![]() |
![]() |
#1 |
הודו לך על 0 הודעות 0 פעמים
|
![]()
כל מגדל רוצה שהדגים שלו יגדלו ויגיעו לגודל המרבי שלהם בצורה המהירה ביותר בזמן הקצר ביותר,
זו הנוסחא שכולנו רוצים בסופו של דבר להגיע אך במציאות זה לא ממש קורה,לא אצלי בכל מקרה אני מדבר על האוכלוסיה שלי כדוגמא, פרונטזות שקצב הגדילה שלהם ממש איטי קורליוסים,קאלבוסים שלפי איך שהם גדלים אצלי ניראה לי שגם להם לוקח זמן להגיע לגיל בגרות (בגרות הכוונה-רבייה וגודל סביר) רציתי לדעת אם אפשר להתחיל להאכיל את הדגים בפרקי זמן קצרים יותר,בוא נגיד כל שעתיים לזרוק לאקווריום לא כמות גדולה של מזון אלא ממש קטנה שתאכל עוד לפני שהיא תגיע לקרקעית,ככה שפלוס מינוס יהיו ביום קרוב ל-4-5 ואולי יותר האכלות קטנות מאוד. אני מדבר כרגע אך ורק על אוכל יבש איכותי ומגוון כמובן ולא על מזון יחיד. ידוע שיש עוד פרמטרים של החלפות מים, גודל האקווריום, מזון חי/קפוא שנותן עוד צד לסיפור הזה אך רוב המגדלים רוב הזמן מאכילים במזון יבש שהוא בעצם המרכיב העיקרי בחייהם של הדגים ופעם בשבוע פעמיים הם מקבלים בונוס בצורה של מזון חי/קפוא אני עד היום הייתי מאכיל פעמיים ביום בבוקר ובשעות הערב לפני השינה. מה דעתכם על ה"דיאטת השמנה" האם היא יכולה להצליח או אולי לעשות ההפך, ולפגוע בדגים? אשמח לשמוע את דעתכם
![]() |
#2 |
הודו לך על 73 הודעות 91 פעמים
|
![]()
דגים לא אוכלים למוות אבל הם יכולים לחרבן לעצמם את המים למוות! וזה פונקציה של כמות מזון ופילטר.
בעיקרון אתה יכול לתת המון מזון- 5% ממשקל גופם של הדגים ביום. ככה עושים בחוות גידול מסוימות אבל בחלק מהמכלים הם מוכרחים לעשות החלפות מים אפילו פעמיים ביום. אם תאכיל הרבה ובאמת הפילטר שלך יהיה מסוגל להסתדר עם האמוניה ותוותר על החלפותמים אז הניגזרות המחומצנות (ניטריט וניטרט) יעכבו את הגידול. אם אתה הולך על דיאטת השמנה אז תערך להרבה החלפות מים ואם רמת האכלוס סבירה אתה תראה תוצאות יפות. בכל מקרה תזכור שבאף מצב פרונטוזה לא תתנפח בקצב של פקו |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
איכות מיים ומזון איכותי הם שני הפרמטרים המשפיעים על גדילת הדגים, צבע, צורה, רבייה.
אני מבין שיש לך כרגע אק' 264 ליטר עם הדגים שאתה רוצה להאיץ את גדילתם. מה שיאיץ את גדילתם בצורה הטובה ביותר הוא כמובן אק' גדול יותר...משהו בגודל פי 2-4 ממה שיש לך עכשיו. קל יותר לשמור על איכות מיים ככל שהנפח גדול יותר. אתה יכול להאכיל אותם כל שעתיים רק תוודא שאין שאריות. זה בדיוק מה שאני עושה. כמובן שתצטרך לשאוב רפש לעיתים הרבה יותר קרובות (אם יש לך אפשרות לגדל אותם בלי חצץ בכלל אז זה עוד יותר טוב ויקל על השאיבות רפש). מזון קפוא גם יעזור למרות שהקורליוסים קצת מונעים ממך מלתת להם תולעי דם...קריל יכול להיות אופציה טובה אבל אני חושב שרוב מגדלי הפרונטוזות נותנים תולעי דם. איזה מזון אתה נותן כרגע? הפילטרציה צריכה להיות מסיבית ביותר. איזה פילטר יש לך כרגע? החלפות מיים גם צריכות להיות מסיביות..15% כל יום (וגם יותר) אם אתה ממש רוצה להיות פנאט בעניין. אצלי באק דגיגים שהוא פחות או יותר בגודל אק' שלך - אני מחליף 50% מספר פעמים בשבוע כדי להאיץ גדילה. מערכת סננים תחסוך לך כסף בטווח הארוך כי גם שימוש באנטי כלור כגון PRIME הופך להיות הוצאה כאשר מרעננים כל כך הרבה.
![]() |
#4 | |
|
![]() ציטוט:
לא הבנתי כל כך את הקטע של ההחלפות מים איך אני יודע כמה ליטרים זה מה שאני מחליף באחוזים אשמח לראות את הנוסחא של זה,אני לפי דעתי מחליף קרוב ל-40 ליטר כל שבוע פלוס מינוס לפי מפלס המים כמובן... המזונות שאני משתמש הם: new life Spectrum Cichlid Formula Spectrum Thera+A Formula One Cichlid Omni Flakes Chchlid Deluxe
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
amos_22, תמדוד את גובה המיים באק' ותחלק ל-100. אז תדע כמה % מיים כל ס"מ שווה. אצלך כל 2.5 ליטרים הם אחוז פחות או יותר. זה אומר שאתה מרענן סביבות ה-15% בשבוע...אתה יכול לרענן הרבה הרבה יותר.
