![]() |
![]() |
#1 |
הודו פעם אחת בהודעה אחת
סוג אקווריום: צמחיה
|
![]()
שלום לכולם.
שלשום בלילה לא חיברתי את משאבת האויר, דבר שמדי פעם קורה בלי שום נזק, בגלל הצמחיה המרובה שיש באקווריום, ובד"כ אין שום בעיה עם זה. אתמול בבוקר ראיתי שהדגים סובלים ממחסור חמור בחמצן - כולם היו למעלה, דיסקוס אחד השחיר מאוד, עם כמה כתמים לבנים מאוד לא יפים, וג'פוניקה אחת הלכה לעולמה ![]() קצת זמן אחרי שהדלקתי את המשאבה הכל חזר למצב נורמלי, חוץ מדיסקוס אחד, הגדול ביותר באקווריום, שמאז שוחה לפעמים עקום, ומתקשה להתיישר, והוא גם לא אוכל. מה שכן, הוא שומר על האיזור שלו, ומבריח דגים אחרים שמתקרבים אליו (כלומר- הוא עדיין פעיל) וגם הצבעים שלו נראים סביר (אבל לא במיטבם, מין הסתם). היום בבוקר המצב נשאר אותו דבר - לא אוכל, צבעים יחסית בסדר, וקצת פחות עקום, אבל עדיין. מה אתם אומרים ? האם יש משהו לעשות בנידון ? יכול להיות שזה נזק בלתי הפיך ?! האקווריום: 100 ליטר. טמפ': 29-30 מע"צ. PH: אזור ה - 7+ (עד 7.2). לא מדדתי לאחרונה. המים הם בערך שליש אוסמוזה הפוכה, והקשיות היא באזור ה-14 בד"כ. אודי. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ממיסדיי אקווה וחבר של כבוד
הודו לך על 2 הודעות 2 פעמים
סוג אקווריום: דיסקוסים
|
![]()
שלום אודי
האם יש איזו סבירות לפריצת סי או 2?ולא מחסור בחמצן?הכתמים הלבנים מופיעים בדרך כלל אחרי הרעלת סי או .יתכן ובגלל שחיברת את צינור האויר הסי או התנדף.אם נצא מתוך הנחה שרק היה חוסר אויר אני מאמין שהכל יחזור למקומו בשלום תעדכן בהמשך שוני
![]() |
#3 |
הודו פעם אחת בהודעה אחת
|
![]()
אהלן שוני.
אין סיכוי להרעלת CO2. אני משתמש בבקבוק שמרים עם ממברנה (של טטרה, זו שבאה עם הספריי). זה משחרר מעט מאוד CO2, והתערובת שלי כבר בסוף לגמרי. זה החמצן, או יותר נכון, המחסור בו... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
טוב אודי ..לדעתי אין לך מה לעשות רק להתפלל אני מאמין שהוא ישרוד וישתקם
שוני
![]() |
#5 |
הודו פעם אחת בהודעה אחת
|
![]()
אינשאללה.
מהפה שלך לאוזן שלו ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
ממיסדיי אקווה
הודו לך על 13 הודעות 28 פעמים
|
![]()
יש לי יסוד להאמין, שבעוד יומיים זה יסתדר
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
הודו פעם אחת בהודעה אחת
|
![]()
סתם שאלת תמיהה....מדוע בהרעלת CO2 או בחוסר חמצן....שזה נראה לי פחות או יותר אותו דבר...הדיסקוסים הגדולים הם הנפגעים העיקריים....היו כאן עוד הודעות...על הרעלות CO2 והדגים הגדולים היו הנפגעים העיקריים בהם....
למה? זה לא אמור להיות ההיפך?....דגים קטנים = פגיעים יותר????
![]() |
#8 |
|
![]()
להיפך סופיה דגים גדולים צורכים יותר חמצן מהקטנים ולכן נפגעים ראשונים (זה לא בדוק אבל הגיוני)
שוני
![]() |
#9 |
הודו פעם אחת בהודעה אחת
|
![]()
תודה על התגובות המעודדות...
בינתיים הוא נראה יציב יותר (שוחה ישר בד"כ) הצבע שלו גם נראה קצת משופר. עדיין לא אוכל בכלל ולא מתעניין באוכל אפילו, אבל עדיין שומר על האזור שלו, ולא נותן שיטרידו אותו. הוא לא נראה חולה או משהו כזה, ורק לפני שבועיים טיפלתי באקווריום עם מטרוג'ל בשביל דג אחר, לכן לא נראה לי שהוא יחטוף הקסמיטה בכזו קלות... בכל מקרה, כרגע אני מקווה לטוב ולא עושה יותר מדי, אלא אם יתאפשר לי לתת לו אוכל חי (וזז). |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
הודו פעם אחת בהודעה אחת
|
![]()
עידכון - אתמול בערב הוא התחיל לאכול קצת. ממש קצת, ובטח לא בהתלהבות הרגילה שלו, אבל זה ממש מעודד !
