![]() |
![]() |
#1 |
הודו לך על 0 הודעות 0 פעמים
סוג אקווריום: eheim 240
|
![]()
שלום לכולם
האם בוטיה ליצן מסתדר עם ציקלידים אפריקאים שאלה שניה איך מטפתרים מחלזונות תאילנדים מבלי לפגוע בדגי האקווריום תודה |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
אחראי תחום שרימפסים, חסרי חוליות וצמחיה
הודו לך על 734 הודעות 938 פעמים
סוג אקווריום: צמחיה + שרימפסיה
|
![]()
לגבי החלזונות הפולשים, כדי לתת המלצה נשמח למידות המיכל ופירוט האוכלוסיה והערכה לגבי גודל ההתפרצות.
בגדול ישנן 3 דרכים (אפשר לשלב)- 1. מכאנית - הוצאה ידנית, הצבת מלכודות 2. ביולוגית - אוכלי חלזונות (הפופולרי ביותר, חלזון הלנה) 3. כימית - מבחינתי "נשק יום הדין" ישנם מוצרים אמינים בשוק שלא פוגעים בדגים, למשל נו-פלאנריה - החסרון המשמעותי הוא שבבת-אחת אתה עלול להיתקל ב-X גופות של חלזונות וקפיצת אמוניה, וכן לא יתאפשרו חיים של חסרי-חוליות במיכל לתקופה משמעותית.
אסף_, הודו לך על ההודעה: |
![]() |
#4 |
הודו על ההודעה שלך 2 פעמים
|
![]()
המממ, חלזונות תאיילנדים.... אתה מתכוון לחרוטים שמתרבים בקצב מסחרר?
בעבר סבלתי מהם באקווריום יחסית קטן של גופים (היו למעלה ממיליון חלזונות - לא מגזים). הוכנסה לובסטרית כחולה בגודל של 7 סמ בערך. תוך יומיים לא נשאר אחד מהחלזונות - מה שיפה שהלובסטרית בגיל כזה משילה את עורה אחת לתקופה ארוכה, במקרה לעיל, יום למחרת היא השילה את העור ושבוע לאחר מכן שוב :-) אולי במקרה שלך עם ציקלידים זה לא כל כך מתאים לשים לובסטר, אבל אם נניח יש לך מקום לאכלס אותם שלושה ימים, אז זה עדיף על נשק יום הדין או כל פעולה כימית כזאת או אחרת. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
מכת חלזונות- לצערי "הסתננו" לאקווריום שלי מס' חלזונות בריכה | bh | דיסקוסים | 11 | Friday 06/07/2012 04:12 |
מסתבר שהגיעו לי אם חלזונות הארנבת עוד שני סוגי חלזונות | gandalf | שרימפסים וחסרי חוליות | 6 | Monday 29/12/2008 20:23 |
עץ מעקב ... תאילנדים חדשים בבית ... | לאופרד | דיסקוסים | 14 | Monday 12/02/2007 12:19 |