![]() |
|
![]() |
#1 |
הודו לך על 0 הודעות 0 פעמים
|
![]()
בעץ זה אשתדל לתת עדכונים על ההקמה.
אשמח לקבל כל עצה, הערה או הארה. את ההקמה ביצעתי ביום שישי. עסקינן באקווריום Jebo מדגם R338. לאקווריום הודבק רקע כחול. תאורה מקורית - 16W ע"י 2 נורות T5 - ישודרג בהמשך. ![]() ![]() ![]() פילטריזציה: פילטר ענק (!!!) של Jebo מדגם 505. מדובר בפילטר מפל כפול כמעט ברוחב של האקווריום, 750 ליטר לשעה. תא אחד הושאר כמו במקור - פרלון ופחם שיצא עוד שבועיים. התא השני מולא במדיה איכותית ( סיפורקס אם אני לא טועה בשם ) ובו שתולים שלושה מנגרובים. הפילטר עובד כרגע ללא מכסה ולאחר צמיחת המנגרובים אחליט כיצד לכסות אותו. ![]() ![]() ![]() ![]() פורק חלבונים: הזמנתי פורק חלבונים לאקווריום נאנו מאיביי. אמור לטפל באקווריום של עד 50 ליטר. עובד באמצעות משאבת אוויר. זאת התמונה שלו: ![]() את הפילטר המובנה פירקתי ואת הפלסטיקה "רוקנתי" כך שמבפנים זה ריק ( הכנה לציוד עתידי ) ומבחוץ - נראה כאילו שלא נגעתי. ![]() ![]() ![]() ![]() הסלעים באקווריום הם סלעי יבוא מאינדונזיה. 3 קילו ואני אוסיף עוד בהמשך ![]() ![]() גוף חימום של יאגר - 50W ![]() ראש כוח של 300 ליטר לשעה - בשביל עוד זרמים באקווריום. ![]() רכשתי דרך האינטרנט ( לצערי מסתבר שבישראל יותר זול ) תוספים של KENT מסוג A&B שמיועדים לנאנו ריף. המצע הוא חצץ אלמוגים - מאמין שהוא של פסיפיק. יש רק קילו אחד. לאקווריום נכנסו מים מריף וותיק ויציב, כ 25 ליטר מתוך כ 33. למים נסחט פרלון מלוכלך מאותו ריף. הסטרטר באקווריום הוא מולי שנמצא בתא רשת. בהזדמנות זאת אני רוצה להודות לכל מי שעזר לי, בין אם על גבי הפורום ובין אם מאחורי הקלעים. לעופר על ההשראה, לחיים (OZ) על הלחץ שהפעיל עלי לזוז ולעשות את זה ועל המנגרובים שמחזיקים את המערכת, לאלי **** על הררי המידע ששחרר פה בפורום, לכל מי שענה על עשרות הודעותי פה בפורום וכן תודה ענקית לישראל IPL ששרד את ההצקות האין סופיות שלי, ספאם בלתי פוסק ורשימת קניות באורך הגלות. הבן אדם נסע למונו רק בשביל להביא לי סלעים. אישתו נסעה ליבואן רק בשביל להביא לי את הפילטר בזמן. הוא עשה מעל ומעבר ואפשר לי להגיע עד הלום מבלי להגיע ( עדיין - זה יגיע אוטוטו ![]() תודה גם לכם, הגולשים, על זמנכם, אשמח לשמוע כל דעה. נערך לאחרונה על ידי -Alon-, Wednesday 11/03/2009 בשעה 17:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
בית עסק
הודו פעם אחת בהודעה אחת
|
![]()
נראה טוב.
בהצלחה. ישראל |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
תודה ישראל.
העכירות אגב די ירדה... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
נראה ממש טוב
כמה עלה לך הפורק?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
אהבתי את ההשקעה והמסירות
![]() מה אתה מתכוון לגדל שם?.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
הפורק עלה כ 60 ש"ח (
![]() האוכלוסיה עוד לא הוחלטה - אבל עקרונית - ח"ח וגובים. בקרוב מאוד - פירוט הכנת מערכת הפיצוי האוטומטי. שווה לעקוב. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
מי מוכר את הפורק הזה חדש ב 60 שקל???
