![]() |
|
![]() |
#1 |
הודו לך על 0 הודעות 0 פעמים
|
![]()
אקווריום צמחיה חדש, 240 ליטר, רץ כחודש וחצי.
מצע חרסית של אקוולוג'יק עם יסוד שתילה מתחתיו. טמפרטורה 26-27 מעלות, PH 7.6 , הזרקת פד"ח שמרים (מערכת גז דחוס בדרך). משתמש במי אוסמוזה, KH=7, GH=16. ניטריט 0, אמוניה 0, פוספט 0.1PPM, ניטרט נמוך מ-5PPM. פילטר פנימי מקורי של JUWEL - הספק 1000 ל/ש, נפח של כ-8 ליטר. תאורה-1 Life-glow, 1 Daylight, 2 T5, סה"כ למעלה מ-150 וואט על 200 ליטר נטו. צמחים - וואליסנריה, אלודאה, קבומבה, אכינודורוס, נימפאה, גלוסוסטיגמה, אלאוכריס. אוכלוסיה דלילה - צוות נקאים (4 אנציסטרוסים קטנים, 3 אוטוצינקלוסים, ג'פוניקות, 4 בוטיה ליצן קטנות) ומספר גופים. מזה כחודש קיימת ציאנו-בקטריה באקווריום. אני נלחם בה על ידי שאיבה החוצה וגיזום צמחים פגועים, אבל נראה שכל מה שאני מצליח לעשות זה להאט את קצב ההתפשטות שלה. האם כדאי לטפל באריתרומיצין? מישהו טיפל ויכול לתת טיפים לגבי מינונים? המינון המוכר לי הוא: יומיים רצופים לתת 2.5 מ"ג לליטר. לאחר מכן חצי מכמות זו למשך יומיים נוספים. במשך כל תקופת הטיפול לשאוב כל חומר מת נראה לעין ולנטר רמות אמוניה וניטריט. למישהו יש רעיונות נוספים לטיפול פרט לשימוש באריתרומיצין? קראתי במקומות רבים שהתפרצות של ציאנו-בקטריה מוגברת על ידי רמות ניטרט נמוכות, בגלל יעילות הבקטריה בהפקת חנקן מהמים. האם כדאי להעלות את רמת הניטרט באופן מלאכותי? ואם כן, כיצד? תודה מראש, יובל. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
מנהל פיתוח
הודו לך על 47 הודעות 78 פעמים
סוג אקווריום: X2 צמחייה \נאנו ריף
וותק בתחום: 20 שנה
|
![]()
אני יכול לספר לך על משהו שגרם לציאנו להיעלם אצלי..
החשכה טואטלית של האק' לשלושה ארבעה ימים כמובן עם הסרה ידנית כמה שיותר.. אצלי זה עבד ועד היום לא ראיתי זכר אלייה..
![]() |
#3 |
|
![]()
גם אני סבלתי קשות ממנה.לא עזר לי שום דבר מלבד טיפול בארתימוצין ,תריץ חיפוש בפורום ותקבל את המינון הנכון.אצלי זה עבד .בהצלחה .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
מנהל פיתוח
הודו לך על 47 הודעות 78 פעמים
סוג אקווריום: X2 צמחייה \נאנו ריף
וותק בתחום: 20 שנה
|
![]() ציטוט:
אצלי זה עבד מצויין
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
תודה למגיבים.
עופר-שכחתי לכתוב שאת פיתרון ההחשכה ניסיתי - וברגע שנדלק האור מחדש, הגועל נפש התפרץ חזק יותר מקודם... נראה לי שהשיטה היחידה שנותרה לי היא אריתרומיצין. אגב - האם אריתרומיצין המיועד לשימוש אדם (אריתרו-טבע, למשל) מתאים? או שיש לרכוש את טבליות ה-EM מחנות דגים? תודה שוב, יובל. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
YBH, שימוש בתאורה כמלחמה בציאנו לא טוב. כפי שציינת, בד"כ הבקטריה חוזרת מחוזקת יותר.
תקרא באנציקלופדית האצות (כאן בדביק) על האצה הזו, כולל מינון מדויק לאריתרומיצין. אגב, זו אנטיביוטיקה הנדרש לקנייתה מרשם רופא... אייל. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
אייל-תודה. קראתי את הנאמר באנציקלופדית האצות (מאמר נפלא - כל הכבוד) אופן הטיפול לא
ברור מספיק. האם הכוונה למנה אחת של אריתרומיצין (במינון גבוה) או למספר מנות? לפי החומר שקראתי, מומלץ לתת 2-3 מנות של 100 מ"ג ל-40 ליטר, להפסיק ליום-יומיים, להחליף כ-30% מהמים ואז לתת מנה נוספת של 50 מ"ג ל-40 ליטר. האם לדעתך זהו טיפול נכון? שוב תודה (וגם על המאמר...) יובל. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
יובל שלום.
