צפה בגרסא המלאה : תערובת השמרים תוססת והופכת לאלכוהול... מה עושים


misha
Tuesday 16/10/2007, 12:39
אני משתמש בתערובת של 2 כוסות סוכר כפית שמרים על בקבוק ליטר וחצי ובכל פעם אחרי בערך שלושה ימים התערובת מפסיקה לעבוד אני מריח ויש ריח חזק מאד של אלכוהול השאלה מה עושים שמתי עכישו תערובת חדשה עם כפית סודה לשתיה.... מקווה שזה יעזור.

גלגו
Tuesday 16/10/2007, 14:58
אני משתמש בתערובת של 2 כוסות סוכר כפית שמרים על בקבוק ליטר וחצי ובכל פעם אחרי בערך שלושה ימים התערובת מפסיקה לעבוד אני מריח ויש ריח חזק מאד של אלכוהול השאלה מה עושים שמתי עכישו תערובת חדשה עם כפית סודה לשתיה.... מקווה שזה יעזור.

להוסיף פחות סוכר (כוס אחת בלבד) ופחות שמרים (מש רבע כפית קטנה),
אלכוהול הוא בכל מקרה התוצר הסופי בתסיסה אנאירובית - ריכוז גבוה שלו הוא הגורם בסופו של דבר למות השמרים.
על כן רצוי להאיט את התהליך - פחות סוכר = פחות אלכוהול, סודה לשתיה אכן עשויה לעכב וכך גם כמות התחלתית קטנה יותר של שמרים.
אגב - יש שמרים עמידים יותר לאלכוהול ולכן יחזיקו זמן רב - לדוג' שמרים המשמשים לתסיסה בתעשיית הבירה\יין....
בהצלחה,
גל

shrek2bm
Tuesday 16/10/2007, 17:20
:) שותים, מחטאים....

מייקל
Tuesday 16/10/2007, 20:00
אני לא מבין מה הבעיה באלכוהול ?

כל עוד זה אתנול ולא מתנול , על מה בעצם אתה מתלונן ??

moli
Tuesday 16/10/2007, 20:14
אני משתמש בתערובת של 2 כוסות סוכר כפית שמרים

לא מכניסים אבקת שמרים.....יש קוביה שמרים קפוא,מחזיק שבועיים טוב,שבוע שלישי חלש,רצוי בשבוע השני כבר להכין תמיסה חדשה לקראת החלפה...לוקח בערך 4-5 שעות עד שמתחילה תסיסה חזקה...אם :arrow:

אבקה עושה גזים של אלכוהול,ומרעילה את הדגים..

שני כוסות סוכר מים מנראלים עדיף,ופושרים...לא קר ולא חם.

אם :arrow: תעביר קצת מים מהתמיסה הישנה לחדשה,התהליך תסיסה מהיר וטוב יותר,רצוי מדי פעם לתת נעור לבקבוק "לעורר" משקיעה את התערובת בבקבוק ולהמריץ את התהליך של הפרוק.

בלילה שמכבים אור באקו" יש לסגור את ברז היציאה(CO) מהבקבוק ולא ימשיך לזרום לאקו".

בהצלחה....

נ.ב

טוב רק לאקו" קטנים 30-60 ליטר,אפשרי באקווריום גדול,ע"י הוספת עוד בקבוק ...ועובד רגוע :lol: באקו" צמחייה בלבד,באקו" עם דגים חשש להרעלה תמידי,לא מומלץ :wink: .

zivmil
Tuesday 16/10/2007, 20:49
לסגור את הבקבוק בלילה? שמעתי זה מסוכן זה יכול להתפוצץ
לא יודע אבל אם זה אגדה או לא.

saharkk
Tuesday 16/10/2007, 22:38
לסגור או לא גם אתי זה מסקרן כי זה יתפוצץ

moli
Tuesday 16/10/2007, 23:01
לסגור או לא גם אתי זה מסקרן כי זה יתפוצץ

האטימה בכניסת הצינור לבקבוק היא לא הרמטית,וכך גם הסגר בפקק כבר לא סגור טוטאלי לאחר הפתיחה,בריחה ושיחרור גז קורה בכל אופן,בקבוק הפלסטיק לא יתפוצץ משמרים לעולם והוא עמיד למספר רב של אטמוספרות לסמ"ר..

