![]() |
|
![]() |
#1 |
הודו לך על 0 הודעות 0 פעמים
|
![]()
שלום!
יש לי אקווריום מטר 120 ליטר, ופילטר חיצוני ULTRA JET UJ-3336. כל כמה זמן הפילטר מאבד את כוח השאיבה שלו, ואני צריך לחבר צינור לצינור הפליטה של הפילטר, ולשאוב עם הפה כדי שהוא ימשיך לפעול. בהתחלה זה היה קורה פעם בשבועיים בערך, עכשיו כמה פעמים בשבוע והיום זה קרה פעמיים. אתם יכולים לתאר לעצמכם כמה זה מרגיז כל פעם לגרום לו לחזור לפעול... הפילטר נמצא בדיוק באותו גובה שהאקווריום (על אותו שולחן). למישהו יש מושג למה זה קורה? האם זה אומר שהפילטר סיים את הקריירה שלו? זה פוגע בבקטריות שנמצאות בו? תודה על העזרה! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
סוג אקווריום: דגי פלסטיק
|
![]()
פרק את הפילטר, בראש של הפילטר (בחלק שיוצא ממנו החוט חשמל) ישנו האימפלור (פרופלור כזה).
הוצא אותו ובדוק שהוא נקי ולא תקוע שם משהוא. אם הבעייה ממשיכה, בדוק שאין כניסת אוויר לצנרת. אם כל זה לא עוזר.. תחליף לחדש... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
|
![]() ציטוט:
לא מכיר ספציפית את הדגם שלך אבל ישנם פילטרים שההוראות ההפעלה שלהם מציינות שהפילטר ימוקם נמוך מרצפת האקווריום לפעולה תקינה.
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
אכן מצוייר על הקופסא של הפילטר שהוא צריך להיות מתחת לאקווריום. לא כתוב כך במפורש אבל הציור מראה שהוא צריך להיות מתחת.
אבל אין באפשרותי לשים אותו מתחת לאקווריום, אז אני צריך לוותר עליו ולעבור לפילטר אחר? או שיש דרך להפעיל אותו בגובה האקווריום |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
אין שום סיכוי, הפילטר חייב להיות מתחת לגובה האק' כדי לעבוד.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
קו המים באקווריום חייב להיות מעל גובה הפילטר. אם הפילטר נמוך מגובה המים באקווריום הוא אמור לעבוד.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
הודו על ההודעה שלך 2 פעמים
|
![]()
לא יודע מה לגבי כך שהפילטר יהיה מעל האק'.
לגבי כך ששניהם עומדים על אותו סטנד? הפילטר יתן כמעט את תפוקתו המקסימלית, ומי שכותב אחרת, שילך לבדוק לפני מתן תגובה. זה כבר דבר אשר מתקשר להיגיון הבריא, ולאו דווקא לניסיון מעשי. קחו 5 דקות.. ותחשבו לעומק.
![]() |
#8 |
|
![]()
אצלי הפילטר נימצא באותו שולחן שבו האק' נמצא אבל מפלס המים באק' יותר גבוה מהפילטר והכול עובד מצויין...
![]() |
#9 |
|
![]()
כל עוד מפלס המים גבוה יותר מגובה הפילטר אין בעיה.
הבעיה מתחילה כאשר מפלס המים נמוך יותר ואז הפילטר צריך להשקיע מאמץ ביניקת המים ולא רק בפליטתם ומזה נובעת הבעיה. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
|
![]() ציטוט:
מסיבות טכניות, כפי שצויין כאן, רצוי בכל מקרה למקם את הפילטר מתחת לאקווריום. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
|
![]()
ובכן...
עשיתי כפי שהומלץ לי כאן בפורום ועכשיו, הפילטר לא עובד בכלל! ![]() ועכשיו מתעוררות שאלות חדשות: כמה זמן אני יכול להשאיר את האקווריום ככה? (יש לי פילטר פנימי לא ביולוגי קטן 300 ל/ש) מישהו יכול לעזור לי איכשהו? ואיזה פילטר כדאי לי לקנות שיהיה אמין ויעבוד כשהוא ממוקם בגובה האקווריום? תודה |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
|
![]()
לאסף !
יכול להיות שרק האימפלור התקלקל נסה לקנות חדש. פילטרים מומלצים הם רנה או האיים. בכל מקרה שום פילטר לא בנוי לעבוד בגובה האק' מיכיוון שהפילטר צריך עומד (לחץ) התחלתי כדי לעבוד, את הלחץ הזה הוא מקבל ע"י חוק הכלים השלובים בכך שהוא ממוקם מתחת לגובה האק' לפחות 40 ס"מ. אלוני, אין שום קשר להגיון בריא, ככל שתוריד את גובה הפילטר כך הספיקה תגדל, אך מיכיוון שאת המים אתה מחזיר חזרה לאקווריום הספיקה יורדת שוב. תנסה, שאתה שואב רפש להוריד את הקצה של הצינור ותראה שהספיקה גדלה. גד. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
|
![]() ציטוט:
אתה מתבלבל מעט, הספיקה תהיה זהה (בערך) בכל מקרה. מכיוון שהפילטר מחזיר את המים לאותו הגובה שממנו הוא לוקח אותם הורדת הפילטר לא תשנה את הספיקה. הספיקה תלויה במהירות הסיבוב של האימפלר, שנשארת קבועה (עוד פעם, בערך) ותלויה במאפייני הפילטר. כאשר אתה שואב רפש ומוריד את קצה הצינור הספיקה גדלה מיכוון שאתה מגדיל את הפרשי הלחץ (עומד מים) בין קצוות הצינור, מה שלא מתרחש בפילטר. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
|
![]()
זה בדיוק מה שכתבתי - תקרא שוב.
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
חומרים בפילטר החיצוני | ORAN1234 | ציוד לאקווריום ועשה זאת בעצמך (DIY) - מים מתוקים | 3 | Sunday 20/05/2007 20:37 |
חילזונות בפילטר החיצוני -- ואוכל לדגים | Vertigo | דגים כללי ובריכות נוי | 1 | Tuesday 05/09/2006 22:18 |
יש לי אוויר בפילטר החיצוני | da_klayer | ציוד לאקווריום ועשה זאת בעצמך (DIY) - מים מתוקים | 5 | Wednesday 28/06/2006 06:59 |
נזילה בפילטר החיצוני | eliav g | דגים כללי ובריכות נוי | 8 | Sunday 15/02/2004 23:51 |
דליפה בפילטר החיצוני | eran_c | ציוד לאקווריום ועשה זאת בעצמך (DIY) - מים מתוקים | 7 | Monday 22/07/2002 20:16 |