המינון המומלץ הוא 200 מ"ג לכל 40 ליטר. תשתמש במינון זה למשך 10-14 יום (זה כמו בני אדם - אם מפסיקים באמצע, הבקטריה מתרגלת לאנטיביוטיקה והיעילות יורדת). תגביר את כמות הניטראט, זה נכון מה שכתבת לגבי זה. תשתמש בדישון. תגביר קצת מינון ברזל ומיקרו אלמנטים (אם ישפר מזלך, הבקטריה תתחלף באצה ירוקה, קלה יותר לשימוש). כמו כן, תשתמש בתמיסת מי חמצן 3%, 65 מ"ל ל-60 ליטר אקווריום. (טיפול חדש - פעם ראשונה שאני ממליץ עליו.... יש עדויות שעובד יפה נגד האצה). אין ברירה - תנסה.. בהצלחה. אייל |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
YBH יש לנו דוקטור לציאנו - שמו אביאל
![]() |
#10 |
|
![]()
התחלתי טיפול באריתרומיצין - רואים תוצאות ראשונות. היום אבצע החלפת מים ואתן מנה נוספת,
נראה לי שאוסיף KNO3 בכדי להעלות את כמות הניטרטים. הכמות שאני חושב עליה היא בערך 2 גרם ל-200 ליטר... האם זה נראה נכון? |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
|
![]()
הכמות שדיברת עליה תעלה לך את הניטראט בכ- 3 PPM לערך. תוסיך עוד קצת להגיע ל- 10 ניטראט לערך...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
|
![]()
שלום אייל,
משהו לא מסתדר לי עם שיטת הטיפול שהצעת. אם אין חומר סופח (פחם) בפילטר, הרי שהמינון ילך ויעלה אם מוסיפים אנטיביוטיקה בכל יום, לא? אופן הטיפול ש"עושה לי שכל" מכל מה שקראתי: יום 1 - 100 מ"ג ל-40 ליטר, ניקוי ידני. יום 2 - 100 מ"ג ל-40 ליטר, ניקוי ידני. יום 3 - ניקוי בלבד. יום 4 - ניקוי יסודי של הצמחים והמצע, החלפת 50% מהמים, תוספת 100 מ"ג ל-40 ליטר. ימים 5-7 - ניקוי, ניטור אמוניה וניטריט בכל יום. יום 8 - ניקוי, החלפת 30% מהמים, תוספת 50 מ"ג ל-40 ליטר. מכאן והלאה ממשיכים את הטיפול באקווריום כרגיל. שים לב שבשיטה זו שומרים על רמה קבועה של 200 מ"ג ל-40 ליטר למשך כשבועיים, ומנקודה זו מורידים את הריכוז בהדרגה (החלפות מים חלקיות). נראה לך סביר? שוב, המון תודה למי שמקדיש מזמנו לחשוב ולהשיב... יובל. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
|
![]()
יובל, ראשית, כל הכבוד לך על השקדנות - כן ירבו כמוך...
בנושא שהעלת, אני מכיר את חומר הקריאה הזה ואת המינון המומלץ (2.5 מ"ג/ל או 100 מ"ג ל- 40 ליטר). אני חייב להתעקש - זה לא מספיק. גם המינון שציינתי מספיק בקושי, אבל הוא על גבול יכולת הספיגה של האקווריום. באותו מקום, THE KRIB, לדוגמא, יש הרבה שיחות על העובדה כי מינון מוקטן רק יוביל לעמידות הבקטריה (כמו אצל בני אדם - כפי שציינתי). לך על ה- 200 מ"ג/ל - זה לא יפגע באקווריום ! בקטריה, מחולקת לשנים בד"כ : G- או G+ . הבקטריה "מוכתמת" + או - בטכניקה מסוימת וחלוקה זו מסמלת מבנה שונה של סוג הבקטריה. אריתרומיצין מכוונת יותר לכיוון בקטריות +. סיאנובקטריה היא יותר מכוונת ל : - אבל עדיין רגישה יותר לאריתרומיצין. האנטיביוטיקה "מתחברת" לבקטריה, הורגת אותה ובכך מייצרת כמות גדולה של פרוטאין ע"י הרס הבקטריה וזה מוביל לעלייה ברמות אמוניה וניטריט (עלייה באמוניה וניטריט אינה בהכרח תוצאה של הרס הבקטריות החיוביות בפילטר). פירוק הבקטריה מקטין את ריכוז האנטיביוטיקה במים. תמשיך במאמר ב- THE KRIB ותראה שם גם התייחסות ל- 5 מ"ג/ל ליום... בנושא החלפות המים, תסתכל שוב באנציקלופדיה (מצטער להפנות שוב לשם ![]() לסיום, לדעתי אל תקטין מינון בשום יום (רק לאחר שהבקטריה נעלמת, תמשיך עם מינון מופחת בחצי למשך מספר ימים נוספים). תבצע החלפות מים כל יומיים שלושה - בצע זאת תוך שאיבת רפש - חשוב ! תמשיך לעדכן. אגב, לידיעת כולם, לצערנו, מה שעובד אצל אחד לא יעבוד אצל אחר - גם אם מדובר לכאורה באותה אצה. אייל |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
הודו לך על 3 הודעות 5 פעמים
סוג אקווריום: צמחייה היי טק
וותק בתחום: משנת 90~,וואו עבר מלא זמן....
