![]() |
![]() |
#1 |
הודו לך על 0 הודעות 0 פעמים
סוג אקווריום: טנגנייקה
וותק בתחום: מעל 20 שנה
|
![]()
ראשית, המטרה של האקווריום הינה לשמש אקווריום רבייה עם יכולת בידוד וחלוקה ל-2 אקווריומים, ולכן הותאם עיצוב סאמפ פנימי לפי התרשימים בהמשך, התא יהיה אחורי בצלע האחורית באמצע האקווריום, ויכלול בעצם 2 תאי כניסת מים (עם רשת) משני צידי הסאמפ - לכיוון האמצע.
הדילמה היא בשאלת היניקה והפליטה בכלל, ובפרט האם לשים ראש כוח חזק אחד או שניים חלשים יותר. בעצם 2 האופציות מוצגות כאן: אופציה ראשונה הינה לשים 2 ראשי כוח, (המלבן המוארך בתרשים הראשון מעל הר"כ הינו צינור הפליטה-יציאה). ![]() ככה זה נראה מלמעלה- שכחתי לציין שהסאמפ יהיה בצורת טרפז קרי הצלעות של הכניסה יהיו אלכסוניות. ![]() וזו האופציה השניה - עם ראש כוח אחד: ![]() ![]() עכשיו לפיתוח הדיון: אני מאוד מעדיף את השיטה השניה- המשולבת מכמה סיבות: עלות: להוסיף עוד ראש כוח, עוד מחמם, עוד חשמל, ויש לי גם בקר שצריך להתחשב בו, במידה ותהיה מחיצה הפונקציה הזאת גם בעייתית. מדיות: יש יותר מקום למדיות באופציה השניה. שיטת הבניה של האופציה השניה - הינה פיצול הצינור בחלק הסופי שלו למעלה עם מפצל T. אז כמה שאלות שעולות, האם עוצמת יניקת המים תהיה שווה משני התאים ? יש כמה שיקולים שצריך להתחשב בהם שמשפיעות על היניקה, והם מדיות (הדחיסות שלהם ועד כמה הם ניתנות למעבר מים) וכמות הפלרון מאותו שיקול ? והאם הפיצול T אכן מפצל בעוצמה שווה ? האופציה הראשונה- אין בה הרבה יתרונות למעט השקט הנפשי שהיניקה והפילטה הינן שוות. דעתכם המקצועית בלבד, ואם יש כאלה עם ניסיון בכלל מעולה ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
סוג אקווריום: צמחיה Low Tech
וותק בתחום: כ-20 שנה
|
![]()
"יכולת בידוד וחלוקה ל-2 אקווריומים" - חלוקה כן, בידוד לא.
כל חלוקה שתעשה ללא הדבקה של המחיצה, לא יהיה בידוד ומים יעברו בין החלקים. בכל המצבים שהצגת כיוון שיש דופן משותפת, יספיק לך גוף חימום אחד. כל עוד יש חלקוה ללא בידוד, אמור להספיק לך ראש כח בודד כיוון שמים עוברים דרך המחיצה. אם כן סגרת הרמטית את המחיצה: מבלי להתייחס לבלגן של איזון זרימות,ראש כח בודד יערבב לך מים בין החלקים - שוב אין בידוד... לכן: שני אקווריומים עם מחיצה מבודדת = 2 ראש כח, 1 גוף חימום. שני אקוורימים עם מחיצה לא מבודדת = 1 ראש כח, 1 גוף חימום.
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
אני אלך על לא מבודד, חשבתי על להדביק כמה מסילות ושיהיה לי לוח זכוכית להלביש כמו מגירה.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
בכמה את המעריך את העלות בנייה של האקווריום רק זכוכיות ללא מכשור?
האם קנייה של 2 אקווריומים מסוג זה מאת החנויות לא זולה יותר? אם אתה ממשיך באופציית הבנייה תומך במה שנאמר ע"י באגסבאני. תשקול אולי חליל בצורת T ביציאה מראש הכח. המון בהצלחה |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
זולה יותר היא לא תהיה אלא טיפה יקרה יותר (עלות של זכוכית דופן כפול 2), אבל זה ייקבע אותי ל2 אקווריומים ויהיו מקרים כאשר אני אצטרך את כל הנפח. כמו כן הציוד יהיה כפול.
חשבתי על עוד אופציה לבנות את הסאמפ לבד מפרספקס. ולהזמין רק את הזכוכית. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
בניית אקווריום חדש.. התייעצות! | arikroz | ציקלידים כללי | 13 | Saturday 29/11/2008 05:52 |
תכנון אק' חדש עם סאמפ' פנימי- התייעצות בתכנון | matan27 | ציוד לאקווריום ועשה זאת בעצמך (DIY) - מים מתוקים | 1 | Wednesday 01/10/2008 15:25 |
התייעצות לגבי תכנון סאמפ | אשר1 | ציוד לאקווריום ועשה זאת בעצמך (DIY) - מים מתוקים | 7 | Wednesday 07/11/2007 13:28 |
לקראת בניית אקווריום - התייעצות | אשר1 | ציוד לאקווריום ועשה זאת בעצמך (DIY) - מים מתוקים | 4 | Friday 07/07/2006 16:47 |
הקיסמטה-טיפול פנימי-התייעצות-המשך. | dan kotter | דיסקוסים | 14 | Tuesday 08/07/2003 13:49 |