![]() |
![]() |
#1 |
הודו לך על 0 הודעות 0 פעמים
|
![]()
יש לי אקווריום של 150 ס"מ רוחב 40 ס"מ גובה 50 ס"מ. ס"ה 300 ליטר קיבולת.
התקנתי פילטר של חברת gbo דגם שמעביר 1200 ליטר לשעה!!! ויש בתוך המים המון פירורים קטננים שמעכירם את המים, אגב יש לי בתוך הפילטר מסנני פחם של חברת חמיפיור (הטוב ביותר) וספוגים ופרלון, בקיצור הפילטר מלא עם כל הנדרש. שמתי כבר את כל סוגי החומרים שתפקידם להצליל את המים אך זה לא מועיל. שאלתי האם סוג הפילטר הזה דפוק, ופשוט נפלתי עם פילטר גרוע? או שיש חיסרון אחר? אבקש הכל המומחים שנמצאים בפורופ שיערו לי בנושא הנ"ל כי זה ממש מעצבן אותי. בתודה מראש yeshaye 3102690@gmail |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
|
![]()
לא מומחה אבל מוכן לעזור
אתה יכול להסביר איך נראים הפרורים האלו וממה הם נראה לך עשויים/דומים? לא נראה לי שהבעיה בפילטר |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
יקיר אקווה
הודו פעם אחת בהודעה אחת
|
![]()
אנא פרט מהי האוכלוסייה.
תוסיף לפילטר מדייה גסה. תרענן יותר מים. בני |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
נראה לי שזה החול של הקוורץ
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
יקיר אקווה
הודו פעם אחת בהודעה אחת
|
![]()
איך שטפת אותו? צריך שטיפה טובה טובה, שאיבות רפש מרובות יעזרו.
בני |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]() גם לי זה קרה בדיוק אתמול מלאתי מים ברשותי פילטר ג'בו 900 ל\ש (אק' 200 ליטר) והנה אחרי יום התוצאה של המים אחרי שאתמול מלאתי מים והיו יחסית בסדר הרבה יותר טובים מהיום משום מה התחרבשו אני משתגע כבר למה נהפכו עכורים? דרך אגב הוצאתי את הפחם מהפילטר עקב מחשבה שיכול להיות שהוא גרם לשינויי המים מחכה לתשובות תודה
![]() |
#7 |
יקיר אקווה
הודו פעם אחת בהודעה אחת
|
![]()
yeshaye ויוסי טבעי שזה קורה, לוקח יום יומיים עד שהאבק שוקע מכל מקום כפי שרשמתי שאיבות רפש והחלפות
מים רק יועילו, אני גם הייתי מחליף את הפרלון שבטח התמלא באבק. מכל מקום ישנה גם האופציה שזוהי פריחת בקטריות. בני |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
|
![]() ציטוט:
תעיף את הפחם הפעיל אין בו צורך זה רק עלול להזיק בטווח רחוק בהצלחה
רק דגים מתים שוחים עם הזרם האמנם? 370 ליטר צמחיה לו טק EF4 תאורה 4 נורותT 5 15 רזבורות 30 נאון 6 אנציסטרוס 4 אנצ גולד 6 מולי מפרש,6 זברות ורודות,6 קורי נחושתן 6 קורי אלבינו ,6 קורי סטארביי,2 אבונפחות ננסיות ,5בוטיות ליצן,5 פקיסטניות,2 שמרלה |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
|
![]() ציטוט:
החלפות מים כל כמה זמן עכשיו והאם לשים אנטי כלור בכל החלפה? בדקתי את הפילטר כמו שציינתי הוצאתי את הפחם והפרלון לא מאובק בכלל ואםזו פריחת בקטריות מה זה אומר?
