![]() |
![]() |
#1 |
הודו לך על 11 הודעות 11 פעמים
סוג אקווריום: (בחתימה)
|
![]()
היי אני כותב בשם חבר שלי שרוצה להקים אקווריום והאופציה היחידה שלו זה במרפסת מדובר באקווריום 250ליטר 120*40*60 המיקום שלו אומנם לא עם שמש ישירה אבל אחרי הכל מדובר במרפסת אז... והוא אמר שהוא יכול להשקיע עד 500 שח (אקווריום קיים כבר וגם חצץ חלוקי נחל) מה שנשאר זה אכלוסיה ובתאם אליה פילטר מתאים וכו חשבתי על הדבר שהכי יחסוך לו וזה דגי זהב שאפשר לגדל ב250 ליטר וככה גם לא צריך תרמוסטט (פחות כסף
![]() תודה מראש לכל העונים נערך לאחרונה על ידי יעקב אור, Monday 04/05/2020 בשעה 21:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
הודו לך על 0 הודעות 0 פעמים
סוג אקווריום: בריכת נוי 700 ליטר
וותק בתחום: שנה וקצת
|
![]()
דגי זהב צריכים מרחב גדול ולכן לא תוכל לשים הרבה דגי זהב באקווריום...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
אני מודע לעניין הכמות והמרחב הנדרש כמו שכתבתי דגים שיסתדרו עד 250 ליטר.
תודה |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
בית עסק
הודו לך על 220 הודעות 259 פעמים
וותק בתחום: 6-7 שנים
|
![]()
יש הרבה אופציות חוץ מדגי זהב,
משריצי חיים למיניהם, דגי קהילה שונים. חלוקי נחל לא כדאי מניסיון מר, הם צוברים טונה רפש בין החריצים ובעקבות זה יש פיקים של אמוניה, לא מומלץ... הוא יכל לעשות רבייה של סוג מסויים של דג כך הוא גם ירוויח קצת כסף וגם יהנה מהדרך, ועל הדרך ישתפשף ויצבור ניסיון ! והכי חשוב שיירשם לאקווה ![]() |
![]() |
![]() |
שמואל.ב, הודו לך על ההודעה: |
![]() |
#5 |
הודו לך על 93 הודעות 130 פעמים
סוג אקווריום: 500 100 ו60 ליטר לאוטק, 470 ליטר דגי מים קרים, שרימפסיות ולובסטריות
וותק בתחום: לא מספיק
|
![]()
יש לי אקווריום בסגנון בכניסה לבית, 450 ליטר האוכלוסייה כרגע היא שני דגי שמש אוזן ארוכה (כחול-זים), 5 מקרופודים, 6 גרה רופא, 3 שמרל'ה, 8 רוזי בארב ובהמשך מתכוון להכניס לשם בינון מזג אוויר (מגדל אותם באקווריום אחר, כרגע קטנים מדי)
בכללי אפשר לאכלס שם גם טניכטיס (דג שמש הוא טורף בגודל בינוני אז אצלי לא יכנסו דגים קטנים כל כך) מיקרו רזבורה גלקסי, מיקרו רזבורה אמרלד, קורידורוס מלח פלפל אלה מינים שיצא לי לראות במים קרים חשוב לברר מה הטמפ' המינימלית שיש בחורף, אצלי זה 14 מעלות (חלק מהדגים ברשימה שרדו לי בקריסת מחמם עד ל4 מעלות בערך באקווריום רגיל) Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk |
![]() |
![]() |
נחליה ביננפלד, הודו לך על ההודעה: |
![]() |
#6 |
|
![]()
הוא לא מחפש כסף אז רבייה פחות בעניין גם משריצים זה כסף קטן (הסיבה שהוא מוגבל ב500 שח זה כי ככה הוא רוצה להתחיל ולראות איך זה מתקדם ואז הוא ישקיע הרבה יותר) לגבי משריצים חיים מדובר פה בחורף וקיץ במרפסת=טמפרטורות משתנות מקצה לקצה= חייב תרמוסטט טוב של 350ואט אם לא יותר=עוד כסף
לגבי החלוקי נחל אמרתי לו אבל הוא סגור על זה... אני ישאל אותו שוב אם בכל זאת אתה רואה אפשרות לסדר את כל הדברים האלו במתחת ל500 שח אני ישמח שתשלח לי את הרשימה הכוללת ואני יעביר לו כי אישית אני חושב שביופי כמעט כול המשריצים יפים יותר מדגי זהב תודה |
![]() |
![]() |
יעקב אור, הודו לך על ההודעה: |
![]() |
#8 |
אחראי תחום שרימפסים, חסרי חוליות וצמחיה
הודו לך על 734 הודעות 938 פעמים
סוג אקווריום: צמחיה + שרימפסיה
|
![]()
יתכן ולא זה המקרה..
