![]() |
![]() |
#1 |
הודו לך על 0 הודעות 0 פעמים
|
![]()
http://photos.walla.co.il/radarjedi
קצת הסברים : האקווריום בנוי בתוך קיר גבס , על גבי קונסטרוקצייה ממתכת. הוא בנוי כך שניתן לראות את שתי החזיתות שלו (מעין חלון) מדלת הכניסה לבית ומהסלון. האקווריום נבנה ע"י מרט (MARAT) ממושב גאליה , זכוכית 10 מ"מ עם חיזוקים. מידות : אורך 1.8 מ' X רוחב 0.6 מ' X גובה 0.7 מ' , נפח מחושב של כ-670 ליטר ברוטו. מצע : 70 ליטר חול קוורץ ו-30 ליטר מצע של "אלוס". מערכת מים : התחלה עם כ-70 אחוז מי ברז (אקווריום עמד שבועיים על ריק) ומאז אוסמוזה הפוכה , מדי פעם הח' מאסיבית (50 אחוז) של מים אחרי סינון. ניקוז מתבצע באופן טבעי בעזרת חור שנקדח בדופן האק' 5 ס"מ מגובה עליון. תאורה : 4 מנורות כספית TROCAL של דנרלי 125W כ"א. 4 שעות בוקר ,4 שעות הפסקה , 6 שעות ערב , 10 שעות הפסקה לילה. CO2 : בלון 12 ק"ג , ווסת דנרלי , סופר בועות דנרלי , דיפיוזר סייקלון טורבו דנרלי , כבועה בשנייה. סינון : 2 פילטרים אטמן EF-4 , בחישוב גס מדובר בכ-1600 ליטר בשעה כולל. 3 מדיות בכל פילטר - פרלון , פחם פעיל CHEMI PURE (רק לשלב ההתחלתי) וקרמיקה של RENA. חמצן - משאבה עם שתי יציאות , עובדת רק בשעות שהתאורה מכובה (שעוני שבת). חימום - 2 גופים , אחד 250W ואחד 300W של JAEGER , בנוסף - כבל תת-קרקעי 25W של RENA (שלדעתי יעזור ,באקלים של הארץ , כמו כוסות רוח למת ,אבל שיהיה). צמחים - נקנו אצל אריק מראשל"צ. דגים - 70 ניאונים , 50 רזבורה חצויה , 30 שועלים מעופפים , 10 אוטוצינקלוסים , 5 קורידורס , 5 ג'פוניקות , 4 בוטייה ליצן. זהו , בינתיים כולם חיים באושר , היו לי כבר שתי מכות של אצות (בהתחלה חוטיות , מהן התפטרתי ע"י הוספת צמחים , הח' מים גדולה והוספת חומר. אח"כ אצות ירוקות שהתפתחו על הקרקעית , כרגע נראה שהן נעלמות אחרי עוד הח' מים וחומר נגד אצות) , נראה לי שאני בדרך לייצוב האק'. מתוכנן עוד תוספת של כ-50 טטרה אף אדום , אולי כמה אנציטרוסים ואוטוצינקלוסים , וכשאהיה בטוח שהכל עובד , כ-15 עד 20 דיסקוסים. אני עדיין "ירוק" בנושא האקווריומים , קצת נסיון עם אק' קטנים ,משריצים וכו' ,ואפילו צמחייה באק' פצפון של 40 ליטר - אבל בטח לא בדיסקוסים וכו'. אם יש לכם עצות - חופשי ותודה מראש. הכי חשוב - המון תודה ל-DORONK , שהדביק אותי בשגעון הזה , ונתן עצות שבינתיים מתבררות כשוות זהב (למעשה הסתמכתי בתכנון כמעט באופן עיוור על האק' שלו). ותדה גם לאריק על העצות בנושא הצמחייה. עוד דבר קטן - אם מנהלי הפורום קוראים - יש לי קצת בעיות טכניות עם הפורום - שלחתי כבר אי-מייל אבל אין תשובה. אם תוכלו להציץ שם. אני חייב לציין שאני מתרשם ממש לטובה מהפורום הזה. הג'וק היותר גדול שלי הוא מכוניות , כולל השתתפות בפורומים , ובהשוואה של רמות ידע ואיכות , יש כאן רמה באמת יפה. ![]() שמר. ![]() בסוף העץ |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
הודו על ההודעה שלך 2 פעמים
|
![]()
עבודה יפה , כל הכבוד .
![]() בשביל מה אתה משתמש במי אוסמוזה ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
יפה מאד, נשמח לראות את ההתקדמות - הגעת למקום הנכון, אריק תותח בצמחים ואם תרצה דשנים תפנה אלי. דרך הג'וק השני הוא אופנועי שטח - WELCOME
![]() |
#4 |
|
![]()
נראה יפה מאוד!
כל הכבוד, רואים שהשקעת באק' הזה המון! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
חבר כבוד - ממייסדי אקווה
|
![]()
לא מצליח לראות תמונות ?????
