![]() |
![]() |
#1 |
הודו לך על 0 הודעות 0 פעמים
|
![]()
שאלה למגדלי הטרופאוסים:
מהם המזונות שאתם מאכילים את הדגים (דגיגי דבויזי)? כמה פעמים ביום/שבוע? דוגמא: בוקר ארטמיה, צהרים חומוס ערב, אנין נון. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
|
![]()
בני כמה הדגיגים שלך ומה גודלם?
אני האכלתי את שלי באוכל יבש של אושן נוטרישנס - Cichlid Vegi Formula. אצות ספירולינה. מזונות קפואים של אושן נוטרישן (Spirulina, Spirulina two, Ed Konigs). ויש עוד כל מיני. אם מדובר בדגיגים קטנים, אתה יכול לפורר להם את המזון היבש.
![]() |
#3 |
|
![]()
בגודל 3 ס"מ
כמה פעמים ביום היית מאכיל אותם? אני רוצה לבנות להם דיאטה מאוזנת ומגוונת (ממש שומרי משקל) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
בבוקר - 2 קוביות אוכל קפוא.
אחה"צ - אוכל יבש, כל יום משהו אחר. לילה - קובית אוכל קפוא. אחת לשבועיים אני מאכיל באנין נון. תקפיד על החלפות מים תכופות.
![]() |
#5 | |
|
![]() ציטוט:
מה זה בשבילך תכופות? פעם בשבוע 20% זה בסדר? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
משתמש חסום
|
![]()
לי יש 20 דגיגים של דובואיסי ממליץ לך רק אל אוסי בלבד הדגים גודלים יפים ובריאים[code]
![]() |
#7 |
|
![]() ![]() פגעת בנקודה פתוחה לפרשנויות. אני משתדל (וממש ממש משתדל, למרות הקושי) להחליף מים אחת ליומיים שלושה - 40%. גם החלפה אחת לשבוע של 20% תספיק להם. הדגים יגדלו. אבל מנסיוני (ואנשים נוספים יעידו) החלפות מים מרובות מסייעות לגדילה מהירה.
![]() |
#8 |
משתמש חסום
|
![]()
תולעי דם אנין נון טטרה ביטס ציקליד ווג'י של אושן ספירולינה של נוטראפין
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
בית עסק
הודו לך על 3 הודעות 4 פעמים
וותק בתחום: יום יותר ממנו, ויומיים פחות מההוא....
|
![]()
אני מאכיל את הלהקות הגדולות 4 פעמים ביום ומגוון המון.
כנ"ל לגבי הדגיגים. מזונות יבשים: אושן נוטרישן- ציקליד וג'י דפדפים וציקליד בייסיק גרגרים סרה גרנו גרין דפי נורי אחת לחודש ציקלופים ודפניות קפואים מסכר עין כרם אנינון לעיתים רחוקות. מלפפון ירוק כל פעם שאני זוכר.
![]() |
#12 | ||
משתמש חסום
|
![]() ציטוט:
תועלי דם יעשו רק טוב לטרופאוסים ובכלל לשאר דגים צמחונים. פעם חזרו ואמרו שתזונה בשרית מדי תגרום לדגים צמחוניים (לדוגמא מבונות) "בלואט". וראו שזה פשוט לא נכון. עכשיו אומרים את אותו הדבר לגבי טרופאוסים... אני אחזור ואטען (אני אומר שוב כי כבר היו פה את הווכיוח הזה כמה פעמים בחודשיים האחרונים) בעיקר עם ארתור שמחה בתוקף ![]() בכל מקרה אני מאכיל פעמיים שלוש בשבוע עם תולעי דם. התזונה הבשרית היא כ65 אחוז מהתזונה, השאר צמחי. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
משתמש חסום
|
![]() ציטוט:
אגב לגבי הציקלופים והדפניות כמעט עברה שנה מאז וסתם הצעה לא להשאיר את זה אצלך, מי יודע אם זה לא התקלקל כבר... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
בית עסק
|
![]()
זה בפריזר אין לי דאגות בכיוון
באיזה תולעי דם אתה מאכיל ג'ינג'ון???
![]() |
#15 | |
|
![]()
נמרודי ,
שוב אתה טועה ![]() כבר דשנו חזור ודוש (בלואט לא העיניין), העיניין הוא מערכת העיכול , העיניין הוא תיפקודי מערכת העיכול ופירוק האוכל. . ציטוט:
תזונה בשרית שמוסיפה בום חלבוני בשר בפיטום ועידוד רביה עד 30% לא עושה נזק לטווח ארוך (כמו לכל אוכל צימחוני בתלוי מעייו ותיפקודי מערכת העיכול שלו). גם דיאטה עם עד 20% בשר לא תעשה להם נזקים לרוב לטווח ארוך. Judas
![]() |
![]() |
#16 |
בית עסק
|
![]()
אז לפי מה שאתה אומר ג'ודס עדיף לתת
30% כחלק מתזונה קבועה או כחלק ממאמץ זמני לפיטום והטלות????