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
הודו לך על 0 הודעות 0 פעמים
|
![]()
היי ושמח לשמוע.
המשך לעקוב, וכן בכל זאת הייתי ממליץ להגביר עוד קצת את רמת החמצן במים. בהצלחה... דודו
![]() |
#12 |
הודו פעם אחת בהודעה אחת
|
![]()
סתם לעדכן - נראה לי שהבחור יצא מזה כמעט לגמרי (טפו טפו טפו, שרשרת שום).
היה כמה ימים שזים אחד לא עבד, ועכשיו עושה רושם שהוא הבריא. שני הזימים עובדים, הוא אוכל, ונראה בסדר גמור. תודה על הדאגה :-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
ממיסדיי אקווה
|
![]()
עכשיו אני יכול להסביר למה כתבתי "יש לי יסוד להאמין, שבעוד יומיים זה יסתדר"
במעלה העץ, לרוב דגים אשר ניכנסים למצב של היפוקסיה (חוסר חמצן) , מקבלים נזק וחילוף החומרים שלהם ניפגע, לרוב וכמעט מייד כאשר חוזר החמצן הדגים במהירות גבוהה משתקמים ממצב ההיפוקסיה, יש 2 מצבים מסוכנים 1)חוסר החמצן היה לאורך זמן / ריכוז חמצן במים נמוך מידי וניגרם נזק מוחי לא הפיך 2*הסטרס הכללי מהמצב החליש את המערכת החיסונית של הדג וכעת הוא פחות עמיד למחלות שמייח לשמוע שהכל טוב! |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
חבר כבוד, הוגה ומקים AquaDex
הודו לך על 23 הודעות 45 פעמים
|
![]()
לפני כחודשיים שלשה היתה לי הרעלת CO2 והדגים לא ממש חזרו לעצמם מאז, הם מרבים להתחבא כל פעם שאני נכנס לחדר, כשאני מציץ בלי לשים לב הם שוחים במרכז האקווריום.
יצויין כי לפני ההרעלה הם לא היו מפחדים ממני כלל. האם לדעתך נגרם נזק מוחי לדגים שלי ?
![]() |
![]() |
#15 |
ממיסדיי אקווה
|
![]()
לא מאימין, נזק מוחי, זה לא "דג מפוחד".....
הבעיה לדעתי התנהגותית, האם הדגים אוכלים, שוחים כמו שצריך (כשאתה לא קרוב)? אם התשובה היא כן, הם איבדו את הביטחון שלהם, וזו בעיה אחרת לגמרי |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
חבר כבוד, הוגה ומקים AquaDex
הודו לך על 23 הודעות 45 פעמים
|
![]()
לפי מה שאני רואה הדגים שוחים חופשי באקווריום כשאני לא נמצא.
יש דיסקוס אחד (שלא היה באקווריום בזמן ההרעלה) ששוחה כל הזמן באקווריום ואוכל מייד כשאני שם אוכל ולא מפחד כלל. שלושת הדיסקוסים האחרים (שכן עברו את הטראומה) מפוחדים ומתחבאים כשאני בא, אם אני נשאר הרבה זמן ליד האקווריום הם יוצאים. כשאני שם אוכל הם לרוב לא מייד יוצאים אליו אלא מחכים קצת ואז מתקרבים אל האוכל ומנסים לאכול (לרוב פולטים חזרה). שלשום ראיתי שהצואה של אחד הדיסקוסים שעברו את הטראומה היא חומה ונאת בריאה. מדאיגה אותי העובדה שכבר 3 חודשים הם לא יוצאים מהפחדים שלהם, אם צריך אני אעזר בשירותיו של פסיכולוג.
![]() |
![]() |
#17 |
הודו פעם אחת בהודעה אחת
|
![]()
פסיכולוג אהה????
נחמד.... ![]()
![]() ![]() |
|
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
מים עניים בחמצן | Geka24 | דגים כללי ובריכות נוי | 9 | Sunday 30/09/2007 00:39 |
דיסקוס שרודף אחרי דיסקוס אחר האם זה טבעי ?? | tugen | דיסקוסים | 2 | Thursday 01/09/2005 23:23 |
*הצורך בחמצן באקווריום עם צמחים* | PimP | דגים כללי ובריכות נוי | 3 | Friday 03/12/2004 17:50 |
דיסקוס קטן --> דיסקוס גדול | גיל | דיסקוסים | 2 | Sunday 23/12/2001 19:38 |