![]() |
![]() |
#1 |
הודו לך על 0 הודעות 0 פעמים
סוג אקווריום: low-tech ...67L
|
![]()
שמתי-לב שלאחד הקורי'ם שלי יש עיניים בולטות, הדג פעיל ואוכל.
חוץ מעיניים בולטות הדג מתנשף מהר. הסימפטומים לא נראים אצל דגים החרים. אין לי מיכל אחר לבודד את הדג. איך אני יכול לטפל בדג ?, והאם זה מדבק? האוכלוסייה באקו' : קורי' פנדה \ סטרביי , טטרה קרדינל, טנכיטיס אלבונובס, אפיסטוגרמה קקדו \ ויאג'טה ושרימפ ג'פוניקה. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
וותק בתחום: 8 שנים
|
![]()
העין עכורה.
ערכי המים תקינים? מה משטר החלפות המים?
![]() |
#3 |
סוג אקווריום: low-tech ...67L
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
יקיר אקווה
הודו לך על 194 הודעות 263 פעמים
סוג אקווריום: דרום אמריקה
|
![]()
תרבה בהחלפות מים או שתחליף כמות גדולה יותר מ10%, סיכויי הדג להחלים יגדלו.
אם זה משהו שאתה רואה רק על דג אחד יכול להיות שנפצע מהמצע והעין שלו התנפחה, קרו מקרים. התופעה לכך על פי רוב היא איכות מים ירודה, אבל במקרה שלך לא נראה שכך הדבר, לכן אולי מדובר במשהו זמני שיעבור עם המערכת החיסונית של הדג ( שתעשה עבודה כל עוד הוא יקבל תזונה טובה ואיכות מים מעולה ). אני לא מודע לתרופה ייעודית לעין נפוחה, ולמיטב ידיעתי התופעה הזאת יכולה להיגרם מכמה סיבות.. במידה וזה לא חולף עם החלפות המים, תפריד אותו לקרנטינה עם מים מהאקווריום בו הוא נמצא ותעשה טיפול עם תרופה אנטי בקטריאלית ( ממליצים על ( Myxazin (Waterlife , תברר על עוד תרופות ). בכל מקרה, אני ( ועוד מגדלים רבים ) דואגים לתת לקורידורסים מצע גרוס וחלק יותר ממה שנראה למעלה ( אפשר לשלב גם וגם, אבל שרובו הגדול של המצע יהיה גרוס מאוד ), כך אתה מצמצם את הסיכויים שהקורידורסים ייפגעו במידה ויתגרדו על החצץ. מקווה שיעבור מהר. ![]()
= YOU TUBE = = הדרום אמריקאים שלי = אקווהדקס - האינדקס המקצועי והמוביל בארץ! "Control yourself. take only what you need from it." נערך לאחרונה על ידי מיכאל שלף ז"ל = מייק =, Sunday 22/03/2015 בשעה 02:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
ראש צוות תוכן ומערכת AquaDex
הודו לך על 489 הודעות 569 פעמים
|
![]()
גם אני מציע כפעולה ראשונית להעביר לבידוד.
מישהו מהדגים מכסח לו את הסנפירים. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
עיניים בולטות לדג קרב | טעמיפ | דגים כללי ובריכות נוי | 7 | Wednesday 22/05/2013 18:25 |
עיניים בולטות | ליאור | ציקלידים אפריקאים | 20 | Monday 17/01/2011 23:41 |
עיניים בולטות - דחוף | ענבר | דיסקוסים | 3 | Wednesday 08/07/2009 08:42 |
עיניים בולטות...מה זה? | kg | דגים כללי ובריכות נוי | 5 | Thursday 17/01/2008 19:54 |
עיניים בולטות | markkk | דגים כללי ובריכות נוי | 14 | Thursday 23/08/2007 09:52 |