![]() |
#17 | ||
משתמש חסום
|
![]() ציטוט:
אני מודע מצויין לעובדה שהם צמחוניים ומערכת העיקול שלהם מתאימה למזון צמחי ולא לבשרי. וגם אני אומר שאני לא מנסה לשנות מאות אלפי שנות אבולוציה. אני טוען שזה לא עושה להם רע ואתה כן. זה שני דברים שונים. זקרי, נו אז מה אם זה במקפיא? גם מזונות קפואים מסחריים מתקלקלים אחרי כמה חודשים. תולעי דם של אושן. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
בית עסק
|
![]()
עזוב שטויות
שאלתי אותם קר וטוב להם שם! ![]()
![]() |
#19 | |
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||
משתמש חסום
|
![]() ציטוט:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
הודו לך על 33 הודעות 40 פעמים
|
![]() ציטוט:
אני מאוד מאוד מקווה בשבילך שלטווח הארוך,הדגים שלך לא יפגעו. לכל השאר,העצה של ג'ודאס הכי קרובה לדעה שלי,שהיא לא לתת בכלל מזון בשרי לטרופאוסים.אולי טטרה ביטס פעם בשבוע,לא יותר.למה? כי הם לא צריכים את זה,הם גודלים ומתפתחים מצויין בלי זה ושתי הלהקות שגידלתי מינקות התרבו כמו מטורפים. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
משתמש חסום
|
![]() ציטוט:
נו אז מה אם אני מגדל שנה? גם נתינת רק מזון צמחי תזיק בטווח הארוך!! בכל מקרה אני הבנתי את הנעיין של הבשרי-צמחי מכמה אנשים שמגדלים "קצת" דגים אלו במשך כמה שנים טובות. עוד דבר, הרבה אנשים שיראו אקווריום טרופאוסים וישאלו במה האדם מאכיל והוא יגיד איזה מותג בשרי כולם יקפצו ויגידו לא, זה אסור אתה לא יכול. אבל אם לאדם מסויים יחזיק מלאווים צחוניים (פסאודוטרופאוסים, מטריאקלימות, סינטילפיה או פרוטומלאסים) ויראו במה הוא מאכיל אני לא בטוח שיגידו משהו. אגב לדוגמא דמסוני צריך אותה תזונה כמו של הטרופאוסים. לגבי העניין של הזמן, גידלתי לפני הטרופאוסים ציקלידים צמחוניים אחרים שדורשים אותה תזונה בדיוק וראיתי רק השגים גבוהים. אני מכיר מספיק ציקלידים שחיו עד גיל 8,9,10,11,12,13 על מזוןב שרי בלבד, אם הדגים הגיעו לגיל כזה זה מספיק לי. במילא ברגע שהגיעו לגיל 4-5 הם כבר לא פוריים ומפסיקים להטיל. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
|
![]()
יש לי דובואסים בגודל 3 ס"מ ואני מאכיל בתערובת של אנין נון+ספירולינה+גראנו גרין(SERA)
פעם ביומיים ,בכמות עד שהם מחסלים הכל תוך 2 דקות למשך 6 שבועות .לאחר מכן המינון משתנה
![]() |
#24 | |||
הודו לך על 33 הודעות 40 פעמים
|
![]() ציטוט:
ציטוט:
אני ממש לא מסכים איתך בקשר למידת צמחוניות של הדגים שציינת ושל הטרופאוסים.מבונות אוכלות בטבע בנוסף לאצות גם בעלי חיים קטנים ושאר דברים "בשריים".טרופאוסים אולי עושים זאת בטבע,אבל במידה הרבה יותר זעומה. ציטוט:
בכל אופן,נמרוד,מה שאני מנסה להגיד לך,זה,שתיקח נשימה עמוקה.דגים זה לא מדע מדוייק,תמיד יכולות להיות כמה אפשרויות,תפסיק לתקן אנשים בכל צעד ושעל ואז אולי גם לי וגם לך יהיה יותר כייף פה.אחרי הכל,אנחנו פה בשביל התחביב. אני סיימתי להגיב בעץ הזה. לילה טוב. Buia. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
בית עסק
|
![]()
אני לא מתכוון להתוכח עם נמרוד כי ברור שמה שהוא עושה עובד.
אני לא מתכוון להתוכח עם ארתור כי בטוח שמה שהוא עושה עובד. השבוע למדתי משהו מבעל חווה מסויימת -IF IT WORKS DONT FIX IT לכל אחד יש את השיטות שלו ואם הן עובדות אז הכל בסדר כך לך קצת מכל דבר תשלב עד שתמצא את הנוסחה שעובדת לך. אני מאכיל עם טטרה ביטס פעם ביום עם טטרה פיל פעם ביום ועם טטרה מין פעם ביום ועוד כל מיני לפי החשק לבוגרים אני מוסיף אנינון פעם ביום ולקטנים שרק נולדו יותר טטרה ביטס, במקום התולעים של נמרוד אני נותן מדי פעם ארטמיה קפואה שהיא יותר קלה לעיכול החלפות מים 30% פעמים בשבוע חשוב ולדעתי חשוב מאד לשמור בקטנים על חום של בין 27-29 מעלות. אבל זה רק אני...
