![]() |
![]() |
#1 |
הודו לך על 4 הודעות 4 פעמים
|
![]()
אהלן יש לי אק' מטר וחצי אורך 50 גובה ו 40 רוחב והדגים שלי חולים בריקבון סנפירים ונקודות לבנות עכשיו הוספתי אתמול כפית מלח לכל 5 ליטר וכבר הבחנתי בהתנהגות שונה ויותר טובה אצל הדגים שלי {הם יותר שוחים וזזים באק' מאשר להיות במקום אחד בלי לזוז} וגם העליתי את הטמפ' באק' ל 29 וחצי אז עכשיו מה דרך הטיפול? כמה מינון אני שם לכל תרופה ? ולמשך כמה זמן ומה עושים לגביע החלפות מים? אין לי שמץ..... ובבקשה אל תביאו לי את הלינק של
http://www.atlantis-fish.com/articles/disease.htm כי אין בו דרך טיפול אלא רק משהו בכולל אם תוכלו להסביר בתמציתיות ישר ולעניין ולא להפנות אותי ללינקים שאני אשבור שם את הראש אז תבורכו |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
|
![]()
עוד שאלה קטנה...!!! שמתי באק' מלח בישול...... זה המלח שמדברים עליו לשים כפית לכל 5 ליטר נכון? {הכוונה למלח שבמילחיות }
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
מנהל טכני
הודו לך על 178 הודעות 243 פעמים
|
![]()
רגע רגע רגע, אתה עושה פה בלאגן.
נתחיל במידות האק' שלך, להבא אמור שיש לך 300 ליטר וחסוך מהגולשים את החישובים. דבר שני, למה ללכת לאתרים אחרים שיש לנו פה מאמר מצויין שבנימין תירגם? נקודות הלבנות: גורם למחלה, וטיפול - מאמר מתורגם מאת בנימין טיפול: העלאה של הטמפ' ל-30-32 מעלות בכדי לקצר את מחזור חיי הטפיל. שימוש בתרופה (אפשר להוסיף מלח אבל לא השתמש בו כטיפול עיקרי) ייעודית נגד המחלה (כגון סרה קוסטפיור, פאנקטול של JBL ודומיהן), לטפל יום כן יום לא, ביום של הוספת התרופה יש לבצע שאיבת רפש + החלפת מים של 30% לערך ואז יש להוסיף את התרופה מחדש באותו המינון. לחזור על השלבים עד שהמחלה נעלמת קליל, ואף להמשיך להשתמש בה עוד יומיים אחרי שהמחלה עברה כדי לוודא שהיא אכן עברה. מלח: אל תשתמש במלח שולחן, הוא מכיל יוד. המלח המומלץ ביותר הוא מלח אנגלי (ניתן להשיג בבתי מרקחת) ואם לא ניתן להשיג אז גם מלח בישול גס יתן פיתרון הולם (שוב, צריך לבדוק שהוא איננו מכיל יוד.) בהצלחה.
![]() |
#4 |
|
![]()
תודה רבה רבה רבה...... אבל מה עם הריקבון סנפירים?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
ראש צוות תוכן ומערכת AquaDex
הודו לך על 489 הודעות 569 פעמים
|
![]()
כיצד זיהית כי לדג יש רקבון סנפירים?
בכל מקרה, שמירה על תניא מים טובים + melafix. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
מנהל טכני
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
תודה רבה..!!! כמה אני צריך לשים מלאפיקס? מה המינון?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
הסנפירים ניראים כמו סמרטוט בניגוד למה שהיו לפני זה והם נראים חתוכים בקצוות כזה כאילו גזמו אותם וניראים כאלה רקובים {יש גם לאחד הפיקוקים סנפיר רקוב... כאילו אכול כזה בחצי מהסנפיר ואיפה שהוא כאילו אכול יש ריקבון כזה כאילו בקצוות שחסר}
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
הודו לך על 0 הודעות 0 פעמים
|
![]()
שלום
גיליתי הבוקר נק' לבנות על אחד הדולפינים , האם ניתן להוסיף מלח גס לאק' וזה לא יפגע בצמחים החיים בו ? תודה רוי |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
הודו פעם אחת בהודעה אחת
|
![]() ציטוט:
צמחים לא מגיבים טוב עם מלח.
- בלי חיות, פשוט אי אפשר לחיות! ד"ש לכל הולכי על הארבע, בעלי הנוצות והסנפירים. אקווריום סאן-סאן 25 ליטר: 7 גופי שונים (+שרצים), 4 שרימפס ג'פוניקה, 2 שרימפס דובדבן (שרי), 1 פלקו, 1 פלאטי, 4 מולי מפרש שחור, 1 מולי לבן ו- 3 קולי. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
מנהל טכני
|
![]() ציטוט:
ציטוט:
העלאה של הטמפ' ל-30-32 מעלות בכדי לקצר את מחזור חיי הטפיל. שימוש בתרופה (אפשר להוסיף מלח אבל לא השתמש בו כטיפול עיקרי) ייעודית נגד המחלה (כגון סרה קוסטפיור, פאנקטול של JBL ודומיהן), לטפל יום כן יום לא, ביום של הוספת התרופה יש לבצע שאיבת רפש + החלפת מים של 30% לערך ואז יש להוסיף את התרופה מחדש באותו המינון. לחזור על השלבים עד שהמחלה נעלמת קליל, ואף להמשיך להשתמש בה עוד יומיים אחרי שהמחלה עברה כדי לוודא שהיא אכן עברה.
![]() |
![]() |
#12 |
|
![]()
רגע רגע... אז הטיפול ב-מלה פיקס זה כל יום לשים את התרופה בלי החלפת מים?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
מנהל טכני
|
![]()
נכון.
![]() ![]() |
|
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
רמירזים ונקודות לבנות | skyman3030 | דגים כללי ובריכות נוי | 4 | Tuesday 13/11/2007 13:45 |
ריקבון סנפירים? | misha | דגים כללי ובריכות נוי | 5 | Saturday 15/09/2007 02:07 |
ריקבון סנפירים | idanp113 | ציקלידים כללי | 5 | Monday 30/04/2007 23:32 |
בוטיות ונקודות לבנות | הדג_המעופף | דגים כללי ובריכות נוי | 9 | Monday 11/07/2005 16:53 |
ריקבון סנפירים. | שון-ושונית | דגים כללי ובריכות נוי | 15 | Tuesday 22/06/2004 11:17 |