אבל פעמים לא מעטות נתקלים בחובבים בתחילת דרכם שמקימים אקווריום "על הדרך" כי יש להם זכוכית... (אף אחד לא יחשוב לאמץ כלב רק בגלל שיש לו רצועה לטיולים, אלא מאהבה לבעל-החיים) אם רוצים להתנסות בתחביב ולא מחפשים אוכלוסיה או מטרה מסויימת, אפשר לבנות\יד2 מיכל באיזור ה-100 ליטר ולמצוא מקום ראוי בבית גם במסגרת התקציב. שוב ולסיכום, אני לא מאלה הממהרים לשפוט ולקפוץ למסקנות, אבל לצערי רואים מקרים כאלו בתחביב... במידה וזה המקרה גם כאן, אני עומד מאחורי ההמלצה ![]() אם יש רצון אמיתי לגדל ולטפח בע"ח (אף חובב מתחיל לא מרוויח מרביית דגים), נאמרו כבר הדברים ע"י חבריי. בהצלחה ![]()
![]() |
#9 | |
בית עסק
|
![]()
היי חברים,
כוונתי במה שאמרתי ברבייה לא שהוא יתעשר מזה או יעשה חבילות של כסף... הכוונה הייתה שיתחיל מזה יצבור ניסיון, ועל הדרך ממכירת הדגיגים זה יכסה לו בקטנה את העלויות, ובכלל כל התהליך של הרבייה הוא מרתק ! אני בטוח שהוא יהנה ![]() וטיפ קטן; את הטיפ הזה קיבלתי מדור כחלון היקר, ציטוט:
![]() בהצלחה ![]() נערך לאחרונה על ידי שמואל.ב, Wednesday 06/05/2020 בשעה 00:54. |
|
![]() |
![]() |
שמואל.ב, הודו לך על ההודעה: |
![]() |
#10 |
הודו לך על 264 הודעות 332 פעמים
סוג אקווריום: 720 ליטר +600 ליטר, דרום/מרכז אמריקאים 4 קוביות 80 ליטר להטלות, 200 ליטר מיכל אימון לדגיגים
וותק בתחום: 55 שנים
|
![]()
השיטה שבה מתחילים בלי ציוד מתאים כדי להתנסות, ואם מצליחים אז מוסיפים תקציב- לא עובדת. אני נתקל בלא מעט שאלות מסוג זה ותמיד אני שואל את השאלה: האם היית נכנס לדירה ריקה ללא ריהוט וציוד, ורק אם יהיה לך נוח תקנה בעתיד את החסר? ברור שלא יהיה לך נוח, לכן תדאג מראש לכל הריהוט והציוד לבית. מכאן ברורה המלצתי.
|
![]() |
![]() |
moshen7, הודו לך על ההודעה: |
![]() |
#11 | |
בית עסק
|
![]() ציטוט:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
|
![]()
קודם תודה רבה לכולם
![]() ![]() ![]() ![]() אה וגם משהו שאני כבר יודע רב בכל זאת שואל בשביל להיות בטוח אין שום דג חוץ ממשפחת הקרפיונים שיכול לחיות עם דגי זהב נכון? נערך לאחרונה על ידי יעקב אור, Tuesday 05/05/2020 בשעה 16:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
סוג אקווריום: 720 ליטר +600 ליטר, דרום/מרכז אמריקאים 4 קוביות 80 ליטר להטלות, 200 ליטר מיכל אימון לדגיגים
|
![]()
המחשבה שדגי זהב יוכלו לשגשג במיכל 250 ליטר היא מוטעית. אלו דגים גדולים מאוד שזקוקים לנפח גדול בהרבה, לטעמי מתאימים לבריכות או לאקוריומים ענקיים מעל 1000 ליטר, ולזה כיוונתי כשכתבתי על תנאים לא מתאימים. בנוסף לכך, דגי זהב כן זקוקים לחימצון טוב של המים, יותר מדגים טרופיים.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
סוג אקווריום: 450 ליטר ציקלידים
|
![]()
לך לירקון תפוס כמה מושטים (יש יפים עם בטן אדומה) זורקים אותם למים וחיים לא משנה (לצערי ואני חוזר לצערי) (עם בלי חמצן חם קר) הם תמיד חיים מניסיון בדוק!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
|
![]() ציטוט:
יש להם זמן עד שיגיעו לזה ש250 קטן להם זוכר שאמרתי שלא חסר כסף המהלך הבאה שלו זה בריכת דגים בחצר אם הוא יצליח עם האקווריום אז אני לא חושש לגודל הסופי מש שכן תודה על הנקודה של החימצון כמו שכתבתי בהתחלה אין לי הרבה ידע עם דגי זהב לכן אני שואל על כל דבר |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
בית עסק
|
![]() ציטוט:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
יעקב אור, הודו לך על ההודעה: |
![]() |
#21 | |
הודו לך על 88 הודעות 103 פעמים
סוג אקווריום: שניה, סופר אותם...
