![]() |
![]() |
#1 |
משתמש חסום
הודו לך על 0 הודעות 0 פעמים
|
![]()
אצלי הבייבי הקרדינל ( Caridina pulchella ) שגיליתי לפני כ3 שבועות ממשיכים לגדול יפה (בס"ד).
מגודל ראשוני של, אני מעריך, 1.5-2.0 מ"מ היום הם עומדים על 4-5 מ"מ. כנראה קצב הגידול של המין הזה מהיר יחסית, וזה מעודד. (בקרוב תמונות). אתמול גיליתי עוד 3 נקבות מחזיקות. נקווה לטוב.... גל, ניסו, חגי, ננולנד ובן רייס: תעדכנו מה קורה? גל, הבטחת לצאת עם סיכום ומסקנות לגבי סולווסי. אנחנו (אני בכל אופן) מצפים בקוצר רוח. וברוך, מתי תביא סוגים נוספים? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
|
![]()
אצלי אין מספיק פריטים לדעתי אבל מרגישים בבית חופשי חופשי
שמח על הקטנטנים פקח עין ![]() ![]()
![]() |
#3 |
הודו פעם אחת בהודעה אחת
|
![]()
מזל טוב
![]() ![]() אצלי גם יש צאצאים באחד הנאנואים... אך בינתיים לא הצלחתי לתפוס תמונה טובה... לגבי מסקנות - עדיין אין לי משהו מבוסס שיחדש לכם... מה שכן אני יכול לומר הוא שמים "רכים" מידי או PH מתחת ל7.4 מחסלים אותם בהתנשלות כמעט ב100%... אני עברתי למיהול של מי ברז אחרי סננים במקום אוסמוזה... תעלה קצת תמונות שנהנה... גל
![]() |
#4 |
הודו לך על 4 הודעות 4 פעמים
סוג אקווריום: בעיקר ננוים
|
![]()
אצלי כניראה לקחתי ממש את הקטנים (זו הייתה ההמלצה להשרדות גבוהה)
ורק נקבה אחת מחזיקה. גם לי יש כמות ממש קטנה . בינתיים רק מתנשלים ואוכלים רואה אותם רק בלילה שאני מפתיע אותם ומדליק את האור.
![]() |
#5 |
הודו פעם אחת בהודעה אחת
|
![]()
ניסו- לאחר שהעליתי את הPH לסביבות 8 אני רואה אותם מסתובבים ופעילים הרבה יותר גם במהלך היום...
גל
![]() |
#6 |
|
![]()
עושה חשק... תעלו תמונות.
![]() |
#7 | |
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
גלגו. אני אומר לך יחסים של 80% ברז 20% אוסמוזה או קרוב לזה תלוי בערכי מי הברז לפני טיפול.
![]() |
#9 | |
משתמש חסום
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
חברה גם אני קניתי 4 אתמול אצל ברוך והם באקווריום פנורמי 10 ליטר עם מחמם פילטר עם מתזים תאורה בבניה וכמה עזעי עץ שברוך נתן לי(תודה ברוך!)
עכשיו הם מסתובבים בפינה אחת אני כרגע רואה את כל החברה, לא יודע מה ערכי המים אבל זה מים מברוך (לא היה זמן לסייקל) וחצי 60% אוסמוזה 40% מי ברז הם מסתובבים ונהנים להם מנשנשים מהעץ כל מיני שטויות בינתיים לא ראיתי אותם נוגעים באוכל... כנראה מחר אני בגני יהושע(פסטיבל יותר[מסיבת מתגייסים] אני משרת במיטב) אז אני יקפוץ לברוך לקנות מד טמפ' ואולי ערכת בדיקה לPH למרות שיעקב לא מרשה לי לקנות את הדברים האלה... מה הם ערכי המים שאתם חושבים שהם הכי טובים? ואיך מגיעים אליהם? תמונות בקרוב מאוד מפחד שימותו בהשלה |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
הודו פעם אחת בהודעה אחת
|
![]()
אצלי כרגע באחד האק' PH 8.5 וTDS 310
ובשני PH 7.8 עד 8 וTDS 340 בשניהם אין אבדות מלבד שניים שמתו במהלך השלה בראשון עקב נפילת PH בלי ששמתי לב (הוספתי גם מעט תוסף יוד ליתר ביטחון). בתחילה השתמשתי באוסמוזה בלבד והיום גם קצת מי ברז לאחר הסננים המקדימים של האוסמוזה - בכל מקרה זה לא שימש אותי ישר אלא בשילוב מינרלים ומצע ייעודי לשרימפסים. הערכים יציבים מאד כרגע ובאק' הראשון יש צאצאים. שני האק' מבוססים על פילטר ספוג בלבד, שניהם הורצו כחודש וחצי ומעלה לאחר שהפילטרים רצו באק' וותיק לביסוס בקטריות. בשניהם יש צמחיה צפה, מוסים ועוד לכל מיני... בתחילה הוספתי פיסות שקד הודי שעדיין משמשים כר נרחב למיקרואורגניזמים. הפרמטרים טובים מאד כמעט ללא החלפות מים בכלל (רק פיצוי אידוי). גל
![]() |
#12 |
משתמש חסום
|
![]()
אני נוכחתי לדעת שאין להם בעיה עם מי ברז. להפך, זה אפילו שומר על יציבות הPH (מאוד חשוב).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
הודו פעם אחת בהודעה אחת
|
![]()
חייבים בכל מקרה שיהיה באפר במים - אם לא תוסף חיצוני (או דקורציה) אז מי ברז יהיו טובים לכך - למרות שאני חושש מדברים אחרים שהם מכילים - אבל אחרי מערכת סננים זה כנראה בסדר...
