![]() |
![]() |
#1 |
הודו לך על 3 הודעות 5 פעמים
סוג אקווריום: צמחייה היי טק
וותק בתחום: משנת 90~,וואו עבר מלא זמן....
|
![]()
יש לי כמה אבן בזלת מדהימה שמצאתי חלקה חומה וחלקה אדומה
השאלה היא האם מישהו יודע על בעיות מיוחדות שקשורות לאבני בזלת באקווריום? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
מייסדי אקווה
הודו לך על 0 הודעות 0 פעמים
|
![]()
אני לא גיאולוג, אבל נראה לי שהאבנים הללו לא צריכות לעשות בעיות מיוחדות, מכיוון שהן תוצאה של פעילות וולקאנית.
מה שכן - תבדוק: אתה צריך לנקות את האבן היטב במים פושרים עד חמים, לייבש אותה ואז לטפטף עליה קצת חומץ. אם יש תסיסה בחומץ, זה אומר שהאבן הזו תשפיע לך על מצב המים (פי אייג' וקשיות) ועדיף שתוותר. אם לא - אני סבור שזה בסדר להכניס אותה. בכל מקרה אני חייב להביע את דעתי בנושא: אני עקרונית נגד הכנסת אבנים ואובייקטים שנמצאו בטבע לאקווריום. למה לקחת סיכונים מיותרים ? עדיף לחסוך קצת כסף ולקנות אבנים שמתאימות לזה בחנות הדגים הקרובה (נראה לי שזה לא יותר מ - 35 שקלים לקופסת אבני לבה נייטראליות ונחמדות)
![]() |
#3 |
הודו לך על 3 הודעות 5 פעמים
סוג אקווריום: צמחייה היי טק
וותק בתחום: משנת 90~,וואו עבר מלא זמן....
|
![]()
אתה בטח צודק
אבל האבן פשוט מדהימה היא ניראת כמו נוזל שהתקשה אני אעשה את הבדיקה שיעצת תודה ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
אין שום בעייה להשתמש באבן בזלת או טוף לאחר
ששותפים אותה היטב- האבנים שמוכרים בחנויות הן לא יותר נקיות..........פשוט יותר יקרות!!! ניתן להכניס כל אובייקט טיבעי כל עוד עושים לו ניקוי יסודי- וגם זה לא תמיד מתחייב מהמציאות לי יש בגינה בריכה שעשיתי מאמבט ישן ובתוכו יש מספר סלעים גדולים שנשטפו במים בלבד להורדת שאריות אדמה וללא שום חיטוי והדגים מתקיימים שם פשוט מצויין.....בעייה עלולה להווצר כאשר מכניסים אובייקט טיבעי שנמצא בסביבה מימית בה חיו דגים או אז הוא עלול לשאת עליו טפילים ויצורי מים לא רצויים אחרים באקווריום במקרה זה יש להשרותו במים רותחים או בתמיסת מלבין בריכוז 1% (כפית מלבין לליטר מים בערך)למשך כחצי שעה ולשטוף היטב במים לאחר מכן
![]() |
#5 |
ממיסדיי אקווה
הודו לך על 13 הודעות 28 פעמים
|
![]()
אבן בזלת (או אבן צור) נוצרה בפעילות וולקנית....
בניגוד לאבן גיר שכן תתפרק ליוניםם בסיסיים ותעלה את הPH לאבן הזו (אם אתה בטוח....שזו האבן). אין שום בעיה.... בלי שום קשר שווה להרתיח אותה בכדי להרוג כל חיידק פוטנציאלי.... ועכשיו שאני חושב על זה תעשה את בדיקת החומץ... "זה שאתה לא פרנואיד, זה לא אומר שלא רודפים אחריך" ELMINISTER |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
מייסדי אקווה
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() ![]() |
|
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
אבני בזלת | חגדייג | אקווריום צמחייה | 20 | Sunday 12/10/2008 04:57 |
אבני בזלת כן או לא? | idanp113 | ציוד לאקווריום ועשה זאת בעצמך (DIY) - מים מתוקים | 5 | Sunday 24/12/2006 00:06 |
אבני בזלת | גל מנשה | דגים כללי ובריכות נוי | 7 | Wednesday 18/08/2004 13:36 |
אבני בזלת | drud | אקווריום צמחייה | 2 | Saturday 21/02/2004 17:18 |