![]() |
![]() |
#1 |
הודו לך על 0 הודעות 0 פעמים
סוג אקווריום: מים מתוקים
|
![]()
שלום הייתי היום בחנות בכפר אזר ושאיתי שם אקווריום שיש בו לובסטר כחול והוא היה ענק! רציתי אותו ממש אבל הוא לא למכירה
![]() השאלה שלי אם נגיד אני קונה לובסטר כחול רגיל הוא באמת יכול להגיע להיות ממש ממש גדול? זה אוכל מיוחד? וכמה זמן לוקח לו להגיע לגודל כזה? תודה לעוזרים |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
וותק בתחום: משנת 2009
|
![]()
בטיפול נכון ומסור כל יצור יכול להגיע לגודל מקסימלי.
![]()
![]() |
#3 |
סוג אקווריום: ציקלידים
|
![]()
לפעמים מגיעים לאטלנטיס גם לובסטרים גדולים, בכל מקרה עם תנאים טובים גם אחד קטן יהפוך לגדול.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
סוג אקווריום: שרימפסיה 40L
וותק בתחום: שנתיים+
|
![]()
אבל זה אומר שאתה צריך לפחות 70 ליטר אקווריום ארוך
בשביל לובסטר אחד |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
סוג אקווריום: 30 ליטר
וותק בתחום: Medium Rare
|
![]()
70 ליטר ללובסטר אחד? אפשר לשם דברים נוספים בפנים?
![]() |
#6 |
סוג אקווריום: אקווריום 2 מטר -סביבת מנגרובים
וותק בתחום: 6 שנים
|
![]()
בדרך כלל מעדיפים לשכן לובסטר לבד ,או דגים השוחים בחלק העליון של האקווריום .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
סוג אקווריום: שרימפסיה 40L
וותק בתחום: שנתיים+
|
![]()
תראה, כדי שלובסטר יגיע לממדים כאלה אתה צריך לפחות 70 ליטר ללובסטר אחד
אבל אם ממש בא לך, אתה יכול להוסיף, כמו שיונתן רשם, "דגים ששוחים בחלק העליון של האקווריום": אתה יכול גופים, ניאונים וטטרות ואולי דג קרב. אבל לא עוד לובסטר!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
וותק בתחום: נרטב משנת 1978, בהפסקות
|
![]()
כל דג שתשים עם לובסטר יהפוך בסופו של דבר למזון של הלובסטר. חבל. עדיף לגדל אותו לבד.
![]() |
#9 |
|
![]()
יש לי בנוסף שתי מורנות מים מתוקים הבעיה שלי היא שהם נורא פראיים הם הרגו לי אפילו צלופח חשמלי שניסיתי לשים איתם...
סרטן יחסית גדול יוכל לחיות איתם? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
ממש לא ,מורנה הרגה לי 2 לובסטרים בלילה אחד .
והמורנות שיש לך הם לא "מים מתוקים" ,אין שום מורנה של מים מתוקים . המורנות הללו הם של מים מליחים וכשהם לא חיות בתנאים כאלה הם לא יאריכו ימים . ההצעה שלי היא שתוסיף מלח לאקווריום בהנחה שאין שם דגים שיכולים לסבול מזה . ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
|
![]()
חח אל תדאג הם במים מליחים כמו שצריך והם אצלי כבר כמעט שנה...
ואתה בטוח במאה אחוז כי יש לי באקווריום המון מקום למורנות לבתחבא ולא נראה שיווצרו ריבים... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
הודו לך על 3 הודעות 3 פעמים
סוג אקווריום: 2 נאנו שרימפסיות; 100% אוסמוזה ו100% ברז. 20 ל' כל אחת.
וותק בתחום: 7 שנים.
|
![]()
זה מאוד תלוי בסוג הלובסטר. ממש לא כל הלובסטרים מגיעים לגדלים כאלה, גם לא במיכלים של 200 ליטר.
