![]() |
![]() |
#1 |
הודו לך על 0 הודעות 0 פעמים
|
![]()
שלום.
ארבעה דגים מתו ביומיים. אנא, הבחנתי בנקודות לבנות על גופם. רכשתי: "super ick cure" for the treatment of ichthyophthirius "ich" בקפסולות רשום: א. להוציא פחם פעיל לפני השימוש (זאת אומרת לכבות את הפילטר החיצוני שלי??) ב. יש לחזור על על הטיפול אחרי 48 שעות (בינתיים לא להפעיל פילטר????) ג. לאחר הטיפול והחלפת עשרים וחמישה אחוז מים לשים פחם פעיל חדש בפילטר (מה זה???) מה לעשות? לא הבנתי שום שלב!! אנא, עזרו לי ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() אנא, אל תתרגזו שפתחתי שוב עץ על נקודות לבנות. שבת שלום
![]() |
#2 |
|
![]()
תשובות
1. אם יש לך בפילטר פחם אז את מוציאה אותו מהפילטר לא לכבות את הפילטר 2. הפילטר אמור לפעול כל הזמן את רק מכניסה את התרופה שוב אחרי 48 שעות 3. אחרי הטיפול את מחליפה חלק מהמים ואם את רוצה את יכולה להכניס פחם שיספוג את שאריות התרופה , זה לא ממש חשוב , התרופה במילא תעלם מהמים עם רענוני המים הבאים הרגילים . |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
|
![]() ציטוט:
![]() רציתי רק להוסיף שבד"כ במשפט שהם רושמים "לאחר הטיפול" לא תמיד אומר שאחרי יומיים נגמר הטיפול. אפשר להגיד שהמשפט הזה מתכוון ל- כשהסתיים הטיפול הכללי במחלה. יתכן מאוד ואחרי יומיים המחלה לא תעלם ולכן אין צורך להכניס פחם ולספוח את התרופה, אלא לבצע החלפת 25-30 אחוז מיים , ולהמשיך שוב מחזור טיפול. מכניסים את הפחם ,לאחר שהמחלה עברה לגמרי. המשפט הזה שלהם בד"כ מבלבל... אודליה לפני הטיפול ,תבצעי שאיבות רפש אל תשכחי לעלות טמפ' ל -30 מעלות עם מתן התרופה.
[URL="https://www.aqua.org.il/forums/showthread.php?t=163201"][COLOR=#810081] [/COLOR][/URL] |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
נכון מאוד , אצלי למשל לקח ארבעה מחזורים של טיפול עד שהמחלה נעלמה .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
העלאת טמפ ל30 יותר חשובה אפילו מהתרופה ...
וכן החלפת מיים איטית.. לאחרונה מחלת הנקודות החלה לפתח חסינות גם לתרופות החזקות ביותר .. הפיתרון הוא מניעה ..אקלום עדין והמנעות מסטרס מיותר ... הטפיל מתרבה על הקרקעית כל 24 שעות קרי עוזב את המארח .. בשלב הזה ב30 מעלות הוא מת (אני היתי מוסיף אפילו מעלה אחת יותר )31 אם אין אנציסטרוסים ..פלאקואים ..היתי מוסיף מלח ... בהצלחה .. נ.ב פעמים רבות הנקודות עוברות לבד אחרי מס ימים ...אז סבלנות .. ובלי לחץ,ופניקה ... ![]() ![]()
רק דגים מתים שוחים עם הזרם האמנם? 370 ליטר צמחיה לו טק EF4 תאורה 4 נורותT 5 15 רזבורות 30 נאון 6 אנציסטרוס 4 אנצ גולד 6 מולי מפרש,6 זברות ורודות,6 קורי נחושתן 6 קורי אלבינו ,6 קורי סטארביי,2 אבונפחות ננסיות ,5בוטיות ליצן,5 פקיסטניות,2 שמרלה |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
בר30, אני חושב שהטפיל ישרוד בטמפ' שבה הדגים כבר מזמן יהיו מרק...לא?
מטרת הטמפ' היא להאיץ את מעגל חייו כך שיירד מהדג כמה שיותר מהר ואז כשהוא יורד מגוף הדג הוא פגיע לתרופה. זה היה ההגיון שאני הכרתי עד היום. אציין כי לא התמודדתי עם המחלה באופן ישיר כבר שנים כך שאולי דברים השתנו/נחקרו יותר לעומק.
![]() |
#7 |
|
![]()
אנשים יקרים מתית לי עוד ועוד דגים... שלושה פלטים הבוקר..
