![]() |
![]() |
#1 |
הודו פעם אחת בהודעה אחת
סוג אקווריום: אוקיאניה-אסיה: בוטיות וקשתות.
|
![]()
המדיה בת כשנה וחצי מלאה בניטראט ופולטת אותו למים. האם יש דרך לנקות או להחזירה למצב התחלתי או שאני צריך לזרוק אותה?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
הודו לך על 2 הודעות 2 פעמים
|
![]()
איך היא הגיעה למצב הזה?,מדיה לא אמורה לפלוט רעלים אלא ההפך,תשטוף אותה במי האקווריום אולי זה יעזור..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
הודו לך על 0 הודעות 0 פעמים
סוג אקווריום: צמחיה Low Tech
וותק בתחום: כ-20 שנה
|
![]() ציטוט:
ככל הידוע לי אפשר לשטוף ולהשתמש שוב : (וגם לפי אתר אהיים) EHEIM substrat: Bio filter medium with high biological performance Packing sizes: 1 l, 2 l and 5 l After the mechanical treatment of the water by EHEIM Mech, the water is biologically filtered with EHEIM substrat in one or several layers. substrat is a highly porous filter medium consisting of sintered glass. Its surface structure offers excellent colonization conditions to the important purification bacteria. The adhesive surface amounts to 450 sq. m per liter, thus biologically filtering the water. EHEIM substrat can be rinsed out and can be used several times אני משתמש במדיה הזאת כבר כמה שנים, שטפתי לא יותר מפעמיים בכל התקופה הזאת.
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
הודו פעם אחת בהודעה אחת
|
![]()
אכן זאת מטרת המדיה, אך לדעתי יום אחד היא נסתמת והיא סתומה בניטראט שאתה לא יכול להפטר ממנו. זאת ההשערה שלי.
באהיים אומרים: EHEIM substrat can be rinsed out and can be used several times . אני משתמש בזה כבר שנה -שנתיים, כך ששטפתי את זה כבר כמה פעמים, כי אני מנקה את הפילטר כל 4 חודשים בערך. SEVERAL זה מס' פעמים, אך לא ברור כמה פעמים. הנקודה היא, שהקמתי אקוו' חדש, והעברתי את המדיה הנ"ל עם הפילטר כי רציתי לשמור על הבקטריות. באקוו' הקודם סבלתי מניטראט גבוה (40-80, ולא הצלחתי להבין למה), ולכן קיבלתי את הניטראט הגבוה כחבילה עם הפילטר, היישר אל האקוו' החדש. היום, לאחר שהבנתי ששום דבר אחר לא יכול להרים לי את הניטראט באקוו' החדש (הניטראט במי הברז שלי אפסי), החלטתי להחליף את המדיה לחדשה (סמביונט של איזילייף) ואכן הניטראט כבר ירד ל-30 בערך אחרי חצי יום. השאלה היא האם הניטראט ירד עוד כפי שאני מצפה. ואז צצה לי השאלה שבנושא העץ הנוכחי. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
איך נראה ניטראט ? לא חושב שאני יכול לחדש לך איך עובד סייקל.
לא מאמין (בלי קשר לסוג המדיה) שמדיה חדשה, אחרי חצי יום , סיימה סייקל ומאוכלסת במלואה. תבדוק ניטריט ולהערכתי הוא לא מתקרב ל-0 אצלך כי המדיה לא מצליחה עדיין לפרק את כולו ולכן הניטראט עדיין לא בשיאו. השטיפה של המדיה נועדה בעיקר לשטוף לכלוך גס שמונע זרימה דרכה. איך בודקים אם יעילה עדיין ? אני הייתי בודק ניטריט, אם הוא כמעט 0 באכלוס סביר אחרי סייקל מלא. המדיה (וגם שאר אמצעי הסינון בפילטר) עושה את שלה.
![]() |
![]() |
#6 |
הודו פעם אחת בהודעה אחת
|
![]()
היי בגס,
לא אמרתי וגם לא חשבתי שמדיה חדשה, אחרי חצי יום , סיימה סייקל ומאוכלסת במלואה. התכוונתי שהיא סתומה בניטראט והיא פשוט פולטת אותו למים (ההשערה שלי). אתמול בדקתי שוב ניטראט והוא עמד על 15 בערך. קראתי ע"ג האריזה של הסימביונט ומסתבר שהוא סופח ניטראט. אני מאוד מרוצה מהתוצאה ובעצם עליתי לדעתי על בעיה, שהרבה מתמודדים איתם באקוו' ותיק: הניטראט הגבוה. הייתי שמח אם היה נערך דיון בהשערה שלי. אולי אעלה את השאלה לפורום מדע. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
אורח
|
![]()
גם המדיה של אטמן, והמדיה של סרה-סיפורקס סופחות ניטראט?
