![]() |
![]() |
#1 |
הודו לך על 0 הודעות 0 פעמים
סוג אקווריום: אקווריום ג?וואל ריו 180 אמזונס דיסקוסים , אקווה אטלנטיס 55 ליטר רייף מלוחים ו30 ליטר גידול גופים.
וותק בתחום: שנה 1
|
![]()
הבנתי מכמה אנשים ודברים פה בפורום שיש שיטה לטפל בזה או על ידי ניקוז או על ידי ניקוז הדג לשירותים
![]() עכשיו באמת חברים איך אפשר לעזור לדג המסכן?
![]() |
#2 |
סוג אקווריום: 1-jebo+אנוביאס400+ישראלי
וותק בתחום: שנה
|
![]()
אחלה כותרת
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
סוג אקווריום: אקווריום ג?וואל ריו 180 אמזונס דיסקוסים , אקווה אטלנטיס 55 ליטר רייף מלוחים ו30 ליטר גידול גופים.
|
![]()
זה לא כזה מצחיק בא לי כבר להשתגע מזה...
תאכלס הדגים לא מראים סימנים של בעיה אחרי הטיפול במלח והעלת הטמפרטורה אבל עדין המסכן עם הראש כל הזמן למעלה והשני עם הזימים.
![]() |
#4 |
|
![]()
מצטער שאני לא יכול לעזור , אבל בהתייחס לתגובה הנ"ל , מציע לפתוח עץ שיכלול כותרות מצחיקות ,
יש כבר מתחרה רצינית : https://www.aqua.org.il/forums/showth...8%E7%E5+%EC%E9 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
מישהו יודע איך לטפל בעניין במקום להתחכם?
![]() |
#6 |
סוג אקווריום: 1-jebo+אנוביאס400+ישראלי
וותק בתחום: שנה
|
![]()
אני מתנצל אם פגעתי ברגשות שלך,לא היתה לי כל כוונה לכך.
ולעניינו: אתה חייב קרנטינה על מנת לתת טיפול ראוי |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
ממיסדיי אקווה וחבר של כבוד
הודו לך על 2 הודעות 2 פעמים
סוג אקווריום: דיסקוסים
|
![]()
אני לא שמעתי על פתרון לבעיה בשלפוחית הציפה .מצטער
![]() |
#8 |
סוג אקווריום: טרופי 300 ל' +100 ל' +דיסקוסים 230 ל'
וותק בתחום: נולדתי עם אקווריום בבית
|
![]()
גם אני לא שמעתי על טיפול וגם דיברתי על כך עם איתן ניר ליפני כמה ימים ולא ניראה לי שיש פיתרון
בכל אופן ניקוז זהוא הליך כירוגי של החדרת מחט של מזרק לשלפוחית נשמע מפחיד עכשיו זה עובד במידה והדג בריא אבל אם לא אז הבעיה תחזור למרות הניקוז |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
סוג אקווריום: דיסקוסים ו L046
|
![]() ציטוט:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
הודו לך על 4 הודעות 5 פעמים
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
|
![]()
ואוו איזה מאמר מדהים ישר לנעוץ!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
|
![]()
מהלך כירורגי ,בעייתי ביותר ,צריך לדעת בדיוק היכן יושבת בועת הציפה.
לדקור,לשאוב האוויר (מבלי לשאוב חלקים פנימיים של הדג).ואם הצלחת,רוב או כל הסיכויים שהדבר יחזור,כי ישנה בעיה ובשאיבת האוויר לא פתרת אותה. הדבר הטוב ביותר,עבור שניכם ,עם כל הצער , המתת חסד לדג..
![]() |
#13 |
סוג אקווריום: דיסקוסים ו L046
|
![]() ניר, הטיפול הנ"ל דורש ניסיון וידע מוקדם ולא מתאים לחובבים מתחילים. אם אתה מהחובבים שאין להם בעייה לנתח בע"ח, אני ממליץ לך בחום ראשית להתאמן על התהליך על דג שנפח את נשמתו. במהלך הניסיון, תוכל ללמוד על האנטומיה והמבנה הפנימי של הדג. ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
וותק בתחום: משנת 2007
|
![]()
אני גם לא מכיר פתרון לבעיה... ואני בדקתי המוןןןןןן באינטרנט תאמין לי. היה לי דג עם בעיה בשלפוחית ושנה הוא היה מרותק לקרקעית עד שהוא בסוף מת. אתה יכול לשמור על איכות מים טובה ואולי יקרה נס, אבל אם הוא סובל גם לדעתי אולי כדאי המתת חסד עם כל הצער.