מה שראית באטלנטיס אם אני לא טועה זה כחול אוסטרלי, אין כאלה בארץ כמעט ובכלל, וכשאני קניתי אחד בת"א הוא הגיע ממשלוח של 10 יחידות שהגיעו לארץ בטעות ויחידה אחת שלו עלתה 250 ש"ח. אם לא הוא, אז לובסטר צבת אדום, שגם הוא יכול להגיע למימדים יפים מאוד אך לטעמי הלובסטר הזה לא שיא היופי. ![]() לגבי דיירים אחרים - תלוי מאוד בלובסטר. אם זה לובסטר ננסי, ניתן לשכן כמה מהם ביחד בתנאי שהמיכל גדול, ולא לשכן איתם ציקלידים הגדולים מהם כי הם עשויים לתקוף אותם, ומעבר לכך. (דגים קטנים מאוד יש סכנה שהלובסטר יעלים.) לגבי לובסטרים אחרים יותר גדולים - שוב, תלוי בנפח ובדקורציה שבאקווריום. עקרונית הלובסטרים הם חיה טורפת, ועלולים מאוד לתקוף דגים באקווריום (ניאונים גופים סייפנים דגי זהב וכו' ) . אם יש המון דקורציה צמחיה גזעים אבנים ושאר מקומות מסתור, הסכנה פוחתת אך עדיין קיימת. לובסטרים ברוב הסוגים שלהם מומלץ לשכן באקווריומים כמה שיותר גדולים. (50 - 70 ליטר זה המינימום, ומומלץ אקווריום שמתפרש לרוחב ולא לגובה, כי הלובסטרים הולכים על האדמה ולא שוחים אלא אם הם קופצים ממשהו שמאיים עליהם. ) מקווה שסגרתי לך את כל השאלות, מוזמן לשאול עוד ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
|
![]()
אתם מדברים שטיות אני אסביר לך לובסטרים הם יצורים מסתגלים לסביבה ושורדים
אתה צריך לחשב את מספר הסמ של הלובסטר לדוגמא 6 סמ כך אתה יודע שהוא צריך אקווריום של 3.5 ליטר בערך וככה לחשב לפי סמ אתה יכול באקווריום של 70 ליטר לשכן 10 לובסטרים הם מדברים שטויות בתור מגדל מומחה כבר 8 שנים אני יכול להגיד לך שהכל טוב לובסטר אומנם קניבלים אבל יהיה לך מגוון גדול יותר של לובסטרים ובשטח כזה ואם הרבה מקומות מסתור זה יהיה נהדר בשבילם |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
הודו לך על 20 הודעות 29 פעמים
סוג אקווריום: שרימפסיות
|
![]() ציטוט:
ציטוט:
איך שהזמן עף לו... ![]() תשמע בר אם אתה חולק על מישהו יש דרך לכתוב את זה ולא להגיד לאנשים שהם "מדברים שטויות" זה לא נעים ולא תואם את רוח הפורום שלנו . דבר שני שאתה קובע עובדות בכל מיני הודעות הכל טוב אבל תתמוך בהם בהוכחות . דבר אחרון 10 לובסטרים ב 70 ליטר ? באמת ? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
|
![]() ציטוט:
דבר שני ,אתה טועה ומטעה לובסטר יחיד יש לשכן באקווריום של 60 ליטר ,בערך (תלוי בגודל הקרקעית)10 לובסטרים ב70 ליטר זה בדיחה . |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
חבר כבוד
הודו לך על 19 הודעות 28 פעמים
|
![]()
מה שהולך פה..
בשורה התחתונה- רצוי לא לשלב שום דבר עם לובסטר, כולל צמחים (יש לו קטע שהוא חושב שהוא מהנדס) כל דג שייכנס פנימה יהיה בסכנה
![]() |
#18 |
וותק בתחום: נרטב משנת 1978, בהפסקות
|
![]()
בחוות הלובסטרים שביקרנו בה לאחרונה מגדלים לובסטרים בצפיפות רבה במיכלים בהם יש מסתורים רבים (שמים בתוך כל מיכל רשת פלסטיק גדולה שיוצרת קפלים רבים בהם מתחבאים החברה) ומגיעים איתם לרביה, כך שנראה לי שהם לא באמת זקוקים לנפח מים גדול אלא פשוט למקומות מסתור רבים כדי להפחית אגרסיביות ביניהם. מצד שני, לא ברור לי איזה ערך אסטטי יש לצורת גידול כזו.
![]() |
#19 | |
הודו לך על 20 הודעות 29 פעמים
סוג אקווריום: שרימפסיות
|
![]() ציטוט:
אתה יכול ליצור שטח גדול מאוד בעזרת רשתות כאילו פרסת את המיכל לכל רוחב החדר וזה עוזר אבל צריך לזכור שלא מדובר רק במקומות מסתור ושטח בחווה הרי יש לך מערכת פילטור יעודית שתומכת במאסה ביולוגית גדולה לכמויות כאלה . הנפחים שראינו לא היו כאלה קטנים (היו שם בעיקר דולבים עמוקים) ובאלו שכן היו קטנים לא היו הרבה לובסטרים בכלל . היתה חלוקה לשלבי התפתחות שונים (מה שמקל את התמודדות שלהם אחד עם השני ) וכמובן שתמיד יהיה לך בוגרים במיכלים הגדולים ובצפיפות כי גם אם ימותו כמויות (וזה קורה לפעמים) יש לך מלא מיכלים יעודיים לקטנים שמייצרים עוד ועוד אז זה לא מורגש והרי הם לא מבצעים את כל מחזור חייהם במיכל אחד .. כל החפירה הזאת עוד לפני שדיברנו על האספקט הכלכלי שמחייב אותך לגדל אותם בצורה הכי ריווחית אז יש אילוצים של מקום וכסף ולפעמים אין ברירה בדיוק כפי שאתה רואה בחנות במיכל יעודי עשרות רבות של דגים והכל בסדר איתם אבל זה לא אומר שאפשר לגדל ככה בבית בקיצור עולם אחר אין מקום להשוואה . |
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
לובסטר רגיל עם לובסטר קובני,הולך ביחד?? | דניאל-ציקליד המושב | שרימפסים וחסרי חוליות | 10 | Tuesday 26/06/2012 09:06 |
גידול לובסטר | צהוב | שרימפסים וחסרי חוליות | 1 | Saturday 08/01/2011 12:17 |
כמה שאלות לגבי גידול של לובסטר+בעיה | ofeky1 | שרימפסים וחסרי חוליות | 4 | Wednesday 29/09/2010 13:11 |
גידול לובסטר | דניאל5 | דגים כללי ובריכות נוי | 5 | Wednesday 21/03/2007 17:34 |