![]() |
![]() |
#10 | |
יקיר אקווה
הודו פעם אחת בהודעה אחת
|
![]() ציטוט:
איזו פילטרציה יש לך ובאילו מדיות בפילטר אתה משתמש ? האם כבר ניקת את הפילטר ואת המדיות ? וכיצד ? התופעה של מיים חלביים שאתה מתאר מתרחשת לפעמים באקווריומים חדשים שנמצאים בתוך תהליך הסייקל והיא נקראת "פריחת בקטריות". זה שלב שבו עדיין הבקטריות לא התבססו במדיות של הפילטר ,ויכול להעיד על רמת אמוניה מסוימת במיים. מכיוון שהבקטריות עדיין אינן מבוסוסת במדיות שבפילטר,הן נמצאות ברובן במיים ומקנות לו מראה חלבי. אם מנקים את המדיות במיי ברז שמכילים כלור,הבקטריות שבפילטר ימותו ,יכול להיווצר מצב של מחסור של בקטריות במערכת וגם אז יכולה להופיע "פריחת בקטריות". במשפט סיכום - אין מספיק בקטריות במדיות שבפילטר לפירוק רמות האמוניה והניטריט שהמערכת מייצרת כרגע. בני |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
|
![]()
אוקי בני מה עושים עכשיו ?
![]() |
#12 | |
יקיר אקווה
הודו פעם אחת בהודעה אחת
|
![]() ציטוט:
![]() יש דגים באק'? בני |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
|
![]()
אצלי גם היה משום מה על טמפרטורה של 28 מעלות נעלם הענן אבק הזה
לא יודע אם זה קשור
![]() |
#14 |
|
![]()
אין דגים באק' רק אתמול מילאתי מים פילטרציה (לא כ"כ יודע את המושג) אם אתה מתכוון למה שנמצא בפילטר אז ספוגים פרלון וקרמיקה הוצאתי אתמול את הפחם מחשש שזה היה הגורם לתופעת המים העכורים.
בכל מקרה כרגע ראיתי שהמצב השתפר מאוד אז אני מאמין שזה זמן כמו שנאמר תודה רבה לכל העוזרים שבת שלום. נ.ב שרואל קיבל את הד"ש מההולנדי
![]() |
#15 |
יקיר אקווה
הודו פעם אחת בהודעה אחת
|
![]() ![]() בני |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
|
![]()
כן בני מלוואים
ישראל אמר 3 קורליאוסים להכניס ורציתי לשאול אותו אם אפשר להכניס בנוסף דג מנקה ? אז 1 או 3 ועכשיו אחרי השיפור האם לעשות החלפת מים ואם כן כמה אחוז תודה
![]() |
#17 |
יקיר אקווה
הודו פעם אחת בהודעה אחת
|
![]()
OK, בתחילת ההרצה עם הדגים רצוי להחליף מים כמה שניתן. לאחר שתכניס את הקורליוסים תן להם כמה ימים ותחליף 30% מים.
תן למערכת טיפה להתבסס ותכניס מנקה, ממליץ לך על אנציטרוס - יותר יעיל ומלכלך פחות מהפלקו. בהמשך תכניס צוות של שוכני קרקעית, אבל זה כבר לא לפורום הזה ![]() בני נערך לאחרונה על ידי העמלץ /בני גולשה ז"ל, Saturday 28/02/2009 בשעה 06:04. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
למה המים עכורים | matan123 | בעלי חיים, אלמוגים וחסרי חוליות מים מלוחים | 12 | Sunday 07/09/2008 13:25 |
תעזרו לי המים עכורים!!!!!!!! | Damsoni | ציקלידים כללי | 11 | Saturday 12/04/2008 14:52 |
המים בצבע לבן(עכורים),האק' הוקם אתמול. האם המצב תקין? | m-i | ציוד לאקווריום ועשה זאת בעצמך (DIY) - מים מתוקים | 54 | Wednesday 15/02/2006 11:16 |
מדוע המים עכורים? | tomerf | דיסקוסים | 15 | Tuesday 03/01/2006 23:01 |
אחרי שבוע בהפעלה של מרינה חדשה המים עכורים,צריך עזרה בבקשה | דניאל 88 | בעלי חיים, אלמוגים וחסרי חוליות מים מלוחים | 3 | Monday 10/01/2005 21:51 |