![]() |
#15 | |
סוג אקווריום: למכירה
|
![]() ציטוט:
במידה והדג אוכל, שוחה וחיי ונראה לך שהוא לא בדיוק סובל וזה לא מפריע לך תשאיר את זה ככה. בכל מקרה הייתי ממליץ לך להפיק לקחים, לקנות איזה אק' קטן שיפעל בדיוק לדברים כאלה. הרבה יותר קל-זול ונוח לטפל בדגים (במיוחד דיסקוסים) בסביבה מבודדת מבלי להפריע לשאר יושבי האק' ולמנוע הדבקות של דגים נוספים. בהצלחה. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
מנהל האתר
הודו לך על 728 הודעות 1,138 פעמים
סוג אקווריום: צמחייה
|
![]()
אני לא יודע כמה נכון מה שאני הולך לרשום עכשיו
לדעתי זה לא יעבוד אבל ארשום את זה בכל זאת אולי שווה לנסות לפני כמה שנים בא אלי בחור שעוד עבדתי בתחום ואמר לי שמה שהוא עשה הוא פשוט שם את הדג בתוך רשת כזאת של קופסאת פיטריות בתוך האקווריום עם אבן קטנה בכאילו עשו לו מים בית כלא בתוך באקווריום על החצץ מה שבעצם לא נתן לדג להגיע לפני המים ולשאוף אוויר ואחרי מספר ימים זה הסתדר הוא אמר שהוא עשה את הרבה פעמים וכמה פעמים זה הצליח וכמה פעמים זה לא.... עכשיו שימו לב, לי מעולם לא הייתה את הבעיה הזאת בלי עין רעה ולכן אני לא מתחייב על שום דבר שרשמתי כאן מה גם שזה לא מניסיוני........ |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
|
![]()
הדבר החשוב ביותר הוא פעולה ברגע שזיהית את התופעה בתחילתה.
ראה בקישור המצורף, בעקרון גם השיטה שהזכיר דור עובדת על אותו עקרון. http://article.discusnews.com/cat-02/swimblader.shtml אחוזי ההצלחה לא גבוהים, אך אני הצלחתי להציל 2 דגים ע"י השיטה הזו. אילן |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
מנהל האתר
|
![]()
טוב לשמוע אילן
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
|
![]() ציטוט:
ויותר מזה גם אם הצלחת זה לא יפתור את הבעיה אני מכיר את השיטה מתחום הדייג כאשר מוציאים דג מהמעמקים והוא נימצא איזה כמה דקות מחוץ למים כדי לשחרר אותו בבטחה לעיתים יש צורך בניקוז כי השלפוחית מתמלאת אוויר אבל הפעילות שלה תקינה פה זה כמובן לא זה... וכשרשמתי יש לנעוץ הכוונה היא להעביר את המאמר הנהדר לארון התרופות זו כוונתי... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
מנהל האתר
|
![]()
אין מה להכניס את זה לארון התרופות כל עוד זה לא טיפול מוצלח במאה אחוז לדעתי
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
|
![]()
זה אולי לא מוצלח ב100%אבל זה בין הפתרונות היחידים לבעיה שציינו פה ואני חושב שעדיף לעשות טיפול קיצוני כזה מאשר לוותר על הדג ולהמית אותו כי גם אם יש סיכוי של אחוז בודד זה עדיף על המתת ?חסד? כמובן שעדיף קודם לתרגל על דג מת כדי לעלות את הסיכוי להצלחה
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
|
![]()
אין לי בעיה שינסו את השיטה. כל מגדל יעשה מה שהוא מוצא לנכון
אנו צוות האתר לא נמליץ לבצע דבר שלא התנסינו בו, שוני
![]() |
#24 | |
מנהל האתר
|
![]() ציטוט:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
|
![]()
שוני דור ואורי במאמר כתוב על שיטה שבה גורמים לשלפוחית הציפה לחזור לתפקוד ללא פעולות כירוגיות...
