צפה בגרסא המלאה : הפשרה של בשר.


צימחי
Sunday 31/10/2004, 00:15
שלום לכולם.

תסבירו לי בבקשה למה כולם כאן אומרים שאסור להפשיר בשר או כול דבר אחר ואז להקפי אותו שוב.?..?
אני עושה את זה כול החיים והחנות שאני קונה ממנו המון שנים אומר שזה בסדר. ואף פעם לא קרה כלום.

elminister
Sunday 31/10/2004, 00:22
הכי פשוט שבעולם
הפשרת את הבשר, החיידקים מתחילים להתרבות, להתפתח וזה מאוד מסוכן.
בשר יכול להיות מדגרת חיידקים מעולה. החלבונים בבשר הם מזון רב ערך לכל המיקרובים שבעולם.

הפשרת בשר? החיידקים חוגגים....
הקפאת אותו? החיידקים נישארים רק קפואים.... אבל קיימים במצב של תרדמת.
זו הסיבה שגם לבני אדם אסור לאכול בשר שהופשר והוקפא בשנית

יש יוצא מין הכלל שזה "חצי בסדר" , אם הבשר הוקפא ונייולן בוקאום (ריק ללא אוויר), יש מצב להפשיר ולהקפיא בשנית... אבל גם זה "חצי בסדר...

לכן כאשר קונים בשר מחנות, תמיד חשוב לשמור עליו כמה שיותר ארוז היטב וקפוא ולהכניס אותו למקפיא במהירות האפשרית

צימחי
Sunday 31/10/2004, 00:32
אוקי אני מבין..
אז איך זה שאף פעם לא קרה דבר..?ואני מדבר על שנים שאני עושה את זה.

ועוד שאלה עם אתה לא עושה את זה אז איך אתה מאכיל את הדגים בבשר עם הוא גוש אחד.?

elminister
Sunday 31/10/2004, 00:46
איך זה שאף פעם לא קרה?
אתה לא יכול לדעת....

ובדרך כלל נהוג להקפיא את הבשר לא בצורת גוש אלה בצורת פלטה שטוחה, וכל פעם שוברים ממני חתיכה ונותניםן לדגים

sharpy!
Sunday 31/10/2004, 08:00
אני מכיר גם חברה שהרבה שנים משחקים רולטה רוסית ועדיין לא נשמעה היריה..

קובי
Sunday 31/10/2004, 10:11
רצוי כן להקפיד על הדברים האלה. כשאתה חוטף הרעלת קיבה, אתה בדרך כלל חוטף אותה חזק.
היה סרט מדהים אגב בכבלים (וגם בלווין), חצי מצוייר וחצי מצולם, על איזה עובד בגן חיות שאוכל ביצה מקולקלת ומסתבך עם איזה וירוס. סרט חמוד לאללה שמזכיר לי דווקא את "החיים".

Rs
Sunday 31/10/2004, 13:46
שלום דג זאב.
דג זאב עם אתה מתכוון לסרט אוזמיס ג'ונס אז כן אתה צודק באמת אחלה סרט.
לגבי השאלה,
אתה יכול לפני שאתה מכניס את הבשר למקפיא,
אתה יכול לחתוך אותו,
ואז כל פעם תוציא חתיכה לתת לדגים שלך.
תחתוך לפי הגודל שאתה צריך.

צימחי
Sunday 31/10/2004, 22:45
אוקי תודה רבה על התשובות.!
זה באמת נשמע מאוד הגיוני. אני פשוט לא מבין איך זה שכול מוכר ששאלתי אמר לי שזה בסדר.
זה מה שמשגע אותי. ואני לא נדבר על איזה מוכר דגים בקניון שמבין בזה כמו סבתא שלי אני מדבר על אנשים עם שנים של נסיון. ואני שואל אותם לא פעם אחת ומפרת בדיוק מה אני עושה והם אומרים לי שזה אחלה וזה בסדר .!
איך אתם מסברים את זה..?

צימחי
Sunday 31/10/2004, 23:43
חברה מה עם התשובות..? אני ממש מתחיל להיות מודאג..!

elminister
Sunday 31/10/2004, 23:49
אין לי את ההסבר שאתה רוצה לשמוע....
שיגיד שזה בסדר

תחשוב בהגיון , אתה היית רוצה לאכול בשר שהפושר והוקפא?

צימחי
Sunday 31/10/2004, 23:50
זאת בדיוק הסיבה שזה מאוד מדאיג אותי.. שכול מה שאמרו כאן נשמע לי מאוד הגיוני.
אבל יש את המוכרים מצד שני... ואני ממש לא יודע מה לחשוב.

רותם
Sunday 31/10/2004, 23:52
למוכרים(לרובם)יש אינטרס לחברי הפורום אין.

elminister
Sunday 31/10/2004, 23:52
מצטער אחי , כל המידע שניתן לך כאן כולם היו בדעה אחת.
את ההחלטות שלך בתור איש בוגר תחליט אתה...

צימחי
Sunday 31/10/2004, 23:55
אוקי תודה רבה לכולם על התשובות.!

!!צפע!!
Monday 01/11/2004, 00:16
ראיתי בטלויזיה שבכלל לא מומלץ לקנות בשר קפוא, בגלל החיידקים, אני לא זוכר בדיוק מה אמרו.
אמרו לקנות רק טרי, ולא קפוא.

Udi
Monday 01/11/2004, 00:18
יתרה מכך,
מי שהיה בכינוס ההשקה של אקווה והקשיב להרצאה על "תזונת הדגים" בטח זוכר שהמרצה אמר שניתן להפשיר ולהקפיא אוכל מחדש אולם כל הפשרה והקפאה מורידה באופן דרסטי את איכות וטיב המזון.