![]() |
![]() |
#1 |
הודו פעם אחת בהודעה אחת
סוג אקווריום: 180L הייטק צמחייה ודיסקוסים, 30L שרימפסייה
|
![]()
מהחיפוש שהעליתי לא מצאתי תשובה חד משמעית בנושא
האם למישהו יש ניסיון עם אוסמוקוט (כדוריות דשן בשיחרור איטי לצמחים) לשימוש בתוך מצע האק'? והאם הוא בטוח לשרימפס? עריכה: הנה המפרט של אוסמוקוט. https://www.420magazine.com/gallery/...ocote_Plus.jpg אני רואה שיש % מסוים של אמוניה וניטרייט כמו כן 0.05% נחושת וזה אוטומטית מאותת לי אזהרה. אך מצד שני ראיתי שיש לא מעט אנשים שמשתמשים באוסמוקט תודה מראש לעונים נערך לאחרונה על ידי aquascapist, Thursday 02/06/2016 בשעה 18:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ראש צוות תוכן ומערכת AquaDex
הודו לך על 489 הודעות 569 פעמים
|
![]()
כבוסט ראשוני בלבד. לא מעבר לכך.
כדוריות האוסמוקוט מסיסות מדי במים ולא יציבות כמו בצמחי היבשה. גם המוצר המיועד לבריכות נוי חלוק בדעותיו. יש לא מעט עצים בנושא. לדעתי, הדעה די ברורה לגביו. לא ראיתי מישהו שעושה שימוש יציב וארוך טווח על בסיס אוסמוקוט. גם בתור שתילה בקוביות קרח/קפסולות אורז. יש דשנים טובים יותר. __________________ נכתב מהאיפון, מצטער מראש על השגיאות. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
הודו פעם אחת בהודעה אחת
|
![]() ציטוט:
![]() אין לי צורך לבוסט ראשוני כי אני משתמש במצע מיועד ומדושן חיפשתי דישון בשיחרור איטי לטווח ארוך יותר חשבתי להכין אבקה מהאוסמוקוט בבלנדר לשכבה ראשונה מתחת למצע המדושן האם יהיה זה יעיל? ואולי יש תחליף שאתה מכיר (זול, DIY) שאוכל להכין לשכבה מתחת למצע? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
אפ יש לך מצע מדושן.. אז מה אתה צריך מעבר?
לא ככ הבנתי את השאלה. יש מתכוני DIY להכנת מצע מדושן, מבוססי כבול/סיבי קוקוס. יש מצעים קנויים. לטחון אוסמוקוט זו דוגמא יפה למשהו זול שיעלה ביוקר. __________________ נכתב מהאיפון, מצטער מראש על השגיאות. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
הודו לך על 0 הודעות 0 פעמים
סוג אקווריום: צמחיה
|
![]()
יש דשנים אחרים גינריים זולים שאפשר לקנות לאו דווקא בחנויות של דגים? למשל..הום סנטר וכו?
אנא המליצו... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
למי שמחפש הזולה. ניתן לרכוש אבקות מחברות המחזיקות כימיקלים.
למהול לנוזלים או לדשן ישירות. לא רואה סיבה להשתמש במשהו שימצא בהום סנטר או במשתלות, שמיועד לצמחי יבשה. שכן ההרכב והיחסים לא תמיד מתאימים במקרה הטוב ובמקרה הרע יפילו את המערכת. __________________ נכתב מהאיפון, מצטער מראש על השגיאות. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
הודו פעם אחת בהודעה אחת
|
![]() ציטוט:
לכן חיפשתי אופציה (זולה יותר ממוצרי סיכם) להאריך את משך הדישון, בדגש על ברזל ואשלגן אך לא מצאתי אלטרנטיבה אחרת בינתיים. את הכבול אני מכיר היטב ולא אוהב לא בצמחיה יבשה ובמים. בכל אופן, חידדת לי כמה נק' וענית על השאלה שלי לגבי האוסמוקוט. רוני |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
בשביל ליצור אפקט ארוך טווח במצע צריכים להתקיים שני תנאים:
1. פירוק אורגני איטי. דבר שמתקבל אך ורק בידי כבול/סיבי קוקוס. 2. חומר אנאורגני בעל ערך cec גבוה. דוגמת שילוב ורמקוליט ופומיס. המצעים בקנויים מבוססים על חימר (שלרוב מתפורר באיזשהו שלב). מתכוני הDIY מדברים על סך של 40-50% חומר אורגני בלבד. לא מבין למה אתה לא אוהב שימוש בכבול. אני אישית חולה על החומר הזה, במגוונים רבים של שימוש ומטרות. לרבות גננות ורביית דגים. __________________ נכתב מהאיפון, מצטער מראש על השגיאות. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
חשוב לציין, כי המצע הינו קריטי לאקווריומי הלאו טק הקלאסיים בלבד (מה שנקרא האקוריום הטבעי).
באקווריומים בהם קיים דישון נוזלי/אבקות. ניתן לבסס שכבת קוורץ בלבד ותו לא. גם לצמחים הניזונים יותר מן הקרקע. __________________ נכתב מהאיפון, מצטער מראש על השגיאות. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
הודו לך על 225 הודעות 257 פעמים
סוג אקווריום: אקווריום צמחיה לואוטק
וותק בתחום: מעל 30 שנים
|
![]() ציטוט:
אפשר גם להוסיף למצע הקוורץ כדורי דשן דוגמת ה-JBL. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
הודו לך על 225 הודעות 257 פעמים
סוג אקווריום: אקווריום צמחיה לואוטק
וותק בתחום: מעל 30 שנים
|
![]()
כדורי דשן למצע
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
אוסמוקוט | gili15000 | אקווריום צמחייה | 19 | Monday 31/03/2014 16:43 |
שידימונקי- ידידותי או לא? | zivk | שרימפסים וחסרי חוליות | 10 | Saturday 27/02/2010 11:29 |
צבע ידידותי | אבי | ציוד לאקווריום ועשה זאת בעצמך (DIY) - מים מתוקים | 14 | Friday 25/04/2008 11:44 |
צבע ידידותי למים.. | matan27 | ציוד לאקווריום ועשה זאת בעצמך (DIY) - מים מתוקים | 2 | Monday 21/04/2008 18:33 |
אלבום תמונות ידידותי למשתמש??? | אביעד | קהילת אקווה | 10 | Friday 22/06/2007 16:03 |