בתרגום חופשי ובקצרה..: ליצור מצב נוח לדג בקרנטינה ממומלץ בין 20 ל30 ליטר והתרגול לשלפוחית השחיה מתבצע כך: 1. להוריד את מפלס המים לחצי מיכל תוך חצי שעה. 2.להוריד את פלס המים לרבע תוך חצי שעה. 3.הוספת רבע מיכל כל שעה עד שהמיכל מלא. 4.יש לגרום לדג לנוע במהלך התהליך לא בצורה שתסכן או תעייף את הדג. 5.יש לחזור על פעילות זו 2-3 פעמים ביום לפי מה שהבנתי מהמאמר אחוזי הצלחה טובים בדגים מתחת לגיל שנתיים והוא אפקטיבי רק כאשר מקור הבעיה היא שלפוחית הציפה ולא משהוא אחר היה שם גם איזה משהוא יותר ספציפי לגבי עמידת ראש אך לא הצלחתי להבין בדיוק את המונחים הטכנים |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
|
![]()
שחו הבנת בעיות שלפוחית השתן
על ידי רובין & רון Futrell ספטמבר 2001 חלק א - Tailstanders, שומרי ועל אדני במשך שנים רבות האמינו כי אם דיסקוס שלך התחיל "לעמוד על ראשו" (aka headstander), "לעמוד על זנבו" (aka tailstander), "יושב על אחוריו או סנפיר אנאלי" (aka סיטר) או "שאר בצד שלו "(Sleeper aka) שהדג היה אבוד ואתה יכול גם לשים אותו מייסוריו. מידע רב נודע על שלפוחית השחייה בעשור האחרון הוכיחה את דרך החשיבה מיושן ולבסוף, היום, אנחנו יכולים לתקן את רוב בעיות בשלפוחית השחייה כאשר נתפס זמן עם תרופות טבעיות, תחושת סבלנות משותף. דבר אחד חשוב לדעת כאשר מחליטים איזה הליך להשתמש בכל מקרה ומקרה כך שלפוחית השחייה עובד. על ידי הבנת זה האיבר פשוט, עדיין שברירית מעט מה זה עושה אתה יכול למנוע ו / או לתקן את רוב הבעיות המתרחשות בו. דיסקוס משתמש בשלפוחית השחייה שלו לנוע מעלה ומטה בתוך הטנק דרך החור, המכונה הסוגר, אשר לוקח פנימה אוויר משחרר. במהלך תהליך של עלייה למעלה, האוויר עובר לתוך החור הזה גורם שלפוחית השחייה למלא והדגים בקלות לעלות לחלק העליון של מפלס המים (אני חושב על זה כעל מילוי הצלה עם האוויר, והוסיף הציפה אז הוא יכול להגיע למעלה). רוב הפעמים אם יש לך סטנדר הזנב, סיטר או שכבת, יש לך דגים אשר שלפוחית שחייה לא מתמלאות באוויר, מה שגרם לו להיות מסוגל לשחות כמו שצריך על מנת לעלות אל החלק העליון של המים. יש הרבה סיבות זה יכול לקרות אבל מעטים הם החלפות מים גדולות (או שינויים חמורים אחרים פרמטרים המים שלהם), טיפול אגרסיבי מדי על משלוח ארוך או אפילו משהו פשוט כמו הזזת דגים מטנק אחד לשני ללא הסתגלות נאותה. כל עוד שלפוחית השחייה של הדג הבעיה לא נגרמת על ידי זיהום חיידקי, את הנהלים הבאים אמור לעזור לך להחזיר אותו למצב פעולה תקין. מרפא את הבעיות הנ"ל, אם נתפס בזמן, יכול להיות פשוט כמו מניפולציה של רמת המים בתוך הטנק כדי "לממש" את שלפוחית השתן לשחות ולקבל אותו בחזרה כדי לעבוד נכון. אנו ממליצים לשמור את הטמפרטורה ברמה הכי נוח עבור דיסקוס, שזה בערך 86F והורדת מפלס המים על ידי ¼ גובה זה כל שעה עד 1/2 מים נעלם, ואז להעלות אותו בחזרה על ידי ¼ גובה זה כל שעה עד הוא מלא שוב. אתה רוצה לעשות את זה 2-3 פעמים ביום בהדרגה עוזר דגים מעלה מעודד אותו לנוע אם הוא לא עושה את זה לבד עם השינוי הראשון 50% מלא. אחרי מסעות ארוכים או קשה במיוחד דגים צריך לנוח אז אל תדחוף אותו חזק מדי או להפחיד אותו אתה מעודד אותו לנוע. באופן זה שלפוחית השחייה יהיה, עם קצת מזל, להתחיל לעבוד על זה לבד ולהתחיל בדרך של אותו להחלמה מלאה. כאשר עובדים על שלפוחית השחייה לזכור שזה עדין בשלב זה, שינויים פתאומיים יותר יכול להפוך את הבעיה