תאמין שאם בקבוק קנקל יכול להחזיק קולה מנוערת בלי להתפוצץ ...אז אין סיכוי שקצת לחץ משמרים יעשה נזק...זה אגדה..

אם אתה חושש מהבקבוק המתנפח,פתח את הפקק קצת שישתחרר גז חופשי.

בהצלחה...

גלגו
Tuesday 16/10/2007, 23:26
לסגור או לא גם אתי זה מסקרן כי זה יתפוצץ



תאמין שאם בקבוק קנקל יכול להחזיק קולה מנוערת בלי להתפוצץ ...אז אין סיכוי שקצת לחץ משמרים יעשה נזק...זה אגדה..

...

מולי היקר - אגדה זה בטוח לא...
לי אישית התפוצצו שני בקבוקים (כן..כאלו של קינלי וקריסטל, עם דופן עבה המיועדים למשקה תוסס) ואפילו הפקק לא היה סגור עד הסוף (אלא רק ברז של אויר שהיה סגור חלקית)!!! ואני ממש לא היחיד !!!
הלחץ המצטבר הוא עצום ועלול בהחלט לפוצץ את הבקבוק - ואם הוא לא יתפוצץ ממש - יפרצו לכם חיבורים שונים בדרך ועלולים להרוס את המערכת,
בשום אופן לא לסגור במהלך הלילה !!!! באופן חד משמעי !!!!
אתם יכולים להשאיר פקק פתוח ואז הפד"ח יתנדף לחדר (קצת מסריח...) או להפעיל ע"י שעון שבת - משאבת אויר שמנדפת את הפד"ח שיוצא בלילה....

ואגב - שמרי בזק = "אבקת שמרים" פשוט עושים ריאקציה מהירה מידי ועל כן יגרמו להפקת פד"ח בכמות גדולה מאד אך גם "יגמרו" מהר מאד ועל כן לא מומלצים - קוביית "שמרית" כפי שהומלץ זה מצוין (וממש אין שום קשר לאדי אלכוהול "רעילים").

עוד דבר - למתוחכמים - יש אפשרות לעשות תמיסת סוכר עם ג'לטין ומעליה את תמיסת השמרים - לשמרים לוקח יותר זמן להגיע לפירוק הסוכר ומקבלים הפקת פד"ח קבועה יחסית ואיטית - אצלי זה עובד כ-4-5 שבועות אחרי שהגעתי למתכון האופטימאלי...

בהצלחה,
גל

shrek2bm
Wednesday 17/10/2007, 02:02
תוכל לפרט קצת על התערובת עם הג'לטין ?

(מתכון :) )


מתן

נ.ב

גם לי התפוצץ בקבוק עם תערובת שמרים...

deniskoz
Wednesday 17/10/2007, 03:16
אני משתמש בתערובת של 2 כוסות סוכר כפית שמרים על בקבוק ליטר וחצי ובכל פעם אחרי בערך שלושה ימים התערובת מפסיקה לעבוד אני מריח ויש ריח חזק מאד של אלכוהול השאלה מה עושים שמתי עכישו תערובת חדשה עם כפית סודה לשתיה.... מקווה שזה יעזור.

אני מוסיף גם חצי כפית של סודה לשתייה , זה מעט את התהליך וכתוצאה יש לך פעולה לאורך יותר זמן . ריח לא היה לי .

גלגו
Wednesday 17/10/2007, 10:05
תוכל לפרט קצת על התערובת עם הג'לטין ?

(מתכון :) )


מתן

נ.ב

גם לי התפוצץ בקבוק עם תערובת שמרים...