גל
![]() |
#14 |
משתמש חסום
|
![]()
סננים...
כמובן (גם פחם). |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
|
![]()
איך מעלים PH בצורה יעילה?
אני מפחד שהם ימותו! |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
הודו פעם אחת בהודעה אחת
|
![]()
דקורציה לא אינרטית, שקיק עם שברי אלמוגים, תוספים להעלאת PH וכו'...
חשוב שהכל יהיה מאד מודרג ובעדינות - הם רגישים יותר לשינוייים מאשר לערך הסופי... בעיקרון אפילו מיהול של מי ברז מטופלים יספק את רוב הפיתרון... גל
![]() |
#17 | |
הודו פעם אחת בהודעה אחת
|
![]() ציטוט:
[B][U]המרכז הארצי לדגי נוי מים מלוחים , מתוקים וצימחייה.[/U][/B] אולם תצוגה רח' יגאל אלון 155 תל אביב . יבוא, שווק, הקמה ותחזוקה ריף, מרינה, צמחייה .טל'03-5750000 [URL="http://www.freshreef.com"]www.freshreef.com[/URL] |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
|
![]()
יש לכם מושג איך מבדילים בין המינים?
האם יש קשר לצבע ? אצלי יש אדומים עם נקודות לבנות ובורדו עם נקודות כחולות. זה סתם גיוון או שיש לזה משמעות ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
משתמש חסום
|
![]()
לפי דעתי זה רק שינויי צבע לפי "מצב הרוח" שלהם.
אם התנאים טובים אתה תראה תוך כמה שבועות את הנקבות "מחזיקות". יש איזה שיטה עם UV אבל אני לא יודע בדיוק איך עושים את זה. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
|
![]()
השיטה היחידה שידועה עד כה היא לראות נקבה מחזיקה ולדעת שזו נקבה...אם אני לא טועה זה מה שמראים בשיטה עם ה-UV...אני אנסה למצוא את הקישור...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
|
![]()
מצאתי קישור אבל זה זיהוי לפי אינפרא אדום...
זיהוי נקבות בשרימפסים |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
הודו פעם אחת בהודעה אחת
|
![]()
זה עם IR ולא UV למיטב ידיעתי
![]() בשימוש בתאורת תת-אדום עם מצלמה ברגישות המתאימה רואים את ה"אוכף" (השחלות) או את הביצים עצמן ביתר קלות - אחרת מאד קשה להבחין דרך הבורדו הכהה הטבעי שלהם...וגם כשהביצים נישאות על הבטן - צבען כהה וקשה להבחין... תראה למשל את הסרטון הנ"ל : http://www.youtube.com/watch?v=XeL7dvNEld8 אני מצאתי שיטה אחרת ונגישה יותר: לאחר שהם בחושך מספר שעות - הם נוטים לשנות את צבעם ולהפוך למעט "שקופים" - ואז ניתן לראות בנקל מי נקבה ומי נושאת ביצים - דוגמא קרובה מהרשת(אצלי לא הצלחתי לצלם יפ) : ![]() http://www.shrimpnow.com/forums/showthread.php/my-own-pregnant-2892.html?highlight=sulawesi+cardinal+sexing ![]() גל
![]() |
#23 |
|
![]()
ממש קשה לזהות נקבות אבל בהחלט רואים
את הביצים שחורות וגדולות מציצות והנקבה עם בטן גדולה מנפנפת!
![]() |
#24 |
|
![]()
כתבתי שהזיהוי הוא לפי אינפרא אדום...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
עדכוני הטלות | Double Delta | דגים כללי ובריכות נוי | 434 | Friday 15/04/2011 16:47 |
סולווסי- צריך עזרה מהתותחים | sulawesi | שרימפסים וחסרי חוליות | 19 | Thursday 19/06/2008 12:50 |
עדכוני פרופילים | pumeky | קהילת אקווה | 21 | Thursday 15/09/2005 11:52 |
עדכוני מהכנס | Ghost | בעלי חיים, אלמוגים וחסרי חוליות מים מלוחים | 21 | Friday 17/09/2004 21:24 |