כשכתבתי לכם לקח "המון" זמן עד לתשובה, מן הסתם, לכן עשיתי מה שהבנתי. שברתי קפסולות אלו וכיביתי את הבילטר כדי שהתרופה תפעל ולא תנוקה. אני לא יודעת מה זה פחם.. אמרתם לי לנקות רפש.. האקווריום ענק.. הסבירו לי איך.. אני מרגישה עצב גדול כי נכשלתי. כואב לי כי ראיתי נקודות לפני שבוע ולא זיהיתי את המחלה.. ![]() ![]() ![]() אני ממש זקוקה לעזרה. אנא הנחו אותי בבקשה מה לעשות עכשיו? האם נגמר לי האקווריום? ![]() בקיצור: עצב גדול ולא מנחמים אותי 40 השרצים שלי המבודדים.. כל הלילה קראתי את המאמרים באתר בהם מילים שאני לא מבינה איל ליישם אצלי.. אנא, עיזרו לי.. בבקשה וסלחו לי על העצב הגדול (גילו אצל הבת שלי מום לא קל והאקווריום כ"כ משמח אותה ואותי- ועכשיו אני מרגישה כישלון גמור. הרי כתבתם לי בעבר שהאוכלוסיה שבחרתי חזקה וקלה לגידול וגם זה לא עובד לי...) תודה תודה תודה לכולכם כ"כ התלהבתי ושמחתי.. ומה עכשיו?
![]() |
#8 |
מנהל טכני
הודו לך על 178 הודעות 243 פעמים
|
![]()
אודליה, עצרי!
עצרת? תנשמי. נשמת? קחי כוס מים ותרגעי. בואי נתחיל מההתחלה. ראשית, תתנחמי שכל מגדל חווה נפילה באק', השאלה היא כיצד הוא יפעל לאחר מכן, ילמד לעתיד ויגדל אק' לתפארת או שמא יפרוש מהתחביב, אני מקווה שאת תיהיי מהראשונים. לעבודה: פילטר להפעיל וכמה שיותר מהר, הבקטריות שיש בו הם לב ליבו של האק'. פחם פעיל תפקידו לספוח חומרים מהמים, עצם המצאותו במים מנטרלת את התרופה נגד הנק' הלבנות. במידה ויש לך פחם פעיל בפילטר (נראה כמו גרגרים בעובים 1 מ"מ שחורים) להוציא. הטיפול עצמו: הטיפול הוא העלאה של הטמפ' ל-30-32 מע"צ בכדי לקצר את מחזור חיי הטפיל. שימוש בתרופה ייעודית נגד המחלה (כגון סרה קוסטפיור, פאנקטול של JBL ודומיהן), לטפל יום כן יום לא, ביום של הוספת התרופה יש לבצע שאיבת רפש + החלפת מים של 30% לערך ואז יש להוסיף את התרופה מחדש באותו המינון. לחזור על השלבים עד שהמחלה נעלמת קליל, ואף להמשיך להשתמש בה עוד יומיים אחרי שהמחלה עברה כדי לוודא שהיא אכן עברה. נקודות הלבנות: גורם למחלה, וטיפול - מאמר מתורגם מאת בנימין לא להתעצל, לקרוא את המאמר שצירפתי קישור אליו. משהו לא ברור? שאלי לפני שאת פועלת. בהצלחה, ולא להתייאש.
![]() |
#9 |
|
![]()
חברים!!!!
ניקיתי את האקווריום מדקורציה כדי להתארגן להנחיותכם. מצאתי עשרות שרצים!!!! אני כרגע מבודדת אותם למיכל עם מי ברז ולא מצרפת אותם לדגיגונים הקימים. עכשיו אקרא את מה שכתבת תודה אנשים יקרים וכן, אני מודאגת נורא. הדגיגונים חולים גם? אנא הנחיות לגבם תודה תודה
![]() |
#10 |
|
![]()
או קיי
הפעלתי פילטר. אפתח אותו לפני אם ישם פחם (שחור???) אוציא אם יש שחור כזה? תיקון הפילטר מלא מים. איך להוציא את השחור? תודה תודה תודה
![]() |
#11 |
|
![]()
כן להוציא את הפחם (הדבר השחור) ולא נראה לי שתזדקקי לו עוד פעם בינקומו אפשר לשים פרלון נוסף..
פשוט תוציאי את המדף עם הפרלון במדף מתחתיו אמור להמצא הפחם..לאחר מיכן תסדרי בחזרה את כל השלבים... ניר |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
מנהל טכני
|
![]()
אודליה, בהחלט יתכן שהדגיגים חולים, אך הסיכוי שהם ישרדו את הטיפול הוא לא לטובתך, לכן היה נכון לבודד אותם.
האם יש עליהם נק' לבנות? לא היה נכון לנקות את האק', גרמת לדגים חולים סטרס נוסף, סטרס - פגיעה בדג. פחם נראה כך: ![]() את חוזרת על הטעויות שלך, את רצה, תעצרי תקראי לפני שאת מבצעת ע"מ שלא תעשי נזק.