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
מקורב להנהלה
הודו לך על 5 הודעות 12 פעמים
וותק בתחום: משנת 86
|
![]()
זה אמור להיות ריף?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
|
![]() ציטוט:
תראה, את התמונה לקחתי מדף המכירה. היא מוחתמת על ידי בית העסק. לא יהיה לך קשה מידי לחפש ![]() ציטוט:
כן. אם לא אז פאדיחות על הכותרת ![]() למה השאלה אלי? אשמח לשמוע את דעתך. אגב, לפני שתספיק - קניתי אתמול מסורית למקדחה שיכולה לעשות חורים גדולים. אני מחפש בחנויות מחשבים מאווררים קטנים שראיתי ב 5 ש"ח ליחידה וככל הנראה אכניס שניים או ארבעה, חלק מכוונים כלפי פנים וחלק כלפי חוץ. כמו כן - ברור לי שהתאורה לא מספיקה. פתחתי עץ על מנת לנסות לפתור את זה. אם יש לך רעיונות או דרך לעזור - אשמח. נערך לאחרונה על ידי אלי הרפז, Sunday 31/10/2010 בשעה 01:27. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
הודו לך על 2 הודעות 3 פעמים
סוג אקווריום: טרופאוסים
|
![]()
ראית את העץ ששוני פתח על השרימפסיה שלו לא? בעץ עצמו הוא הראה איך הוא שידרג את התאורה שלו לפי שניים לא עוזר לך ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
|
![]()
אם הייתי מבין בחשמל כמו שוני...
אם אני אעשה את זה - יקרה דבר אחד או שניים מתוך שלושה. או שריפה - או הרג כל החי באקווריום - או הרס המנורות. אגב, גם שוני הסכים כי תנאי הלחות לא אידיאלים למנורות שנמצאות ללא כיסוי... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
|
![]()
1. נכון אתה לא מבין בחשמל אבל אתה מבין את הרעיון ואתה יכול ללכת לחנות חשמל ויכלו לעשות לך את זה שם.
2. זה שתנאי הלחות הם לא כל כך אידיאלים למנורות ללא כיסוי אתה יכול לשאול את הבחור בחנות חשמל שיבודד לך את זה. הכל אפשרי פשוט צריך ללכת לשם ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
|
![]()
למה שיעזרו לי בחנות חשמל?!
![]() אולי זה בגלל שאני גר במרכז אבל אני רגיל שעושים לי טובה אם בכלל מפנים אותי עם האצבע לכיוון הכללי של המוצר שאני מחפש... אטימת הנורות תביא בוודאות של 100% לשריפתן. חייב להיות להן אוורור... הפתרון הוא אוורור מהצדדים ואטימה מכיוון המים - אבל זה כבר לא פשוט כלל וכלל. ככל הנראה נורות PL יעשו את העבודה הכי טובה ( ואת הצ'וק שלהם קל לשים בצד וככה גם לחסוך הרבה מהחום ) אבל זה פתרון שהוא לא רק יקר - אלא גם קשה ליישום ושוב קשה לבודד. מישהו יודע אולי כמה עולה נורת PL של למעלה מ 25W + בית נורה + צ'וק? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
|
![]()
נורה - יש מבצעים של 1+1 . בסביבות 30 ש"ח +-
בית נורה - 5 ש"ח בהגזמה. צ'וק - אוו ווהה.... המון!!! אבל מה לך ולזה? אתה לא צריך צ'וק. חיבור לחשמל וזהו.
![]() |
#15 |
הודו לך על 4 הודעות 4 פעמים
סוג אקווריום: בעיקר ננוים
|
![]()
בהצלחה
![]() ![]()
![]() |
#16 | |
|
![]() ציטוט:
הבעיה שלי עם נורות הברגה רגילות ( שיש לי בשפע בבית ) היא שאין שום בידוד למים. ברגע שאוציא את גוף התאורה הקיים - אני נשאר בלי מכסה. מה גם שאני לא ממש בטוח ביכולות שלי להרכיב את זה בלי להרוס משהו... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
מקורב להנהלה
הודו לך על 5 הודעות 12 פעמים
וותק בתחום: משנת 86
|
![]()
אני מציע לך לסדר את המסלעה מחדש,
ולהעיף את שלד האלמוג(האבן מצד שמאל) |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
|
![]()
שלד האלמוג רק שם כי חשבתי שהוא יפה - ובינתיים גם ככה האקווריום ריק.
