק' ראיתי איך הם מפרקים חיות לא ממליץ לכם לנסות את זה עם הידיים...
סיפור קצרצר על ראש נחש... לפני כשנה הייתי אצל חבר שלי בבית וראיתי שיש לו סטינגריי מוטורו כ60 ס"מ קוטר קיצר כך קיבלתי אני את הרעל שלי לסטינגריי ואז פשוט הקמתי אק' גדול ואכלסתי סטינגריי מוטורו לעיניננו לאחר כשבוע הלכנו אני וחבר שלי לחפש דגים "מיוחדים" מצאנו פיראנות כל מיני שפמנונים ענקיים ומצאנו ראשי נחש... כמובן ששנינו ראינו פישזילה ונידלקנו על הדג חבר שלי קנה 2 ראשי נחש 1 בגודל 8 ס"מ והשני כ15 ס"מ אני גם התחדשתי לי באחד בגודל 7 ס"מ... עברתי שבועיים באק' עם הייצור הרע הזה והוא פשוט אכל כל מה שהוא יכל להכניס לפה פשוט הכל (דג פרפר, פאלקו קטן, צלופח אש והרשימה ארוכה...) אני ישר מכרתי אותו עקב חשש לפגיעה בסטינגריי... חבר שלי לעומת זאת גידל אותם באק' מטר וחצי עם סטינגריי קוטר 30 ס"מ ארואנה 30 ס"מ שתי אבונאפחא חץ בגודל 20 ס"מ וסכין בערך 30 ס"מ... לא עבר חודש הראש נחש הגדול אכל את הקטן לאחר כ4 חודשים הראש נחש הגיע לגודל 20 ס"מ ואז הוא כבר אכל לו את הסכין לאחר עוד חודשיים הדג גדל והגיע כמעט ל30 ס"מ ואז נעלמו לו 2 האבונאפחות (היה להם קוצים והם היו אכזריים) קיצר לעיניננו נשאר לו באק': סטינגריי שעכשיו הגיע לקוטר 50 ס"מ ארואנה 50 ס"מ וראש נחש 40 ס"מ... שלשום הראש נחש החליט שהסטינגריי יותר יפה שהוא חצוי ל2 מהבטן הוא פשוט קרע אותו ל2 מהאיברים הפנימיים שלו חבר שלי עד עכשיו בוכה על התינוק שלו...הוא גידל אותו מגודל של כ12 ס"מ היקף... באמת שהוא היה יפייפה ז"ל... עכשיו נשאר ארואנה וראש נחש הימור שלי חודשיים ונשאר רק ראש נחש... לא כדאי לשחק עם הרוצחיים האלה במיוחד לא עם תינוקות עדינים כמו שלנו... |
![]() |
![]() |
#30 |
משתמש חסום
|
![]()
מוטי אני אשמח לקבל תמונות של הראש נחש. נשמע מעניין במיוחד.
|
![]() |
![]() ![]() |
|
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
מישהו יודע עם אקווריום פנורמי 80 ס"מ ב... | omer6k | ציוד לאקווריום ועשה זאת בעצמך (DIY) - מים מתוקים | 6 | Tuesday 09/08/2005 12:35 |
איכלוס אק' 80 ליטרים. | yanir-x | דגים כללי ובריכות נוי | 11 | Tuesday 26/07/2005 23:09 |