![]() |
![]() |
#1 |
משתמש חסום
הודו לך על 0 הודעות 0 פעמים
|
![]()
שלום כולם .
במספר "עצים" בפורום זה אשר עוסקים בפלרטרציה למרינה ההמלצה היתה לא להשתמש בפילטר דוד ! שאלתי היא מה החסרונות בסוג סינון מסוג זה ? תודה לעונים . |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ראש צוות תוכן ומערכת AquaDex
הודו לך על 489 הודעות 569 פעמים
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
מכיוון שאתה לא חדש בפורום.
אתה בוודאי מכיר את כפתור החיפוש. תגלה שפעם בחודש בממוצע נפתח עץ כזה. סיכום על רגל אחת - תחזוקה קשה + חממת ניטראט ופוספאטים. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
היי, בזמנו אני פתחתי את הדיון המחודש על נושא התאמת פילטר דוד למי ים. ומעניין שרק עכשיו שמתי לב כי גם שם חיברו אותי למישהו בשם צלי שממש הוא לא אני. אצלי יש בעיה עם התקנת סאמפ בגלל אופי הארון התחתי שלא יכול להיות חשוף למי ים פתוחים עם אידוי המלח שלהם לכן התמודדתי עם הבעיה הזו בצורה הבאה: 2 דודים גדולים של 1600 לי"ש כשאחד יש בו רק מדיית סינון מכנית כלומר פרלון, בשני יש שכבת פרלון דקיקה והשאר רק מדיה ביולוגית. לגבי יבש רטוב אז לקחתי צינור ביוב 6 צול כשהוא אטום למטה בתוכו צינור עם ברז לכניסת מים, בתחתית כניסה של אוויר עם שסתום חד כיווני, ובחלק העליון פתח יציאה. את החלל מילאתי בביו בולס והאוויר שזורם דרכו בכוח משאבצ אוויר נותן את האפקט של מגע אוויר עם המדיה. נכון לעכשיו וזה כמה חודשים כבר והכל בסדר גמור. יש להדגיש כי אני מתבסס על מי ים ולא תחליפים אז אולי זה תורם, אבל בכל מקרה לעניות דעתי ניתן בהחלט לבסס מערכת גם ללא סאמפ אם עושים אותה נכון וחכם.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
היי, בזמנו אני פתחתי את הדיון המחודש על נושא התאמת פילטר דוד למי ים. ומעניין שרק עכשיו שמתי לב כי גם שם חיברו אותי למישהו בשם צלי שממש הוא לא אני. אצלי יש בעיה עם התקנת סאמפ בגלל אופי הארון התחתי שלא יכול להיות חשוף למי ים פתוחים עם אידוי המלח שלהם לכן התמודדתי עם הבעיה הזו בצורה הבאה: 2 דודים גדולים של 1600 לי"ש כשאחד יש בו רק מדיית סינון מכנית כלומר פרלון, בשני יש שכבת פרלון דקיקה והשאר רק מדיה ביולוגית. לגבי יבש רטוב אז לקחתי צינור ביוב 6 צול כשהוא אטום למטה בתוכו צינור עם ברז לכניסת מים, בתחתית כניסה של אוויר עם שסתום חד כיווני, ובחלק העליון פתח יציאה. את החלל מילאתי בביו בולס והאוויר שזורם דרכו בכוח משאבצ אוויר נותן את האפקט של מגע אוויר עם המדיה. נכון לעכשיו וזה כמה חודשים כבר והכל בסדר גמור. יש להדגיש כי אני מתבסס על מי ים ולא תחליפים אז אולי זה תורם, אבל בכל מקרה לעניות דעתי ניתן בהחלט לבסס מערכת גם ללא סאמפ אם עושים אותה נכון וחכם.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
משתמש חסום
|
![]()
האם אתה משתמש במדייה סופחת ניטראט ופוספאט?
![]() |
#7 |
|
![]()
גם מי שיש לו סאמפ נאלץ לבצע ריענון מים כדי להוריד את הניטראט. שום סאמפ מצוי לא מסלק ניטראטים, אלא אם עובדים עם דניטראטור שעובד במיוחד על זרימה איטית ועל תהליך אנארובי. שזה בפני עצמו פילטר לא פשוט ודורש הרבה תשומת לב. אז החלפות מים הן פשוטות וקלות יותר ומדללות את הניטראט, כך שלגבי שאלתך זו אני לא משתמש בשום דבר מיוחד ממה שמשתמשים בתוך הסאמפ. לגבי פוספאט, אני משתמש בהחלפות במי ים ממשיים, כמו כן סלעייה חיה יחד עם סוג שונה של קרקע חיה ודבר זה משאיר את הפוספאט ברמות נמוכות. בכל מקרה אני לא אחד שכל הזמן בודק ערכי מים ולו בגלל מי ים טריים. אז גם נושא מליחות לא מעניין אותי כל כך כי התאדות ממולאת במי אוסמוזה והחלפות באות מהטבע. בכל מקרה דיירי האקווריום לא באו בתלונות עד היום ואני מקווה שהם ימשיכו כך ולא יעזבו את השכירות שלהם בדירה.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
משתמש חסום
|
![]()
אלא אם כן אתה משכן באקווריום משפחות מהצפון אתה לא תשמע תלונות כי דגים לא מדברים.
על החלפות של מי ים כבר דנו, הדבר מסורבל, כבד ולא פרקטי לנפחים גדולים. אף אחד לא אומר שסאמפ מוריד את רמות הניטראט אלא שפילטר דוד גורם להן להיות יותר גבוהות בכלל החלפות הפרלון שנעשות מסורבלות יותר - אנא שים לב, כבר כתבו לך את זה בהודעה הקודמת שלך.