|
![]() |
![]() |
#8 | |
|
![]() ציטוט:
הרצת אקווריום חדש למגדל המתחיל - מאמר מקורי מאת: udi_hakim
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
סוג אקווריום: 80 ליטר-(Juwel Rekord 80)
|
![]()
לפי מה שאני יודע..המדיות לא נועדו כדי לספוח ניטראט
המדיות נועדות כדי לשמש משטח שהבקטריות התיישבו עליו.. ואז התבצע מחזור החנקן.... ככה זה עובד לא? ![]() (זה מה שאני זוכר מהכנס הקודם... ![]()
![]() |
#10 |
סוג אקווריום: אקווריום מלוחים מרינה כ-800 ליטר
|
![]()
ארנון ידידי
אם יש לך עוד פילטר או אתה יכול לוותר עליהם לכמה ימים, תרחץ אותם טוב עם זרם אח"כ תפרוס אותם על מגבת תייבש אותם יום יומיים בשמש אח"כ עוד פעם שטיפה במים ותחזיר לפילטר אני מייעץ לך לקנות חבילה חסכונית של 5 ליטר פעם בשנה-שנתיים ולהחליף בלי שום קשר החלפה של לפחות פעם פעמיים בשבוע של 50%+ מנטרל רעלים ברמה תעזור לך
![]() |
#11 |
|
![]()
arnon,
תפצל את המדיות שלך לשתי סלסלות נפרדות בתוך הפילטר או לחילופין תשים אותן בשקיות רשת כאלו בנפרד. כל ניקוי פילטר (פעם בכמה חודשים) אתה לוקח קבוצה אחת (שקית/סלסה) של מדיות ומרתיח את המדיה במיים. זאת אומרת - רוטציה של הרתחה בין שתי קבוצות המדיה. כדי שמדיה תתפקד חשוב שיהיה לה שטח פנים טוב אבל לא פחות חשוב - צריך שתהיה רמת עבירות טובה...המדיה שלך כנראה חסומה לגמרי בלכלוך - ההרתחה תפתח את הנקבוביות במדיה. הרוטציה בין שתי קבוצות המדיה תבטיח שתמיד תהיה לך בקטריה באק'. תוך מספר ימים הבקטריה תתיישב שוב במדיה שהרתחת כל עוד שמרת על בקטריה על המדיות האחרות. ההפרדה מספקת לנו שמירה על הבקטריות וההרתחה מבטיחה עבירות מקסימלית של מיים במדיה וניצול שטח פנים מקסימלי.
![]() |
#12 |
הודו פעם אחת בהודעה אחת
סוג אקווריום: דיסקוסים
וותק בתחום: מעט זמן
|
![]()
ארנון .קח את כל המדיה להניח על מגש של תנור אפיה בחום של מאתיים חמישים מעלות למשך עשר דקות.
להוציא ולתת לזה להתקרר לבד אני לא ניסתי את זה נאמר לי. ע"י מגדל מים מלוחים שזו השיטה שלו להחזיר את המדיה לקדמותה בכל מקרה שווה לנסות
![]() |
#13 | |
סוג אקווריום: אקווריום מלוחים מרינה כ-800 ליטר
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#14 |
בית עסק
|
![]()
חג שמח
אני במצב כזה מחליף לחדש ע"פ האתר של אהיים בכדי לחטא תשים בדלי 20 ליטר ותוסיף לו 7 ק"ג מלח גס ( לפחות ) תשים משאבת אויר 24 שעות והכל מחוטא - הכי טוב שאפשר... לירן אקווה ליין ![]()
אשמח לעמוד לרשותכם בשאלות וייעוץ בין השעות 9:00-19:00 לירן לקישור לפורום שלנו באקווה הקליקו על הבאנר בקרו באתר הבית שלנו : aqualine.co.il |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
הודו פעם אחת בהודעה אחת
|
![]()
תודה, חברה אך האם השיטות של הרתחה או המלחה מבוססות על מידע שסופק ע"י אהיים?
מה שעשיתי בזמנו (העץ הזה הוקפץ מלפני כמה חודשים) הוא ליבשם טוב טוב באוויר על פלטה (לא בשמש) והחזרתי חלק מהם לפילטר לפני כחודשיים ובנתיים הכל בסדר. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
בית עסק
|
![]() ציטוט:
אשמח לעמוד לרשותכם בשאלות וייעוץ בין השעות 9:00-19:00 לירן לקישור לפורום שלנו באקווה הקליקו על הבאנר בקרו באתר הבית שלנו : aqualine.co.il |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
|
![]()
למה לא ליקנות חדש ??
שאלה ... האם המדיה עד כדי כך יקרה ?? הרי עברו עליה 18 חודשים ..
![]() ![]() |
|
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
התאמת ספוגים וסלי מדיה לפילטר אהיים 2224 | גלגו | ציוד לאקווריום ועשה זאת בעצמך (DIY) - מים מתוקים | 3 | Monday 17/12/2007 21:00 |
כיצד אפשר לנקות את קרקעית הבריכה -הצטבר לי חול שם, איך מנקים | motyll | דגים כללי ובריכות נוי | 2 | Friday 03/11/2006 17:34 |
אני רוצה לנקות את הEF4 שלי,אפשר הסבר איך?? | m-i | ציוד לאקווריום ועשה זאת בעצמך (DIY) - מים מתוקים | 2 | Tuesday 18/04/2006 19:20 |
האם אפשר להחזיק את מדיה הביולוגית בתוך גרביון של אישה ? | 11efraim | ציוד לאקווריום ועשה זאת בעצמך (DIY) - מים מתוקים | 15 | Sunday 18/09/2005 14:37 |
שאלה:איך אפשר לנקות אבני כורכר!!!! | נוני | ציוד לאקווריום ועשה זאת בעצמך (DIY) - מים מתוקים | 13 | Monday 28/02/2005 20:24 |