![]() |
שימוש בפילטר עליון בתור רפיוג'
היי,
יש לי אקו' של 40 ל' מהסוג הסיני עם פילטר עליון. האקו' הוא לאו טק עם שרימפסים 2 גופים 7 טטרה נאון. שמתי לב שרמות הניטראט עולות מאוד בין החלפות המים, אז חשבתי להשתמש בצמחיה כדי לשאוב את הניטראטים המיותרים. כיוון שהתאורה באקו' לא משהו, אין CO2, ואין מצע טוב, חשבתי על הרעיון של צמחים שיחיו באוויר - הנה מקור ה-CO2 והתאורה, אבל השורשים שלהם יהיו במים - הנה מקור תזונה טוב לצמחים, ופורק ניטראט טוב לאקו'. ככה כולם יהיו מרוצים, ולי יהיה פחות עבודת החלפות מים :) הפילטר העליון נורא הזכיר לי עדניה, לכן חשבתי לי - למה לא להשתמש בו בתור אחת כזו. ועכשיו לשאלות: 1. האם אתם חושבים שיכול לצמוח מזה משהו (תרתי משמע :) ) 2. אם כן - איזה צמחים כדאי לי לשים שם 3. טיפים נוספים? תודה. |
יש בעיה אחת צמחים צריכים אור כדי לגדול.
מה שכן אתה יכול לעשות הוא או להשתמש בצמחיה צפה (עדשת מים) או להוסיף מוס לאקו' בהצלחה :D |
אין בעיה של תאורה מעל האקו', הוא נמצא קרוב לחלון.
האקו' לא מקבל את האור הזה, אבל מעליו יש מספיק. לגבי צמחיה צפה - אין אפשרות להוסיף כזראת, היא תשקע מיד. זה הרי פילטר עליון, הוא מפיל מים מלמעלה לתוך האקו'. חוץ מזה, היא תסתיר את האור לשאר הצמחים באקו'. לגבי מוסים - היה לי, משום מה לא נקלט טוב. ובכלל, יש באקו' עצמו מספיק צמחיה, אני רוצה להוסיף עוד צמחיה, כך שלא תיקח מקום בתוך האקו'. |
נראה לי הזוי אבל שווה ניסוי..קטלני חרוז :lol:
|
אז מה, יש המלצות לצמחים?
בינתיים שמתי בטטה, ראיתי אותה צומחת לא רע במים. נראה... |
המממ...רעיון נחמד.. אבל לא נראה לי שהם יקחו מספיק חומרים מהמיים ברמה שתבחין בשינוי...
לפחות לא בטטה אחת :hair: תראה אם יש אור ומרחב תוכל לשים צמחייה צפה גם שם... אבל שום אם זאת לא כמות .. לא תראה שינוי... אתה תמיד יכול להשתמש בטפיל המעצבן הזה לא זוכר כבר את השם שלו מתפתח בתור עלים קטנים שצפים על המיים.. הבחור לא זקוק ליותר מדיי וגדל מהר לא עולה לי משהו אחר... תנסה אולי אבוקדו או שועית :lol: |
רפיוג'ים באקווריום צמחייה? סלח לי, אבל נשמע תמוה לגמרי.
אין שום סיבה שבאקווריום צמחייה משגשג כמות הניטראט תרקיע שחקים. |
האמת היא שהסיבה העיקרית לניטראט גבוה היא העצלנות שלי :oops:
לא תמיד יוצא לי להחליף מים פעם בשבוע. חוץ מזה אני לא בטוח לגמרי לגבי המינוח - עד כמה שאני מבין רפיוג'ים זה עציץ עם צמחיה שהמים מהאקו' מוזרמים דרכו. נראה לי שהדבר יקל על עומס הניטראט במקרה שהוא יקפוץ. |
בטטה הידרופונית - עדכון
|
אין קשר לעצלנות.
באקווריום צמחייה משגשג הצמחים צורכים את הניטראט ושומרים אותו על רמות נמוכות. ואם כבר עצלנות, אז אני מניח שגם לא היה תוספת ניטראט לאקווריום. |
לי יש אקווריום צמחיה שנמצא חשוף לאור שמן כל היום שבניתי לו מין פילטר עילי שמחובר עם ראש כח
עשיתי חור במכסה ושמתי שם מן ענף של איזה צמח נפוץ... עברו כבר כמה חודשים והצמח כולו התפשט וגדל משפיע על הערכים? לא יודע ולא בודק.. לפני זה דגים לא מתו וגם עכשיו [טפו טפו טפו] יפה? כן.. אפשר ממש לסדר את זה שיהיה יפה |
לדעתי זה רעיון נחמד בלי קשר.. להפוך את האקווריום גם לעציץ D:
אם אתה מתעצל תעבור לאקווריום טבעי ואז בכלל אין בעייה בהצלחה :up: |
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 03:09.
מאגר הפורומים כולל מאמרים, פרסומים ומידע (שיקראו יחד להלן: "מידע") הינם קניינה של AQUA, (שתקרא להלן: "AQUA")שנכתב ונערך לאחר עבודת מחקר מדעית. מאגר זה, נועד לצורכי לימוד עצמי בלבד והמידע כולו מוגן עפ"י זכויות יוצרים ובהתאם לכך אין לעשות במידע כל שימוש מסחרי ו/או שימוש שלא עפ"י היתר זה. הדפסת המידע ו/או כל שימוש בו מותר אך ורק במסגרת שימוש הוגן ביצירה – לשם לימוד עצמי ולשם מחקר וביקורת אך ורק במידה הדרושה והראויה לצורך המטרות האמורות. בהתאם לאמור לעיל, ומבלי לפגוע מכלליות האמור לעיל, AQUA שומרת לעצמה את מלוא הזכויות על פי כל דין לפעול כנגד מי שינהג במידע שלא עפ"י הוראת אזהרה זו. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.