![]() |
![]() |
#1 |
הודו לך על 0 הודעות 0 פעמים
|
![]()
שלום לכולם!
יש לי אקווריום קטן של 40 ס"מ עם פילטר, חצץ, מחמם 30W + טרמוסטט, תאורת PL 9W האקווריום הוא של 18 ליטר ואני רוצה לשים בו צמחים וניאונים. בינתיים יש בו דגיגים אבל כולם חולים בנקודות לבנות וכבר גוססים אז חבל על ה15 שקל של התרופה שלא בטוח תרפא את כולם. מה הציוד שצריך לקנות כדי לעשות אקווריום צמחיה??? התאורה שלי מתאימה? היא 6400K מישהו יודע בערך מה המחירים? תודה לכל העונים ^@JoKEr@^
![]() |
#2 |
|
![]()
מה הגודל חצץ?
כעיקרון לא תזיק מנורת פי אל של 15 וואט בנוסף, או לחילופין עוד אחת של 9 וואט (אחת בכל צד). מחירים לפי אל זה ממש לא יותר מדי, אתה תצטרך גם דשן נוזלי, אולי תוספת פד"ח, ובינתיים זהו. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
החצץ מעורבב חצי קוורץ וחצי חלוקי נחל של ציקלידים.
נראה לי שהתאורה מספיק חזקה 2W לגלון וזה מאיר את כל החדר בחושך.... בצוק הזה אני יכול לשים עד 11W או 2X7W......מה קורה אם שמים מנורה יותר חזקה ממה שרשום על הצוק??? איזה דשן נוזלי לקנות?
![]() |
#4 |
אורח
|
![]()
תשים דשן נוזלי.
לדעתי כדאי שתקנה צמחים פשוטים(מהירי גדילה) שעולים בערך 12 שקל. איזה פילטר יש לך שם? |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
יש פילטר רגיל מפלסטיק שעובד עם משאבה
![]() |
#6 |
|
![]()
הקלווין של המנורה שלך מעט גבוהה התחום המומלץ זה בערך 4500-5500 זה יכול לגרום למצב של עודף אצות או לצמיחה לא סדירה של הצמחים
זו בעיה של מנורות פי אל אבל ככל שאני יודע אין כל כך איך לפתור את זה פרט להתחיל לקמבן גוף תאורה עם מנורה גדולה מדי לאקווריום. מבחינת עוצמה אם הנתונים של האקווריום שצינת נכונים (אינני מפקפק בנאמנותם) אז יש לך תאורה מצוינת. אם שמים מנורה חזקה מהרשום אז היא פשוט לא תעבוד בכל אופן ככל שאני יודע לכל עוצמה של מנורת PL יש מחבר שונה לצ'וק. מה הכוונה ב"חלוקי נחל של ציקלידים" ![]() לפי דעתי בשלב ראשוני רכוש כמה צמחים מהירי דגילה כגון היגרופיליה לימפומיליה ווויליסנריה ונסה לראות אם הם יסתדרו אם לא נסה להוסיף דישון ואולי מערכת co2 ביתית מבוססת שמרים. אם לפני או אחרי השינויים הצמחים יסצדרו והאקווריום יהיה יציב תוכל לנסות לשלב צמחים אחרים כמו אנוביות קריפטים ו/או אוכינדורסים.
![]() ![]() |
|
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
הקמת אקווריום צמחיה | dss | אקווריום צמחייה | 1 | Friday 05/01/2007 12:11 |
הקמת אקווריום צמחיה חדש | אבי_קרה | אקווריום צמחייה | 7 | Saturday 25/02/2006 14:53 |
הקמת אקווריום צמחיה - חלק א | pini_l | אקווריום צמחייה | 7 | Saturday 10/09/2005 12:17 |
הקמת אקווריום צמחיה | liran99 | אקווריום צמחייה | 5 | Monday 13/10/2003 17:20 |
הקמת אקווריום צמחיה | ^@JoK3r@^ | אקווריום צמחייה | 14 | Sunday 15/06/2003 10:39 |