יותר גרוע במקום טוב יותר. אתה רוצה לשנות את שלפוחית השתן לשחות לאט, בזהירות מעט בכל פעם, במהלך העבודה זה מספיק כדי לעשות קצת טוב. מצאנו ¼ כל שעה לשינויים 50%, 2-3 פעמים ביום כדי להיות שיטה יעילה לטיפול בבעיה זו כאשר נתפס מוקדם. אם הבעיה נגרמת על ידי מחלה מסוג כלשהו, הטיפול המתאים יש לתת לפני מניפולציה לרום יכול לעבוד. חלק ב '- Headstanders במהלך תהליך של הליכה אל החלק התחתון של הטנק, שלפוחית השחייה תשחרר האוויר המאפשר את הדגים כדי ללכת עמוק (כשאני חושב על זה כמו לתת את האוויר של הרפסודה טובעת). אם חור בשלפוחית השחייה אינו פועל כראוי מסיבה כלשהי, דגים אינה מסוגלת לשחרר את האוויר בשלפוחית השחייה שלו מה שגורם לו ללכת, בדרך כלל, באמצע למיכל העליון יוכלו לשחות או לעמוד עדיין ראויה זווית (הראש תמיד הצביע במידה מסוימת של זווית כלפי מטה). מצב זה הוא חמור יותר מאשר זה של אחותה ים בעיות בשלפוחית השתן, אבל שוב, אם נתפס בזמן, זה יכול להיות מטופלים עם החלמה מלאה ללא לטווח ארוך משפיע על הדג. Headstanding ב דיסקוס פחות משנה הישן מגיבים באופן חיובי יותר לטיפול מאשר אלה מעל 2 שנים. אם יש לך טנק קטן (רצוי 20-29 ליטר) לשים אותו שם כדי לוודא שהמים נקיים מאוד. אנחנו אוהבים להשתמש במים אוסמוזה הפוכה אבל מי מעיינות עובד היטב, וכך גם מי ברז כי הוא נמוך ב מוצקים מומסים סך הכל. נקי הוא החשוב ביותר. אתה צריך לקחת גם הרבה לחץ את שלפוחית השחייה שלו ככל האפשר, כך יהיה לך מספיק זמן לסיים את הטיפול שלו לפני שעמד בראשו הופך להיות קבוע. להוריד את מפלס המים של הטנק הוא נמצא עד שהוא עומד זקוף שוב, אבל יש מספיק מקום להסתובב. אם הוא בתוך מיכל גדול יותר, להקטין את זה עד 1/2 מלא ואם במיכל קטן יותר, בערך 2/3 מלא. עם סוג זה של בעיה בשלפוחית השחייה, הדגים שלך כנראה יש חסימה באזור המעי. אנו משתמשים מלח אפסום למטרה זו כפי שהוא משמש משלשל טבעי דגים. לפעמים זה גז כי הוא אינו יכול להעביר מה שגורם את הבעיה במקרים אחרים זה יכול להיות תולעים או וחסימות אחרות. מה שקורה הוא קרום יגדל סביב החסימה ופעם הממברנה הוא מלא במקום, עומד בראש הופך להיות קבוע. שלפוחית השחייה מתמלא האוויר יתר, עוזב הקשר גדול באמצע שלפוחית השחייה, בדיוק מעל הסוגר, שהוא בתורו, באופן ישיר נגד בדופן המעי. זה עודף דלק / אוויר גורם דגים להתהפך, עוזב בעיה קבועה. יש לך 5 ימים בפעם הראשונה הוא מתחיל headstanding לרפא אותו אם מורידים את מפלס המים, 3 ימים אם לא. קבל תערובת ביף הארט ולהשתמש 1/8 כפית מלח אפסום לכל 4oz של מזון. לרדד את ביף הארט ולשים בתוך מלח אפסום. לקפל ולקפל את ביף הארט (כמו שאתה ללוש בצק לחם תוצרת בית) ומשרים במקרר במשך שעה. אם הדג לא אוכל טוב, או שהוא אינו אוכל ביף הארט, תולעי דם ניתן להחליף על ידי השריית תולעים חיות בתוך קערה קטנה של מלח אפסום ומים טנק די זמן הזוג הראשון של תולעים להתחיל את המוות (3 - 6 דקות). להרעיב את הדגים במשך 12-18 שעות לפני האכילה כך הם יהיו רעבים, כדי שלא יפריע את הטעם המלוח. אנו מאמינים האכלה להיות הדרך הטובה ביותר מאז החסימה נמצאת בישוב אותם או שזה יכול להיות חור בשלפוחית השחייה פגום כך שלא ניתן לשחרר את האוויר המלוח החומר עשוי לסייע לרפא אותו. לשים עליהם עין כדי לוודא שהם עוברים את הפסולת שלהם. כשהם נראים כאילו הם עושים טובה יותר, בהדרגה להתחיל למלא את המיכל בחזרה במים. אם הם מתחילים לשחות שוב מצחיק, להוריד את