![]() |
![]() |
#1 |
הודו לך על 0 הודעות 0 פעמים
סוג אקווריום: משריצים 52 ליטר
|
![]()
בס"ד
ברשותי 2 אקווריומים 1. אקווריום קרנטינה- אקווריום קוביה (המשמש בחנויות הדגים להצגת הדגים למכירה) כ-50 ליטר עם מחיצות מאחורה בשביל הפילטר מדיות וכו'. הוא מיועד לשרצי מולי,סייפן ופלטי.כשיש דגים בהיריון מתקדם אני מעביר אותם מהאקווריום הגדול לקטן כדי להבטיח את חיי השרצים. בדר"כ זה להעביר דג אחד עד שתיים בחודש וכשמסתיים ההשרצה חוזרים לאקווריום הגדול. בדר"כ התפוסה באקווריום נעה בין 4-8 שרצים שגודלים כמה חודשים לגודל יפה ועוברים לאקווריום הגדול. אביזרים: פילטר ספוג פשוט. פרלון, מדיה ופחם (הכל בהתאם לגודל המיכל), טרמוסטט לחורף. 2. אקווריום צמחייה(גאווה מוס בעיקר) קיבוצי - אקווריום פנורמי(סוג של,יותר מעוקל) 150 ליטר שעיקרו הצגת הדגים הבוגרים ליופי(דגי נוי) . בערך 25 מולים (4-6 ס"מ) , 4 סייפנים , 5 סימטרה, דג מנקה קטן, 2 בוטיה ליצן, 2 בוטיה זברה, 1 בוטיה קובוטיה(מלאך). אביזרים- פילטר חיצוני טטרה טק EX60 עם מדיות פחם פרלון וכדורים מיוחדים(הכל בהתאם לגודל) טרמוסטט, משאבת אוויר,תאורה בהתאם לגודל. עשיתי כמה פעמים ניסיונות כשהעברתי שרצים בני 2-3 חודשים שהיו בגודל בינוני 3 ס"מ לערך, ומרגע שהם עברו הפסיקו לגדול. (גם אחרי כמה חודשים). המים במצב מצוין כל שבוע החלפת מים עם אנטי כלור 30 אחוז בערך. באקווריום הקטן רוב הדגים גודלים לגודל יפה של 4-5 ס"מ. באקווריום הגדול 2-3 ס"מ בקושי. איך זה הגיוני? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
הודו לך על 298 הודעות 375 פעמים
|
![]()
אולי זה רק אני, אבל זה באמת לא הגיוני, אלא אם...
אני מניח שהטיפול והמים זהים בשני האקווריומים. האם אתה בטוח שהדגיגים מצליחים להגיע לאוכל באקווריום הגדול? מה לגבי משטר האכלות? האם הם נרדפים ע"י דגים אחרים ונאלצים להסתתר? מה משטר החלפות המים באקווריום הקטן יותר? האם טמפרטורת המים זהה בשני האקווריומים? בטח יש עוד לא מעט דברים לבדוק, ואני בטוח שיש כאן אחרים מנוסים שיכולים לייעץ. אלי |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
אני מעביר דגיגים רק כשהם בוגרים מספיק לאקווריום הגדול,כלומר הרבה מעל גודל הפה של הדגים הבוגרים.ולכן לרוב לא נרדפים(95%) ומשתלבים עם הבוגרים.
לדעתי הדגיגים באקווריום הקטן אוכלים טיפה יותר טוב בגלל כמות האוכלוסיה.אני מאכיל בצורה מכובדת את האקווריום הגדול. אני חושש גם להאכלת יתר. אשמח לעצות בנוגע להאכלה כי אף פעם לא ידעתי במדויק . משטר ההחלפות בדיוק אותו דבר,באותו יום ובאותה שעה. 2 הטמפרטורות זהות במיוחד בגלל שהם באותו חדר(28-29 מעלות כרגע). אולי זה קשור לצפיפות היחסית בין האקווריום הקטן לגדול? אין לי מושג, תיאורטית זה לא הגיוני. גם בעיקר בגלל שהטיפול במים(פילטר וכו) הרבה יותר מושקע בגדול. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ראש צוות תוכן ומערכת AquaDex
הודו לך על 489 הודעות 569 פעמים
|
![]()
הגיוני לחלוטין -> יותר תחרות על משאבים.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
מנהל האתר
הודו לך על 728 הודעות 1,138 פעמים
סוג אקווריום: צמחייה
|
![]() ![]() פלוס יש סיכוי שבאקווריום הקטן יש יותר חמצן מאשר באקווריום הגדול, חמצן הוא גורם ישיר מספר אחת לקצב גדילה. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
דווקא יש יותר חמצן באקווריום הגדול,באקווריום הקטן יש חמצן ע?י פילטר מפל מים בזרם חלש.
משאבים כלומר אוכל? יש לכם עצות כמה להאכיל ואיך? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
מנהל האתר
הודו לך על 728 הודעות 1,138 פעמים
סוג אקווריום: צמחייה
|
![]()
השאלה היא כמה מסיסות יש לחמצן
פילטר מפל מכניס המון המון חמצן למים איך האקווריום הגדול מקבל חמצן? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
הגברתי חמצן, הגברתי האכלות בצורה נכונה. נראה מה יהיה.
יש לכם עצות? נערך לאחרונה על ידי kongdong, Wednesday 10/06/2015 בשעה 21:10. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
עיכוב גדילה כתלוי מרחב מחיה | אפי | ציקלידים אמריקאים | 19 | Thursday 03/01/2013 20:29 |
האם יש עיכוב גדילה בגאו' | יניב 8 | ציקלידים אמריקאים | 4 | Friday 14/09/2012 17:07 |
עיכוב גדילה | bh | דיסקוסים | 6 | Wednesday 11/04/2012 22:58 |
עיכוב גדילה בפלאוור | Y.R.T | ציקלידים אמריקאים | 4 | Friday 04/02/2011 17:18 |
עיכוב גדילה אצל דגים ח ש ו ב | ranburda | דגים כללי ובריכות נוי | 12 | Wednesday 30/01/2008 23:58 |