![]() |
![]() |
#1 |
הודו לך על 0 הודעות 0 פעמים
|
![]()
שלום לכולם!
ברשותי אקווריום 340 לטר - 140*40*60 וברצוני לעשותו אקווריום צמחיה. הכוונה שלי היא להתחיל עם אקווריום LowTech ואחר כך להתקדם לHigh Tech. למרות שאני מתחיל מLowTech לפי הבנתי עדיף לצמחים תאורה חזקה , דישון קבוע , ומערכת פד"ח למרות שרוב הצמחים ששמים בLowTech יכולים לגדול ולשגשג יפה גם בלי כל אלה. ברצוני לשים את דברים אלו לאקווריום הראשוני , וכמובן שישמשו אותי בעתיד באקווריום הHigh Tech. לכן מספר שאלות לי אליכם: 1)האם יש אפשרות לוותר על דשן במצע?כלומר להשתמש רק בדשן נוזלי? 2)מהי מערכת co2 טובה ולא גבוהה מדי במחיר? 3)מהו ריאקטור?והאם לאקווריום זה אני צריך ריאקטור או דיפיוזר?אם דיפיוזר 1או 2? 4)האם 4 נורות של 36 וואט יספקו לאקווריום תאורה ראויה? 5)אם האקווריום ימוקם ליד חלון גדול , בהנחה שמשם יש אור חזק מאוד - האם זה מוסיף לי לכמות התאורה באקווריום - או שזה לא משמעותי ויותר יתרום לירוקת ולאצה שעלולה להתפתח? 6)האם ישנה המלצה לגובה מצע+דשן?ואיזו חברה של הדשן מומלצת? תודה לעונים!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
|
![]() ציטוט:
בהצלחה ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
אפשרי בלי כל אלה אבל עדיף וטוב יותר לצמחים איתם , לא?
אשמח לתגובות נוספות ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
אם אתה רוצה הי טק אז תוכל לוותר רק על CO2 בתור התחלה
![]() |
#5 |
|
![]()
הכוונה שלי היא להתחיל עם אקווריום LowTech ואחר כך להתקדם לHigh Tech.
ולפי מה שהבנתי אחר כך אני במילא יצטרך לצמחים הקשים יותר לגידול את הco2 , תאורה חזקה יותר וכו'..ולכן אני מעוניין לרכוש אותם עכשיו שיתרמו גם לצמחים שהיו לי בתקופה הראשונית -מה המחיר של מערכת co2 טובה? מה ההבדל בין ריאקטור לבין דיפיוזר? מה גובה המצע+הדשן מומלץ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
לדעתי אי אפשר להשוות בין אקורים LOWTEC לאקוריוםHIGHTEC
אם הולכים אז זה על כל הציוד שנדרש אם זה מערכת CO2 ואם זה תאורה חזקה.אין באמצע אחרת זה מתכון לבעיות. מערכת CO2+דפיוזר לא צריכה לעלות יותר מ900 שקל(יד שנייה) הבנתי שזה דפיוזר זה למערכת גדולות והגז מומס יותר טוב באחוזים יותר גבוהים ודפיוזר זה למערכות יותר קטנות.אתה צריך דפיוזר מצע בסביבות ה8-10 סמ כולל הכול
![]() |
#8 |
|
![]()
אוקיי.תודה
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
מה בדיוק הסיבה שאתה מתכוון להתחיל אק' כזה גדול LOWTECH ואח"כ לשנות אותו ל - HIGHTECH ?
נראה לי שסתם תסתבך מהמעבר. עצתי לך שתחליט מה אתה רוצה לעשות בדיוק ולדבוק בכך במשך תקופה ארוכה אולי אין מהנמנע שתלך ישר על HIGHTECH ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#11 | ||
|
![]() ציטוט:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
|
![]()
למעשה אתה מעוניין בהיי-טק מההתחלה- עם CO2 ודישון, אז למה שלא תלך על זה ככה, בלי לעשות שינויים, עם התאורה שהומלצה לך כאן, ועם מצע מדושן? אחר כך תמיד תוכל לשכלל את הטכנולוגיה, כמקובל...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
|
![]()
תודה לכולם!!
מכרים שלי המליצו לי להתחיל במשהו קצת יותר פשוט כדי לא להסתבך אבל לפי דבריכם אין לי כל כך במה להתסבך אם אני מספק לצמחים את צרכיהם. כמה וואט אני צריך לליטר בהיי-טק? אם אני יקנה דשן תת קרקעי כדוגמת הדשן של jbl מהו הגובה שאני צריך לשים מתוך ה8 ס"מ? |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
הקמת אקווריום צמחיה | dss | אקווריום צמחייה | 1 | Friday 05/01/2007 12:11 |
הקמת אקווריום צמחיה חדש | אבי_קרה | אקווריום צמחייה | 7 | Saturday 25/02/2006 14:53 |
הקמת אקווריום צמחיה - חלק א | pini_l | אקווריום צמחייה | 7 | Saturday 10/09/2005 12:17 |
הקמת אקווריום צמחיה | ^@JoK3r@^ | אקווריום צמחייה | 14 | Sunday 15/06/2003 10:39 |
הקמת אקווריום צמחיה קטן | ^@JoK3r@^ | אקווריום צמחייה | 5 | Thursday 17/04/2003 23:28 |