![]() |
![]() |
#1 |
הודו פעם אחת בהודעה אחת
סוג אקווריום: 1 מטר ועוד אחד קטן (50 ס"מ)
וותק בתחום: 30 שנה
|
![]()
אשמח לקבל המלצות לדגים מנקים לאקווריום מים מתוקים.
האקווריום שלי באורך מטר אחד. אני מגדל בו דגי נוי עדינים כמו סקלרים, גופים וכד'. איזה דגים מנקים ידידותיים (רצוי זולים שאוהבים רפש) לדגי הנוי שלי קיימים בנמצא? האם שרימפס ננסי ריינבו יכול לבצע את המשימה? אודה לכל המשיבים! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
הודו פעם אחת בהודעה אחת
|
![]()
דגי נקאי על סוגיהם אינם אוכלי רפש...
![]() הם יכולים לתרום קצת באכילת ירוקת אבל בד"כ הרפש שהם יעשו יעלה על תרומת הניקיון... אם בא לך לגוון באופן כללי, אצלי יש סטוריזומה. חיי לו בשלווה ולא מציק לאף אחד. אוכל מלפפונים ושאריות מזון שלא אוכלות הטטרות. בגדול, הוא לא תורם לניקיון. אני עדיין שואב רפש ומנקה את הזכוכית. בהצלחה! ![]() Sent from my G8441 using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
הודו לך על 44 הודעות 46 פעמים
סוג אקווריום: 120 ליטר LowTech
|
![]()
סיכוי גדול שהסקלארים יאכלו את השרימפס...
אנציסטרוס יכול להיות אופציה טובה ולא יקרה
![]() |
#4 |
הודו לך על 4 הודעות 8 פעמים
סוג אקווריום: דגים מתוקים
|
![]()
ע"פ מה שאני יודע, כמה דגי פלקו צעירים ינקו את הזכוכית טוב. דווקא צעירים, כי המבוגרים פחות מנקים וגם עושים הרבה רפש ותוקפנים.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
הודו פעם אחת בהודעה אחת
סוג אקווריום: 1 מטר ועוד אחד קטן (50 ס"מ)
וותק בתחום: 30 שנה
|
![]()
ראשית, תודה לכל המגיבים.
שנית, בסך הכל הדיעות לא אחידות. אשמח לחוות דעת נוספות... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
הודו לך על 23 הודעות 23 פעמים
סוג אקווריום: קהילה, 200 ליטר
|
![]()
באופן כללי, לדגים מנקים יש שני תפקידים עיקריים: לנקות את הזכוכית מאצות ולאכול שאריות מזון שהגיעו לקרקעית. כשאמרת רפש, למה התכוונת? כי בדר"כ הכוונה לשאריות אוכל רקוב וצואת דגים.
אני חושב שהדרך הכי נכונה לטפל באצות, וזה נכון לגבי כל סוגי האצות, היא לאזן את האקווריום. כלומר, לדשן בכמות נכונה ולהאכיל בכמות נכונה. דג מנקה יוכל לעזור בעיקר נגד אצה חומה. כמו שאמר ITAMAR2, אנציסטרוס זה דג מצוין, אוכל אצות, לא אוכל צמחיה ולא גדל לגדלים מפלצתיים. יש לי הרבה אנציסטרוס גולד, אם אתה מעוניין (קריות). אפשר גם להרבות אותם במערות, מוסיף אתגר. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
כמות אוכל לדגים מנקים | Alon93 | שוכני קרקעית וסטינגריים (טריגונים) | 3 | Sunday 10/07/2011 01:47 |
המלצות לדגים לאקווריום קיבוצי | bar_1973 | דגים כללי ובריכות נוי | 34 | Friday 29/04/2011 01:27 |
צריך המלצה לדגים מנקים-- לאקווריום Low Tech | lotco22 | דגים כללי ובריכות נוי | 5 | Monday 16/06/2008 16:52 |
מעונין בהמלצות לדגים יפיהפיים לאקווריום מים מתוקים | ^clownfish^ | דגים כללי ובריכות נוי | 2 | Friday 09/04/2004 17:52 |
אוכל לדגים מנקים | דורון10 | דגים כללי ובריכות נוי | 17 | Wednesday 03/12/2003 12:19 |