צפה בגרסא המלאה : המלצה לקציצה


nirfun
Friday 22/08/2003, 11:28
שלום!
עד עכשיו האכלתי את הדיסקוסים שלי רק בתולעי דם.... אני מתכנן להאכיל אותם גם בקציצה וגם באוכל יבש....
על איזה מתכון אתם ממליצים לי להכין? רצוי שזה יהיה במנות קטנות כי זה מיועד רק ל-3 דיסקוסים...
בתודה,
ניר.

שוני ז"ל
Friday 22/08/2003, 15:25
שלום נירפן
אתה לא אמור להכין כל יום קציצה .מכינים פעם אחת ואז כל יום זורקים קצת למים
מתכונים יש ואני כתבתי בכמה הזדמנויות תריץ חפוש ואתה תמצא
:roll: שוני

nirfun
Friday 22/08/2003, 17:16
שלום שוני....
אני מכין פעם קציצה ועם מה שנשאר אני אמור לשים במקרר או במקפיא?
אני יריץ חיפוש עם המילה: קציצה.....

שוני ז"ל
Friday 22/08/2003, 18:59
כן אתה מכין פעם אחת לדעתי 300 גרם עד 500 גרם שים את הקציצה בשקית נילון בתיצור פלטה בעובי של 2- 3 מילימטר ותקפיא .כל פעם תשבור חתיכה ותאכיל את הדגים .
שוני

דודו דיסקוס
Saturday 23/08/2003, 09:39
אני בחרתי לרשום לך מתכון אישי שלי בנושא...

500 גרם לב בקר
300 גרם כבד בקר
200 גרם טחול בקר
טטרה ביטס לפי הרגש
ספרולינה
כפית שום כתוש
ארטמיה
בימים הקרובים גם תולעי דם במקצת ושוקל אפשרות גם ל"גמברי" ופגמנט אדום.
בהצלחה...

דודו

nirfun
Saturday 23/08/2003, 20:06
תודה דודו ושוני....
דודו- המתכון שלך "טוב מדי", יש בו יותר מדי מרכיבים משאני יכול להרשות לעצמי....
ראיתי את המתכון של דג זאב באתר שלו... מה דעתכם?
500 גרם לב בקר
תרד
קצת חסה
3 שיני שום
שיבולת שועל - קוואקר (מישהו יודע מאיפה משיגים דבר כזה?)
כף פפריקה מתוקה
וזהו אני חושב....
מה דעתכם על המתכון הנ"ל?

gura
Saturday 23/08/2003, 22:10
שיבולת שועל - קוואקר (מישהו יודע מאיפה משיגים דבר כזה?)


מה קרה לך?
יש בכל סופר, מכולת.

שוני ז"ל
Saturday 23/08/2003, 22:37
אני הייתי מוריד שיבולת שועל ...ומומלץ לשים גמבה או פלפל אדום זה זול ומצוין

tuvia
Sunday 24/08/2003, 12:21
אבקה או טרי?

דודו דיסקוס
Sunday 24/08/2003, 14:28
גמבה טרי כמובן, לוקחים פרוסה אחת, מורידים את הגרעינים + הקליפה, טוחנים יחד עם הקציצה.

דודו

nirfun
Sunday 24/08/2003, 14:46
אוקיי.... היום אני יכין להם קציצה.... איזה עוד מזון אני יכול לתת להם חוץ מזה? (נגמרו לי התולעים)

דודו דיסקוס
Sunday 24/08/2003, 15:20
ארטמייה קפואה.
טטרה ביטס.
זחלי יתושים.
טוביפקס.
דפניות.

דודו

nirfun
Sunday 24/08/2003, 15:27
תודה.....
רק יש לי שאלה:
כמה תרד להכניס?
בתכנון הוא בערך 500 גרם לב בקר, כמה תרד לשים? כמה חסה?, 3 שיני שום, פרוסב אחת של גמבה וכף פפריקה...
אז כמה תרד לשים? וכמה חסה? קודם לטחון את הירקות ואח"כ את הקציצה ואז לערבב?

דודו דיסקוס
Sunday 24/08/2003, 21:13
היי חבר..., אין צורך לעשות מן הנושא "פרוייקט", פשוט אתה צריך לטחון את הבשרים בנפרד ואת כל הירקות בנפרד.
לאחר שהכל טחון תאחד את הכל יחד.
אני אישית לא הייתי משלב כל כך הרבה ירקות מחשש שהקציצה תתפרק.
בהצלחה...

דודו

nirfun
Sunday 24/08/2003, 21:25
הכנתי אותה כבר והיא מכילה:
לב בקר
תרד
2 פרוסות גמבה אדומה
3 שיני שום
כף פפריקה אדומה
לצערי הרב יש חשששלאחד הגים יש טפיל מעיים, זה מדבק?

nirfun
Monday 25/08/2003, 14:02
הדגים לא נוגעים בקציצה :down: למה?

דודו דיסקוס
Monday 25/08/2003, 17:16
היי חבר..., שם המשחק הוא סבלנות חבר, סבלנות...
קציצת בשר זה אוכל שהדיסקוסים צריכים קצת להתרגל אליו, זרוק מנה למים, ואם כעבור זמן מה הם לא אוכלים, תוציא כי זה יזהם לך את המים, כל שכן חשוב בשלב זה לא להציץ את האק' יותר מדיי במזון, היות והדגים גם ככה לא הכי רגילים עדיין לאק'.

דודו

nirfun
Monday 25/08/2003, 18:55
הקציצה קצת מתפרקת באק', זה בסדר? ואם מישהו נותן בה ביס אז בכלל היא מוציאה מלא חלקיקים... הדם יונה נתן כמה ביסים.... הטורכיז (זה המותקף עם הצואה הלבנה), יוצא יותר וכבר לא מתחבא בנתיים.... הוא גם ניסה לאכול אוכל יבש של סרה שלא מיועד לדיסקוסים...

דודו דיסקוס
Tuesday 26/08/2003, 21:00
זה בסדר..., סבלנות.

דודו

udiraz
Wednesday 27/08/2003, 10:20
חבל שלא אמרתי לך את זה בזמן - אני מוסיף ג'לטין לקציצה (ג'לטין דגים) וככה היא כמעט לא מתפרקת במים...
אגב- כמה זמן קציצה יכולה להחזיק בפריזר ???

טוביה ג.
Friday 17/10/2003, 23:52
אני בחרתי לרשום לך מתכון אישי שלי בנושא...

500 גרם לב בקר
300 גרם כבד בקר
200 גרם טחול בקר
טטרה ביטס לפי הרגש
ספרולינה
כפית שום כתוש
ארטמיה
בימים הקרובים גם תולעי דם במקצת ושוקל אפשרות גם ל"גמברי" ופגמנט אדום.
בהצלחה...

דודו