אתה יכול לעשות סימון קטן בצד של האק' עם טוש כמו זה שכותבים איתו על דיסקים בקו המיים של ה-30% למשל. אני ממליץ לך לבצע רענונים עם צינור ששואב ישירות מחוץ לאק' וממלא ישירות לאק' - זה יקל עליך את הרענוני מיים המסיבים. עקרונית אתה יכול לרענן 30% שלוש פעמים בשבוע...גם פעמיים בשבוע 30% ישפר את גדילת הדגים...כמה שיותר - יותר טוב. מבחינת המזון: תחסוך כסף - כאשר אתה מסים מזונות - תשאר עם ה-THERA A של NLS ואתה יכול לוותר על ה CICHLID שלהם. שני המוצרים דומים מאוד כאשר ה-THERA לדעתי טוב יותר עם יותר שום ויותר אחוזי חלבון. כנ"ל לגבי המזונות של אושן...אתה יכול להשאר רק עם הפורמולה 1. תוסיף להם קריל קפוא של אושן אפילו 3 פעמים בשבוע במקום הכפילויות במזונות היבשים שיש לך - אתה תראה תוצאות טובות יותר.
![]() |
#6 | |
|
![]() ציטוט:
תודה רבה
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
מה עם מרחב השחיה נתון חשוב כדי להוציא את הגזע מהמרכז או שלא?
![]() |
#8 |
|
![]()
amos_22, אתה יכול לקנות צינור השקייה ולמתוח אותו מהברז של האמבטיה/שירותים לאק'...ככה אתה יכול גם לרוקן וגם למלא..כשאתה מסיים אתה שם את הצינור באחסון -מהיר וקל. אם החלפות המיים נהיות סיפור שלוקח הרבה זמן/אנרגיה אתה תתעייף ולא תתמיד.
את האנטי כלור תוסיף ישירות לאק' (פקק שלם) לפני שאתה מוסיף מיים. לגבי העץ/דקורציה - מרחב שחייה יועיל למרות שאני לא מאמין שהוא חוסם יותר מדי. שים לב שאין לך יותר מדי חצץ - חבל על הנפח ועל כל הרפש שמצטבר שם. צריך לציין שגם שאיבות רפש חשובות מאוד. אם תצרף תמונה יהיה קל יותר להגיב. תוודא גם שהפילטר מרעיד את פני המיים כדי שרמת החמצון במיים תהיה מספקת.
![]() |
#9 |
|
![]() זה האקווריום בתחילת דרכו...האיכות לא משהו... מידות האקווריום 110X60X40 לגבי החלפות החלפתי עכשיו 30 אחוז לפי המידה ע"י ראש כוח שיש לי באקווריום שיוצר תנועה הוצאת מים בעזרתו והכנסת מים בעזרת הכלי,לקח כמה זמן אבל לא נורא אפשר להסתדר עם זה
![]() |
#10 |
סוג אקווריום: למכירה
|
![]()
האצת גדילה בצורה נכונה ויחסית קלה באה עם הרבה מזון ואיכות מים טובה. הכי פשוט לעשות את זה
במיכל כמה שיותר נקי מדקורציה (אין לרפש ולאוכל איפה להתחבא, ואם נשאר משהו אתה שואב את זה). תחשוב על מזון חי (תולעים לבנות עשירות בחלבון ושומן) כלשהוא וכמובן כמו שאמרו מרחב שחיה. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
|
![]()
הדגים שלך זקוקים למזונות יבשים עשירי חלבון אם אתה רוצה לקבל גדילה מהירה ומומלץ להאכיל באוכל חי אם מתאפשר ואם לא אז קפוא.
הקורליוסים מהווים את מגבלת התזונה. עדיף מס' ארוחות קטנות ביום מאשר 1-2 מרוכזות. לגבי שאר מרחב שחיה ,החלפות מיים,פילטרציה כבר נאמר הכל.
[URL="https://www.aqua.org.il/forums/showthread.php?t=163201"][COLOR=#810081] [/COLOR][/URL] |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
דג קרב עם בעיית השמנה ונשירה... | kazushi | דגים כללי ובריכות נוי | 10 | Thursday 24/04/2008 13:20 |
דיאטת השמנה | eliav g | ציקלידים כללי | 2 | Sunday 25/03/2007 20:18 |
להפוך בריכה לילדים לבריכה לדגים,אפשרי? | natan_lip | דגים כללי ובריכות נוי | 19 | Monday 12/06/2006 17:02 |
טיפול בפלאג'יל לדגים החולים בהקסמיטה, אפשרי? | sitbon | ציקלידים כללי | 2 | Monday 05/06/2006 16:38 |
השמנה | surgeon | בעלי חיים, אלמוגים וחסרי חוליות מים מלוחים | 4 | Saturday 14/05/2005 12:00 |