![]() |
![]() |
#1 |
הודו על ההודעה שלך 2 פעמים
|
![]()
למי שמכיר את מיבנה הפילטר הזה:
אני לא יודע מאיפה הנזילה אבל המיים מתנקזים לשקע של אחת מידיות האחיזה ומשם אחוצה. מאיפה הנזילה לדעתכם? האם צריך להחליף את אטם הדוד? אם כן איכן משיגים וכמה עולה? תודה, גבי
![]() |
#2 |
הודו לך על 0 הודעות 0 פעמים
|
![]()
לפי התיאור שלך הנזילה היא מחיבור אחד הצינורות למחברים של הפילטר. נסה להדק את החיזוקים שם, שים לב שבפילטר אטמן ההברגה הפוכה, כדי להדק את הצינור יש לסובב את האום כלפי חוץ ולא כלפי פנים.
![]() |
#3 |
|
![]()
היה לי פילטר דומה (ויה-אקווה). לדעתי לא יתכן שזה מאטם הדוד עצמו היות והידיות ממוקמות בראש המנוע מעל השוליים העליונים של הדוד עצמו, ולכן הן לא היו מתמלאות מים.
אצלי היתה בעיה היתה בחיבור בין הברז לצינורות המסתובבים שיוצאים מראש המנוע - האום עם התפסים (נראים כמו שיניים) שמסובבים כדי להדק את הברז התרופף. כרכתי אזיקון מסביב לשיניים שהתרופפו והידקתי אותן קצת פנימה כדי שיתפסו יותר טוב (לא להדק יותר מדי כדי לאפשר חופש תנועה שהאום עדיין יוכל להסתובב). חלופה נוספת היא נזילה מהאטם (הגומיה) שבין הברז לצינורות עם ההברגה שיוצאים מראש המנוע. עד שתמצא אטם בגודל מתאים, קח סרט טפלון, תכרוך אותו מסביב לזרת שלך, או מסביב לעט או לעיפרון בקוטר דומה ותוריד אותו בעדינות. קיבלת "טבעת" טפלון שאותה תמקם בתוך הצינור בנק' החיבור עם "הקונוס" של הברז במקום האטם הדולף/חסר. זה עבד כל כך טוב שבסוף לא קניתי אטם בכלל.
![]() |
#4 |
|
![]()
אני לא מבין, אם הנזילה היא מהמחברים או הצינורות בחיבור לפילטר, לא אמורה להיות רטיבות סביב המחברים?
יכול להיות שהמיים מתנקזים בדרך אחרת ולכן האיזור סביב המחברים יבש? איפה נימצאות הגומיות אותן צריך להחליף(יש לי גומיות שקיבלתי עם הפילטר)? גבי.
![]() |
#5 |
ראש צוות תוכן ומערכת AquaDex
הודו לך על 489 הודעות 569 פעמים
|
![]()
משהו לא מסתדר בתיאור שלך..
אם איזור הברזים יבש, אך יש רטיבות חיצונית באיזור "ידיות" האחיזה, אז זה יכול להיווצר רק מסדק / חור בדוד עצמו... איכשהו. אתה בטוח שלא טפטפו לשם מים מהאקווריום עצמו? או למישהו נשפך שם מים על הפילטר? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
הגומה הזאת יבשה!!!!!!!!!!!!!!
בגלל זה אני עוד לא מבין מאיפה הנזילה ![]()
![]() |
#8 |
|
![]()
אתה רואה בינתיים אם מפלס המים יורד [יורד משמעותית] באקווריום?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
כרגע ניתקתי את הפילטר מהחשמל וסגרתי את הברזים, לא הייתה ברירה אחרת הייתה שלולית בסלון והייתי מגורש מהבית
![]() הערב, כשאהיה בבית, אבדוק את הפילטר לעומק ואדווח מחר (או הלילה).
![]() |
#10 | |
|
![]() ציטוט:
בכל מקרה, נסה לראות אם יש סדק / חור ב"אריזת הפילטר" עצמו.. קח גם נייר סופג ותראה בכל זאת אם באיזור הברזים [בגומות] יש רטיבות. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
|
![]()
נוו יש עדכונים?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
|
![]()
כן, יש עידכונים:
אחרי שלא הייתי בטוח בכלום, פרקתי את ראש המנוע (זה לא סיפור גדול, בסה"כ 4 ברגים ופקק פתח המילוי הסופי - אבל את זה יודעים רק לאחר הפירוק). ע"פי המיבנה הפנימי הבנתי שהנזילה או מהצינורות (והיא לא), או מאטמי המחברים של הצינורות (גם לא) או מאטם פתח המילוי (נכון, מפה הנזילה). אחרי החלפת האטם הכל היה תקין. להבא, הצטברות מיים בידיות יכולה להצביע על כל הנ"ל, אם אין נזילה חיצונית מהצינורות והברזים, ניבדוק את אטם המילוי ואם הוא תקין אז הנזילה היא מאחד מאטמי המיפרקים. נ.ב עם כל הבדיקות והזזת הצנרת נוצרה גם נזילה בחיבור בין הצינור לברז, כאן השתמשתי בטפלון לאטימה (תודה ל-mamalawi) גבי.
![]() ![]() |
|
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
עזרה - נזילה מפילטר חיצוני | yootam | ציוד לאקווריום ועשה זאת בעצמך (DIY) - מים מתוקים | 2 | Tuesday 20/05/2008 15:46 |
רעש מטורף מפילטר דוד חיצוני אטמן | תותח | ציוד לאקווריום ועשה זאת בעצמך (DIY) - מים מתוקים | 11 | Monday 14/04/2008 23:13 |
פילטר חיצוני אטמן 3338 | Liran | ציוד לאקווריום ועשה זאת בעצמך (DIY) - מים מתוקים | 1 | Wednesday 11/10/2006 21:46 |
אטמן 3338 ..עזרה בהפעלה. | woow | ציוד לאקווריום ועשה זאת בעצמך (DIY) - מים מתוקים | 6 | Sunday 06/08/2006 17:29 |