![]() |
#13 |
|
![]()
בסדר גמור אפרק את הפילטר הענק.
מה עם הדגיגונים? ימותו?? לשים להם תרופה? ל ב ו ד ד א ת הדגים האקווריום החולה לדלי עש שאנקה אותו? ולשים להם רק חמצן בינתיים?
![]() |
#14 |
|
![]()
הבנתי. אינני רואה נקודות לבנות על הדגיגונים, כך בחשבון שהם קטנים וזעירים.
עצרתי. קראתי. העלתי את טמפ' המים ל- 30 מעלות כרגע מחליפה פחם כמו בתמונה.
![]() |
#15 |
|
![]()
שקית הפחם הוצאה. אזרוק ואקנה חדש כשתאמרו לי.
מה עכשיו?
![]() |
#16 |
מנהל טכני
|
![]()
להרכיב את הפילטר ולהפעילו מחדש, לא לנקות את שאר המדיות (ספוגים וחרוזי קרמיקה).
אם הוצאת כבר את הדגיגים השארי אותם מחוץ לאק'. במידה ולא, תשאירי אותם באק'. אחרי שביצעת את שני הדברים הנ"ל קראי מה שכתבתי על הטיפול בנק' הלבנות וקראי את המאמר שצירפתי לינק אליו.
![]() |
#17 |
|
![]()
אתה מתכןן לטיפול על ידי החלפת מים גדולה
העלאת טמפ' מתן תרופה נכון?
![]() |
#18 | |
מנהל טכני
|
![]()
אני מתכוון לחלק הזה:
ציטוט:
![]() |
![]() |
#19 |
|
![]()
שאלה חשובה:
האם בקטריה מסוכנת לבני אדם. הריצפה רטובה והילדים זוחלים.. ידי רטובות וישנן עשרות דרכים להמצאות מגע המים איתי והלאה. האם מסוכן? עדכון: שני סיפנים נוספים נפחו נשמתם. העלתי טמפרטורה ל- 32. כואב לי, עצוב לי, מרגישה אשמה. ![]() ![]()
![]() |
#20 |
|
![]()
עדכון נוסף:
הפלטי משריצה.. לבודד בתא השרצה עם מים נקיים? ואת השרצונים לשים בכלי חדש ונקי?
![]() |
#21 |
|
![]()
רק לקרוא התעייפתי ,את צריכה וטרינר צמוד
![]() מדובר במקרה של לרתום את העגלה לפני הסוסים קחי אתנחתא עזבי את האק' ותתחילי לקרוא מאמרי יסוד שנכתבו באתר כימיה של המים,המגדל הטרי ( אני בטוח שחברים יפנו אותך לקישורים) תקראי תביני את המערכות מה תפקיד כל אחד ואז אני בטוח שלא יהיו לך הרבה שאלות את פשוט עושה טעות אחרי טעות בגלל חוסר ידע והבנה
![]() |
#22 | |
|
![]() ציטוט:
רק דגים מתים שוחים עם הזרם האמנם? 370 ליטר צמחיה לו טק EF4 תאורה 4 נורותT 5 15 רזבורות 30 נאון 6 אנציסטרוס 4 אנצ גולד 6 מולי מפרש,6 זברות ורודות,6 קורי נחושתן 6 קורי אלבינו ,6 קורי סטארביי,2 אבונפחות ננסיות ,5בוטיות ליצן,5 פקיסטניות,2 שמרלה |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
|
![]()
כבר עלה במוחי וטרינר צמוד..
![]() טוב. מתחילים מחדש. מעניין שהיחידים ששרדו הם הגופים הזכרים, הנקאי, דג קולי, סייפן וסיפנית. הראשונים שנפגעו הם הפלטים שלדעתי הם הם שהגיעו חולים. טוב.. כימיה של המים. נשמע מסובך.. קוויתי שלא אצטרך עם אוכלוסיה כמו שלי לחזור לשעורי כימיה.. אוווףףף ![]() ![]() ![]()
![]() |
#24 |
מנהל טכני
|
![]()
אודליה, אמרתי לך שאת רצה, ידעתי שתמשיכי לרוץ.
שימי תרופה ופעלי לפי ההוראות שנתתי לך, עזבי עכשיו את ההשרצה של הדגה שלך. עזבי את האק' לנפשו, רק טפלי כרגע בנק' הלבנות.
![]() |
#25 |
|
![]()
עזבתי. לא רצה יותר. האקווריום ירקרק מהתרופה. אמשיך לעדכן.