|
![]()
אצלי לדוגמא, הבקטריה הייתה מאוד עקשנית , במשך יותר משנה ניסיתי להתגבר עליה, עם החלפות מים מרובות, עם שינויים בתאורה, עם מלא מלא אריתרומיצין, ותמיד היא חזרה.
עד שירדתי לגמרי מאקווריום צמחיה... לפני מספר חודשים נתנו כאן מאמר, שהפנה אותי לכיוון חדש, בעצם המאמר טען בגדול שמים "נקיים" מידי ללא ניטראט מעודדים את הבקטריה... מרענון מים פעם בשבוע , ירדתי לרענון פעם בחודש, חודש וחצי -- והתוצאה : אין צינובקטריה , בכלל ,ממש נס!! (וזאת למרות שלא שאבתי אותה ולא ניקיתי את הפילטרים, פשוט נעלמה) החזרתי את הצמחיה והעלתי את עוצמות התאורה בהדרגה, והיום האקווריום משגשג, ללא צינובקטריה (תמונות ניתן לראות באתר שלי) |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
|
![]()
אני מתחיל לחזור על עצמי - אבל מה שמגיע מגיע. המון תודה...
(בינתיים !) נראה שהציאנו מפסיד - לאחר שתי מנות, אין כבר רפש עם פרלינג - והערב ביצעתי שאיבת רפש היסטרית שהוציאה חופן של הגועל נפש הירקרק. ממשיך בפרוטוקול שהמלצת עליו - מחר אבצע שאיבת רפש נוספת יחד עם החלפת מים. אגב, יש לי אריתרומיצין משני סוגים - אחד מיועד לבני אדם, ואחד לדגים (תוצרת אקווריום פרמצטיקלס) התחלתי עם זה שמיועד לבני אדם - צריך לכתוש היטב את הכדור, להמס אותו בסבלנות (!) בליטר מי אקווריום ולצקת פנימה. מחזיק כרגע בידי את המבחנות שמראות 0 אמוניה, 0 ניטריט (למרבה השמחה). אגב, גראם+ וגראם- היא שיטת סיווג בקטריות על ידי צביעה. בקטריות שקולטות את הצבע בקליפת התא הן גראם+ ואלו שלא- גראם-. מי אמר שלא לומדים שום דבר מהתחביב הזה... לגבי הניטרט - אקפוץ בהזדמנות הראשונה לחנות כימיקלים ואקנה KNO3. שוב תודה על המידע - ויותר מזה על הנכונות לעזור, יובל. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
|
![]() ציטוט:
כך או כך - אני שמח בשבילך YBH שהכל דופק אצלך "לפי הספר" כי יש כאלה שהספר לא עזר להם
![]() |
![]() |
#17 |
|
![]()
ממשיך בטיפול באריתרומיצין, בינתיים האקווריום ריק מציאנו - ושומר על ערכים
טובים(אמוניה וניטריט 0/0). התחלתי בהעלאה הדרגתית של רמת הניטראט ע"י תמיסת KNO3, המטרה שלי היא כ-10 PPM. אגב, מישהו יכול לומר לי איזה חומר להוסיף בכדי להעלות (במעט מאד) את רמת הפוספט? (K2HPO4 ???) כרגע יש לי רמה יציבה של 0.1 PPM. דבר נוסף שכנראה יתווסף השבוע - מערכת CO2 עם מיכל דחוס ווסת, הכוונה שלי היא להוריד PH לסביבות 6.8 (כרגע יש 7.6, למרות השימוש במי אוסמוזה) המון תודה על המידע והפירגון - ושבוע טוב, יובל. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
ציאנו בקטריה | nirh | אקווריום צמחייה | 4 | Monday 17/11/2008 17:29 |
ציאנו בקטריה! | tomer46 | אקווריום צמחייה | 52 | Thursday 08/02/2007 12:20 |
ציאנו בקטריה | bugger1 | אקווריום צמחייה | 46 | Tuesday 02/01/2007 21:10 |
ציאנו בקטריה | moshikk | בעלי חיים, אלמוגים וחסרי חוליות מים מלוחים | 3 | Friday 08/04/2005 22:33 |
ציאנו בקטריה | maryaron | אקווריום צמחייה | 31 | Saturday 05/02/2005 01:32 |