וותק בתחום: מי סופר...
|
![]() ציטוט:
יעקבציקליד, שמתי לב שזו לא הפעם הראשונה שרעיון בסגנון כזה עולה דרכך לאתר, המגדלים מתחילים עלולים להיות מושפעים מהרעיונות שכאלה, וזה לא טוב, עדיף שתפסיק להעלות רעיונות בסגנון כזה כדי שלא יגרם נזק מיותר. מקווה שלא פגעתי, אם כן סליחה מראש.
![]() |
![]() |
#22 | |
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
סוג אקווריום: 450 ליטר ציקלידים
|
![]() ציטוט:
כמו שאמרו דג זהב אז אני אומר מושט, גם לדג זהב יש חיים וגם לדג קרב יש חיים, אז למה לשים אותם ללא חמצן וחימום? (ואני לא חוזר בי מדברי מי שרוצה יכול ללכת ולתפוס כמה מושטים קטנים ויפים ולגדל באקווריום ואין עם זה שום בעיה)! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
בית עסק
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
הודו לך על 155 הודעות 180 פעמים
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
|
![]()
אם לדייק חבדניק
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
|
![]()
תודה רבה לכולם על התשובות אבל אף אחד לא ענה לי עדיין האם זה באמת מספיק עזבו את מה שיהיה לצערי זה לא אקווריום שלי שאני יכול לשלוט במאה אחוז ולכן דגי זהב זה כבר בחירה שלו
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
בית עסק
|
![]() נערך לאחרונה על ידי שמואל.ב, Wednesday 06/05/2020 בשעה 00:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
הודו לך על 155 הודעות 180 פעמים
|
![]() ציטוט:
רק אם בכל מקרה האכלוס לא פתוח לשינוי כדאי לאכלס ב4 דגים מקסימום עדיף מהזנים היפים והיותר קטנים: שלייר/טלסקופ/ראש אריה/כיפה אדומה השאלה באיזה אזור בארץ זה? ואומר שוב בהרבה מקומות ניתן לגדל בחוץ גופים/סייפנים/דגים אחרים. נערך לאחרונה על ידי שלולי, Wednesday 06/05/2020 בשעה 07:56. |
|
![]() |
![]() |
שלולי, הודו לך על ההודעה: |
![]() |
#30 | |
הודו לך על 88 הודעות 103 פעמים
סוג אקווריום: שניה, סופר אותם...
וותק בתחום: מי סופר...
|
![]() ציטוט:
אני שוב אומר, לא אוכל לשכנע אותך להפסיק, אבל אל תדחוף לשם אחרים, דג באקווריום שלא בנפח וללא חימצון וגוף חימום, זו התעללות, וזה שהוא חי תקופה, לא אומר שישרוד את תוחלת חייו המלאה ולא אומר שלא סובל
![]() |
![]() ![]() |
|
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
אקווריום במרפסת | itziknbi | ציוד לאקווריום ועשה זאת בעצמך (DIY) - מים מתוקים | 9 | Friday 06/01/2012 12:54 |
אקווריום במרפסת שמש | yosi886 | דגים כללי ובריכות נוי | 6 | Tuesday 31/03/2009 05:24 |
הקמת MINI- POND גם בגג הבית או במרפסת-MOR B | elminister | דגים כללי ובריכות נוי | 19 | Monday 26/04/2004 22:10 |