היה פשוט יותר ללדת.. ![]() בינתיים אלו שנשארו נראים לא רע. הדגיגונים של הבוקר נראים בסדר. מקווה לטוב. לרוץ זו תכונה איומה. אני לומדת.. תודה רבה לכולכם ![]() ![]() ![]() - אאדכן בקרוב, ברשותכם ![]()
![]() |
#26 |
|
![]()
הי.
אנא אשרו סדר פעולותי: אני חייבת לציין שהשורדים שוחים במרץ עכשיו, גם אלו שהיו עיפים ונחו על הצד עכשיו נמרצים ונחמדים. האקווריום ריק מדקורציות ומוכן לשאיבת רפש. האם הסכנה מאחורנו? 18 הדגיגונים: ארבעה מתו.. שמונה נראים לא טוב היתר נמרצים ושוחים למעלה יפה. לגבי הרפש. הבנתי שהבקטריה אהבת אותו מאוד. אני מתכננת להכניס צינורית למים ולחטט באצבעותי כדי שהליכלוך יצוף. במקביל בעלי יעקב אחרי עם צינור וישאב את הליכלוך. נכון? אחר כך אחליף 40% מהמים טוב? danMM אתה רואה שאני פחות רצה? :P בסוף עוד תיהיה גאה בי.. ![]() רק שתיהיו בענינים. בעלי הדפיס את עצותכם ותלה מעל האקווריום הדגשנו במרקר את הדברים החשובים. בני הבכור: "נו אמא תני להם אקמולי כבר" ![]() ![]() ![]() אין מילים להגיד מספיק: ת ו ד ה !! יישר כח על סבלנותכם ועזרתכם. אנא, עזרו לי להחיות את שמורת הטבע שלי. שבוע טוב בריאות ואושר לכולכם אודליה בדקות אלו אני מעלה לאתר תמונות מהאקווריום מהזמנים הטובים- הציצו..
![]() |
#27 |
|
![]()
פולניה כבר אמרנו .......
![]()
![]() |
#28 |
מנהל טכני
|
![]()
שלילי, הסכנה לא מאחוריכם, להיפטר מהטפילים האלו יקח לכם קצת זמן, יש טיפולים שמסתיימים אחרי שבוע ויש כאלו שלוקח להם קרוב לחודש, סבלנות היא המפתח.
אל תשאבי עדיין רפש, זה לא יעזור לך בכלום. הבנתי שהעלאת את הטמפ' ל-31 מעלות. הוספת את התרופה היום? אם כן אל תגעי באק' היום או מחר אלא רק מחרתיים לשם החלפת מים קלה + שאיבת רפש (השאיבת רפש לא נועדה לנקות את האק' מרפש אלא לדלל את אוכלוסיית הטפילים במים), לאחר החלפת המים הקלה יש להוסיף את התרופה במינון זהה ולחזור על הפעולה גם יומיים אחרי שהנק' הלבנות נעלמות כליל.
![]() |
#29 |
|
![]()
שלום רב.
3 גופים נראים בריאים מאוד, נקאי בראי, סיפן וסיפנית בריאים, פלטי חצי גוסס, דג קולי לא מתחבא ועיף. דגיגונים רובם נראים בסדר. מתן תרופה וטמפ' גבוה ניתנו ביום שישי. הערב רפש, תחלופה קלה של מים ומתן תרופה (בפילטר אין פחם) התרופה בקפסולות עלתה לי 41 ש"ח!!!!! ולדברכם לא מספיקים שני טיפולים ז"א עוד תרופה.. נו? השתפרתי? תשלחו אותי לעבוד במצפה התת ימי? ![]() עד לאישורכם המלא לא אקנה דגים חדשים ולא אעשה כםום למעט לקרוא מאמרים.. DaMM - השתפרתי ![]()
![]() |
#30 |
מנהל טכני
|
![]()
מה זה "נראים בריאים"? יש עליהם נק' לבנות?
היום החלפת מים ע"י שאיבת רפש + מתן תרופה בשנית. אל תחליפי תרופה באמצע הטיפול, קני את אותה התרופה שקנית עד עכשיו, למרות המחיר הגבוה. מה שמה של התרופה אגב ואיזה חברה? המשיכי לעדכן. ![]()
![]() ![]() |
|
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
נקודות לבנות | ranman | דגים כללי ובריכות נוי | 15 | Monday 26/05/2008 14:55 |
נקודות לבנות!!! | nissim24 | ציקלידים כללי | 3 | Monday 12/05/2008 17:55 |
נקודות לבנות | Ariel.M | דגים כללי ובריכות נוי | 15 | Monday 15/08/2005 09:11 |
נקודות לבנות על הדג | noamy25 | דגים כללי ובריכות נוי | 8 | Friday 12/08/2005 14:16 |
נקודות לבנות באק' ציקלידים, בעיה גדולה. | אלוני | דגים כללי ובריכות נוי | 37 | Monday 07/02/2005 18:57 |