חוץ מתפיסת המקום - יש איזו שהיא בעיה בזה שהוא שם? אם זה רק תפיסת המקום אז הוא יצא ברגע שמשהו שזקוק למקום הזה יכנס... את המסלעה ברור לי שצריך לסדר מחדש. בינתיים אני מחכה לעוד איזה 2 קילו סלעים. יש לך טיפים לאיך היא צריכה להיראות? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
|
![]()
אלון כמה עלה לך הפילטר מפל?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
|
![]()
תודה עזרא על התמונה. הלוואי שככה זה יראה בעתיד...
הפילטר עלה כ 100 ש"ח. לא זוכר בדיוק היות ושילמתי על המון מוצרים במכה אחת. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
|
![]() ציטוט:
עם עזרה מהחברים פה והתמדה אתה תגיע לשם ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
סוג אקווריום: ציקלידים, נאנו צמחיה, נאנו ריף
|
![]()
לי עלה נורת 11W + בית מנורה + צ'וק 40 ש"ח
![]() |
#24 | |
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
|
![]()
עדכון קל:
המולי חי, מרגיש טוב, יש לו המון תאבון והוא נראה אנרגטי ובריא. הניטריט - 0.25. מתי צריך להתחיל עם החלפות המים? |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
|
![]()
יפההה
כמה עלה לך כל הסיפור?. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
|
![]()
אין צורך להחליף כרגע.
תעקוב אחר ערכי המים כל יומיים שלושה ובהתאם לזה תוכל לתכנן צעדיך.
![]() |
#28 | |
|
![]() ציטוט:
להערכתי +/- 999 ש"ח נכון לעכשיו ![]() יש שם: אקווריום רקע מצע סלעים מלח תוספים גוף חימום ( יאגר ) ראש כוח אסטרו מדחום פילטר פורק מדיות איכותיות מנגרובים צנרת וכו' ע"פ מחירי מחירון ( חלק מהציוד היה לי לפני, חלק נרכש במבצעים מיוחדים וכו' ), זה בערך 1,200 ש"ח לא כולל האוסמוזה נכון להיום. בהמשך יש עוד הוצאות על שדרוג התאורה, הוספת עוד סלעים, אוכלוסיה ומזונות. אני בספק אם הפרוייקט יעלה בסוף פחות מ 3,000 ש"ח. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
|
![]() ציטוט:
באילו ערכים היית ממליץ להחליף? נכון להיום עם שלושה מנגרובים, טונות של מדיות איכותיות ודג אחד - אני בספק אם אגיע לרמות גבוהות במיוחד... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
|
![]()
עדכון הקמת מערכת הפיצוי האוטומטי:
הרעיון היה פשוט. בקבוק של 2 ליטרים, תלוי במהופך מהארון שליד האקווריום, שני צינורות יוצאים מהפקק שאטום בסיליקון, אחד לעומק האקווריום והשני - בדיוק על סף המים הרצוי. כאשר המים יורדים מתחת לסף הרצוי נכנס אוויר לבקבוק - והמים יורדים עד שהאוויר מפסיק להיכנס. כאשר הכל בסדר - הריק בבקבוק מחזיק את המים בבקבוק. הנה כמה תמונות מהמערכת: ![]() ![]() ![]() (למעלה - ליד החור שדרכו עוברים הצינורות הכנה למשאבת האוויר שגם היא תשב בארון ![]() ![]() ![]() ועכשיו - הלקחים: שתי טעויות שכדאי להימנע מהן. הראשונה היא נפח מים גדול מכפי שהאקווריום יכול להכיל לו הצינור משתחרר והמים זולגים חופשי. השניה היא שימוש בבקבוק מים ![]() החוזק של בקבוק המים קטן עשרות מונים מול חוזקו של בקבוק שתיה מוגזת. התוצאה היא שהבקבוק מתקפל כלפי פנים - והמים נכנסים בלי בעיה. שימוש בבקבוק של שתיה מוגזת יפתור את הבעיה. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
פרוייקט הקמת נאנו ריף - תיעוד מתגלגל... | Oz | מלוחים כללי | 93 | Monday 08/02/2010 16:58 |
הנאנו ריף של -Alon- / המון תמונות-עודכן 06.04 | -Alon- | מלוחים כללי | 241 | Tuesday 07/04/2009 15:02 |
הנאנו ריף של Oz | איתי | קהילת אקווה | 0 | Sunday 09/03/2008 14:16 |
פרוייקט הנאנו-ריף יוצא לדרך אני צריך חוות דעת מכם? | LaYZeR | בעלי חיים, אלמוגים וחסרי חוליות מים מלוחים | 13 | Sunday 11/07/2004 14:59 |