![]() |
#9 |
|
![]()
כל אחד והשיגעון שלו. אם תשים לב אני כתבתי כי אין באפשרותי לשים את סאמפ המלך ונאלצתי למצוא תחליפים. זה שכותבים לי זה עדיין לא אומר שהכל נהיה בדברו. גם גליליאו אמר ובכל זאת נוע תנוע. אני לא מתייחס למה שאומרים אלא למה שקורה בשטח. בינתיים היא נוע תנוע. נראה מה יהיה בעוד כמה חודשים. לגבי מי ים בנפחים גדולים, אז הנפח שלי הוא לא כל כך גדול משהו כמו 320 ליטר. אבל גם לנפח גדול יש חברה עם מיכל ומשאבה והשאר היסטוריה. נכון שאולי פחות נוח אבל אם מחפשים נוחות אז הכי טוב לגדל צב ותוכי. בהצלחה לכולנו כל אחד עם הראש שלו.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
משתמש חסום
|
![]()
טוב.. אז ברור לי שפילטר דוד אינו הבחירה כאשר רוצים
להקים מרינה . לצערי האקווריום שלי אינו מותאם לעבודה עם סאמפ והחלפת האקווריום אינה באה בחשבון כרגע ! אני ינסה בכל זאת לבסס את המערכת ללא סאמפ וימים יגדו אם הדבר אפשרי או לא . תודה בכל אופן לכל הכותבים ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
|
![]()
למה אינו מותאם לעבודה עם סאמפ?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
משתמש חסום
|
![]()
האקווריום ללא קדח ותיבת אובר פלאו
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
|
![]()
תיארתי לעצמי...
על כל פנים, קדח ותיבת אובר פלאו זה לא משהו שעושים רק בבניית אקווריום ואם לא - "אבוד לך". ניתן להזמין בעל מקצוע לעשות את הקדח גם בבית הלקוח, את תיבת האובר פלאו ממש לא בעייתי לעשות [או להזמין]. קדח באקווריום זו השקעה חד פעמית ולא מאכזבת, לא כדאי לשלול אותה במהירות גדולה כ"כ. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
משתמש חסום
|
![]()
אשקול זאת בעתיד
![]() בכל אופן תודה ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
ממיסדיי אקווה
|
![]()
רן החישוב פשוט
לגבי סאמפ הסאמפ מכיל מדיה ביולוגית שחיונית לאקוריום, אם את המדיה הזו תצליח להכניס באותה כמות ובאותה משטר זרימה למערכת (אני מדבר על מדיה לא פילטרציה מכאנית כמו בפילטר מפל) אז יש לך את אותו ביכולות סינון כמו עם סאמפ. לגבי דוד אני לא אוהב כי הוא צובר ואוגר רפש וזה מתפרק ומשחרר ניטראטים, אם יש לך די סלע חי (לדעתי 40% מהאקוריום) זה יכול להספיק, מה שכן אתה מוגבל לדגים שלא מפריע להם מסלעה ענקית. יחיאל
![]() |
#16 |
משתמש חסום
|
![]()
ישנה אפשרות להכניס אלמוגים (מתים) בכמות מספקת
ולדאוג שתהיה עליהם זרימה מתמידה של מים כך יתפתחו עליהם משבות בקטריות אירוביות ואני מקווה שבמידה מספקת ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
ממיסדיי אקווה
|
![]()
רן הכל אפשר,
את תזדקק לכמות גדולה מאד מאד של אלמוגים מתים, ניסיתי לפני חצי עשור לקבל מאודי רוסו (קורל איילנד) אלמוגים שמתו במרוצת השנים (לא שהעסק מתים לו אלמוגים רק שטבעי בכל מקום ולו המכובד ביותר מת מדי פעם אלמוג) והיה לו ערימה של 3 שנים שנצתברו, לא הגעתי לכמות של 3 קילו סלעים... (בגלל הנפחיות של אלמוג מת בעיקר שיחניים למיניהם) יחיאל
![]() |
#18 |
|
![]()
מה דעתכם על המוצר הבא?
היתרונות הבולטים בעיני נפח של 20 ליטר ניתן לשלב מדיות של סופחי פוספט וניטראט והכי חשוב לדעתי לפילטר יש התקן ניקוז המאפשר לבצע החלפת מים דרך הפילטר ובכך לנקות אותו מרוב בג'יפה. כמו כן ניתן לבצע שאיבת רפש ישירות לפילטר. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
משתמש חסום
|
![]()
marineman
תוכל לפרט עוד על הפילטר , יש תמונה ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
משתמש חסום
|
![]()
נראה מקצועי ביותר
![]() מעניין מה המחיר ![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
פילטר במרינה... | tomery | בעלי חיים, אלמוגים וחסרי חוליות מים מלוחים | 2 | Monday 27/06/2005 22:57 |
סלעים במרינה | urilivne | בעלי חיים, אלמוגים וחסרי חוליות מים מלוחים | 14 | Wednesday 13/04/2005 23:18 |
חול חי במרינה | reef-girl | ציוד לאקווריום ועשה זאת בעצמך (DIY) - מים מלוחים | 19 | Friday 22/10/2004 00:17 |
סלעים חים במרינה | elminister | בעלי חיים, אלמוגים וחסרי חוליות מים מלוחים | 23 | Monday 29/09/2003 21:39 |
פילטר תת קרקעי במרינה או ריף בעד או נגד? | tuvia | בעלי חיים, אלמוגים וחסרי חוליות מים מלוחים | 27 | Monday 14/07/2003 11:30 |