מפלס המים שוב עד שהוא מתיישר חזרה וחזור הליך למחרת. מצאנו כי ברוב המכריע של המקרים headstander, מכת מעיים נמצאים כל כך סביר להניח שאתה צריך ללכת עם dewormer קלה (אנחנו משתמשים Panacur גרגרי לכלבים 10 ק"ג ומטה, שהוא Fenbendazole 22%). זה טוב, קלה, סביב כל וורמר אבל מומלץ זה אף פעם לא לשים בתוך המים. מניסיוננו, dewormers צריך לשים בתוך האוכל שלהם בכל מקרה מאז הם התולעים במעיים שלהם. זה עובד הרבה יותר טוב אם נמאס להם כפי שהוא הולך ישירות לתוך המעיים שלהם באזור הבטן, שם הן התולעים. אנשים רבים משתמשים גם מלח אפסום ו dewormers במים, לעומת זאת, זה כבר הניסיון שלנו כי כאשר נעשה שימוש באופן זה, הבעיה תהיה, במקרים רבים, לחזור על עצמה ללא הרף. מינון בנוסף, תילוע עם Panacur זהה המינון בשימוש עם מלח אפסום רק לך להתייחס אליהם פעמיים ביום אחד (כ 12 שעות זה מזה), ולאחר מכן פעל בתוך 6-8 ימים עם שני dewormings יותר (שוב, כ -12 שעות זה מזה) . מעקב להתחממות יהרוג את כל הביצים בקעו להתחממות 1 לא יכול היה להגיע. מכת ארוכות הטווח של flagellates, תולעי סרט ועוד רבים טפילי מעיים אחרים יכולים ליצור מצב headstanding קבע דיסקוס, מבוגר בוגר יותר. תזונה טובה של קלות לעיכול מזונות וביטול טפיל מעיים יבטיח חיים ארוכים של הדיסקוס שלך, בלי דאגות של כל מצב headstanding פתאומי. הערה: דיסקוס, כי חוותה בעיות חוזרות headstander לא צריך להתרגש לתוך הטנק כי הוא שונה בהרבה בגודלם / ממדים עד הטיפול ניתנה ומצבו יתברר. בגלל ההבדל בלחץ לשים על שלפוחית השתן לשחות במיכל קטן, אקווריום גדול, יכול לעשות זאת בקלות לגרום שינה או מצב דומה אחר להופיע. לאחר שלפוחית השחייה נפגעה באופן חוזר ונשנה, הוא חלש מאוד שינויים פתאומיים יכול, ומן הסתם היה, לגרום יותר נזק לאיבר. במקרה כזה, לעשות טיפולים שלך במיכל בו הוא נמצא, וזה יבטל סיבוך זה. שוב, רק להזיז את הדגים מאמץ אחרון כדי להבהיר את הבעיה headstanding. מצאנו השיטות הנ"ל כדי להיות שימושי ביותר בהצלחה במאבק נגד בעיות בשלפוחית השחייה לא נגרם על ידי זיהומים חיידקיים. אם אתה חושד זיהום חיידקי, מומלץ למצוא מאמר טוב שעוסק באופן ספציפי עם זיהומים לאיבר לשחות שלפוחית השתן (רצוי דיסקוס קשור) וללמוד על זה. אנו מקווים שמידע זה יהיה לעזר לכמה. על ידי רובין & רון Futrell תרגום של גוגל אז סליחה מראש אם משהו לא מובן |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
|
![]()
תודה רבה stav100shlomi
ומה עם השיטה הזו מישהו מכיר ניסה?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
|
![]()
הרבה זמן אני מכיר את השיטה עם משחק גובה המים.
ניסיתי אותה בשני מקרים ולא עזר זכור לי שגם איתן ניר בזמנו ניסה אותה ללא הצלחה איתן תקן אותי אם אני טועה
![]() |
#29 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
|
![]()
Boboben26
מה שלום הדג תן איזה עדכון?? |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
מחלה-כנראה בשלפוחית ציפה | יהונתן כ | ציקלידים אפריקאים | 12 | Thursday 22/04/2010 08:13 |
בעיה בשלפוחית הציפה | אביעוז | דיסקוסים | 13 | Monday 09/06/2008 17:10 |
בעיה בשלפוחית הציפה?? | ניומן | דיסקוסים | 5 | Monday 12/02/2007 14:22 |
פגיעה בשלפוחית השחיה | איתן | ציקלידים כללי | 6 | Friday 08/12/2006 08:53 |
פגיעה בשלפוחית ציפה | Tal85 | דגים כללי ובריכות נוי | 2 | Friday 23/06/2006 04:33 |