בבקשה (המתכון מיועד לבקבוק 2 ליטר, לבקבוקים קטנים יותר יש להוריד כמויות):
1) את הבקבוק לאחר שטיפה (כשהוא רטוב מעט) אני מעביר 5-10שניות חיטוי במיקרו-גל (ללא פקק כמובן),
2) ממלא כמחציתו במים שעברו הרתחה (וקירור כך שיהיו חמים אך לא רותחים למגע) + 1 כוס סוכר וחבילת ג'לטין (כזה שקונים בסופר..אני משתמש בטעם אננס :wink: ) - את הג'לטין ניתן לערבב לפני כן ולהמיס בכוס מים קרים לפני ההכנסה לבקבוק.
את התערובת מערבבים היטב עד שכל הסוכר נמס והתערובת אחידה פחות או יותר ומניחים להתקרר כמעט לחלוטין עד שהתערובת מתמצקת כמעה (זה לא נהיה מוצק לחלוטין).
3) ממיסים חצי כפית קוביית שמרים טריים +חצי כוס סוכר בכחצי ליטר מים חמימים (לא חמים!) - צריך לערבב היטב מידי כמה דקות עד אשר כל השמרים נמסים - זה גם מחמצן את התערובת ומאתחל את השמרים טוב יותר.
4 )את התערובת שופכים בזהירות לבקבוק מעל הג'לטין וממתינים מספר שעות לתפוקת הפד"ח.

5) חובה להשאיר לפחות רבע בקבוק ריק לאפשר הצטברות גז ו"קצף" ולמנוע דליפה של התערובת לצינור.

תערובת כזו מפיקה פד"ח בקצב איטי יחסית אך יציב למשך כחודש לפחות (אצלי לפחות בטמפ' של הקיץ).
להערכתי מתאים לנפח של כ-50ליטר הייטק - ליותר מזה צריך שני בקבוקים שמוחלפים לסירוגין (כל שבועיים בקבוק אחר).

העיקרון הוא שלשמרים לוקח יותר זמן להגיע לסוכר שנמצא בתוך הג'לטין ועל כן התגובה כולה איטית יותר, גם הג'לטין עצמו מתפרק לאט לאט ומהווה חלק מה"דלק".

לא לערבב את השמרים לתוך הג'לטין כיוון ואז הפד"ח לא ישתחרר אלא יבנה "קצף" יציב שיצא מהבקבוק ויעשה בלאגן !!! (לכן להזהר במהלך ההכנה גם מערבוב של שתי השכבות).

מאותה סיבה מומלץ מאד להשתמש ב"מונה בועות" מאולתר כך שהגז יעבור דרך בקבוק נוסף מלא במים ולא ישירות לאק' עקב הסיכון שתמיסה (מההקצפה) תחדור לצינור - בקבוק נוסף בדרך יקלוט את העודפים וימנע זיהום האק'....

אפשר לשחק עם כמויות המים והסוכר בין שתי התמיסות בכדי לשנות את קצבי התגובה,
יותר שמרים או יותר סוכר יאיצו את התגובה בהתחלה אך יקצרו את משך החיים של התערובת.

בהצלחה לכולם ו-בתיאבון :wink: ,
גל

moli
Wednesday 17/10/2007, 16:51
מיוחד

Double Delta
Wednesday 17/10/2007, 17:32
הנה משהו שיכניס קצת לפרופורציות את כל הדיון על עצותיו הטובות:
http://www.aqua.org.il/modules.php?name=News&file=article&sid=107&mode=&order=0&thold=0

misha
Wednesday 17/10/2007, 20:06
פעלתי לפי עצותיו של גל והתגבש לי רק קצת מהחלק התחתון עוד לא עשתי את החלק השני כי חיקיתי שייתגבש אבל אברו כבר שעות אחדות ולא קרא דבר. מה לעשות לזרוק?

גלגו
Wednesday 17/10/2007, 23:11
יופי של מאמר שבי :up: (לא יודע איך פיספסתי אותו בעבר..היה חוסך לי הרבה עוגמת נפש)

misha - כפי שציינתי - זה לא ממש מתמצק (כיוון ואנו מוסיפים יותר מים ממה שאמורים לג'לטין מוצק) - אך התערובת שנוצרת מספיק צמיגה ע"מ לעכב את השמרים מניצול מהיר של הסוכר... - זה אמור להיות די אחיד - אולי לא ערבבת טוב או שצריך לחכות עוד קצת (אפשר להכניס למקרר להאיץ את ההתקשות)...
תוסיף את החלק השני ותנסה...
אני מראש מזהיר שלפעמים לוקח יותר מפעם אחת וזה דורש מספר ניסיונות עד שתגיע לתוצאה המיוחלת,
בהצלחה,

מולי - גם אמא שלי תמיד אמרה לא נורא - שאני "מיוחד" :hair:
גל

moli
Thursday 18/10/2007, 00:23
:up: ....

misha
Thursday 18/10/2007, 00:41
לי אמא אמרה שאני יפה