![]() |
![]() |
#1 |
הודו לך על 0 הודעות 0 פעמים
|
![]()
לאחרונה הופיעו כתמים חומים על עלי הצמחים באקווריום שלי (ANUBIAS BERTERI). הכתמים רכים, והעלים הנגועים מתמוססים למגע ( אם הדגים המנקים לא אכלו אותם קודם) ומה שנישאר הוא רק שלד העלה - העורקים. זו ממש תעלומה בעיני מפני שיש לי את הצמח יותר מ5 שנים, והוא תמיד היה בריא מאד. אנא עיזרו לי.
![]() |
#2 |
|
![]()
איזה עלים אלו בצמח עלים צעירים או ישנים
![]() כמה זמן זה נמשך ![]() אילו נקאים יש לך באקווריום ![]() והאם השתנה משהוא לאחרונה כל דבר שהוא החל משינוי במנורות וכלה בהחלפת סוג הדשן או דג חדש כל דבר יכול להשפיע.
![]() |
#3 |
|
![]()
הכתמים מופיעים בעלים חדשים וישנים כאחד. באקווריום יש זוג פלטוסקומוסים.
לפני כחודש הוספתי לאקווריום כמה צמחים ודגים. למיטב ידיעתי התופעה החלה לפני שבועיים עד שלוש. דבר נוסף - הכתמים מופיעים אך ורק בצמח המדובר ולא באף צמח אחר. גם לא על הגירסה המיניאטורית של אותו צמח שיש לי באקווריום.
![]() |
#4 |
|
![]()
באיזה גודל הפלקוסטומוסים שלך
![]() בדקת לאחרונה את מצב המנורות ![]() יש משהוא שמתפתח על הצמח או שפשוט הצמח עצמו מתפרק ונרקב ![]()
![]() |
#5 |
|
![]()
הפלטוסקומוסים קטנים - לא יותר מ8 ס"מ.
אופי הכתמים - בחילה הצבע הירוק הבריא של העלה מתחיל להחוויר ולאחר זמן מה החלק הנגוע (כמעט תמיד קצה העלה - החלק הרחוק מהפטוטרת) נעשה חום ולמעשה רקוב. כאמור - 'בשר' העלה הרקוב מתפורר למגע, ומשאיר אחריו רק את הנימים והעורקים של העלה. תאורה- לפני כ6 חודשים התקנתי מנורת FLORALIGHT וAQUALIGHT, ומלבד התפתחות אצות על הנורות (דבר שיגרתי שאני דואג להסיר כל כמה שבועות) אין כל דבר לא שיגרתי מבחינת תאורה. האם הגורם יכול להיות קשור בחילוף לא מספיק של מי האקווריום?
![]() |
#6 |
|
![]()
יש אפשרות שגם זה משפיע האנוביס כנראה התישר והתרגל לתצורת תחלופת מים הקודמת וקצב צמחיתו והתפתחותו היה בהתאם ועכשיו אם שינית משהוא אז יכול להיות או שלוקח לו זמן להסתגל מחדש או שהשינוי היה דראסטי מבחינתו והוא נגמר ודועך.
![]() |
#7 |
|
![]()
ניגמר ודועך?? אני ממש מקווה שזה לא המקרה! הצמח הזה מלווה את אותי יותר מכל דג או צמח אחר באקווריום... יהיה ממש עצוב לאבד אותו.
בכל מקרה, אני אחזיר את תדירות החלפת המים למה שהיית, בתקווה שזה מקור הבעיה. תודה על העזרה, WILD BLUE.
![]() |
#8 |
|
![]()
אני גם מקווה שזה לא הענין
אבל תחזיר את שיגרת החלפות המים למה שהיתה וכל עוד יוצאים עלים חדשים יש סיכוי שהצמח ישתקם אבל אם הרסום באזורים מסוימים מתחיל להירקב הוצא חלקים אלו לשם מניעת הרקבות כל הצמח.
![]() |
#9 |
|
![]()
פלקואים גורמים נזק לעלים.הם פוצעים את פני העלה והוא נרקב תוך כמה ימים.
צריך לעבור לאנציסטרוסים.כואב בכיס אבל משאיר את הצמחיה יפה ובריאה. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
כתמי לחות | rondebi | דגים כללי ובריכות נוי | 1 | Monday 01/09/2008 09:32 |
כתמים חומים על העלים | marikgl | אקווריום צמחייה | 1 | Tuesday 17/06/2008 19:24 |
כתמים חומים על העלים! | EagleFish | אקווריום צמחייה | 2 | Monday 05/09/2005 19:16 |
כתמי ירוקת | Goli | דגים כללי ובריכות נוי | 7 | Wednesday 22/12/2004 19:42 |
כתמי שמן על פני המים | bigdarman | דגים כללי ובריכות נוי | 9 | Thursday 29/01/2004 21:42 |