![]() |
|
![]() |
#1 |
הודו לך על 0 הודעות 0 פעמים
|
![]()
האם מחשבים את כל הגובה של האקוורים או שמורידים את ה3 ס"מ שלא ממלאים מים?
כמו"כ מה עם כל הדברים שיש בפנים:פילטר, גוף חימום, חצץ, גם זה צריך להוריד מהנפח, לא? מי שיכול לענות לי אני מאוד יודה לו |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
|
![]()
כדי לדעת כמה מים יש לך באקווריום אתה צריך לחשב את הגובה שאליו מגיעים המים.
הציוד שיש בתוך האקווריום אינו משנה משמעותית את הנפח. בכל מקרה איך שלא תחשב יהיו לך סטיות קלות וזה ממש לא משנה אם נפח האקווריום שלך יהיה חמישה ליטר יותר או פחות.
![]() |
#3 |
|
![]()
בד"כ כולנו מחשבים את נפח המיכל לפי אורך *רוחב*גובה / 1000
(אלא אם כן יש לך מיכל לא סטנדרטי , עיין במחשבון לחישוב נפח המיכל אצלך) : https://www.aqua.org.il/index.php?pageid=volume זה נותן את נפח האקווריום ברוטו. נפח המים בוודאי שיוצא פחות , יש את עובי הזכוכית , המצע , הדקורציה , גם כך לא ממלאים תמיד עד הסוף. אם השאלה היא למינון של תרופות , אנטי כלור וכיוצא בזה. אני נוהג לשים מינון אנטי כלור לפי הנפח ברוטו , לא מזיק. אולם בטיפול תרופתי ותלוי באיזו תרופה אני משתמש , אני נוטה לתת מינון לפי נפח המים נטו פחות או יותר. (ישנן תרופות שמינון יתר מהן יכול לפגוע בדגים)
[URL="https://www.aqua.org.il/forums/showthread.php?t=163201"][COLOR=#810081] [/COLOR][/URL] |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
אייל
תשובה לעניין מתומצתת ובעצם כוללת הכל, תודה. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
חישוב כמות חצץ באקווריום | amos_22 | ציוד לאקווריום ועשה זאת בעצמך (DIY) - מים מתוקים | 4 | Sunday 11/10/2009 22:19 |
חישוב של מידות- נטו האם נכון? | זיוזיו | ציוד לאקווריום ועשה זאת בעצמך (DIY) - מים מתוקים | 5 | Sunday 21/06/2009 20:51 |
עזרה במציאת כמות הליטרים לשעה שהפילטר עושה..!...תעזרו בבקשה | Dj-BaMbA | דגים כללי ובריכות נוי | 8 | Monday 01/08/2005 19:17 |
חישוב כמות הליטר באקווריום | טוםבוי | דגים כללי ובריכות נוי | 2 | Thursday 23/09/2004 16:41 |