אפריקן ציקליד חוות דגי נוי במושב שדה עוזיהו אתר תוכן, אינדקס דגי נוי ופורום תמיכה www.ac-fish.co.il שעות פתיחה: א'- ה' 9:00-13:30 - 16:00-19:00 טלפון 088677434 |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
בית עסק
|
![]()
אגב בטבע כשה"צימחוניים" אוכלים אצות נכנס להם המון "בשר " לפה ותאמינו לי שהם לא יורקים אותו -אני מתכוון לכל מיני ציקלופים סרטנים ותולעים זעירות אבל אם היו שואלים אותי הייתי אומר שלתת לטרופאוסים תולעים זה קצת להתגרות בגורל
אפריקן ציקליד חוות דגי נוי במושב שדה עוזיהו אתר תוכן, אינדקס דגי נוי ופורום תמיכה www.ac-fish.co.il שעות פתיחה: א'- ה' 9:00-13:30 - 16:00-19:00 טלפון 088677434 |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||||
משתמש חסום
|
![]() ציטוט:
אני לא אומר שהם מתים אבל בטבע הם אוכלים גם בשרי... בשעה מסויימת ביום לקרת ערב באגם טנגניקה עולים חסרי חוליות מסויימים למים וכל הדגים ניזונים כולל הטרופאוסים. הטרופאוסים גם ניזונים מבשרי. לגבי תזונת המלאווים, לא אמרתי מבונות אמרתי ג'נוסים מסויימים. כי יש מבונות הרביווריות ויש מבונות אומיווריות, אני מדבר על ההרביווריות. בגיל 4-5 הם עדיין מטילים אבל כבר בקושי בקושי. ההטלות הן גם הרבה פחות איכותיות. עוד דבר, בשבי אנחנו דוחפים לדגים כ"כ הרבה חלבון שהם גדלים עד פי 2 מאשר בטבע (אני מדבר בעיקר על הדגים המצחוניים) וגם ההטלות הן יותר גדולות, בעוד בשבי רוב ההטלות הן בין 5-8 ביצים ובשבי הצליחו להגיע להטלות של 15 + |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
|
![]()
ברור שגם הרביוורס אוכלים בשר , קרי הדוגמא של עמי (היצורים שחיים בתוך הירק).
לכן תזונה מאוזנת , ללא פיטום, טבעית , בלי ניפוח הדגים ,הטלות רגועות יותר , של טרופאוסים יהיו בדיאטה 80 % צימחונית ו - 20 % בשרית פחות או יותר. נמרוד דיאטה כזו תהיה מצויינת ובריאה גם לסוגי הדגים שאתה ציינת , במיוחד דמסונים שאנו לא רק מנפחים אותם , הורסים להם את המעיים אלא גם מגבירים את ההתנהגות האגרסיבית גם כך שלהם בשיטות ההאכלה שלנו. אגב ההרביוורים שאתה ציינתה אכן צימחוניים אבל המעיים שלהם מעט שונים מעלה של הטרופאוסים. סיימתי לדון בנושא (לעת עתה ![]() לילה טוב. Judas
![]() |
#29 | |
משתמש חסום
|
![]() ציטוט:
בפורום הכניסו את עצם העובדה שטרופאוסים צריכים צמחי שהם מאכילים רק בצמחי, אם השגתי ממך את המילים שאפשר להאכיל ב20 אחוז בשרי אני מאושר ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
|
![]()
נמרוד, לרוב ארתור טוען שאפשר להאכיל ב - 20% בשרי, זה לא חדש.
סתם תהיה שחשבתי עליה עכשיו ואני חושב שכדאי לך לבחון אותה... מאיפה אתה יודע שהבעיות והתמותה שיש לך היום עם הטרופאוסים לא נובעות (בין היתר) מהאכלה מוגזמת במזון בשרי? ברור לי שזה נובע מסטרס של הפעולות שעשית בתקופה האחרונה, אבל במיוחד בגלל שאתה מאכיל בכמות נכבדת של מזון בשרי, הייתי הולך ובודק את הכיוון הזה. אל תמהר לשלול, ייתכן והוכחת בעצמך, מבלי להתכוון לכך, שמינון גבוה של מזון בשרי מזיק לדגים בטווח הארוך.
![]() ![]() |
|
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
נבט חיטה wheat germ דיאטת חורף | shai63 | דגים כללי ובריכות נוי | 2 | Saturday 08/11/2008 19:14 |
דיאטת השמנה לדגים-אפשרי? | amos_22 | ציקלידים כללי | 10 | Sunday 27/07/2008 18:53 |
דיאטת השמנה | eliav g | ציקלידים כללי | 2 | Sunday 25/03/2007 20:18 |
מזון טרופאוסים:איזה מזון הטוב ביותר עבור טרופאוסים? | bh | ציקלידים כללי | 9 | Wednesday 22/03/2006 18:28 |
דיאטת דיסקוסים וכמות האכלה יומית | שוני ז"ל | דיסקוסים | 15 | Friday 22/08/2003 18:56 |