טוביה ג. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
אז ככה :
קודם כל תודה לכולם. אוסמוזה ? אם תראה את כמות האבן אצלנו בצנרת תבין למה . אני מעדיף מים יותר רכים. מעבר לזה : 1. זה לא רק אוסמוזה, פעם בשבועיים אני נותן הח' מים גדולה מיציאת הפילטר (לפני הממברנה). 2. הבנתי שלדיסקוסים עדיף מים רכים. את ההתקדמות אני אפרסם מדי פעם (יותר נכון , כשאשתי תרשה לי להשתמש שוב במצלמה שקניתי לעצמי ![]() השקעה ? בסה"כ אני עדיין במסגרת התקציב שתכננתי - הבעייה היא התחזוקה . 500 וואט תאורה + פילטרים ושאר ירקות זה לא מעט חשמל. וגם אוכל , דשנים (נמו , קראתי את הודעתך - אתה מתפרץ לדלת פתוחה ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
שלום,
א. לא מצליח לראות תמונות. ב. לפי הכתוב השקעת ועשית עבודה טובה, אבל עכשיו תרגע. תן לאקווריום לעבוד 6 - 12 חודשים ואז תוסיף דגים. ג. אקווריום צמחיה זה מערכת ביולוגית שמתחילה מצויין, יורדת ואז חוזרת לעצמה. ד. יציבות זה שם המשחק. בהצלחה, צחי |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
דרך אגב - אצלי הדיסקוסים חיו כמה שנים טובות במי ברז רגילים. ה-CO2 והצמחיה הורידו את ה-PH לרמות של 6.8-7 ואת ה-KH לרמות של 5-6 ללא אוסמוזה. היו לי גם זוגות מטילים באותו אקווריום... אז חבל על המים של מדינת ישראל... פשוט תשתמש באוסמוזה להטלות ורביה
![]() |
#9 | |
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
וותק בתחום: אאאההה?
|
![]()
מדהים !!
![]()
![]() |
#11 |
|
![]()
לפני כ-10 ימים ביקרתי אצל ברוך , שהתגלה כבחור סימפטי להפליא , ולקחתי ממנו גם דשן וגם ברזל. קצת קשה לי לתת ביקורת מוחלטת אחרי כ"כ מעט זמן , אבל גם אם נהיה סקפטיים , ברור שאין השפעה לרעה משום בחינה . לדעתי התוצאות עד עתה יפות מאוד - בעיקר ניתן לבדוק את ההתקדמות במהירי הגידול (ההיגרופיליה טסה קדימה) , והאצות נראות כעת בשליטה (הרבה פחות , בעיקר בחוטיות שהחלו שוב להרים ראש לפני שבועיים).
כמו כן עברתי אצל ישראל (IPL) , ולקחתי ממנו 20 אנציסטרוסים - שהתגלו כדג רעבתן להפליא : הדיפיוזר שלי היה מלא אצות חומות , 3 מהדגיגים הקטנטנים שבחבורה נכנסו פנימה , וכעת הוא פשוט מבריק ! תוספת אחרונה (וחשובה) בינתיים : עוד ביקור אצל אריק (כמעט כל הצמחים שלי ממנו) , לקחתי מהירי גידול (הוולינסריה היא חתיכת צמח עצבני !) , נימפיאה , קבומבה אדומה וגלוטוסטיגמה. התוצאות לפניכם: זהו לבינתיים. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
הודו לך על 3 הודעות 3 פעמים
|
![]()
איזה שיחוק
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
ממיסדיי אקווה
הודו לך על 13 הודעות 28 פעמים
|
![]()
יופי של יער!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
משתמש חסום
|
![]()
זה כזה צבעוני
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
הודו פעם אחת בהודעה אחת
סוג אקווריום: צמחיה
|
![]()
כל הכבוד !
אקווריום יפהפה, וההשקעה שניכרת היא לא רק כספית... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
|
![]()
יפה מאד.
מכולם כאן רק לי יש אקו' מאפנים. אהבתי את ניגוד הצבעים בין הדגים והצמחים , גם אני חושב שלהקה יפה של אף אדום עם זנב השחמט שלהם יוסיף יופי לבלגן(בחיוב) הצבעוני. בהצלחה ותהנה. Judas |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
|
![]()
כל הכבוד! כיף לראות אקווריום כזה. ישר כוח!!!
אגב, יש לך מצלמה מעולה!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
|
![]()
יפיפה
![]()
![]() |
#19 |
|
![]()
מדהים
![]() ![]() ![]()
![]() |
#20 |
|
![]()
שמר, אקווריום מדהים. מקווה שתהיה מרוצה מהדשן לטווח ארוך
![]() |
#21 | |
|
![]() ציטוט:
אני מחכה שהמחירים של דיגיטלית ריפלקס יירדו לרמה נורמלית ואז נשים יד על איזה ניקון D100 או משהו בסגנון... ברוך , בינתיים ,כמו שאתה רואה , הדשן עושה רק טוב לצמחים. מה בדבר הברזל ? |
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
תמונות עדכניות מהאקווריום שלי! | dor_may | ציקלידים כללי | 12 | Tuesday 23/10/2007 02:12 |
תמונות עדכניות מהאקווריום שלי (סיפו'ס וחברים) | Ofir | ציקלידים כללי | 42 | Saturday 20/10/2007 14:23 |
תמונות עדכניות מהאקווריום שלי | RazEyaL | ציקלידים כללי | 31 | Tuesday 26/09/2006 16:31 |
תמונות עדכניות מהאקווריום החדש שלי! ריו 125 | Spit_Fire | ציקלידים כללי | 36 | Monday 27/03/2006 11:37 |
תמונות עדכניות מהאקווריום שלי | טוביה ג. | דיסקוסים | 23 | Monday 12/12/2005 21:26 |